mostanában divata hajlított felsõcsõEzt meglehet változtatni.
Nekem is lent megy és ennek ellenére a hátsót szakitottam le 2 x a váltónál.
Hogy ne legyen anyira off (haver bringája....a piros coladoboz, már volt,de nem árt újra lökni )
[I]http://www2.pic-upload.de/06.10.09/pyvkbzsciqan.jpg[/IMG][IG]http://www2.pic-upload.de/06.10.09/qzftycsn48bq.jpg[/IMG]
Jelentkezz be Regisztrálj
Cube
Posted 2009. October 06. - 18:17
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2009. October 06. - 18:08
szép ez a francia gép...csak van rajta valami amit én nagyon nem szeretek, az ilyen szintû géphez szerintem már nem illik...az elsõ váltó bowdenje az alsó csõ legalján fut...vááá...hogy ezt mért rakták ilyen sérülékeny helyre?:chin:
Ezt meglehet változtatni.
Nekem is lent megy és ennek ellenére a hátsót szakitottam le 2 x a váltónál.
Hogy ne legyen anyira off (haver bringája....a piros coladoboz, már volt,de nem árt újra lökni )
Posted 2009. October 05. - 22:42
Anno mikor megvettem a Stumpit én is sokat hezitáltam az alsó csövön futó bowdenek miatt, ehhez képest soha semmi bajom nem volt vele, így fut a legkevesebbet bowdenházban, ami ugye nem egy hátrány. Én 187 centimmel 19" váz alapból, most kényszerbõl 17" Rockhopper 2006-os és meglepõen jó.meg a meridán is...de ha specin ez van...hát...:chin:...csak nekem annyira zavaró hogy az alsócsõ legalja olyan védtelen...am szerintem az egyik legjobb a vázon belül történõ vezetés...mondjuk ez carbonnál lehetséges leginkább
Posted 2009. October 04. - 21:29
Posted 2009. October 04. - 21:06
speciken is ott megy, mégsincs vele semmi gondszép ez a francia gép...csak van rajta valami amit én nagyon nem szeretek, az ilyen szintû géphez szerintem már nem illik...az elsõ váltó bowdenje az alsó csõ legalján fut...vááá...hogy ezt mért rakták ilyen sérülékeny helyre?:chin:
pedig õk azért tudnak valamit
Posted 2009. October 04. - 20:52
Posted 2009. October 04. - 20:45
teljesen átlag méretû 16-oshttp://www.cycles-la...300-1/geometrie
Az emlitett váz ,részletes adatai.
ausztriában akciózzák a tavalyi cube-ot : reaction xt 09 ,1300eur....
Kona nekem nem szimpi...
akár jó is lehet
vagy a 16-os merida
az 1 centivel hosszabb
egyik haveromnak (szintén 170) az van és szereti, elõtte 17-es konája volt, de a 18-as nagy volt neki.
Posted 2009. October 04. - 20:38
Az emlitett váz ,részletes adatai.
ausztriában akciózzák a tavalyi cube-ot : reaction xt 09 ,1300eur....
Kona nekem nem szimpi...
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."
Posted 2009. October 04. - 20:34
Posted 2009. October 04. - 20:23
Posted 2009. October 04. - 20:18
mert a gyártók többsége sza..k rá több méretet gyártani. 16-18-20 aztán oszd be. 170 meg 175 közt pont jó lenne a 17 (pl konának van)Legtöbb vázméter-táblázatban az szerepel hogy 16-os váz 170cm-ig,és 18-as váz 170-tõl használható.Jobb az ,ha kicsit kisebb a váz?
41-cm-es váz (lapierre) mekkorának fele meg inchben?
amúgy ha terepzel is jobb a kisebb
de az említett derékfájás is könnyen lehet a túl nagy váz következménye.
41 es amúgy 16-os, de tudni kéne a vizszintes felsõcsõhosszt. elég lényeges méret.
Posted 2009. October 04. - 17:45
Üdv!
