Szerintem ez a Hayes ipari csapágyakkal 16ért jobb vétel mint az XT, de ez nem tapasztalat csak gondolom. Mondjuk csak 32 lukas...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékes elsõ agy
Indította
iljicS
, 2001. november 05. 20:35
Írta 2001. november 08. - 15:27
Írta 2001. november 07. - 21:28
Írta 2001. november 07. - 21:21
Figyu Szerintem az xt agy bírja az állatkodást. pl.: Gizmó is azzal királykodik, és õ nem kíméli a gépét,
Tamaaska! szerintem az xt-be is benne van az anyag
Tamaaska! szerintem az xt-be is benne van az anyag
Írta 2001. november 07. - 21:08
Semmiképp ne vegyél 32-eset!!!! A tárcs annyira csvarja az rész kereket, hogy nem igazán bírja ki a 32-es!!!!!!!! Csak segíteni akarok!!! Pont ugyan annyi mindkettõ és abba a 4*40 forint plusszköltségbe kerekenként csak nem halsz bele!!!!
Írta 2001. november 07. - 20:22
Üdv LCS !
Azzem lecipelem a Hajduba az összes bélrendzerem és bevizsgálok egy ilyen agyat. Az külön öröm, hogy fekete, mert színben az passzol a verdámhoz.
Sejtettem, hogy a bolt-on értelmetlen nem hozzávaló villával.
Végülis mindegy, hogy 32 vagy 36 luku, mert küllõket mindenképpen cserélni akarok DT-re, s lehet, hogy a felnibõl is új lesz.
Most egy régi Rigida duplafalum van, ez elbírna egy hidrotárcsát ? /70-75kg vagyok/
A BikeMag-ban lévõ Hayes agy ajánlott részedrõl ?
Azzem lecipelem a Hajduba az összes bélrendzerem és bevizsgálok egy ilyen agyat. Az külön öröm, hogy fekete, mert színben az passzol a verdámhoz.
Sejtettem, hogy a bolt-on értelmetlen nem hozzávaló villával.
Végülis mindegy, hogy 32 vagy 36 luku, mert küllõket mindenképpen cserélni akarok DT-re, s lehet, hogy a felnibõl is új lesz.
Most egy régi Rigida duplafalum van, ez elbírna egy hidrotárcsát ? /70-75kg vagyok/
A BikeMag-ban lévõ Hayes agy ajánlott részedrõl ?
Írta 2001. november 07. - 18:57
Lcs: köszi a bólogatást! Ápold még a lelkem!
:-* (meghát nem rossz, ha segítesz az üzletemen)
Vagy részesedést vársz?
Nemtom mi van a pesti bótokba' a kép a Hügi miatt ment.
Xt, Deore abszolút cc kategória, hiszen az egész Xt tárcsafék cc-re lett kitalálva. Ez nem jelenti azt hogy kaki, robnak is Xt van elöl, (csak tárcsa nincs rajta... ;D ;D ;D ). Ha nem vagy túl nehéz, kevés állatkodásra jó a kónuszos téma. Dh-ra inkább SZVSZ csapágyak kellenek.
Andix: Megölsz!!!!!!! Most a szívembe markoltál!!!!!
Ez az agy életem álma!!!!!! (zöldben jobban
néz ki...)
Chris King rules! ;D
:-* (meghát nem rossz, ha segítesz az üzletemen)
Vagy részesedést vársz?
Nemtom mi van a pesti bótokba' a kép a Hügi miatt ment.
Xt, Deore abszolút cc kategória, hiszen az egész Xt tárcsafék cc-re lett kitalálva. Ez nem jelenti azt hogy kaki, robnak is Xt van elöl, (csak tárcsa nincs rajta... ;D ;D ;D ). Ha nem vagy túl nehéz, kevés állatkodásra jó a kónuszos téma. Dh-ra inkább SZVSZ csapágyak kellenek.
Andix: Megölsz!!!!!!! Most a szívembe markoltál!!!!!
Ez az agy életem álma!!!!!! (zöldben jobban
