Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Cube

- - - - -

• Please log in to reply
2078 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
mindenesetre a recon egy bevált darab
merev, nagyon szépen mozog.
maniunak mostanság volt pár "nem túl jó éve". az újakat dicsérik az újságba írók de mivel nem próbáltam így..... én inkább a recont venném. és jó eséllyel maszívabb is, 95 kg-nál azért már nem hátrány az sem.

esetleg ez :

Specialized Rockhopper Pro (2008) ker

viszsont ezt meg csak ha nem nagyobb 18-asnál (specik hosszúak)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

JrChriss

JrChriss

vendég

• fórumtag
  • 11 posts

hát az acidnél pl ez. és van belõle 19-es. ami kb ehhez a magassághoz jó. (az 18-as acid 572es felsõcsõhossza baromi rövid. az kb nekem jó a 175höz)

Ker

Köszi, megnézem, bár csak Shimano fékkel van, lehet átraknak rá pár dolgot, hátha úgy jobban jön ki mint a CUBE LTD...bár az most 250e...

Telóban RS Recon SL vagy Manitou Minute a jobb?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ma voltam megnézni a 20"-ost és az nagyon nagy volt sajnos, a tököm rajta volt a vázon :)...

Mi lenne jobb vétel akkor?

hát az acidnél pl ez. és van belõle 19-es. ami kb ehhez a magassághoz jó. (az 18-as acid 572es felsõcsõhossza baromi rövid. az kb nekem jó a 175höz)

Ker

az ltd pro nagyjából ok, bár egy integrált hmû nem ártana, meg a strokerbõl a ryde tfék elég hulladék. szal mire azokat lecseréled kb 3 kiló. és még mindig rövid lesz sztem a 18-as.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

JrChriss

JrChriss

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Ma voltam megnézni a 20"-ost és az nagyon nagy volt sajnos, a tököm rajta volt a vázon :)...

Mi lenne jobb vétel akkor?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!

Nem vagyok egy nagy fórumozó, inkább csak olvasgatni szoktam amit írtok, de eljött most a kérdezés ideje is.

Elhatároztam hogy most idén veszek egy új bringát és hát nagyon nehéz a választás. Ahogy néztem felszereltségben és tudásban 200-250e közötti kategóriában a CUBE ACID, LTD, LTD TEAM (az már drágább) az ami játszana.

Igazából csak amatõr bringás vagyok, márciustól ameddig engedi az idõ, akkor bringázok (mh-be és vissza hétköznaponként) de a hétvégenként, alkalmanként azért Vértes, Bükk, stb. haverokkal szoktunk járni, akár 1 vagy több napos túrára.

Namármost, a régi bringám (Magellán Crux váz, és régebbi Serpence felszereltség) már valahogy nem olyan mint amilyennek én szeretném, volt vele egy kemény balesetem, és azóta hiába volt vázcsere, valahogy nem az igazi. Most eladtam és itt állok hogy mit vegyek.

Szóval nekem az ACID vagy LTD az ami igazán bejönne, de az ACID-nál a telóval van gondom, ha azt kicserélném akkor már árban túl is mennék az LTD árán. Viszont az LTD -nél is kéne pár apróság cserére, mint a hajtómû, meg esetleg a váltókar is SLX-re, hogy egységes legyen.

Amennyire értek a bringához, nem vagyok fanatikus, szóval én nem értek úgy hozzájuk mélységileg, mint egyesek ezért is kérek segítséget.

Ha esetleg van más javaslat kb. ilyen árban, és hasonló felszereltségben akkor azt szívesen fogadom, egy dolog összteleszkópos bringa nem játszik.

Annyit tudni kell hogy 186cm magas vagyok és 95kg, tehát CUBE-ból is kb. a mostani próbák után a 18"-os modellek a megfelelõek számomra!

Elõre is köszönöm mindenkinek a segítséget!

Üdv, Chriss

sztem 186-hoz a 18-as kicsi, acidból különösen.
meg 200-250 között azért van jobb vétel sztem.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Segítséget szeretnék kérni, hátha olvassa valami bennfentes. A bringaexpón a Cube standon ki volt állítva egy csomó kiegészítõ, alkatrész. Kérdésemre, miszerint hol tudom ezeket megvásárolni, azt válaszolták, hogy a lánc-hálozat összes boltjában. De ez nem így van. HOL LEHET KIEGÉSZÍTÕT vásárolni?
Konkrétan kormánymarkolat érdekelne, és hosszú ujjas kesztyû
" A Cube el van vetve! "

JrChriss

JrChriss

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok!

