Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Mátra és környéke

- - - - -

• Please log in to reply
1489 replies to this topic

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 posts
Ha valaki megy a vasárnapi downhill edzésre, írja meg a tapasztalatait ide, kíváncsi vagyok.
Ja, még annyit hogy Gyöngyösön 2 (kettõ) db MOL kút van. GYK.

Ja és még egy fontos dolog.: "Az edzést esõ esetén elhalasztjuk!" wehhehe. Miért?
A versenyek is el lesznek halasztva ha esik?

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
Szerintem akármi is lesz meg kéne tartani 19-én a bringás felvonulást, vagy találkozót. (CMnek azé nem fogjuk nevezni. :D ) Legalább azt a maréknyi bringást rázzuk össze, akik a környéken vannak.
Bringám remélhetõleg holnapra elkészül és ha esetleg vasárnap lenne vmi akkor én ott leszek.

Executioner

Executioner

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
mex se-re visszatérve, csak nehogy az legyen, ami most éppen megfordult a fejemben: ott állunk, esõben, és magunknak kell rájönni, hogy itt szar se lesz, nemhogy felszállítás

-=**XX BiKe XX**=-
Live to ride, ride to live

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 posts
Majd az illetékes kolléga cáfolja, vagy megerõsíti. Remélem.

krisssz

krisssz

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
gyöngyösi CM-re legalább ketten megyünk Árokszállásról, az hétszentség, úgyhogy ki lesztek húzva a szarból :P ez már Alföld, úgyhogy itt van kerékpáros kultúra dögivel... majd tartunk is bemutatót, ha akarja valaki :D

amúgy szintén a mexse -n van említve egy bizonyos maraton is... akörül is nagy a hallgatás... távot sem tudunk, térkép sincs, a szöveges leírás meg hát... az én térképemmel nem passzol sehogyse.

ne legyen igazam, de ennek nagyon kamu szaga van.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
annál a tempónál már nehéz bármit is kivenni :)

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
Van jó oldala is. Én csak lefelé használom a bringás utat és legalább füred után is tudok DHzni.
Érdekesnek tartom azt is h rengetegen streetelnek, és közbe itt van egy "hatalmas" hegy is. Nincs semi bajom a streetesekkel, (van köztük jó 1-2hawerom is) csak furácsnak tartom h kevés a maratonista meg a cc-s meg a DHs hozzájuk képest. Vagy csak én látok belõlük keveset?

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 posts
Abban biztos vagyok hogy meg lesz hirdetve, csak az a kérdés, hogy milyen célcsoportokat ér el a hirdetés. Pédául nem tudom a fiatal családosok kisgyerekkel mennyire lesznek vevõk rá. Mondom: Kis város a miénk, nulla kerékpározási kultúrával. (Talán a mátrafüredi kerékpáros út segített egy kicsit a tekerési szokások fellendítésén, de még mindig nem tekernek annyian, mint amennyi embernek jót tenne)

Mindig kimegy azonban a biztosíték, amikor azt látom, hogy a 24-esen teker valaki a biciklis út helyett. Sírtunk régen a biciklis útért, nagy nehezen megkaptuk (olyan lett amilyen). Erre jópár szerencsétlen továbbra is a 24-esen teker. Nna ezért nem fejlõdik a kultúra, ezért van a kerékpáros út olyan állapotban, ahogyan kinéz.

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
Itt nem ugy megy mint az alföldön. Itt emelkedik is néhol, és az emberek lusták és ezé nem bringával mennek mindenhova. CMre Gyöngyösön túlnyomó többségben ugyis csak azok fognak jönni, akik a sportolás céljából bringáznak Fõleg ha nem lesz meghirdetve.

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 posts
Itt a Mátrában a kerékpározásnak nincs nagy kultúrája (pedig lehetne) a domborzati viszonyokból adódóan. Ergo CM nem mozgat meg tömegeket

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
Elég könnyû módot találni arra, hogy közöljék velünk a vasárnapi edzés fejleményit. (pl saját honlapjukon) Vagy azt várják hogy hívjuk fel õket?:chin:

A CMet meg Gyöngyös méretéhez képest értettem, szal én 50fõnél több emberre nem is gondoltam.

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 posts
Endroo, asszem, ha nagyon akar válaszolni, meg tudja találni a módját. Ha én szerveznék hasonlót, biztos megtalálnám a módját, hogy fontos infót beírjak ;) (Persze nem állatkert módjára kell..)

Azé sztem a critical masst csak összehozzák, az nem olyan bonyolult.

Én már csak ilyen pesszimista vagyok. Szerinted a f*sz Gyöngyösiek kaphatóak erre? Szerintem ha 100 ember lesz, akkor
ugrálhatnak örömükben (Az pedig még korántsem Critical Mass). Erre a városra nem jellemzõ az ilyen új kezdeményezések követése. . Tényleg ez csak a saját véleményem. Legyen sikeres - majd meglátjuk.
(Azt nem is említem, hogy egy ilyen rendezvénynek - ha sok embert akarnak - bõven kell PROMO. Ha elmarad a (költséges) PROMO, akkor még 50-en sem lesznek..)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

mer mivan? énmég nemhívtam õket

mármint itt a fórumon ;)

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 posts
Úgyse találod meg :D

Más: Most vasárnap kiderül, hogy mennyire kell komolyan venni ezt a szervezõdést. Ha lesz fuvar akkor elindult valami, ha nem akkor meg elásták magukat. (Amúgy esõt mond egész hétvégén)

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
Willmaker is mutatott egy linket, (amit már sajnos nem találok) hogy kb 1 hónapja szervezett a MEXse egy hétvégés versenyt. Fura h senki se hallott róla semmit. Lehet akkor ez a vasárnapi edzés is a feledés homályába fog esni. No mind1.. Azé sztem a critical masst csak összehozzák, az nem olyan bonyolult. Pedig már megörültem h vmi elindult a környéken. Ha belegondolunk lassan minden kis hülye településnek van normális egyesülete.. A Mátrába meg nincs... Pedig azé igazán csak itt lehet bringázni.

Nates remélem 7végén már meg tudom nézni, hogy mit mûveltetek. :D

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 posts
Hanyadika is van? 02? Valami azt súgja hogy nagy a csend szervezett edzés/ felszállítás ügyileg (by MexSe). Már rég dobni kellett volna az infót hogy hol, mikor, mivel, hány ember, stb. Vagy mindenki szervezze úgy a hétvégét, hogy hátha lesz valami? Részemrõl ha megyek akkor Bagoly, és pálya kijárás.
Úgyis ott töltöttük a 4 napos hétvége minen napját ;)

Ásó, kapa, letöréses wallride ;)

Jah ami a felszállítást illeti: ott is véges a szállítható gépek/emberek száma...

Executioner

Executioner

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
mer mivan? énmég nemhívtam õket

-=**XX BiKe XX**=-

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
azt hiszem május közepétõl tudnak válaszolni, hacsak a fõnök úr nagyon be nem rágott ;)

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
Ha beszéltél velük telefonon akkor majd írd le ide h mit mondtak h tudjuk h merre hány méter. :D

Executioner

Executioner

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Én nagy valószínûséggel ottleszek, ha meglesz még a telóm.
Majd beszélük Velük telefonon, hogy merre hány méter.

más: ma is túl vagyok egy csodálatos déli sípálya-piroscsíkon
már kevésbé leheltem ki a tüdõm mint multkor.

-=**XX BiKe XX**=-