Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

24 órás verseny | Zánka

- - - - -

• Please log in to reply
3842 replies to this topic

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts

No a váltófület a GIANT TRance-en sikerült "emberi" azaz mûködõ alakúra visszahajlítani.
Viszont van amit közben észrevettem: a képen szereplõ kis fülecskére a lepra tette rá a kezét, mert leesett a helyérõl.
A váltó funkciójában mûködik rendesen, de ez az elfordulás-gátló, vagy hogy is hívják ezt az izét a miacsodán, különválva önálló életre kelt.

Másik típusú váltó ugyanezen alkatrésze nem ugyanilyen? Esetleg meg lehetne nézni és venni óccóér mondjuk egy Aliviót. Olcsóbb, mint kukába dobni.

bu.zso

bu.zso

vendég

• fórumtag
  • 86 posts

Sztem ne rágjátok már ezt a témát. Ez egy szabadtéri technikai sport. Esõben, hidegben, kánikulában mindig lesz/-nek valaki/valakik, akik/-nek nem fog tetszeni és nem lesz jó. Ezt hozta az élet, ezt produkálja a természet.
A rendezõktõl meg igen távol áll az idõ jóslás, így õk a legkevésbé vétkesek. Fogjátok fel ezt - is - kihívásnak, ez adja a verseny sava-borsát. (Mennyire unalmas lenne, ha minden évben, minden 24h-ás egyforma idõjárásban kerülne megrendezésre.)
Hajrá jövõre! :)

Ezt most mire írtad?

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Sztem ne rágjátok már ezt a témát. Ez egy szabadtéri technikai sport. Esõben, hidegben, kánikulában mindig lesz/-nek valaki/valakik, akik/-nek nem fog tetszeni és nem lesz jó. Ezt hozta az élet, ezt produkálja a természet.
A rendezõktõl meg igen távol áll az idõ jóslás, így õk a legkevésbé vétkesek. Fogjátok fel ezt - is - kihívásnak, ez adja a verseny sava-borsát. (Mennyire unalmas lenne, ha minden évben, minden 24h-ás egyforma idõjárásban kerülne megrendezésre.)
Hajrá jövõre! :)

worldismine

worldismine

vendég

• fórumtag
  • 27 posts

Jó Neked Szabi,
Én 1,8as medusa-val felszedtem az összes sarat:( A szilikon is elfogyott a WD40 is...
Konkrétan potyogtak a könnyeim:)

szilikon.... :D:D nem tudom Neked mennyire tartott ki, én is használtam, de hát max fényesebb lett tõle a gumi mosás után:P a kv* sár akkor is ráragadt :D (najó, kicsit lassabban)
.:.::.:...:.::..:::..
r!de forever for live

bu.zso

bu.zso

vendég

• fórumtag
  • 86 posts

" Igaz annak már semmi köze sem volt a biciklizéshez."

Azért volt megoldás a tekerhetöségre még a legnagyobb sárban is! Én 1.5-ös Maxxis Medusával mindenhol tudtam tekerni még a hosszú saras emelkedõn is!
Szóval sztem csak felkészülés kérdése az egész!

Jó Neked Szabi,
Én 1,8as medusa-val felszedtem az összes sarat:( A szilikon is elfogyott a WD40 is...
Konkrétan potyogtak a könnyeim:)

szabizkse

szabizkse

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
" Igaz annak már semmi köze sem volt a biciklizéshez."

Azért volt megoldás a tekerhetöségre még a legnagyobb sárban is! Én 1.5-ös Maxxis Medusával mindenhol tudtam tekerni még a hosszú saras emelkedõn is!
Szóval sztem csak felkészülés kérdése az egész!

Butch Cassidy

Butch Cassidy

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Tényleg, Robi, hogy indult volna újra a verseny? Azt meg lehet csinálni korrektül? Tömegrajt nem jó, mert nem mindegy, hogy ki hogy állt a lefújás pillanatában. Idõkiegyenlítéssel meg lehet ezt oldani, de arra jobban fel kell készülni, mint amire itt pár óra alatt lehetõségetek lett volna. (Arról nem is beszélve, hogy ilyet mtb-ban még sosem láttam, a mezõny is erõsen csodálkozott volna.)

Volt valami terv? Vagy reméltétek, hogy úgysem megy tovább? :)

Szekszárd Maraton

Szekszárd Maraton

vendég

• fórumtag
  • 78 posts

Nahát, tényleg, nem szívatsz?
Tisztában vagyok vele hogy így van. Ha kicsit visszább olvasol, volt egy hsz, amiben megemlítették, hogy a pályát pl le is rövidíthették volna, a dágvány beálltával. (Mint ahogyan néhányan ezt önhatalmúlag meg is tették, ráadásul rendszert csinálva belõle.) Én erre reagáltam. Bocsáss meg, ilyet többé nem teszek quote nélkül, ígérem!

