Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kedvenc állatok, állatkedvencek

- - - - -

• Please log in to reply
1241 replies to this topic

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
:(
http://www.netboard....hp?post=9088728
http://www.netboard....hp?post=9088733

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
sztem amig nem az autopalyan setalnak, mint par eve az a vaddiszno az M3-ason, amit sikerult elutnom - romma torve ezzel az aznap atvett a3-asomat - addig nincs gond veluk. a szep az volt a vaddisznos sztoriban, h. a rendorok mondtak, ha nekilatok vmi karteritest szerezni, akkor az autopalyaceg a vadasztarsasagra fog mutogatni es vice versa.

itt a kornyeken nagyon sok ozet, nyulat, rokat, facant latni, es kimondottan jot tesznek a bringasember hangulatanak :)
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Hali:)

Nem akarom a tüzet szítani,de abba még nem gondoltál bele, hogy a jól fizetõ puskás ember keményen fizet azért, hogy õ azt a vadat elejtse??A lelõtt vadból befolyó összeget pedig a többi állat etetésére használják föl,és közben a vadásztársaság azt is kifizeti a gazdáknak,amit ezek az állatok károkoztak az év folyamán!

"Túltartásról" pedig nem igazán beszélhetünk,esetleg arról, hogy a nagyon enyhe idõjárás miatt,az a vad is túléli a telet,amelyik amúgy nem lenne rá képes,mert gyenge ahoz.A másik dolog pedig az, hogy minden vadászterületnek ki van számolva a vad eltartó képessége, hogy mekkora egyedszámot tud eltartani úgy,hogy ne kelljen nekik élelemben "hiány szenvedni".Már csak ezért sem lehetnek "Túltartva"

Nyílván ezért hívják VADGAZDÁLKODÁSnak
üdv: Dani

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

A minap miközben mentem a sztrádán, a mellettünk lévõ földeken több tucat szarvast és/vagy õzt lehetett látni. Én örömmel néztem õket,hogy élnek még a szabadban ilyen sokan.

ja, fõleg ha belegondolsz hogy azért vannak 3-4X-esen (de van ahol 10X-es mennyiségban) "túltartva" hogy legyen a jól fizetõs puskásembernek mit lepuffogtatni....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Besz@rtok. :D

Csúzli kisajátította az egyik fotelt és csak abban hajlandó aludni.
Csak így:

Posted Image

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts

azért,ha egy kutya jól van tartva, nagyon is szeret a gazdája mellett,, pláne , hogy ez a kapcsolat nem újkeletû.

ott a pont. nagyon keves kutya el meg "vadon", akar a varosban egyedul. olyan szinten van domesztikalva, hogy mar nem tud gondoskodni magarol.
ezert szomorit el nagyon ha kobor-, vagy utszeli elutott kutyat latok. ha ugyanis mi nem "csinalnak", ill. legalabb odafigyelnenk kicsit, nem lennenek, marmint a kobor kutyak sem. sztem minden nem tenyesztesre tartott kutyat ivartalanitani kellene. az USA-ban ez mar nagyon regota mukodik.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts

Az unipara (egyet ellõ) állatfajoknál ellésrõl (szülésrõl) a multipara (többet ellõ-"fialó") állatfajoknál fialásról beszélhetünk.
Nem okoskodás,csak tudomásom szerint így helyes.
(1985-ben még így tanították)
;-)

mindig tanul az ember :)

koszonjuk Emese! :P

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
azért,ha egy kutya jól van tartva, nagyon is szeret a gazdája mellett,, pláne , hogy ez a kapcsolat nem újkeletû.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Hát, kezdem érteni amit leírtál.:D

Azért egy kutya a szabadban: nem mindegy, hogyan került oda. Kidobták, vagy oda született?
A kutya elviseli, esetleg igényelheti is a törõdést az ember részérõl. De egy krokodil, óriáskígyó? Szóval ez vadállat - háziállat kérdése szerintem.

