Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bikemaraton Kassa | Kassa (SK)

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
198 hozzászólás a témában

#1
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

A most már mai kiadáshoz ízelítőnek a 2019-es versenyem: https://www.youtube....h?v=vluUE9Q7Xe8

 

Mindenkinek ajánlom a másnapi (Vasárnapi) "Kecy" MTB tour-t is ahol a szervező túratempóban körbevezet jó kis ösvényeken amik javarészt nem voltak benne a versenyben de esetleg a jövőben lehetnek, némi technikai elemekkel az ügyesebbeknek/bátrabbaknak, amit persze meg lehet kerülni gyalog is. 2019-ben 32 km/950 m szint jött össze, átlagtempó megállássokkal együtt <10 km/h.



#2
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Kicsit (le)késve :)

 



#3
tommike

tommike

    újonc

  • fórumtag
  • 9 hozzászólás

sziasztok 

 

épp megjelent egy friss meghivo itt a bikemagon : 

http://bikemag.hu/ma...int-egy-verseny

 

az évek elteltével már valoszinuleg sokan kiprobálták ezt a versenyt, volt hogy esett, volt hogy nagyon porzott , volt ideális pálya is, ami nagyban rányomja a bélyegét arra hogy menyire technikás/nehéz a pálya végeredményben. Volt hogy ténleg nagyon technikás szakaszok s voltak benne foleg a sarnak koszonhetoen ami a legjobbakat is megviccelte....
Éerdekes igy viszaolvasgatni a legelejére amikor még teljesen más pálya volt, más stilus és a bringák is teljesen másak voltak . Ugye az utobbi 4-5 év szol a singletrackekrol aKassa maratonon,  van akinek nagyon bejon ez az uj pálya van akinek ez már sok technikailag. A pálya ugyan mindg kicsit változik a szingletrackek is egyre kijártabbak igy talán konyebbek viszont mindig kerul bele egy két technikásabb szakasz. .... ugyanugy sokaknak nem tetszik a soderutas unalmas maraton, ez se mindenkinek jon be. 

Sok vesenyzotol hallom viszont azt is hogy a kassa maratonon fedezte fel a bringázásnak ezt az oldalát, azota mindenutt ezt keresi :D 

Szoval mit is akartam mondani...aki már volt tudja milyen, akinek tetszett az azota minden évben jelen van,  Aki még nem volt, annak talán érdemes kiprobálni .  Aki már volt és nem esett jol, attol elnézést kérunk.

 

Ami biztos ,hogy minden magyar indulot szeretetel várunk megint . 


  • zeezoltano kedveli ezt

#4
horvjoe

horvjoe

    újonc

  • fórumtag
  • 2 hozzászólás

Sziasztok,

 

Gondoltam leírom személyes tapasztalataimat a versenyről. Soha nem voltam külföldön versenyen... ez is eljött.

 

Azt terveztem, hogy még idén zárás képpen elindulok egy versenyen. Végül is sikerült nagyjából a közelben szereznem egy szállást. Semmi kedvem nem volt reggel rohanni, versenyezni, majd hazatekerni Bp.-re. Szóval pénteken délután gyönyörű időben meg is érkeztünk nagy kényelemben Kassára. Első reakció formájában mákos nudlit vacsoráztam. Ez jó lesz holnapra címszóval.

 

Elég jól aludtam - bár idegen helyen nem szoktam jól aludni. Másnap reggel felkelek és látom esik... basszus... várok egy órát. Esik... elmentem felvettem a rajtszámom - benéztem az erdőbe... száraz. Megreggelizek, esik... ááá elmegyek haza én nem fogok sarat dagasztani 80km.-n.

Felballagtam a rajt területre, az eső elállt, kicsit szemerkélt. Csak elővettem a bringát elkezdtem kicsit melegíteni. Fújtam még a gumiba... mert nehogy felüssem. Ez mint később kiderült baromi nagy hiba volt. Alig volt kavicsos rész a pályán. Java részt döngölt föld volt. Ennek megittam a levét - én meg a derekam, csuklóm. Aztán 9.45 fele eldöntöttem, hogy elindulok. Be is álltam a sor végére szépen. Voltak mögöttem vagy 10en. Persze itt is együtt indítják a közép és a hosszútávot... borzalom. Miért nem lehet 10-15 perc különbséggel??? Nem értem. Elindultunk, persze beragadtam a sok ember közé - nem mintha nagy tétje lenne számomra - de azért mentem volna... Aztán az első kör csúcsa fele elkezdett kicsit ritkulni a tömeg. Azután már csak néha szorultam meg az egy nyomsáv miatt. Aztán csak hajtottam, meg tekertem, meg másztam. Találkoztam ismerősökkel. :) Az utolsó 2 km.-n kaptam egy defektet ezzel elszórakoztam... pontosabban a CO pumpával, mert nem tudtam hogyan kell használni... persze versenyen kell elsőre élesben kipróbálni hogy hogy is működik :) Végül is 5.-nek futottam be korosztályomban hosszútávon.