Folyamatosan figyelemmel kísérem a fórumot, sok mindenre tudnék válaszolni, ha lenne több idöm - a hétvégén igyekszem szakítani -, de ezt gyorsan lereagálnám, mielött tovább bövül az ötlettár: menet közben nem lehet kivenni egy pályaszakszt úgy, hogy vkinek az érdeke ne sérüljön!

Csak gondold el, mondjuk kivehettük volna a kempingterület körüli részt (a befutó elött, talán az volt a leggázosabb, ott ragadt a legjobban) azzal, hogy amikor a kalandpark kerítése melletti tekerés után kiértetek a betonra, ott egyböl jobbra, a váltózóna felé irányítunk benneteket. A következö kérdések merülnek fel: Mikor veszed ki? Mit csinálsz azzal, aki az éppen kiiktatatandó részen van? Hátrányba hozod azzal, hogy többet kellett tekernie annál, aki a kivétel után már a rövidebb pályán megy, és ezzel esetleg meg is elözi az eddig elötte lévöt? De ha szerencsés vagy, és kevesen vannak a pályán, épp nincs senki ott, akkor is lesz olyan, aki azt a részt még végigtekerte, az utána jövöt meg elönybe hozod, kisebb lesz a különbség köztük.

Ha nyolckor úgy döntünk, hogy megy tovább a verseny, akkor ki lehetett volna venni, meg is tettük volna, mert akkor egyenlöen érint mindenkit, de menet közben ezt nem lehet megcsinálni.

Üdv,

Fetzer Robi
Szekszárd Maraton: 2008. augusztus 10. - Fedezz fel új utakat!
Egyszer talán megint lesz...
www.szekszard.hu

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Csipisz, a 26-24-es kerékkombináció miatt jogosan szóltak. Egyenlõre az van a szabályzatban, hogy két azonos méretû kerékkel kell rendelkeznie a kerékpárnak, ez lehet 29-es vagy 26-os, de pl a Trek 69 nem szabályos. Nyilván a monociklisek nem jelentenek problémát, mert nekik aztán tényleg bulifutam bármilyen verseny.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

No a váltófület a GIANT TRance-en sikerült "emberi" azaz mûködõ alakúra visszahajlítani.
Viszont van amit közben észrevettem: a képen szereplõ kis fülecskére a lepra tette rá a kezét, mert leesett a helyérõl.
Feltöltött kép
A váltó funkciójában mûködik rendesen, de ez az elfordulás-gátló, vagy hogy is hívják ezt az izét a miacsodán, különválva önálló életre kelt.

Sajna nagyjából a kuka irányába kell orientálódnod vele, mert ezt nem lehet pótolni, vagy "felhegeszteni".

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Nahát, tényleg, nem szívatsz?
Tisztában vagyok vele hogy így van. Ha kicsit visszább olvasol, volt egy hsz, amiben megemlítették, hogy a pályát pl le is rövidíthették volna, a dágvány beálltával. (Mint ahogyan néhányan ezt önhatalmúlag meg is tették, ráadásul rendszert csinálva belõle.) Én erre reagáltam. Bocsáss meg, ilyet többé nem teszek quote nélkül, ígérem!

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Nem is kellett volna felezni, szerintem elég lett volna a kerítésen kívüli részt kihúzni a pályából. A többi szakaszon lehetett menni, én legalábbis csak az ott felszedett retekre tudom fogni a toligálást, amikor ott felcipeltem, hogy ne szedje fel az agyagot, simán tekerhettem tovább.

Nekem meg a kerítésen belüli rész nem tetszett azt is ki kéne venni a versenybõl és máris megoldódott az egész. :D
Szerintem menj már el egy kisebb verseny szervezõjéhez segíteni a verseny Elõtt pár nappal és rájössz hogy mi miért van úgy ahogy van és elmondják szerintem azt is hogy néhány aprónak tûnõ változtatás milyen sok újabb problémát generál.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 posts
  • LocationBudapest

Aztán ha akkor is leszakadna az ég, akkor mi lenne a következõ javaslatod? BNV A pavilon? Vagy a Parlament folyosói?
Vagy netán Te rendezel egy 24h-s versenyt, hiba nélkül, garantált idõjárással, ha már ilyen jól tudsz mindent? Én biztos elmegyek arra is, tényleg!
10 év alatt egyszer esett az esõ, na bumm, mindenkinek egyformán esett, mindenki egyformán szívott.

