Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kedvenc állatok, állatkedvencek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1241 hozzászólás a témában

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
ultrahangot csinaltattatok? latszanak a babak?

melohelyen ram akkor neztek furan, amikor megkerdeztem paromat telefonban, h. "akkor delutan mesz ultrahangra?"... volt meglepodes, amikor mondtam, h. nem, nem a parom terhes, hanem a kutyank. :)
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Igen,kedden volt félidõs.
Meg hánytuk-vetettük az parvo elleni védõoltás dolgát is és döntöttünk.
Nem oltattuk félidõsen.
A kaja minõségén nem változtattam,csak a mennyiségén.
Egy garantált beltartalmú táp esetén szerintem nem lesz semmi gond.
Persze kap még emellett úgymond "konyhai" maradékot is,amit legalább olyan örömmel fogyaszt.
Megturbósítva egy kis olajoshalas extrával néha.
Természetesen mindezek mellett megmaradtak a kis erdei sétáink is napi szinten (ha idõm engedi,akár többször is).
A szõrhiányos dolgot ezidáig nem észleltem.
Már elõre kértem a szabit a melóhelyemen.
nevettek is néhányan,hogy megyek szülésire.
:-D
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Azért már tûnnek el a lányos vonalai :)
A tejtermelés még úgy látom nem indult meg. Kb félidõs most?

Kaján változtattál valamennyit? Nem tudom, hogy a vérebeknél van-e olyan, de egyes kutyafajtáknál észrevettem, hogy vmi hiánytünet következtében olyan 2 forintos nagyságú szõrhiányok lettek.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás

Ralph, csinálnál képet a szukádról? :) Kíváncsi vagyok mennyit "vastagodott" ;)

Imhol!
;-)

Posted Image

Posted Image
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
A Gianthoz jár egy ilyen hundi? èn csak számlát kaptam az enyémhez.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.235 hozzászólás
az egyik tacsink. csak úgy:

Posted Image

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Meg kell õket zabálni :)

Ralph, csinálnál képet a szukádról? :) Kíváncsi vagyok mennyit "vastagodott" ;)

-=B.B.B.=-

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
ok, en csak azert nem ertettem, mert a "nem oltani" pont nem lenyulas, hanem epp ellenkezoleg.

roviden egyebkent az a baj a vemhes szuka oltasaval, hogy az oltoanyag legyengitett virusa egyreszt arthat a kicsiknek, szelsoseges esetben el is pusztulhatnak (pl veszettseg elleni oltastol), de a fejlodesben siman visszafoghatja oket, masreszt az anyakutya szervezete, immunrendszere is "massal van elfoglalva", ezert nem biztos, hogy ki tudja termelni a szukseges ellenanyagot. (kozben gugliztam kicsit, es meg azok is, akik ajanljak a vemhesseg kozbeni oltast, kiemelik, h. csak elolt (inaktiv) korokozot tartalmazo oltast szabad adni)

meg par hetes kolykoknel is siman elofordul egyebkent, hogy levertek lesznek, belazasodnak oltas utan, nem veletlen az sem, hogy oltas utan min. 2 hetig nem szabad masik oltast adni.
mi egyebkent ugy adjuk el a kolykoket 9-10 hetesen, h. addigra mar 2 oltast kaptak.

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
itx: nem virágnyelv,de biztos ismered az afféle állatorvosokat,akik csak ha kicsit is gyanakodnak rá,hogy a kuncsaftnak lövése sincs a dolgokhoz,akkor mindjárt lenyúlják alaposan õket.
Sajnos a kezdetek-kezdetén volt szerencsém ilyenekhez.
Én sem csak néhány éve tartok kutyát,bár komolyabban sosem foglakoztam vele.
Mármint tenyésztés,kiállítás szinten.
Nekem mindig a kutya-ember kapcsolat volt a lényeg.
Visszatérva az oltásokra.
Valóban nem mindegyik állatorvos vallja azt a nézetet,hogy a vemhes kutyát oltani kell.
De ha egy olyan tulajdonoshoz kerül a kölyökkutya,ahol be is tartják a további oltásokat,akkor semmi gond nincs.
Tehát elõrelátóként gondolkodva van létjogosultsága a "félidõs" oltásnak.
Persze akkor a kölyök 5 hetes korban történõ parvo elleni védõoltásának már nem lesz akkora szerepe és az aktív immunitás is "más" formát fog ölteni.
Szóval én hallgatok az én dokim szavára,aztán a tapasztalatokat majd megosztom Veletek.
;-)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
A bolhanyakörvet sem javasolják a vemhesség ideje alatt, de sokan használják. Nem tudom milyen hatásai lehetnek a kicsikre pl szoptatás alatt.Gondolom , hogy erõsebben hat rájuk a hatóanyaga, mint a nagyokra.