 

Szummaszummarum. Ez teljesen más jellegű pálya, mint amin itthon található. A DH pályákon való le és felmenetelt igen is gyakorolni kell(ene), mert tök más a technikája ennek a hintának, csiki-csukinak. Nagyon sok volt az egy nyomsáv (mondjuk benne a nevében hogy singletrack). Ez jó és rossz is volt. Jó, mert baromi élvezetes volt ezeken a föld utakon, ösvényeken hajtani és rossz, mert előzni aztán nem nagyon lehetett. Bárki bármit mond a szervezés nem jobb és nem rosszabb mint itthon. Én az itthonival is tök megvoltam elégedve. Kivétel a Duna - mert egybe indítottak minket a Közepesekkel, ahogy itt is és azt nem szeretem a tülekedés és a rakétaemberek miatt, akiket 5km után megelőz(nék) de persze az egy nyomsáv miatt csak kullogok. Persze ez az én problémám... mehetnék gyorsabban is az elején :) Az erdő gyönyörű volt... rengeteg földút erdei ösvényen hajtottunk, azt gondolom ideális körülmények között. Nem volt por és nem volt sár. Néha volt egy-egy láp de ez benne van. Az ösvényeket keresztező gyökerek azonban életveszélyesek voltak. Nedvesen simára kopva (kemény gumival - mennyi eszem van... le is szállhattam volna leengedni kicsit... de  lusta voltam :) ) baromira csúsztak. Ezekre, ezeken nagyon kellett figyelni. Voltak nyelvi akadályok és nem inden esetben értették azt hogy jobb vagy bal... de valamerre kulturáltan lehúzódtak a kollégák - ha tehették. Jó fejek voltak.

 

Végül is nagyon tetszett ez a verseny - főleg azért mert teljesen más jellegű mint a hazai pályák. Jól el is fáradtam benne. A kajáért már nem álltam sorba, inkább bepakoltam és elhúztam haza.


  • szak kedveli ezt

#5
zscs

zscs

    bringás

  • fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Egyszer betervezem ezt a versenyt, még sosem jártam erre. Jónak tűnik, köszi a beszámolókat!



#6
mephisoft

mephisoft

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 453 hozzászólás

Eredménylistát tudsz valahol?

Az 50 km-es táv második fele, szerintem  endúrós lefelék, fölfelé megtekerve.

http://www.cyklopret...kosice/vysledky

Inkább lefelék voltak az egynyomosak, és még én is lementem mindenütt :)

 

És megvan, hogy mitől vannak ezek a pályák: https://www.facebook...lotraily/about/ ; Google fordítás:

A KECY - Košice kerékpáros túrák a Szlovák Mountainbike Association (SloMBA) és a Košíc emberek egy csoportja, akik úgy döntöttek, hogy LEGAL, FENNTARTHATÓ, és ENTERTAINMENT ciklotourokat építenek a helyi erdőkre a vidéki, vidéki, állami


mephisoft módosította - 2017. szeptember 18. - 22:38


#7
gaboca1

gaboca1

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Idén is nagyon szuper volt a verseny, hatalmas köszönet a szervezőknek!

 

Reggel kicsit beijesztett az időjárás, de a rajt után elállt az eső, és szerencsére a környéken a talaj nem hajlamos sárosodásra, azaz szinte optimális körülmények között tekerhettünk.

 

A pálya még mindig szuper (most voltunk itt harmadjára), egészen más kategória, mint a hazaiak; desztillált élvezet. Ez az 50km-es távra vonatkozik, az a gyanúm, hogy a 22km-esbe a legjobb szakaszokból nem sok jutott az egynyomos, kanyargós, hullámzó ‘‘flow” ösvényekből, aki ilyesmire vágyik, az az 50km-en induljon.

 

Aztán elgondolkodtam azon, hogy vajon miért van arrafelé ennyi ilyen ösvény? És arra jutottam, hogy ezek valószínűleg nem maguktól teremnek, hanem bringások készítik őket. Az a tippem – bár ez csak feltevés –, hogy a kassai bringások megcsinálták ezeket az ösvényeket, aztán szerveztek rá egy versenyt.