néz ki...)
Chris King rules! ;D
Írta 2001. november 07. - 18:33
vendég_Charon_*
Írta 2001. november 07. - 10:31
vendég_Charon_*
vendég_Charon_*
Írta 2001. november 07. - 10:29
vendég_Charon_*
A Deoreról mi a véleményetek? A küllõk rögzítése engeb kicsit felizgatott. Tudom, hogy nem egy kategória az XT-vel, de most van értelme, vagy nincs? ???
Mármint CC-re.
Mármint CC-re.
Írta 2001. november 07. - 04:51
szeva Iljics!
Nos, a bolt-on pontosan azt jelenti, amit tamaskaa írt. Kérdésedre: a bolt-on-os agy átalakító gyorszárral belemegy a sima villába pl FUNN BIG BERTHA (kb 20eFt), de az ilyen agy elég ritka és az egész bolt-on dolog azonnal értelmét veszti, hiszen pont az a jó benne, hogy a tengelyt a villában egy zárt (RST-ALFALFA 2001), vagy egy hasított papucsba (BOXXER, DH1, stb) tolod és ott 2-4 db imbusszal rögzíted. Ez így állat merev, de a gyorszár, hát...
Visszatérve a DIATECH-re, asszem minden lényegeset leírtam, az X-FACTOR-ban vagy a HAJDÚ-ban meg is nézhetõ és még van is, de a feketét keressétek, mert az az igényesebb modell. Ja és csak 36-os van.
Különben azért ajánlom mondjuk az XT-vel szemben, mert az ugyan gyönyörû szép, meg jó is, de sokkal drágább, nem iparis, és valljuk be: az XT sosem volt állatkodásra szánt kategória, inkább igényes CC (a SHIMANO is arra ajánlja).
És végül, amit Tamaskaa alánl az mindenképpen alkalmi és jó vétel. De nézz bele a Bikkmakkba is: most a Hájesz elsõ agya most 16-ért kapható!
üdv,lcs
Nos, a bolt-on pontosan azt jelenti, amit tamaskaa írt. Kérdésedre: a bolt-on-os agy átalakító gyorszárral belemegy a sima villába pl FUNN BIG BERTHA (kb 20eFt), de az ilyen agy elég ritka és az egész bolt-on dolog azonnal értelmét veszti, hiszen pont az a jó benne, hogy a tengelyt a villában egy zárt (RST-ALFALFA 2001), vagy egy hasított papucsba (BOXXER, DH1, stb) tolod és ott 2-4 db imbusszal rögzíted. Ez így állat merev, de a gyorszár, hát...
Visszatérve a DIATECH-re, asszem minden lényegeset leírtam, az X-FACTOR-ban vagy a HAJDÚ-ban meg is nézhetõ és még van is, de a feketét keressétek, mert az az igényesebb modell. Ja és csak 36-os van.
Különben azért ajánlom mondjuk az XT-vel szemben, mert az ugyan gyönyörû szép, meg jó is, de sokkal drágább, nem iparis, és valljuk be: az XT sosem volt állatkodásra szánt kategória, inkább igényes CC (a SHIMANO is arra ajánlja).
És végül, amit Tamaskaa alánl az mindenképpen alkalmi és jó vétel. De nézz bele a Bikkmakkba is: most a Hájesz elsõ agya most 16-ért kapható!
üdv,lcs
Írta 2001. november 07. - 00:22
tamaskaa !
azaz izé ottan a képen micsoda ? Valami Hájes azt látom, csak nem az ami akciósan 16 ?
Bár asszem XT lesz belõle, sokba lenne egy bolt-on+adapter...
azaz izé ottan a képen micsoda ? Valami Hájes azt látom, csak nem az ami akciósan 16 ?
Bár asszem XT lesz belõle, sokba lenne egy bolt-on+adapter...
Írta 2001. november 06. - 21:50
Akkor mi legyen? Chris King?

