Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Mátra és környéke

- - - - -

• Please log in to reply
1489 replies to this topic

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 posts
Vagy a fanba túrt bele a dokktorúr :D :D

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
Bazzz....
Ezt nem is néztem. :D:D:D:D
Gyanus volt h a képen tul szõrös volt az alany. :D De azt hittem h biztos a hajába lehet a kullancs. :D:D

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 posts
Ez állatorvosi bazz :D
Meg ezt csak akkor tudod már használni, mikor a kullancs megszívta magát (akkora mint egy rizs, vagy borsószem). Szerintem nem célszerû addig várni.

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts

Elvileg minden gyógyszertárban. Asszony nekem is most vesz.

Majd írd már le, h milyenek vannak és mennyibe kerülnek.
Most találtam vmi újat: "Kullancs-eltávolító kanál"

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 posts
Megbeszéltük

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
Akkor majd én viszem a sört. :D

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 posts
Nem hinném hogy nagy összeg lesz. Fõleg ha 4-5 felé dobjuk. Szerintem te diákkedvezménnyel nem is kell hogy beleadj ;)

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
Beszerzem ezeket a dolgokat akkor.
Endroo azért megpróbálom a zöldségest is, me az közelebb van.
NateS szólj h mikor menjünk ácsolni, meg földet mûvelni. Ja meg h mennyivel szálljak bele majd a dolgokba.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ha a zöldségesnél nincs akkor esetleg gyógyszertár? ;)

még: poly-b tabletta v. polyvitaplex vitaminok. ezeknek elvileg a szagát nem szeretik. de rendszeresen kell szedni. persze a betegségek ellen ezek nem jók, csak az oltás.

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 posts
Elvileg minden gyógyszertárban. Asszony nekem is most vesz. Egyébként ha legözelebb megyünk (építeni) mindenképpen érdemes befújni magunkat valami kullancs riasztóval. Ez pár órára bevéd. Van valami speckó szer is, csak nem tom hol lehet kapni. Esetleg gyógyszertár? A neve: Galaktiv Bio érdemes lenne rápróbálni. Én már idén 3 kurva kullancsot szedtem össze. És nem vagyok favágó (máramikor :D )

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
Köszi!
Kullanccsipeszt merre lehet kapni?

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 posts
Tüneteket utána figyelni kell: (Minél hamarabb szeded ki a kullancsot, annál kisebb az esélye a fertõzésnek, ezért ajánlatos barátnõvel/baráttal/ szomszéddal/kutyával átvizsgáltatni otthon magadat.) - Ha beleszakad a szájszerve - nincs gáz, a szervezeted kidolgozza majd, max jobban viszket. (A fertõzõ baktériumok úgyis a potrohában vannak) Beleszakadt szájszervet otthon kva nehéz kiszedni. Én egy fél órát operáltam magam tûvel. Utána olvastam - felesleges volt szarozni vele.
Lyme kór (gyakoribb, nincs megelõzõ védõoltás): Vörös, gyûrûs, kokárda szerû foltok a csípés körül, vagy máshol a testen. Esetleg influenzaszerû tünetek. Lappangás: 1 héttõl évekig terjedhet. Doktrobácsi marék antibiotikummal tudja gyógyítani. Ha felismeri.
Agyhártyagyulladás Sokkal ritkább mint a Lyme kór (kb tizede). Van ellene megelõzõ oltás. Influenza szerû tünetek jellemzik 2 héten belül. Az esetek nagy részében nyomtalanul elmúlik, de aki súlyosan bekapja, annak kórházi kezeléssel tudnak segíteni. Fontos a felismerése ennek is, tehát ezért kell megjegyezni a csípés dátumát, és a dokinak mondani kell ha influenza gyanú van.

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 posts
Elvileg kirántani is jó, de sanszos hogy beleszakad a szájszerve. Akkor sincs gáz, mivel a szervezeted elõbb utóbb kilöki magából (max jobban viszket). Az a lényeg hogy sokáig nem szabad basztatni, mert akkor beleürítheti a béltartalmát a szervezetedbe. (Bekenni sem szabad, ellentétben a sok ilyen véleménnyel szemben, mert akkor tuti elokádja magát, mivel nem kap levgõt). A helyes kiszedési mód: Kullanccsipesszel megfogod, és elkezded óvatosan húzni kifelé (nem csavarva, mert a potrohából kijöhet a cucc, ahogy szorítod!), hogy a bõrödbõl kis '"sátor" keletkezzen. Ekkor a kullancs érzi, hogy para van és magától elengedi a szájszervével a bõrödet. Utánna kiadod a kill all parancsot, és csipesszel megsemmisíted. Elsõ kör megnyerve.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
anyám szokta csinálni, mert a kutyákban heti 5 kullancs van, ha a telken vannak

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
Ugy hallottam régen h nem szabad csavarni mert beleszakadnak a lábai. Ezért nem tom.
Jobbhiányába volt vkinek szemöldökcsipesze, azzal szedtem ki.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
így most beletörted a fullánkját és a métely le fogja rágni rólad a húst csontig.
van kullancsfogó csipesz és ki kell tekerni (nem tom melyik irányba). vagy elmész a dokihoz.

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
1ébként tegnap megtaláltam az év elsõ kullacsát magamban. Épp arról vitásztunk lakótársakkal h hogy kene kiszedni. Végülis megfogtam egy csipesszel és egyenesen kirántottam.
Elvileg hogy kéne?

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
De azt már láttam. :)

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 posts
Van Solymoson is.

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
Tegnap kaptam egy infót, hogy Füreden van north sore. Majd meg kéne lesni, h milyen.