Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Cube

- - - - -

• Please log in to reply
2078 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok bringavásárlás elõtt állok és a két kiszemeltem:

ATTENTION
ACID

Elsõ kérsésem hogy a Acid megéri a 30e több pénzt?

A másik mivel nem tudom melyik bolt tart ilyet készleten, egyenlõre csak rendelni tudnék, a dilemmám 193 cm vagyok a neten olvasgattam a vázméretekrõl és ez pont a 20 és a 22 között van, a kérdésem hogy szerintetek melyiket válasszam?

A válaszokat elõre is köszönöm.

mivel ezek viszonylag rövidebb inkább túrázos geóju vázak, inkább a nagyobbat ajánlanám. a kisebb meg könnyeben kezelhetõ terepen, viszont mászáshoz lehet rövid lesz.

lehet én inkább az acidot venném, és a 30k különbségbõl a gyári sr-t beszámítattva rakatnék bele egy rs torát. a stroker ryde tfék nem annyival jobb annál az alap shiminél, a 4 szöges hmûvel meg együtt lehet élni. majd ha meghalt akkor csere egy integráltra.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts

Ha nem olyan sokat akarja terepen használni, akkor az AIM is megfelelõ...

Igaz, én is az Aim meg az Analog között gondolkoztam, vagy esetleg még Attention, aztán végiggondoltam, és eldöntöttem h igazából nem leszek fanatikus, csak egy bicót akarok ami nem korlátoz le, tehát nem esik szét alattam, és nem a bicó miatt nem megyek le v.hol (mint eddig), hanem mert én nem merek :D Így inkább vettem egy Aimot, gondolván h majd azt amit megspóroltam, ráköltöm, ha mégis alálõttem a szintemnek. Az elsõ pár hónapban nem kíméltem, ha v.mi tönkre akar menni, menjen tönkre még garisan, aztán a teló annyira kotyogott h visszavették garisan, és beszámítattam a vadonat új telót garisan majdnem eredeti áráért a bicóboltba (ugye nem is használtam egy métert se), és így kb 30 e ráfizetéssel vettem egy szupi Torát. Nem a csúcs teló, de így vagyok a felsõbb kategóriájú bicó áránál, és a teló jobb, a többi alkatrész meg kiszolgálja az igényeimet, nem panaszkodtak még.

Igaz a váltóval voltak gondok, de mint kiderült csak beállítás kellett, ja, meg volt egy elsõ defektem, de nem hiszem h abban a tüskében a drágább bicón lévõ kerék nem lyukadt volna ugyan úgy ki. Amit mondhatok h sztem gondold végig, mennyit akarod használni, meg mire, meg most nagyon felment az áruk, én mikor vettem mindenre nyitott voltam, de akkor még ez megérte nekem, ha most kéne vennem kb 20-al többért, nem hiszem h megvenném, csak azért mert jól néz ki (de tényleg!:D). Ilyenkor hazai ipar bicói olcsóbbak, és max ha v.mit lespóróltak belõle, akkor amivel olcsóbban vetted rá tudod költeni, és akkor ugyan ott vagy, ha meg nem kell, akkor jobban jöttél ki.

A vázzal kapcsolatban, én 178 vagyok és 18"-ast használok, ami asszem pont oda is tartozik, szerintem ha dönteni kell akkor inkább a kisebbet, könnyebben kezelhetõ, könyebb is, de tényleg próbálni kéne, mert ha meg túl kicsi, kényelmetlen lehet a pozíció. Én nem próbáltam ki, de nekem nem volt nagy kérdés.

kavics

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Ha nem olyan sokat akarja terepen használni, akkor az AIM is megfelelõ...
" A Cube el van vetve! "

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts

Elsõ olvasatra a fékek és a hajtómû, no meg a teló a lényeges különbség. A Hayes nekem picit strapabíróbb, jobb fékhatásúnak tûnik ebben az öszehasonlításban.

Szerintem igazából a hajtõmû és a teló a lényegesebb, szerintem a
símanó fék alapszinten teljesen megfelel.

Chab:
Természetesen felhasználástól függ, hogy érdemes-e az Acid-ot venni.
Ha többet akarod hegyeken, terepen használni, xc-zgetni, akkor
érdemes. Ha nem olyan sokat, akkor szerintem elég az Atten.
Aztán lehet azt majd apránként fejlesztgetni.
És fogod is, ha elkapod az ízét. :)
Egy év alatt én is ráköltöttem meg egy Attention árát az enyémre. :)
Tom
Csak simán 1x. Max 2x. :)

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Chab! Fõvárosi vagy, esetleg vidéki? Én a magam 186 cm-vel 20"-ost nyúzok, sztem mindenképp próbálni kellene.
http://www.cube-bike...dul=bolthalozat

Nos, hogy melyiket szeretnéd az attól függ, mire használnád.
http://www.cube-bike...mkod=497&kezd=0

Elsõ olvasatra a fékek és a hajtómû, no meg a teló a lényeges különbség. A Hayes nekem picit strapabíróbb, jobb fékhatásúnak tûnik ebben az öszehasonlításban.
" A Cube el van vetve! "

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts

S
A másik mivel nem tudom melyik bolt tart ilyet készleten, egyenlõre csak rendelni tudnék

Õket próbáld meg:
http://gravitybike.hu/
harminc kilenchatvannégy harmincegy harminchárom
Úgy rémlik, mintha nekik lenne.

