Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Cube

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2078 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ezt meglehet változtatni.
Nekem is lent megy és ennek ellenére a hátsót szakitottam le 2 x a váltónál.

Hogy ne legyen anyira off (haver bringája....a piros coladoboz, már volt,de nem árt újra lökni :))
[I]http://www2.pic-upload.de/06.10.09/pyvkbzsciqan.jpg[/IMG][IG]http://www2.pic-upload.de/06.10.09/qzftycsn48bq.jpg[/IMG]

mostanában divata hajlított felsõcsõ :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

szép ez a francia gép...csak van rajta valami amit én nagyon nem szeretek, az ilyen szintû géphez szerintem már nem illik...az elsõ váltó bowdenje az alsó csõ legalján fut...vááá...hogy ezt mért rakták ilyen sérülékeny helyre?:chin:

Ezt meglehet változtatni.
Nekem is lent megy és ennek ellenére a hátsót szakitottam le 2 x a váltónál.

Hogy ne legyen anyira off (haver bringája....a piros coladoboz, már volt,de nem árt újra lökni :))
Feltöltött képFeltöltött kép

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

meg a meridán is...de ha specin ez van...hát...:chin:...csak nekem annyira zavaró hogy az alsócsõ legalja olyan védtelen...am szerintem az egyik legjobb a vázon belül történõ vezetés...mondjuk ez carbonnál lehetséges leginkább

Anno mikor megvettem a Stumpit én is sokat hezitáltam az alsó csövön futó bowdenek miatt, ehhez képest soha semmi bajom nem volt vele, így fut a legkevesebbet bowdenházban, ami ugye nem egy hátrány. Én 187 centimmel 19" váz alapból, most kényszerbõl 17" Rockhopper 2006-os és meglepõen jó.

köti

köti

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
meg a meridán is...de ha specin ez van...hát...:chin:...csak nekem annyira zavaró hogy az alsócsõ legalja olyan védtelen...am szerintem az egyik legjobb a vázon belül történõ vezetés...mondjuk ez carbonnál lehetséges leginkább
Naná, hogy normális vagyok! A hangok is megmondták!:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

szép ez a francia gép...csak van rajta valami amit én nagyon nem szeretek, az ilyen szintû géphez szerintem már nem illik...az elsõ váltó bowdenje az alsó csõ legalján fut...vááá...hogy ezt mért rakták ilyen sérülékeny helyre?:chin:

speciken is ott megy, mégsincs vele semmi gond
pedig õk azért tudnak valamit
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

köti

köti

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

http://www.cycles-la...300-1/geometrie
Az emlitett váz ,részletes adatai.
ausztriában akciózzák a tavalyi cube-ot : reaction xt 09 ,1300eur....
Kona nekem nem szimpi...:)

teljesen átlag méretû 16-os
akár jó is lehet
vagy a 16-os merida
az 1 centivel hosszabb
egyik haveromnak (szintén 170) az van és szereti, elõtte 17-es konája volt, de a 18-as nagy volt neki.

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
http://www.cycles-la...300-1/geometrie
Az emlitett váz ,részletes adatai.
ausztriában akciózzák a tavalyi cube-ot : reaction xt 09 ,1300eur....
Kona nekem nem szimpi...:)
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

köti

köti

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
ja azt nem írtam le miért jobb a kisebb váz: fordulékonyabb, jobban kezelhetõ(itt értsd mozgékonyabb) és persze könnyebb is:D...

köti

köti

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
TheKop: a nagyok (meg a szakirodalom:)) azt szokták mondani, hogy a testméretedhez illõ legkisebb vázat válaszd(én 186 centi vagyok és 20"-os vázat használok és megfelel sõt!, szuper kényelmes) szal ha engem kérdezel a 16"-os jó kell hogy legyen.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Legtöbb vázméter-táblázatban az szerepel hogy 16-os váz 170cm-ig,és 18-as váz 170-tõl használható.Jobb az ,ha kicsit kisebb a váz?
41-cm-es váz (lapierre) mekkorának fele meg inchben?

mert a gyártók többsége sza..k rá több méretet gyártani. 16-18-20 aztán oszd be. 170 meg 175 közt pont jó lenne a 17 (pl konának van)
amúgy ha terepzel is jobb a kisebb
de az említett derékfájás is könnyen lehet a túl nagy váz következménye.

41 es amúgy 16-os, de tudni kéne a vizszintes felsõcsõhosszt. elég lényeges méret.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Üdv!

Lenne egy kérdés bár nem teljesen CUbe-os de kicsit igen...szóval van egy Analogom és ahhoz Scape Light 31.6mm nyeregcsõ van ugyebár. És szeretnék egy hátsó lámpát mivel a cateye gyors rögzítõst elhagytam, és olyat szeretnék ami fixen felszerelhetõ. Namost, volt egy régi cateye-om gondoltam hátha felmegy rá , de az átmérõje kicsi, kb 1"-os. Kérdés: kinek milyen hátsó lámpája van ami bírja a terepezést is, tehát fixen felszerelhetõ? Vagy tudtok-e olyat ami tuti jó rá :)

smart hátsólámpa (hervis, interspar) jól világít, a bilincse csavaros, és ha közvetlen a nyereg alá szereled, akkor esélytelen, hogy kirázódik.