-=B.B.B.=-

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
a fekete-feherre gondoltam, a barna nem is latszik :)

TripleB: jelenleg Acana-t esznek, amikor a kep keszult akkor Royal Canin-t kaptak, de szerencsere alapbol eleg jo a szore mindnek. meg persze kanape- es a'gytoltelekek.

Ralph, en nem ertem a viragnyelvet, ha hulyesegnek tartod amit irok, nyugodtan leirhatod ;)
miutan kozel 10 eve tenyesztunk, tobb allatorvos egybehangzo velemenye alapjan irtam, h. vemhes szukat mar nem jo oltani, ha akarod ezt barmikor kifejtem bovebben is.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

egyértelmûen a barna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bazz h anem lesz kertesházunk,kibontom a falat és feltöltöm a hátsó tárolót és lesz udvar és jöhet a kis sztafi!!!!!!!!!!!!!!

Nekem csak pepita lesz ;) Persze a szín mindegy , csak vicc volt
kis reklama :)
http://wildeyer.lapunk.hu/?
tervek

Itx,nekem is a jobb szélsõ tetszik(bw) :)
Mivel etetsz? Nagyon jó a szõrminõsége a kutyinak!

-=B.B.B.=-

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
itx: a parvo elleni védõoltást egy hét múlva fogja kapni a szuka a féregtelenítéssel együtt,amit majd a kiskutyák 5 hetes korban ugyanúgy megkapnak.
E szerint az oltási rend szerint dolgozik az itteni állatorvos.
Elég régóta ismerem.
Van egy nagy erénye is (többek között).
Nem fél bevallani olyan dolgot,ami már meghaladja az Õ tudását is.
Azt hiszem érted,hogy mire gondolok?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

Zoomstag, welcome 2 the real world!

más:
Posted Image
:) (már csak kb 2havi fizu kellene egy kicsiért kb ....)

egyértelmûen a barna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bazz h anem lesz kertesházunk,kibontom a falat és feltöltöm a hátsó tárolót és lesz udvar és jöhet a kis sztafi!!!!!!!!!!!!!!

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
BBB, nagyon szepek azok a kolykok, foleg a jobbszelsotol lettunk oda meg vissza :)

Ralph: nalunk 5 hetes terhesen szoktak elkezdeni Zeppelin mereture noni a szukak, felidosen meg van amit ki tudunk allitani.

http://www.semperfid...yZyZXNtcGw9MQ==

a kep 1 nappal a szules (pardon, fialas :)) elott keszult, 14 kolyok volt benne :)

az oltast/feregtelenitest a kolykokre irtad, ugye? a vemhes szukanak mar nem kellene egyiket sem uis.

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Elvileg egy hét múlva lesz félidõs.
Az okosok azt mondják (nekem még ez az elsõ szukám),hogy majd ezután kezd rohamosan terjedelmesedni.
;-)
De szerintem már most is látható némi súlygyarapodás.
Persze az étvágya is lényegesen jobb.
Úgyhogy már konzultáltam is a helyi állatorvossal.
(oltás,féregtelenítés,stb.)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Most a pda-tól szabadultam meg a váz helyett ;) Egyelõre úgy néz ki, hogy nem is lesz utódja.
A szukádon látszik már valami változás? Más a hangulata stb?
Ha hozok is majd egy kicsit , azt csakis akkor teszem mejd, mikor kész lesz a kennel :) Meg szeretném majd valahogy az utcafrontot lekeríteni, a sok okos miatt (folyton hergelik a kutyát)

-=B.B.B.=-

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
TripleB: nagyon szépek (fõleg balról a második).
Nem olyan sok idõ már az (2 havi fizu).
Persze akkor még nem ettél és hidegben voltál 2 hónapig,vagyis nem "laktál".
:-(
Errõl eszembe jut,hogy másfél évig gyûjtögettem a pénzt annakidején,hogy megvehessem a 2001-es magellan serpensem.
Megérte!
:-D

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Zoomstag, welcome 2 the real world!

más:
Posted Image
:) (már csak kb 2havi fizu kellene egy kicsiért kb ....)

-=B.B.B.=-

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
ú, bazz.
ez most nagyon nem kellett.:(
szegények.

Izomtéridõninja-geológus!