Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Mátra és környéke

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1489 hozzászólás a témában

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ok az jó lenne. köszi szépen!

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás
Elvileg ha megyünk a Mátrába, akkor megnézem h nyitva van-e, vagy megkérdezem hogy meddig lesz nyitva.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
király. az jó lehet :D
asszem tom h hol van az a hely. majd lehet h lenézünk a közeljövõben. az még nyitva van? vagy a nevéhez hûen csak nyári?

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás
Sástó után Háza felé kb 1km az úton jobbra. (Ez régen egy kõfejtõ volt.)
300ft egy személlyel egy kör
600ft két személlyel egy kör
és ha 5 kört megyünk akkor van vmi kedvezmény, de arra már nem emléxem.
Szemüveget ajánlatos felvenni, mert ugyanugy mint bringázásnál kifújja a szél a könyt a szemedbõl. ;)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
és ezt a pályát honnan lehet megközeliteni? árak? stb... köszi

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás
Majd ma megyek fel a Mátrába, majd hó meg idõjárás jelentést este fele írok, de sztem még nincs hó. :D
Van egy új lehetõség a Mátrába! Nem rég adták át az új nyári bobpályát. Én már voltam egyszer. Jó szórakozási lehetõség, én nagyon élveztem. Egy valami nem tetszik benne, az hogy az erdõbe építették... Egyébként póbálja ki mindenki, aki arra jár! ;) Jaa!!! És fék nélkül az igazi!! :P

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
az a jó :D majd a kékkereszt csúszni fog (mondjuk így se rossz). arrafelé milyenek a hóviszonyok? jelentem itt tiszafüreden leesett az elsõ hó tegnap, ami kemény fél centi, és köszöni szépen még megvan. bár szerintem nem túl sokáig...

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás
Lassan már hóban bringázás lesz ebbõl. :D

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szigi: örülök h lessz villád még ebben az évszázadban :D ha kész akkor megyek én is bicajozni valamelyik hétvégén ha beleférek a keretbe :D

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás

SZigi, azért azt ne feljtsd, el hogy azok a jelzett utak a turistáknak vannak,,,,azzal ha leüvöltöd a gyalogot az útról, nem feltétlen javítod a kerékpárosok megítélését......egyébként más országokban, ahol legálisan rá vannak eresztve a bringások az ösvényekre, általában szabály szerint a gyalognak van elsõbbsége.....

Arra gondoltam, hogy csengõ helyett azt ordítsák h VIGYÁÁÁÁZZ!!!!! És akkor utánna nincs probléma. Szerencsére a turisták manapság egyre jobban felkészültebbek és automatikusan arréb állnak, sõt még szurkolnak is! :D

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

2-3 napra mennénk Mátrába bringázni, vszeg Ágasváron aludnánk, nemtudtok onnan jókis útvonalakat, nem vérprofiknak? vagy egyszerüen csak nézzem a turitatérképet, és ugy oké. Illetve olcsó boltocskákat, kocsmát, meg ami kell? Jameg, h erdõben nemszólnak ha szép csendesen 4en 5en bringázgatunk erre-arra ugye?

A nagyon jól tekerhetõ és szép út onnan kék sáv jelzés át Galyatetõre... Ágasvártól Galya felé inkább emelkedik, visszafelé inkább lejt, azt biztos élvezni fogjátok. Túratempóban, nézelõdve, fényképezve, bezélgetve sztem 3óra odavissza, ha pihiztek kicsit Galyán. Galyán olcsó étterem a Két Oroszlán, finomat fõznek és olcsón!
Turistatérképet csak ugy nézegetni a Mátrában én annyira nem ajánlanám, könnyen saját magatok anyázásába fordulhat a dolog... :D Persze legyen nálatok mindenféleképp... Félig meddig aszfaltosat is tudok mondani; ha Ágasvárról ugyanígy elindulsz mondjuk a normál, széles odavezetõ úton, akkor a Dorogházi Vadászházhoz lyukadsz ki (amugy ezt a széles utat keresztezi a fentebb említett kék jelzés is), és ha ott jobbra fordulsz akkor Mátraalmásra lyukadsz ki, tiszta idõben lehet meglátjátok a Magas-Tátrát is onnan. Aztán onnan meg egy rosszabb minõségû erdészetin fel a Szép-kilátás parkolóig (neve magáért beszél) majd onnan Galyán vagytok egybõl...