Nem vagyok egy nagy fórumozó, inkább csak olvasgatni szoktam amit írtok, de eljött most a kérdezés ideje is.

Elhatároztam hogy most idén veszek egy új bringát és hát nagyon nehéz a választás. Ahogy néztem felszereltségben és tudásban 200-250e közötti kategóriában a CUBE ACID, LTD, LTD TEAM (az már drágább) az ami játszana.

Igazából csak amatõr bringás vagyok, márciustól ameddig engedi az idõ, akkor bringázok (mh-be és vissza hétköznaponként) de a hétvégenként, alkalmanként azért Vértes, Bükk, stb. haverokkal szoktunk járni, akár 1 vagy több napos túrára.

Namármost, a régi bringám (Magellán Crux váz, és régebbi Serpence felszereltség) már valahogy nem olyan mint amilyennek én szeretném, volt vele egy kemény balesetem, és azóta hiába volt vázcsere, valahogy nem az igazi. Most eladtam és itt állok hogy mit vegyek.

Szóval nekem az ACID vagy LTD az ami igazán bejönne, de az ACID-nál a telóval van gondom, ha azt kicserélném akkor már árban túl is mennék az LTD árán. Viszont az LTD -nél is kéne pár apróság cserére, mint a hajtómû, meg esetleg a váltókar is SLX-re, hogy egységes legyen.

Amennyire értek a bringához, nem vagyok fanatikus, szóval én nem értek úgy hozzájuk mélységileg, mint egyesek ezért is kérek segítséget.

Ha esetleg van más javaslat kb. ilyen árban, és hasonló felszereltségben akkor azt szívesen fogadom, egy dolog összteleszkópos bringa nem játszik.

Annyit tudni kell hogy 186cm magas vagyok és 95kg, tehát CUBE-ból is kb. a mostani próbák után a 18"-os modellek a megfelelõek számomra!

Elõre is köszönöm mindenkinek a segítséget!

Üdv, Chriss

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
off
a kellyst momentán el lehet felejteni mint jó ár/érték arányt. idén kissé elszálltak az áraik.
on

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Tisztelt erre!
Csatlakoznék Bikertiggerhez. Mivel Cube-ról van szó, ezért sztem az ára a Cube-okhoz képest okés. Viszont, ha körülnézel, akkor ilyen árkategóriában lehet, hogy más gyártó jobb felszereltséget is ki tud hozni. Ezt neked kell mérlegelned, sok szempontot figyelembe véve, ahogy azt az elõzõekben olvashattad. Nem lebeszélni akarlak, isten ments, nehogy ez jöjjön át! :) Nekem is Cube-om van, viszont anno amikor én vettem, két éve én is akciósan kaptam meg egy kiállított példányt. Az az összeg, amiért megvettem, megfelelt érte. Viszont azóta már rádobtam egy jó 100.000 ft-ot. Igaz az én vételem félig-meddig szükség volt, mert elötte lopták el a másik cangám.

Szóval én a következõt csinálnám:
1. el kell dönteni mire kéne a canga!
2. mint minden bringa, a Kelly's-t is beleértve sokat fejlõdött az alatt az idõ alatt, amióta használod a sajátod. Ha meg vagy vele elégedve, nézz szét Kelly's tájon, hogy azért a pénzért amibe ez a Cube kerül milyen Kelly's-t kapnál.
3. ha kapsz egy jó kis Kelly's-t, akkor szerintem felesleges több pénzt kiadni.....!
4. ha úgy gondolod, hogy hát igen jó-jó, de a Cube szebb, és megéri a többletköltséget, akkor hajrá!!!!! Vedd meg azt! És akkor üdvözlünk a boldog Cube-osok táborában.
A MTB-ok többségén 26-os kerék van, mostanság kezdenek bejönni a 29-esek. Nagy kerékátmérõvel is kaphatsz jó méretû bringát, a helyes vázméret választásával. MINDENKÉPP FEL KELL RÁ ÜLNI, ezt többnyire engedik is, de a szakboltban segítenek is.
" A Cube el van vetve! "

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Köszönöm.

A régi gépemen még cross van, de a mai besorolás alapján már a MTB -ok között lelhetõ fel. ( Kelly's Imagine ). Gondolom idõvel egyre jobban elkülönültek.
26 -os kerék van a mostanin és az tökre bejött nekem. Mármint a gép mérete így.
Köszönöm még egyszer.

attól független ha montit veszel is érdemes körülnézni. lehet (biztos) annyiért kapsz jobb ár érték arányút. (hacsak nem nagyon akciós a cucc)

erre

erre

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

Szerintem nem éreznéd magad rosszul. De van vmi baja a mostani biciklidnek?
Amit linkeltem az nem 26"-os kerekû, hanem 28", tehát nagyobb a kerékátmérõ, így haladósabb és ha csak néha mész könnyû terepre, akkor ez - számomra legalábbis - jobban megfelelne a célnak.