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Legtöbb vázméter-táblázatban az szerepel hogy 16-os váz 170cm-ig,és 18-as váz 170-tõl használható.Jobb az ,ha kicsit kisebb a váz?
41-cm-es váz (lapierre) mekkorának fele meg inchben?
You'll never walk alone!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Igen 9-es.Viszont erõsen gondolkozom rajta hogy cseréljek,és kisebb vázat vegyek.170cm vagyok,és picit nagynak érzem a vázat, hosszabb tekerések után baromira fáj a hátam (alsó csigolyák környékén).Nemtudom hogy mitõl lehet-van-e összefüggés geo-vázméret-hátájás terén?Sajnos nem tudok kipróbálni hosszabb távon egy ugyanilyen vázat 16-os méretben.Esetleg egy stucni csere is orvosolhatná ,de nem tudom milyen irányban induljak el,mit cseréljek?

ha 170 vagy és 18-as váz az ziher hogy nagy...és rövid stucnival is az lesz.

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Igen 9-es.Viszont erõsen gondolkozom rajta hogy cseréljek,és kisebb vázat vegyek.170cm vagyok,és picit nagynak érzem a vázat, hosszabb tekerések után baromira fáj a hátam (alsó csigolyák környékén).Nemtudom hogy mitõl lehet-van-e összefüggés geo-vázméret-hátájás terén?Sajnos nem tudok kipróbálni hosszabb távon egy ugyanilyen vázat 16-os méretben.Esetleg egy stucni csere is orvosolhatná ,de nem tudom milyen irányban induljak el,mit cseréljek?
You'll never walk alone!

köti

köti

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
TheKop: szerintem jó az a RFR váz, noha versenyt nem fogsz vele nyerni. inkább én is azt mondom hogy azt az "ólom" nehéz villát és a felnit cseréld!marton véleményét én is osztom: nem feltétlenül éri meg, akkor már inkább kezdj el spórolni egy olyan gépre (mondjuk ha Cube-nál maradsz akkor vagy az Acid vagy egy LTD szériás gép) amiben mindez benne van(gondolom én:D).
és ha jól tom az Analog már kilenc sebességes(deore).

charston

charston

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Üdv!

Lenne egy kérdés bár nem teljesen CUbe-os de kicsit igen...szóval van egy Analogom és ahhoz Scape Light 31.6mm nyeregcsõ van ugyebár. És szeretnék egy hátsó lámpát mivel a cateye gyors rögzítõst elhagytam, és olyat szeretnék ami fixen felszerelhetõ. Namost, volt egy régi cateye-om gondoltam hátha felmegy rá , de az átmérõje kicsi, kb 1"-os. Kérdés: kinek milyen hátsó lámpája van ami bírja a terepezést is, tehát fixen felszerelhetõ? Vagy tudtok-e olyat ami tuti jó rá :)

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Sziasztok!
Van egy 08-as Cube Analogom,szeretnék rajta kicsit könnyíteni rajta,illetve egy esés miatt rongálódott hátsó váltót lecserélni.
Kérdésem ,hogy ha cserélem a hátsó váltót xt-re (egyenlõre nem tudom melyik tipusra)
akkor kell-e valamit cserélnem ,amivel esetleg nem lesz kompatibilis az új váltó.

Szia!
Ne aggódj, kompatibilis az xt a többivel, gáz csak akkor van, ha nem kilences a rendszered, ámbátor akkor sem vészes. Nos igen, ha könnyíteni szeretnél, akkor érdemes a kerekeknél is próbálkozni, de azt se felejtsük el, hogy egy jó kis középrésszel is könnyíthetsz, meg a villánál is érdemes. Az igazán profi hozzászólásokat azonban nem itt, hanem a grammániások topikban találod!

Erre a vázra nem érdemes ennyire drága alkatrészeket rárakni,ezért ésszel,bizonyos keretek között gondoltam a súlyt lecsökkenteni.

Egy viszonylag középszintû vázból is lehet csodaparipát fabrikálni, mind csak pénztárca kérdése...:)
" A Cube el van vetve! "

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Én már végigjátszottam egy ilyen "nehéz bringát könnyítsek" projektet. Annyit mondok, nem éri meg. Véleményem szerint egy fillért se költs rá, esetleg ha valami leszakad a géprõl. Talán a kerékre költs, semmi másra. Ha könnyû gépre vágysz, kezd el nézegetni az aprót, több haverom is kifogott super kis gépeket nagyon jó áron.
Marci

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Hát ja...nem fogok közel akkora értékben egy villát venni,mint amennyiért a komplett gépet vettem anno.
Viszont kaptam egy remek ajánlatot az alkatrészekre:)
(cirka félár)
You'll never walk alone!