Pl nekünk sem esik jól, ha ilyet hallanánk pl a critical mass-rõl, vagy éppen egyetlen egy út szélén tekerõ biciklisrõl...
"Olyan ez épp, mint a Tour de France, kérem. Ha akarom elnézegetem Kábeltévén, amikor épp van, de ez a köcsög biciklis ne itt biciklizzem má' elõttem."
Nincs baj amugy a mondanivalóval, érteni magyar kicsit, dolgok mögé látni én be, meg mittomén, csak nem birom az ilyen kis majd én megmondom embereket, meg én vagyok a frankó mert neten trágárkodhatok...
ui: rühellem a focit!!!
igaz, de azért alá kell írni, hogy ez a cikk "szelleme"...
A Critical Mass nem kerül(ne) százmilliárdokba, nem marad utána kihasználatlan létesítménytömeg, a magyar futball önmagában milliárdokat visz el arra érdemesebb, tehetségesebb sportolók (akár kerékpárosok) elõl, néhány tolvaj persze jól megél belõle, oszt' most megy a sírás, hogy jáj, jáj, nem nyertünk.
Még most sem ismerik be, hogy olyanok voltunk mint általában a magyarok (szánalmasan középszerûek), megy a magyarázkodás, hogy kiváló volt a pályázat, csodás a prezentáció (Puskás Öcsi üzen az ûrbõl (?) - nem tudom, hol van szegény, de hogy nem a Föld körül kering, az biztos.) és ez a középszerû bornírtság uralkodik mindenütt. Sajnálni kellene valamit? HOgy a magyar válogatott ott lehetett volna a pofozógép szerepében és az aktuális kormányközeli vállalkozók összelopkodhatják magukat? Meg hazánk lehetõséget kapott volna?
Elnézést kérek, vége az OFFnak, de dühít, ha nem tudunk szembenézni a ténnyel, hogy nem vagyunk nagyhatalom, csupán illúzióinkat kergetjük, mint pl. a "világhírû magyar konyha" (egyetlen Michelin-ajánlott magyar éttermünk van, csillag egy sem), "világhírû magyar oktatás" (PISA-n történõ gyalázatos leszerepelésünk, középiskolát végzett analfabéták tömege), "a sikeres magyar külpolitika" (semmi többet nem tud felmutatni, mint pl. a románok), "A világhírû magyar kreativitás és alkotószellem" (amibõl annyi igaz, hogy csak akkor tud érvényesülni, ha elhagyja az országot, mert itthon csak eltûnni lehet a középszerben)
Eh, a fenébe az egésszel... A végén még innen is türül valami elhivatottabb moderátor.