 

Vagyis ha szeretnénk, hogy itthon is legyenek ehhez hasonlítható versenyek, azt a montis ösvények elkészítésével kell kezdeni. Ebben a versenyszervezőknek is lehetne feladata, de valószínűleg csak akkor menne a dolog, ha egy-egy terület bringásai összefognának, és rászánnának némi – nen kis – időt, energiát.

 

Egyszer voltunk a Pozsony melletti maratonon (Stupava) , ott a jelzésekből is teljesen egyértelmű volt, hogy kifejezetten MTB célból elkészített ösvényeken tekertünk.

 

Ez eddig föltevés. Tudja valaki, hogy ez valóban így van-e?

 

Persze a szomszédban sem kolbászból van a kerítés:ú, két kritikai megjegyzés: A kajához iszonyú hosszú volt a sorbanállás. Ez három éve is így volt (két éve talán nem?), ezt meg kéne oldani, nem ugyanott kéne kiadni a kész kajákat a cetlire, mint ahol mindenféle ravasz kívánságokat is megpróbálnak kiszolgálni. Azt sem tudom, az előre nevezetteknek a rajtszámátvételnél miért kell még valami papírokat kitöltögetni ugyanazokkal az adatokkal, amik már benne voltak a rendszerben. Lehet, hogy erre van valamilyen ok, de nekem nem jött át, hogy ez mire jó.

 

Összességében nekünk ez volt az év legjobb versenye.

Eredménylistát tudsz valahol?

Az 50 km-es táv második fele, szerintem  endúrós lefelék, fölfelé megtekerve.



#8
mephisoft

mephisoft

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 453 hozzászólás

Idén is nagyon szuper volt a verseny, hatalmas köszönet a szervezőknek!

 

Reggel kicsit beijesztett az időjárás, de a rajt után elállt az eső, és szerencsére a környéken a talaj nem hajlamos sárosodásra, azaz szinte optimális körülmények között tekerhettünk.

 

A pálya még mindig szuper (most voltunk itt harmadjára), egészen más kategória, mint a hazaiak; desztillált élvezet. Ez az 50km-es távra vonatkozik, az a gyanúm, hogy a 22km-esbe a legjobb szakaszokból nem sok jutott az egynyomos, kanyargós, hullámzó ‘‘flow” ösvényekből, aki ilyesmire vágyik, az az 50km-en induljon.

 

Aztán elgondolkodtam azon, hogy vajon miért van arrafelé ennyi ilyen ösvény? És arra jutottam, hogy ezek valószínűleg nem maguktól teremnek, hanem bringások készítik őket. Az a tippem – bár ez csak feltevés –, hogy a kassai bringások megcsinálták ezeket az ösvényeket, aztán szerveztek rá egy versenyt.

 

Vagyis ha szeretnénk, hogy itthon is legyenek ehhez hasonlítható versenyek, azt a montis ösvények elkészítésével kell kezdeni. Ebben a versenyszervezőknek is lehetne feladata, de valószínűleg csak akkor menne a dolog, ha egy-egy terület bringásai összefognának, és rászánnának némi – nen kis – időt, energiát.

 

Egyszer voltunk a Pozsony melletti maratonon (Stupava) , ott a jelzésekből is teljesen egyértelmű volt, hogy kifejezetten MTB célból elkészített ösvényeken tekertünk.

 

Ez eddig föltevés. Tudja valaki, hogy ez valóban így van-e?

 

Persze a szomszédban sem kolbászból van a kerítés:ú, két kritikai megjegyzés: A kajához iszonyú hosszú volt a sorbanállás. Ez három éve is így volt (két éve talán nem?), ezt meg kéne oldani, nem ugyanott kéne kiadni a kész kajákat a cetlire, mint ahol mindenféle ravasz kívánságokat is megpróbálnak kiszolgálni. Azt sem tudom, az előre nevezetteknek a rajtszámátvételnél miért kell még valami papírokat kitöltögetni ugyanazokkal az adatokkal, amik már benne voltak a rendszerben. Lehet, hogy erre van valamilyen ok, de nekem nem jött át, hogy ez mire jó.

 

Összességében nekünk ez volt az év legjobb versenye.



#9
SWirl

SWirl

    vendég

  • fórumtag
  • 126 hozzászólás

A szeptember 16-i kassai maratonra keresnék vagy ajánlanék fel fuvart. Szívesen beszállnék a benzinpénzbe vagy saját autómmal vinnék még max 2 főt. Olyanok jelentkezését várom, akik a verseny napján mennének reggel és jönnének vissza délután. Kérlek, ide írjatok: balazspr nemhernyo gmail nemvessző com



#10
bako.ju

bako.ju

    újonc

  • fórumtag
  • 1 hozzászólás

Abban hogy maratonokon induljak nagy lökést adtak Tekergek videói (a másik nagy lökést a Gázló féle "útvonaljelölések" és "itiner" adták).