Ilyen rondaszínû kávégyári terméket sem vennék ;D ;D .

Ilyen rondaszínû kávégyári terméket sem vennék ;D ;D .
Írta 2001. november 06. - 21:47
Háááát...
Nálunk a faluba két pacák is használja, az egyik egy sima agyas Shock Works Joyban az adapterrel, a másik egy Shock Works Big One-ban adapter nélkül.
Adapterrel nincs semmi gond, de akkor inkább vegyél sima 10 milis agyat, ha átütõtengelyes telód van akkor viszont nem király. Akkor ugyanis az agy mellé két oldalt oda kell rakni 2 alu közdarabot, és ez a merevség rovására megy. Mármint a srác ezt mondta. Õ érezte. Egyébiránt az ára kedvezõ, 20K alatt van, szép a kidolgozása, stb, mégse ajánlanám tiszta szívvel.
Nálunk a faluba két pacák is használja, az egyik egy sima agyas Shock Works Joyban az adapterrel, a másik egy Shock Works Big One-ban adapter nélkül.
Adapterrel nincs semmi gond, de akkor inkább vegyél sima 10 milis agyat, ha átütõtengelyes telód van akkor viszont nem király. Akkor ugyanis az agy mellé két oldalt oda kell rakni 2 alu közdarabot, és ez a merevség rovására megy. Mármint a srác ezt mondta. Õ érezte. Egyébiránt az ára kedvezõ, 20K alatt van, szép a kidolgozása, stb, mégse ajánlanám tiszta szívvel.
Írta 2001. november 06. - 21:40
Õ a Big Bertha

Árát nem tudom. De nagyon tetszetõs. Van hozzá valami gyorsszár adapter, szóval elmegy a normál telókkal is.

Árát nem tudom. De nagyon tetszetõs. Van hozzá valami gyorsszár adapter, szóval elmegy a normál telókkal is.
Írta 2001. november 06. - 21:27
IlijicS: Ezt hagyod ki:

bolt-on=20mm=átütõtengely=csõtengely
A QR20 a Marzocchiék elnevezése, mivel eddig az átütõtengelyeket csak és kizárólag villáskulccsal lehetett kioldani. QR= quick release= gyors kioldás, a 20 pedig az átmérõre utal. Egyébiránt a Rock Shoxnak is van ilyen rendszere a Psylo-hoz, Csak õk Tullio-nak nevezték el.
bolt-on=20mm=átütõtengely=csõtengely
A QR20 a Marzocchiék elnevezése, mivel eddig az átütõtengelyeket csak és kizárólag villáskulccsal lehetett kioldani. QR= quick release= gyors kioldás, a 20 pedig az átmérõre utal. Egyébiránt a Rock Shoxnak is van ilyen rendszere a Psylo-hoz, Csak õk Tullio-nak nevezték el.
Írta 2001. november 06. - 20:57
Írta 2001. november 06. - 20:53
Bocsi tamaskaa, újjat szeretnék ha lesz rá gempa...
Tehát az XT ajánlott.
LCS !
Ez a Diatech dolog érdekel... Tudtommal Te rendesen DH-zol, és ha alattad nem mennek szét, akkor remélhetõleg engem is elbírnak. Mesélj még róluk !
A bolt-on mit jelent ? =az átütõ tengellyel =20mm tengely =QR20 ???
Átütõtengelyes cuccot lehet sima villába szerelni ?
Amúhy Hájes agy van 60k HUF-ért is, de az azért már... /na mármint pénzben, nem teljesítményben !/
Tehát az XT ajánlott.
LCS !
Ez a Diatech dolog érdekel... Tudtommal Te rendesen DH-zol, és ha alattad nem mennek szét, akkor remélhetõleg engem is elbírnak. Mesélj még róluk !
A bolt-on mit jelent ? =az átütõ tengellyel =20mm tengely =QR20 ???
Átütõtengelyes cuccot lehet sima villába szerelni ?
Amúhy Hájes agy van 60k HUF-ért is, de az azért már... /na mármint pénzben, nem teljesítményben !/
Írta 2001. november 06. - 14:48
Tudom, hogy ez nem a kínál rovat, de ha érdekel akkor megemlítenék neked egy DT Hügit, használt, de nem állatkodásra volt. 13-14 körül viheted. 32 lyukas
Írta 2001. november 06. - 02:21
Iljics: Nagyon tudom ajánlani a DIATECH agyakat! A súlyuk normális, a kidolgozás gyönyörû, standard 6 lyukúak, vaj iparisak, és mindössze kb 8300(elsõ), 11800(hátsó- 3 ipari). Én 1 éve használok bolt-on-osat és maga a tökély. Nem is értem emberek MIÉRT képesek kiadni egy Hájes-ért 20000-nél is többet????????
lcs
lcs
Írta 2001. november 05. - 21:58
Általában minden agy jó minden fékhez Huban. A különcök a Hope például... De õk nagyon drágák.

Belépés
Felhasználó létrehozása
Lezárt topik
Ugrás az oldal tetejére