Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kerékpár építés; mi mivel hogyan?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
32 hozzászólás a témában

P.Tomi

P.Tomi

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
kösz a választ 60 kg vagyok szal az remélem ok :D
Váltókarbol a deore és a deore lx között van érezhetõ különbség?(hátsó váltó deore lx lesz)

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Sziasztok
Mali Magician vázam van, szeretnék venni egy hátsó kereket racsnit hátsó váltót elsõ váltót váltókart és hajtókart....elég nagy kiadás lenne és azt szeretném kérdezni h érdemes-e erre a vázra építeni vagy az integrált fejcsapágy miatt hamar szétmenne a váz?(kicsit keményebb turákra,városi használatra lenne a bicikli)

lehet rá építeni, nem egy rossz váz. de ugye nem vagy 90-100kg?
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

P.Tomi

P.Tomi

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Sziasztok
Mali Magician vázam van, szeretnék venni egy hátsó kereket racsnit hátsó váltót elsõ váltót váltókart és hajtókart....elég nagy kiadás lenne és azt szeretném kérdezni h érdemes-e erre a vázra építeni vagy az integrált fejcsapágy miatt hamar szétmenne a váz?(kicsit keményebb turákra,városi használatra lenne a bicikli)

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
még nincs meg a gép, csak a lista;) de már közeleg a pillanat.
aszfaltosabb túrázós lenne, nagyon minimális döngölt földúttal. nem nagyon tudtam összerakni hasonló súlyú kereket olcsóbban 812g/1072g, ezt 27e ért.
valszeg ez marad akkor.

köszi

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

hello,

egy cross bringát építek. kinéztem az alap shimano kerélszettet (WH-R500).
a kérdésem az lenne, hogy mehet-e bele nagyobb gumi, mert 19-28ast ajánlanak, ill. nem lesz túl keskeny a felni? V-féket be tudom majd állítani rendesen? egy idei corvusba kerülnének a kerekek.

köszi
Tibi

A WH-R500 az országúti kerékszett. Ha túrázósabb/terepesebb bringát akarsz, akkor ennél mindenképpen erõsebb kerékre lenne szükséged. Ha aszfaltbegyárt, akkor abba jó, sõt, vannak ilyennel szerelt gyári cross bringák is. A V-fék elfér rajta, be is lehet állítani. 700x35ös gumit rá lehet dobni (legalábbis láttam már több helyen).

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Az egy nagyon szép váz, mármint az idei corvus, grat hozzá. A v-fék beállítással biztos nem lesz gond. A gumis dolgohoz nem tudok hozzászólni :o

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
hello,

egy cross bringát építek. kinéztem az alap shimano kerélszettet (WH-R500).
a kérdésem az lenne, hogy mehet-e bele nagyobb gumi, mert 19-28ast ajánlanak, ill. nem lesz túl keskeny a felni? V-féket be tudom majd állítani rendesen? egy idei corvusba kerülnének a kerekek.

köszi
Tibi

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás
Megy ám itt a tisztogatás, rendes modjaink vannak :D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

h mennyit ér

ne bocsit kérj, használd a fórumot !

http://forum.bikemag...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

ár számít ? :)

minden értelmes dologért ált. a bolti ár max 60%-át szoktam kifizetni, ha különösen hasznosnak találom, vagy már-már érzelmi szálak fûznek hozzá, akkor 75%-ig is elmegyek, így gondoltad? :)
amúgy igen :D

@Tom; ez legolcsóbban apróból jön ki, vmi komplett kerót nézz, de ha lefelé is akarsz vele menni, akkor azért raknék rá hátsó váltót, hiszen ha ugyanazt a sebességet használod lefelé is, mint mondjuk síkon, akkor vmelyik alkalom elég kellemetlen lesz

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Nem találtam olyan topikot, ahol a jövõbeni gépek alkatrészeinek megválasztását lehetne megvitatni, így kreáltam egyet, hátha mások is szeretik kitárgyalni, hogy mit és mivel akarnak összeépíteni...

Jelenlegi dilemmám, hogy a 900-as Geminibe milyen kisebb és merevebb telót lenne érdemes becsattintani a Shiver helyett, úgy, hogy a szép mozgás és az egyszerû nagyszerû felépítés megmaradjon.
Dupla vagy szimpla váll, ha szimpla, akkor 1.5 vagy sima nyak, milyen csillirendszer...
520-540 közé lõném be a magasságot, és minél egyszerûbb, szebben mozgó rendszer lenne az elõny (a visszatérõ Junior T? )

ár számít ? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Üdvözlet!

én egy kis biciklit szeretnék összedobni magamnak a jövõ évi tatabánya DH-ra.Elképzelésem egy merev váz és valami olcsó,de a 65kg-m alatt puhán mozgó teló bele.Terveim szerint SS lesz.
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nem találtam olyan topikot, ahol a jövõbeni gépek alkatrészeinek megválasztását lehetne megvitatni, így kreáltam egyet, hátha mások is szeretik kitárgyalni, hogy mit és mivel akarnak összeépíteni...

Jelenlegi dilemmám, hogy a 900-as Geminibe milyen kisebb és merevebb telót lenne érdemes becsattintani a Shiver helyett, úgy, hogy a szép mozgás és az egyszerû nagyszerû felépítés megmaradjon.
Dupla vagy szimpla váll, ha szimpla, akkor 1.5 vagy sima nyak, milyen csillirendszer...
520-540 közé lõném be a magasságot, és minél egyszerûbb, szebben mozgó rendszer lenne az elõny (a visszatérõ Junior T? )