Lenne egy kérdés bár nem teljesen CUbe-os de kicsit igen...szóval van egy Analogom és ahhoz Scape Light 31.6mm nyeregcsõ van ugyebár. És szeretnék egy hátsó lámpát mivel a cateye gyors rögzítõst elhagytam, és olyat szeretnék ami fixen felszerelhetõ. Namost, volt egy régi cateye-om gondoltam hátha felmegy rá , de az átmérõje kicsi, kb 1"-os. Kérdés: kinek milyen hátsó lámpája van ami bírja a terepezést is, tehát fixen felszerelhetõ? Vagy tudtok-e olyat ami tuti jó rá
smart hátsólámpa (hervis, interspar) jól világít, a bilincse csavaros, és ha közvetlen a nyereg alá szereled, akkor esélytelen, hogy kirázódik.
Posted 2009. October 04. - 17:21
41-cm-es váz (lapierre) mekkorának fele meg inchben?
Posted 2009. October 03. - 13:06
ha 170 vagy és 18-as váz az ziher hogy nagy...és rövid stucnival is az lesz.Igen 9-es.Viszont erõsen gondolkozom rajta hogy cseréljek,és kisebb vázat vegyek.170cm vagyok,és picit nagynak érzem a vázat, hosszabb tekerések után baromira fáj a hátam (alsó csigolyák környékén).Nemtudom hogy mitõl lehet-van-e összefüggés geo-vázméret-hátájás terén?Sajnos nem tudok kipróbálni hosszabb távon egy ugyanilyen vázat 16-os méretben.Esetleg egy stucni csere is orvosolhatná ,de nem tudom milyen irányban induljak el,mit cseréljek?
Posted 2009. October 03. - 11:57
Posted 2009. October 02. - 20:25
és ha jól tom az Analog már kilenc sebességes(deore).
Posted 2009. October 02. - 18:20
Lenne egy kérdés bár nem teljesen CUbe-os de kicsit igen...szóval van egy Analogom és ahhoz Scape Light 31.6mm nyeregcsõ van ugyebár. És szeretnék egy hátsó lámpát mivel a cateye gyors rögzítõst elhagytam, és olyat szeretnék ami fixen felszerelhetõ. Namost, volt egy régi cateye-om gondoltam hátha felmegy rá , de az átmérõje kicsi, kb 1"-os. Kérdés: kinek milyen hátsó lámpája van ami bírja a terepezést is, tehát fixen felszerelhetõ? Vagy tudtok-e olyat ami tuti jó rá
Posted 2009. September 23. - 22:03
Sziasztok!
Van egy 08-as Cube Analogom,szeretnék rajta kicsit könnyíteni rajta,illetve egy esés miatt rongálódott hátsó váltót lecserélni.
Kérdésem ,hogy ha cserélem a hátsó váltót xt-re (egyenlõre nem tudom melyik tipusra)
akkor kell-e valamit cserélnem ,amivel esetleg nem lesz kompatibilis az új váltó.
Szia!
Ne aggódj, kompatibilis az xt a többivel, gáz csak akkor van, ha nem kilences a rendszered, ámbátor akkor sem vészes. Nos igen, ha könnyíteni szeretnél, akkor érdemes a kerekeknél is próbálkozni, de azt se felejtsük el, hogy egy jó kis középrésszel is könnyíthetsz, meg a villánál is érdemes. Az igazán profi hozzászólásokat azonban nem itt, hanem a grammániások topikban találod!
Erre a vázra nem érdemes ennyire drága alkatrészeket rárakni,ezért ésszel,bizonyos keretek között gondoltam a súlyt lecsökkenteni.
Egy viszonylag középszintû vázból is lehet csodaparipát fabrikálni, mind csak pénztárca kérdése...
Posted 2009. September 23. - 21:50
Posted 2009. September 23. - 20:14
Viszont kaptam egy remek ajánlatot az alkatrészekre:)
(cirka félár)