Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Linkelõ #4

- - - - -

• Please log in to reply
6687 replies to this topic

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

[...]
Elnézést kérek, vége az OFFnak, de dühít, ha nem tudunk szembenézni a ténnyel, hogy nem vagyunk nagyhatalom, csupán illúzióinkat kergetjük, mint pl. a "világhírû magyar konyha" (egyetlen Michelin-ajánlott magyar éttermünk van, csillag egy sem), "világhírû magyar oktatás" (PISA-n történõ gyalázatos leszerepelésünk, középiskolát végzett analfabéták tömege), "a sikeres magyar külpolitika" (semmi többet nem tud felmutatni, mint pl. a románok), "A világhírû magyar kreativitás és alkotószellem" (amibõl annyi igaz, hogy csak akkor tud érvényesülni, ha elhagyja az országot, mert itthon csak eltûnni lehet a középszerben)
Eh, a fenébe az egésszel... A végén még innen is türül valami elhivatottabb moderátor.

Ezért az egy mondatodért "megbocsájtom" az összes OFF-ot. ;)
"In idem flumen bis non descendimus"

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

Azt hiszem én is ennyiben maradnék.

edit: magyarázat

http://www.kereso.hu/yrk/Erinv/62998

A Tóta nem is ír verset... :)

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

Pl nekünk sem esik jól, ha ilyet hallanánk pl a critical mass-rõl, vagy éppen egyetlen egy út szélén tekerõ biciklisrõl...

"Olyan ez épp, mint a Tour de France, kérem. Ha akarom elnézegetem Kábeltévén, amikor épp van, de ez a köcsög biciklis ne itt biciklizzem má' elõttem."

Nincs baj amugy a mondanivalóval, érteni magyar kicsit, dolgok mögé látni én be, meg mittomén, csak nem birom az ilyen kis majd én megmondom embereket, meg én vagyok a frankó mert neten trágárkodhatok...

ui: rühellem a focit!!!

igaz, de azért alá kell írni, hogy ez a cikk "szelleme"...

A Critical Mass nem kerül(ne) százmilliárdokba, nem marad utána kihasználatlan létesítménytömeg, a magyar futball önmagában milliárdokat visz el arra érdemesebb, tehetségesebb sportolók (akár kerékpárosok) elõl, néhány tolvaj persze jól megél belõle, oszt' most megy a sírás, hogy jáj, jáj, nem nyertünk.
Még most sem ismerik be, hogy olyanok voltunk mint általában a magyarok (szánalmasan középszerûek), megy a magyarázkodás, hogy kiváló volt a pályázat, csodás a prezentáció (Puskás Öcsi üzen az ûrbõl (?) - nem tudom, hol van szegény, de hogy nem a Föld körül kering, az biztos.) és ez a középszerû bornírtság uralkodik mindenütt. Sajnálni kellene valamit? HOgy a magyar válogatott ott lehetett volna a pofozógép szerepében és az aktuális kormányközeli vállalkozók összelopkodhatják magukat? Meg hazánk lehetõséget kapott volna?
Elnézést kérek, vége az OFFnak, de dühít, ha nem tudunk szembenézni a ténnyel, hogy nem vagyunk nagyhatalom, csupán illúzióinkat kergetjük, mint pl. a "világhírû magyar konyha" (egyetlen Michelin-ajánlott magyar éttermünk van, csillag egy sem), "világhírû magyar oktatás" (PISA-n történõ gyalázatos leszerepelésünk, középiskolát végzett analfabéták tömege), "a sikeres magyar külpolitika" (semmi többet nem tud felmutatni, mint pl. a románok), "A világhírû magyar kreativitás és alkotószellem" (amibõl annyi igaz, hogy csak akkor tud érvényesülni, ha elhagyja az országot, mert itthon csak eltûnni lehet a középszerben)
Eh, a fenébe az egésszel... A végén még innen is türül valami elhivatottabb moderátor.

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts

"Olyan ez épp, mint a biciklilopás, kérem. Ha akarom, elnézegetem kábeltévén, amikor épp lopják valahol, de ne itt lopkodjanak."

Szerintem ez nem gáz.
Nem mondja hogy szabad biciklit lopni, és azt sem hogy az jó dolog.

Szerintem meg gáz.
Persze lehet ragozgatni,de inkább a világmegfejtõsben.
Véleményem szerint az effajta nézet jelentõs szerepet játszik abban,hogy "ITT" tartunk.
(mindenki értse,ahogy akarja)
Szóval itt én a részemrõl pontot teszek e téma végére és megyek tekerek egyet.
Tudok egy jó gyöngyvirágozó helyet.
pá.
;-)
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
"Olyan ez épp, mint a biciklilopás, kérem. Ha akarom, elnézegetem kábeltévén, amikor épp lopják valahol, de ne itt lopkodjanak."