Úgy látom valamit félreolvastál vagy félreértelmeztél.

hapek

hapek

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Feltöltött kép

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Nem is kellett volna felezni, szerintem elég lett volna a kerítésen kívüli részt kihúzni a pályából. A többi szakaszon lehetett menni, én legalábbis csak az ott felszedett retekre tudom fogni a toligálást, amikor ott felcipeltem, hogy ne szedje fel az agyagot, simán tekerhettem tovább.

"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

worldismine

worldismine

vendég

• fórumtag
  • 27 posts

Még egyszer elmondom, 11kor még tekerhetõ volt a pálya 2,1es gumival is!

Pontosan... :)
r!de forever for live

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 posts

Nem mintha kifogásolnám, de amúgy ez egy monti verseny. Régen láttam szabályzatot, de akkor még a monti 26" volt, és kettõ kereke is kellett hogy legyen. Mikor2003 ban elindultam a freeride bicajommal valahol, szóvá is tették, hogy a hátsó kerék 24-es, azt meg csak a gyerekeknek szabad. Kérdeztem is, nem e elég handycap a 180 rugóút, meg az egyetlen, 32-es tányér....

A pályán tekertem 3 kört 12 30 és 1 óra 20 között, 2.3 as speedkinggel.(nem egy sárgumi....) Tekerhetõ volt, igen, szerintem is.

1:20 kor nekem is volt egy kb 40-es köröm, na jó az én súlyommal gyurmában már nem megy, de nem ragadt a kerék, de a pályán maradtam mert a vltás nem jött, a következõ köröm több mint 60perc volt, na akkor már kegyetlenül ragadt!

worldismine

worldismine

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Mi duóban, extra sárgumik nélkül, erõnk 100%val küldtük neki.. sz*r volt, nekünk is ragad, csúszott, igen a végefele mi is egyre jobban, egyre többet toltuk, de nem akkortól amikortól legtöbben, meg amiket visszaolvastam.
Szörnyû, de aki nem bírja ne induljon :D Igaz, korrekt lett volna lefújás helyett mondjuk aszfalton-betonon akár megfelezni is a pályát, de ugye ezt elõre kell lerendezni, átgondolni; majd lesz ez még szervezettebb. Én egy percet nem panaszkodok magyar rendezésekre, ami nem tetszik megpróbálom következõ évben még egyszer, ha akkor sem, nem indulok többet, nem fizetek érte ennyi; ez van itthon és kész :)
Idõjárás elõre ismert volt, magyar talaj elõre ismert volt; szóval senki ne panaszkodjon :P
Amúgy meg ja, buliverseny a hobby csapatnak, viszont kihívás a solo-nak és duónak.
r!de forever for live

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Nem mintha kifogásolnám, de amúgy ez egy monti verseny. Régen láttam szabályzatot, de akkor még a monti 26" volt, és kettõ kereke is kellett hogy legyen. Mikor2003 ban elindultam a freeride bicajommal valahol, szóvá is tették, hogy a hátsó kerék 24-es, azt meg csak a gyerekeknek szabad. Kérdeztem is, nem e elég handycap a 180 rugóút, meg az egyetlen, 32-es tányér....

A pályán tekertem 3 kört 12 30 és 1 óra 20 között, 2.3 as speedkinggel.(nem egy sárgumi....) Tekerhetõ volt, igen, szerintem is.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Az 5let jó, régebben éppen azért tették el augusztus 20 ról, mert akkor még a red bull volt az egyik fõ szponzor, és a 20.ai ünnepségek miatt nem tudott jelen lenni az elejétõl, ma már sehol a red bull, de maradt a verseny, sõt még egy héttel késõbbre tolódott idén, ja és persze akkor is csillebércen volt és meg tudták oldani, és akkoriban sokkal barátibb volt a nevezési díj, a kevesebb induló ellenére. Szerintem semmi keresnivalója szeptemberben ennek a versenynek, de tudom vannak akik térdig érõ hóban, -20 fokban is "végigtekernék" a versenyt szakadó ónos esõben, mert lehet kapni szöges gumit is. Érdekes módon ahogy olvasom a fórumot, szinte mindenki befejezte 9-10 óra körül este, de voltak akik tolták, meg szenvedtek, csak hogy elmondhassák, lehetett még utána is menni. Igaz annak már semmi köze sem volt a biciklizéshez.

Nyugodtan betehetnék a Duna és a Bükk marci közé, úgyis ez a két verseny vonzza a legnagyobb tömeget, a többi kisebb, ráadásul nem mindegy, hogy 25 fokban kell esetleg esõben tekerni, vagy 10 fokban.

Még egyszer elmondom, 11kor még tekerhetõ volt a pálya 2,1es gumival is!

A sebesség mindent megold.