[highlight] The bike way of life [/highlight]

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts
18-as ami 18 éven aluliaknak nem ajánlott :)

Chab

Chab

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Mondod csak rendelni tudod. Hát így nehéz, mert különben azt mondanám neked hogy ülj rá erre is meg arra is és döntsd el magad.

Én 184 vagyok és nekem azt ajánlották hogy 19" v 20". A gyakorlat meg totál mást mondott szóval aki dönthet az csak te lehetsz.

Szia!

Értem és neked akkor most mekkora van?

Üdv.

Chab

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts

A másik mivel nem tudom melyik bolt tart ilyet készleten, egyenlõre csak rendelni tudnék, a dilemmám 193 cm vagyok a neten olvasgattam a vázméretekrõl és ez pont a 20 és a 22 között van, a kérdésem hogy szerintetek melyiket válasszam?

Mondod csak rendelni tudod. Hát így nehéz, mert különben azt mondanám neked hogy ülj rá erre is meg arra is és döntsd el magad.

Én 184 vagyok és nekem azt ajánlották hogy 19" v 20". A gyakorlat meg totál mást mondott szóval aki dönthet az csak te lehetsz.

Chab

Chab

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok bringavásárlás elõtt állok és a két kiszemeltem:

ATTENTION
ACID

Elsõ kérsésem hogy a Acid megéri a 30e több pénzt?

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
http://www.cube-car.com/

Potom 162000 euró
" A Cube el van vetve! "

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts

Én igazából a meglátni és megszeretni csapdájába estem bele, szerelem volt ez az elsõ látásra. Nekem (hangsúlyozva a nekem szót) a többi bringa nem tûnik ennyire karakteresnek, szépnek. Aztán a szerelembõl házasság lett, és azóta is szolgál a kicsikém. 2700 km óta maga a tökély. Inkább a Reba telóval volt problémám....
NEM A TÖBBI BRINGÁT AKAROM BECSMÉRELNI! Különbözõ az izlésünk, de nekem ez jött be. Mondjuk az is hozzátevõdik, hogy egy lopás miatt váltottam, mert elötte Merida Carbon Mission Pro val mentem, csak valaki másnak is megtetszett....:(

Minden szavaddal egyet értek! Én évekig BMX-eztem, majd éveket kihagytam magyarán nem bicajoztam, így a MTB-ok terén fényévekkel elmaradtam. Kb. 1,5 éve úgy döntöttem, hogy nekem bringa kell, mert mindíg is szerettem bringázni. Azonban lövésem sem volt hogy milyet akarok csak annyit tudtam hogy hegyi kerékpár kell, ami gond nélkül bírja azt amire kitalálták (terepezés).

Azonban féltem, hogy ez csak hirtelen fellángolás bennem és vagy megunom, vagy pedig idõ hiányában nem fogom tudni kihasználni a gépet. Így úgy döntöttem, hogy nem akarom a legdrágábbat kinézni majd azt azzal "gyalázni" hogy hétvégente gurulgatok a városban (magyarán nem használom ki az adottságait). Szóval kitûztem a célt, hogy egy jó bringát akarok 120 és 150K között, hogy milyet, az szinte mindegy. Feltúrva a netet, megálapítottam, hogy nekem Magellan Polaris kell, mert hazai ipar gyümölcse, ezáltal nem csak jó, hanem jó ár/érték arányos is.

Felkerekedtem és végigjártam a város szaküzletetit, de sehol sem láttam, helyette volt KTM meg Kona meg mittomén még mi. A KTM-en kívül egyik márka sem mondott számomra semmit és egyik sem tetszett meg igazán addig, míg mondta az eladó, hogy Polaris ugyan nincs, de van kicsit drágábban úgyan, de annál jobb is és rámutatott egy Cube-ra (késõbbi bringámra).