Én kutyák esetében nem tekintem fogságnak azt, ha a gazdája mellett van. Együtt élnek. A kettõ között én különbséget látok.
a halak az akváriumban... "díszállatok". Ettõl még joguk lenne szabadban élni, de megfelelõ körülmények között jó is lehet nekik. Vagyis szerintem, mert az én halaim egyszer sem mondták, hogy jó ott nekik.:)

No, remélem ezt érti azér' valaki rajtam kívül.:D

Izomtéridõninja-geológus!

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts

én is szívesen tartanék, de ezek nem olyan állatok, akiknek szükségük lenne gazdira. a természetbe születtek.
tehát nem háziasított állatok.

Véleményem szerint minden állat a természetbe való lenne. Mégis sok állat van "fogságban".
Azért nincs kutyánk se mert az udvar kicsi. Alig van itthon valaki,aki foglalkozna vele. Tehát akkor 2 kutya lenne ideális,de az udvar egynek is kevés lenne.
Vagy ha a szegény kis madarakat nézem az apró kalitkáikban. Pedig az õ élõhelyük a legnagyobb, a szabad ég. A halak az akváriumokban. És még sorolhatnám.
Ergo ez egy érdekes kérdés. Hogy szereted az állatokat? Fogságban vagy a természetben.
A minap miközben mentem a sztrádán, a mellettünk lévõ földeken több tucat szarvast és/vagy õzt lehetett látni. Én örömmel néztem õket,hogy élnek még a szabadban ilyen sokan.
Egy kígyó pedig kevés gondozást igénylõ egzotikus "dísz"állat. Nem sokban különbözik a többitõl,mint házi kedvenc.

Na jó...Asszem eléggé összevissza írtam le amit akartam. Csak reménykedek,hogy valamennyire érthetõ lett. :)

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
pedig szép.

a terráriumod meg majd' úgy néz ki, mint az én kiszáradt akváriumom.:D
anyuék már a gondolattól is kivágnának gekkóstól.:)
ezért kell kaméleon...:D
csak sajnálnám bezárni õket.

nekem gõtéim voltak, õk viszont meglógtak. de tavasszal már ott figyeltek a járdán. akkor elvittem õket oda, ahol találtam. egy olyan "pöcébe", amibe egy uszoda gyógyvize is belekerül...nemsemmi, hogy hol meg nem élnek. ja, és hegyi gõte, itt alföldön.:D

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

én is szívesen tartanék, de ezek nem olyan állatok, akiknek szükségük lenne gazdira. a természetbe születtek.

és, mi lett vele? elpusztult? csak mert azt mondod üres a terrárium.

El, sajnos :( Egy óvatlan pillanatban meglépett és éhen pusztult valószínûleg. Pedig hárman is kerestük :(
http://picasaweb.goo...1976/Terrarium#

-=B.B.B.=-

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
occkúl háúsz, szal macerás inkább, mint hogy jó legyen kutyunak, de belefér bármi, ami max 1 M hosszú, és 55 cm magas :-)

de most kap 1m*70cm kuckót, +elõszobával.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

és, mi lett vele? elpusztult? csak mert azt mondod üres a terrárium.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Gekkóm volt, elég kényes kis jószág.A terrárium még mindig megvan üresen.

-=B.B.B.=-

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
hát, nem igazán az a tipikus háziállat.:D
nincs méregfoga igaz? mindegy, akkor megfojt.:D

egyébkén szeretem a hüllõket is nagyon. leginkább a gyíkok, gekkók tetszenek.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Az én kis kedvencem! Ha apám nem félne tõle,akkor ilyenem lenne! :)
http://mrgod.freeweb...igrispiton.html

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
thez,mekkora a mostani ház?! Puszedli beleférne?
Én is épp ilyen rojekten vagyok,mióta van dekopír fûrész meg akkus fúró azóta minden gyártok :D

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
jaja mi meg vettünk anno frankó házat a kutynak, azóta is a cseresznyefa alatt, vagy hideg esetén a fedett terasz alatt alszik...

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Ha meg tudod oldani, akkor legyen :)
Az ajtót az uralkodó széljárással ellentétes oldalra tedd. :)
Jó lesz az :) csak arra figyelj, hogy az sem jó, ha a párát nem engedi ki, akkor bepállik. A másik, hogy ha rág, akkor az ajtónyílást körben lemezeld.

-=B.B.B.=-