Szerintem ez nem gáz.
Nem mondja hogy szabad biciklit lopni, és azt sem hogy az jó dolog.

Bálna!
a "......köcsög biciklis..." hogy került abba a mondatba?
Ezt hívják a politikában csúsztatásnak.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts

Inkább ezek az érdekes felvetések számomra... De mindegy, maradjon ez csak linkelõ...
-

Azt hiszem én is ennyiben maradnék.

edit: magyarázat

http://www.kereso.hu/yrk/Erinv/62998
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts
[quote name='hozé']Ezzel a mondattal mi a baj?[/quote]

Pl nekünk sem esik jól, ha ilyet hallanánk pl a critical mass-rõl, vagy éppen egyetlen egy út szélén tekerõ biciklisrõl...

"Olyan ez épp, mint a Tour de France, kérem. Ha akarom elnézegetem Kábeltévén, amikor épp van, de ez a köcsög biciklis ne itt biciklizzem má' elõttem."

Nincs baj amugy a mondanivalóval, érteni magyar kicsit, dolgok mögé látni én be, meg mittomén, csak nem birom az ilyen kis majd én megmondom embereket, meg én vagyok a frankó mert neten trágárkodhatok...

ui: rühellem a focit!!!

[quote=galuska;573639...de egy mondatot azért nem sportszerû kiragadni az egészbõl...[/quote]

igaz, de azért alá kell írni, hogy ez a cikk "szelleme"...

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Én nem tudom, hogy a "fûzfapoéta" (?!?) hova tartozik, (kommunista-e vagy? Fideszbérenc-e vagy?) de egy mondatot azért nem sportszerû kiragadni az egészbõl. Persze ezért kár lenne szenvedélyes vitákba belemenni, de szerintem néhány dologban nem igaza van, hanem tényekrõl ír... pl.:

- a magyar foci az egyik legszarabb a világon
- a híresztelésekkel ellentétben nem érdekel tömegeket (5000 nézõ egy bajnokin már tömeg)
- fenti két tény az EB-ig sem változott volna, akkor meg mit kezdünk a fasza stadionokkal (persze majd akkor a világszínvonalú atlétikai versenyeink vonzzák majd a tömegeket...)
- nincs infrastruktúra (Budapest-Sopron vonaton 5 óra, Ferihegyi gyorsvasút, stb., de ha kell, akkor miért nem magunknak és miért egy egy hónapos eseményre?

Inkább ezek az érdekes felvetések számomra... De mindegy, maradjon ez csak linkelõ...
-

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts

Ezzel a mondattal mi a baj?

Amíg nem az én kerékpárom lopják el,addig mi a gond?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Néhány hetet megint kihagytam, de UPét bármikor élmény nekem (vissza)olvasni: "A szigligeti láncfûrészes".
"In idem flumen bis non descendimus"

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Ezzel a mondattal mi a baj?

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts

http://index.hu/velemeny/eheti/ebadta/

Az EB-rõl Tóta cikke... Ritkán van így, de most 100%-ig egyetértek vele.

Aki nem, mondja meg, hogy miért...:)

Azt hiszem az én véleményem ismeritek a "fûzfapoétáról",kinek a hovatartozását felesleges vitatni.
De,ha már kérdezted,akkor pl. ezért:

"Olyan ez épp, mint a háború, kérem. Ha akarom, elnézegetem kábeltévén, amikor épp van valahol, de ne itt rendezzék."

Ez az szerzõ úr,csak így tovább...........
:-(

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
http://index.hu/velemeny/eheti/ebadta/

Az EB-rõl Tóta cikke... Ritkán van így, de most 100%-ig egyetértek vele.

Aki nem, mondja meg, hogy miért...:)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
pedig regi

aztan golyanezoke
http://www.kki-darany.hu/
katt a golyara

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts

Az alábbi weblap segítségével www.sat-gps-locate.com, és a mobilszám ismeretében pillanatok alatt kiderítheted hogy merre jár a barátnõd, barátod, feleséged, ismerõsöd.
Csak be kell ütni az országot majd a telefonszámot és indúlhat is a keresés.
Hihetetlen mire nem képes ma már a technika.

Jókis vicc. :D
De bevettem :D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Magyarul is....;)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
wysypanej t³uczniem z dachówek!

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
"Nie posiadasz uprawnieñ"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
beleköltözött egy makk...:) de lahat hogy ALIEN.::D
http://light-bike.co...php?pic_id=1508

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
regi.tilos.hu ->mûsorok->hétfõ

10.00-12.00

Szõke András rádiózik.
(hétfõig még meghallgatható...)