A márka ismét semmit sem mondott nekem, de valami megmozdult bennem. Egy belsõ hang azt mondta: "Na végre egy bringa ami kell nekem!" De "nem vesztettem el a fejem", hanem rohantam haza és feltúrtam a netet és összeolvastam mindent amit a CUBE-ról találtam. Amit találtam róla, az csak arra volt jó, hogy álmatlan legyen az éjszakám és hogy alig bírjam kivárni, hogy a melóhelyemrõl elszabadulhassak és irány egybõl a bolt :D:D

A többi már legenda és szünni nemakró szerelem :serduszka

Amúgy Õ az:
http://i41.tinypic.com/ohutn4.jpg
http://i43.tinypic.com/2h6dht0.jpg
http://i39.tinypic.com/14llelv.jpg
http://i41.tinypic.com/21ngkjm.jpg

A Magellant még mindig nagyon jónak tartom sõt, a többi márkát is, de számomra egyiknek sem annyira büntetõ a kinézete mint az enyémnek (mondom, a véleményem szubjektív nem kell velem egyet érteni) Sokan elismerõen leszólítanak hogy hol és mennyiért vagy csak lopva és talán írigykedve csak méregetik. :D

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

mellesleg tudom nem illik ebbe a topikba de ha már ennyit akar bringára költeni akkor kb kapásból tudok 6-8 sokkal jobb vételt. ha a 70-80 ezres kategóriáról beszélnénk akkor azt mondom mindegy de azért ha ennyt akar a bringaboltban hagyni érdemes lenne körülnézni . (merida, kona , magellan, de még a nem occsó specinek is van sokkal jobb ajánlata ennyiért)

Én igazából a meglátni és megszeretni csapdájába estem bele, szerelem volt ez az elsõ látásra. Nekem (hangsúlyozva a nekem szót) a többi bringa nem tûnik ennyire karakteresnek, szépnek. Aztán a szerelembõl házasság lett, és azóta is szolgál a kicsikém. 2700 km óta maga a tökély. Inkább a Reba telóval volt problémám....
NEM A TÖBBI BRINGÁT AKAROM BECSMÉRELNI! Különbözõ az izlésünk, de nekem ez jött be. Mondjuk az is hozzátevõdik, hogy egy lopás miatt váltottam, mert elötte Merida Carbon Mission Pro val mentem, csak valaki másnak is megtetszett....:(
" A Cube el van vetve! "

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Hirtelenjében összehordtál annyi sületlenséget, hogy az már fájdalmas. Olvasgass, tájékozódj, aztán beszélj!:chin:

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
Ma voltunk bent faterral... Erre kiderült, hogy hollandiábol érkezik a váz... Mondom F***a... Ha német a bringa miért hollandiábol jön a váz??? Jah am 3 hete nincs bringám... Jövõhéten szerdán mennek fel pestre, hátha megjön addig a váz... Ha nem, akkor már bõven túlszaladva a garanciális 15 napon, viszakérjük a pénzünket...
De ezt akkor se értem, hogy lehetnek ilyen lassúak, most fejtik a vasércet a bringához??? Vagy micsoda...
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nem mindig a forgalmazótól függ, hogy tudja-e cserélni a vázat. ha a gyártónak sincs, akkor hiába az igéret.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
05. 26. mondták azt, hogy 1-2 hét mire megérkezik az új váz mondták majd hívnak... Azóta is várom a hívást... Amúgy felküldték pestre és mikor visszajött mondták, hogy anyag hiba és kicserélik garanciában!!! Mertek volna mást mondani...
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts

Am bocs, hogy enyi hozzászólásban írtam le, csak mostanába teljesen szétszort vagyok...

Seeeeeemi probléma, VV segít ezen secperc alatt! :)
Bár mondjuk kíváncsi lennék, hogy mennyi ideje megy el
egy nap az ilyesfajta összepakolásokkal.
Gondolom nem kevés...

Hát az adatok nagyjából stimmelnek.
Nálam 08as Attention váz, 18as, 95 kg. Legalább...
De ez aztán végképp fura, hogy nem a heggesztésnél
repedt, hanem azon keresztbe. Én nem igen értem.
Mindenesetre szomorú.
Gar. ügyben tudsz már valamit?
Tom
Csak simán 1x. Max 2x. :)

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts
ja, az más. Látod így születik az urban legend :)

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
http://www.kerekpar.net
http://cubeacid.stev...n.fotoalbum.hu/ itt van a link a képröl!!!

Am 95 kg vagyok... A garancia papírján, nem találtam adatot a súlyal kapcsolatosan... De télleg, ha van itt a fórumon beszállító, akkor az kérem, ha tud válaszoljon már... Jah és 18" a váz...

És rosszul tudod, de nem a cube rock shox dart 3-masát törtem el...
Hanem a régi bringám beült teleszkópjának a tekercs rugóját szétszedés közben... RST OMNIA...

Am szoktam terepen menni, de nem úgy mint egy dirtes vagy egy déhás... Nem vagyok olyan állat... Aszfalton szeretek száguldozni... És a sarat se vetem meg, de nem 8ezerrel bele a fába...

Jah am igen, nem a heggesztés mentén repedt szét, hanem rá merõlegesen... A képhez képest anyi változás van, hogy már fölül is teljesen szétrepedt... Pedig csak a faluban mentem haverékhoz...

Am bocs, hogy enyi hozzászólásban írtam le, csak mostanába teljesen szétszort vagyok...