BBB-nek abszolút igaza van

sõt körülnézhetsz a merida crosswayek közt is , vszinû találsz job ár-érték arányút.(persze montiból is (én spec akkor vennék kockát, ha nagyon belezúgnék a szinébe, :) vagy erõsen akciós lenne)) .mondjuk a cube meg szebb. :)

ha nam akarsz durva gyökeres sziklás ösvényeken zúzni rendszeresen, teljesen felesleges montit venni.

egész pontosan cross a kategória neve (meg régebben trekking de azért az kicsit megint más)

alapvetõen annyi a különbség hogy csekélyebb a rugóút (63-75 mm) (meg a telók jellemzõen nem annyira hiperaktivak de erre itt nincs is szükség) a csõszögek általában klasszik mtb - re hajaznak (71/73 fok) viszont azonos vázméret mellett picit rövidebbek mint az mtb-k. tehát nem annyira "ráfekvõs" a testtartás mint az mtb-n (de azért nem is annyira felgyenesedet mint egy hoklland nyugdijas a turabringáján). azonkívûl nagy kerék, viszont vannak egész jó terepes gumik (pl schwable racing ralph létezik 35 mm szélesben ebben a méretben . vázakban általában elfér még az 50-es külsõ is (az kb egy 26x2 szélessége). gyakorlatilag 2 garnitura külsõvel van 2 biciklid. egy alig mintás vagy tök kopasz gumival (marathon supreme pl 35-esben) egy nagyon haladós aszfaltos gép, a mintással meg egy burkolatlan utakra való fincsi túragéped. plusz városban a más üléspozició miatt sokkal jobban átlátsz a forgalmon. ilesmik

monti

© CUBE-BIKES © LTD TEAM

komplett cross gép

© CUBE-BIKES © TONOPAH Race

monti geo

http://media.cube.eu...trie/ltd_16.gif

cross
http://media.cube.eu...e_nature_46.gif

szerk : csak a cimsorba másolva mûxik

ja és többnyire a hajtómû 48/36/26 a montik 44/32/22 -je helyett

Köszönöm.

A régi gépemen még cross van, de a mai besorolás alapján már a MTB -ok között lelhetõ fel. ( Kelly's Imagine ). Gondolom idõvel egyre jobban elkülönültek.
26 -os kerék van a mostanin és az tökre bejött nekem. Mármint a gép mérete így.
Köszönöm még egyszer.

erre

erre

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

Amit linkeltem az nem 26"-os kerekû, hanem 28", tehát nagyobb a kerékátmérõ, így haladósabb és ha csak néha mész könnyû terepre, akkor ez - számomra legalábbis - jobban megfelelne a célnak.

sõt körülnézhetsz a merida crosswayek közt is , vszinû találsz job ár-érték arányút.(persze montiból is (én spec akkor vennék kockát, ha nagyon belezúgnék a szinébe, :) vagy erõsen akciós lenne)) .mondjuk a cube meg szebb. :)

ha nam akarsz durva gyökeres sziklás ösvényeken zúzni rendszeresen, teljesen felesleges montit venni.

erre!
félreértettél. a bringával semmi gond nincs, az árkategória az ami zavaró lehet.

Boca:

Mi az az ár amit ez még megér szerinted?
Nem vagyok benne otthon.

Bikertigger:

Idõvel le szeretnék térni a beton útról és irány a hegy - völgy.

TripleB:

Megnéztem. A mostani Kelly's en is 26 -os gumiköpeny van. Az nekem tökéletes. Én rövid lábú vagyok :)

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
erre!
félreértettél. a bringával semmi gond nincs, az árkategória az ami zavaró lehet.
" A Cube el van vetve! "

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

A Cross Country (XC) egy MTB szakág/stílus.

Nem összekeverendõ a cross kerékpárokkal, amiket alább már Bikertigger kolléga részletesen jellemzett. A cross, mint kerékpár kategória itthon is elérhetõ prominens képviselõi például az Author Synergy, a Kelly's Definite vagy a Merida Crossway sorozata.