Amugy Ágasváron a Jani (?) asszem így hívják, szóval Õ is "bringás" tudomásom szerint, biztos tud majd megfelelõ utakat ajánlani még nektek, az aktuális állapotok függvényében... :)

És csatlakozok a lentihez!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ágasváron még nem jártam, de tudom hogy merre van. Nincs messze onnan egy DH pálya Bagolyírtásnál. Azt a pályát nehéz megtalálni, de ha visszaolvasol akkor le van írva h kb merre van. Akár ha kocsival vagytok segíthetek megmutatni. Elég kemény pálya, de még merevvázzal is simán bevállalható. Általába én Kékesrõl szoktam Füredig bringázni. Ott a kék keresztet és a kék 3szöget ajánlom. Mi is szoktunk néha 4en-5en bringázni a Mátrába, ha ugy jön össze, bár nem csendesen. :P Mondjuk jobb is ha ordibálunk mert csak azt fogja fel a sok turista akik életükbe most látnak elõször hegyet, meg sok fát. Szólni meg nem szól senki, bár nincs sok idejük a turistáknak ugrás közbe szólni. Vadõrökkel még nem találkoztam a pályafutásom alatt, pedig nem tegnap kezdtem. Térkép jó 5let!
Sok sikert a Mátra felderítéséhez!

SZigi, azért azt ne feljtsd, el hogy azok a jelzett utak a turistáknak vannak,,,,azzal ha leüvöltöd a gyalogot az útról, nem feltétlen javítod a kerékpárosok megítélését......egyébként más országokban, ahol legálisan rá vannak eresztve a bringások az ösvényekre, általában szabály szerint a gyalognak van elsõbbsége.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
És úgy tervezzétek a köröket, hogy a nap végén, még fel kell kapaszkodni arra a meredek hegyre. :)

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás

2-3 napra mennénk Mátrába bringázni, vszeg Ágasváron aludnánk, nemtudtok onnan jókis útvonalakat, nem vérprofiknak?:D vagy egyszerüen csak nézzem a turitatérképet, és ugy oké. :) Illetve olcsó boltocskákat, kocsmát, meg ami kell? Jameg, h erdõben nemszólnak ha szép csendesen 4en 5en bringázgatunk erre-arra ugye?

Ágasváron még nem jártam, de tudom hogy merre van. Nincs messze onnan egy DH pálya Bagolyírtásnál. Azt a pályát nehéz megtalálni, de ha visszaolvasol akkor le van írva h kb merre van. Akár ha kocsival vagytok segíthetek megmutatni. Elég kemény pálya, de még merevvázzal is simán bevállalható. Általába én Kékesrõl szoktam Füredig bringázni. Ott a kék keresztet és a kék 3szöget ajánlom. Mi is szoktunk néha 4en-5en bringázni a Mátrába, ha ugy jön össze, bár nem csendesen. :P Mondjuk jobb is ha ordibálunk mert csak azt fogja fel a sok turista akik életükbe most látnak elõször hegyet, meg sok fát. Szólni meg nem szól senki, bár nincs sok idejük a turistáknak ugrás közbe szólni. Vadõrökkel még nem találkoztam a pályafutásom alatt, pedig nem tegnap kezdtem. Térkép jó 5let!
Sok sikert a Mátra felderítéséhez!

repuloszonyeg

repuloszonyeg

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás
2-3 napra mennénk Mátrába bringázni, vszeg Ágasváron aludnánk, nemtudtok onnan jókis útvonalakat, nem vérprofiknak?:D vagy egyszerüen csak nézzem a turitatérképet, és ugy oké. :) Illetve olcsó boltocskákat, kocsmát, meg ami kell? Jameg, h erdõben nemszólnak ha szép csendesen 4en 5en bringázgatunk erre-arra ugye?
" Azt a
sátrat könnyen észre fogjátok venni, van rajta álcaháló. :D "

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás

az akkor van kész, ha nálad van és nem összeragasztották pálmatexel és lefestették :D

Ugyan miért ne csinálnák meg jól??? Tudod h én szerencsés vok és sosem szívom meg. :D

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
az akkor van kész, ha nálad van és nem összeragasztották pálmatexel és lefestették :D

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Szervezõdik a Bringás lányokban egy Para vezetésû túra a hétvégére. A túra úgy szokott indulni, hogy aszfalton feltekerünk a Kékesre, aztán túrista utakon lejövünk. Csatlakozni lehet.

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás
Most már 100% hogy garanciába megcsinálják a villám!!!!! jupééé!!!!

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás

kész lesz még ebben az életben a villád? :koniobijc

:chin::rocketman