Egyébként olyat is ismerek aki konkrétan a videói miatt kezdett maratonozni.  :)

Szóval nem kell a videoformátumot lebecsülni...

 

Én is Tekergek fan vagyok, és én is megnéznék tőle egy belső cyclocross felvételt.  



#11
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Nem szeretem a sarat :) Max egy ilyen bulis "verseny"-re megyek el mint a BÚÉK kupa.



#12
Spirite

Spirite

    vendég

  • fórumtag
  • 130 hozzászólás
Egy nehéz montis cyclocross videó :-)






Tekergek nem akarsz esetleg egy Cyclosross versenyen is indulni és ott videózni, mert kíváncsi vagyok, hogy milyen a pálya, a mezőny, illetve hogy mennyien mennek montival.
Látatlanban kicsit félek elmenni a nehéz montival, főleg ha sokat kell emelgetni a bicajt, illetve ha SPD-vel minden hajtűkanyarban esek egyet...


  • j4ni kedveli ezt

#13
j4ni

j4ni

    vendég

  • fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

Na ne nevettess már hogy ezt egy videó alapján akarod eldönteni minden cyclecross versenyen van hobby kategória pont erre van kitalálva hogy mindenki kipróbálhassa hogy milyen. Tessék benevezni és elindulni

 

Abban hogy maratonokon induljak nagy lökést adtak Tekergek videói (a másik nagy lökést a Gázló féle "útvonaljelölések" és "itiner" adták).

Egyébként olyat is ismerek aki konkrétan a videói miatt kezdett maratonozni.  :) 

Szóval nem kell a videoformátumot lebecsülni...


  • bako.ju kedveli ezt

#14
zeezoltano

zeezoltano

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Na ne nevettess már hogy ezt egy videó alapján akarod eldönteni minden cyclecross versenyen van hobby kategória pont erre van kitalálva hogy mindenki kipróbálhassa hogy milyen. Tessék benevezni és elindulni


Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

#15
j4ni

j4ni

    vendég

  • fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

Tekergek nem akarsz esetleg egy Cyclosross versenyen is indulni és ott videózni, mert kíváncsi vagyok, hogy milyen a pálya, a mezőny, illetve hogy mennyien mennek montival.

Látatlanban kicsit félek elmenni a nehéz montival, főleg ha sokat kell emelgetni a bicajt, illetve ha SPD-vel minden hajtűkanyarban esek egyet...

 



#16
zeezoltano

zeezoltano

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Igazad van tényleg szlovák volt. :) De az ellen nem tiltakoztál hogy tetszett ;)  tényleg szép volt legalábbis nekem bejött :D  Én a második emelkedő legmeredekebb részén találkoztam vele sajnos ott esett egy nyekkenőset felfelé, ahogy én is szoktam  :rolleyes:


Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

#17
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Zee gondolom ironikusan mondta hogy tetszett, arra utalva hogy fölfelé olyan lassú vagyok mint egy csaj :) Szerintem egyébként Szlovák volt, valamelyik felvételen mintha Zvolen (Zólyom) lenne a mezén.



#18
j4ni

j4ni

    vendég

  • fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

Látom hogy a Cseh csajszi nagyon tetszett mert nehezen akartad megelőzni ...

 

Még nem néztem végig a videót, hányadik percnél van ez a cseh lány? Még jó hogy nem az lett a vége, mint az egyik videóban az Erzsébet(?) kilátónál... :P



#19
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Az nem lehet meglepetés hogy lefelé gyorsabb vagyok mint fölfelé annak aki szokta nézni a videóimat :) Vagy ahogy mondod, akivel párszor előzgettük már egymást a pályán. Ott úgy éreztem nem kell szólnom mert láttál, azt sajnálom ha esetleg fékezned kellett az ideális nyom miatt. Ugyanakkor a 14:30-as kanyarból jobban jöttem ki de tudtam hogy vissza fogsz előzni és direkt letértem az ideális nyomról a lassabb murvára hogy elengedjelek, pedig te se szóltál egyetlen előzésednél.



#20
Dr. Gonzo

Dr. Gonzo

    vendég

  • fórumtag
  • 61 hozzászólás

Úgy emlékszem ahol kellett szóltam, időpont a videóban? Nemzetközi versenyen sose lehet tudni hogy azért nem engednek mert nem érti vagy mert nem akarja hallani az illető :)

13perc, megnéztem, ott nem mondtad! Már emlékszek rád, tényleg az volt, hogy lefelé gyorsabb voltál, felfelé viszont hamar beértelek, jópárszor kerülgettük egymást.