A magam részérõl a minõségi cross kerékpárok (egyes gyártóknál offroad trekking) híve vagyok. Teljesítettem már cross géppel Duna Maratont, Gázlót, Retro Gázlót és hasonló kaliberû túrákat, nem egyszer jobb eredménnyel, mint annak elõtte montival. Meggyõzõdésem, hogy ezek a bringák ideálisak a hazai viszonyok között, hacsak nem kimondottan MTB versenyzéssel akarsz foglalkozni.

Ha esetleg nem monti, hanem cross bicaj mellett döntesz, ajánlom megfontolásra a Merida modelljeit. A Cube egyik trekking gépében én sajnos csalódtam. (Hozzáteszem: garancia tekintetében abszolút korrektségrõl számolhatok be.)

ár értékben is kb a merida a legjobb, plusz a legnagyobb vázméret választéka van. meg a demákat is érdemes megnézni, hátrány hogy belõlül viszont csak 3 féle méret van.
én is most fogok cross bícót építeni, ippeg merida vázra.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Mi a kölönbség a Cross Country és az MTB között?

A Cross Country (XC) egy MTB szakág/stílus.

Nem összekeverendõ a cross kerékpárokkal, amiket alább már Bikertigger kolléga részletesen jellemzett. A cross, mint kerékpár kategória itthon is elérhetõ prominens képviselõi például az Author Synergy, a Kelly's Definite vagy a Merida Crossway sorozata.

A magam részérõl a minõségi cross kerékpárok (egyes gyártóknál offroad trekking) híve vagyok. Teljesítettem már cross géppel Duna Maratont, Gázlót, Retro Gázlót és hasonló kaliberû túrákat, nem egyszer jobb eredménnyel, mint annak elõtte montival. Meggyõzõdésem, hogy ezek a bringák ideálisak a hazai viszonyok között, hacsak nem kimondottan MTB versenyzéssel akarsz foglalkozni.

Ha esetleg nem monti, hanem cross bicaj mellett döntesz, ajánlom megfontolásra a Merida modelljeit. A Cube egyik trekking gépében én sajnos csalódtam. (Hozzáteszem: garancia tekintetében abszolút korrektségrõl számolhatok be.)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Na. Most aztán jól meg lettem kavarva. Mi a kölönbség a Cross Country és az MTB között?

egész pontosan cross a kategória neve (meg régebben trekking de azért az kicsit megint más)

alapvetõen annyi a különbség hogy csekélyebb a rugóút (63-75 mm) (meg a telók jellemzõen nem annyira hiperaktivak de erre itt nincs is szükség) a csõszögek általában klasszik mtb - re hajaznak (71/73 fok) viszont azonos vázméret mellett picit rövidebbek mint az mtb-k. tehát nem annyira "ráfekvõs" a testtartás mint az mtb-n (de azért nem is annyira felgyenesedet mint egy hoklland nyugdijas a turabringáján). azonkívûl nagy kerék, viszont vannak egész jó terepes gumik (pl schwable racing ralph létezik 35 mm szélesben ebben a méretben . vázakban általában elfér még az 50-es külsõ is (az kb egy 26x2 szélessége). gyakorlatilag 2 garnitura külsõvel van 2 biciklid. egy alig mintás vagy tök kopasz gumival (marathon supreme pl 35-esben) egy nagyon haladós aszfaltos gép, a mintással meg egy burkolatlan utakra való fincsi túragéped. plusz városban a más üléspozició miatt sokkal jobban átlátsz a forgalmon. ilesmik

monti

© CUBE-BIKES © LTD TEAM

komplett cross gép

© CUBE-BIKES © TONOPAH Race

monti geo

http://media.cube.eu...trie/ltd_16.gif

cross
http://media.cube.eu...e_nature_46.gif

szerk : csak a cimsorba másolva mûxik

ja és többnyire a hajtómû 48/36/26 a montik 44/32/22 -je helyett

erre

erre

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

Na. Most aztán jól meg lettem kavarva. Mi a kölönbség a Cross Country és az MTB között?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Szép ez is.
Na akkor ezek szerint egy kicsit specifikálódott a kerékpár.
Nekem egy Kelly's ( Imagine ) Cross Countrim van most.19,5 -ös. Nincs vele semmi bajom, csak egy kicsit már öregecske mert 5 - 6 éves, de akkoriban ez volt a MTB. Most úgy látom, hogy élesebben elválnak már a típusok egymástól.
A Kelly's -em után rosszul érezném magam a Reaction -on?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

erre

erre

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

Az a gép annál többet tud mint amire szánod, lehet megúsznád olcsóbban is...

Reply