Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

24 órás verseny | Zánka

- - - - -

• Please log in to reply
3842 replies to this topic

MeridaMan

MeridaMan

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Elvileg már jó, valószinû a sarverrel volt valami gáz.
http://mtbkepek.cjb.hu/
Vasárnap reggek 3/4 7 fele ment valami sámános zene, ami áll. belga volt, de nem a belga sámánja volt, nem tudja valaki mi volt a címe - ?

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
köszönöm Anna!Kedves tõled :i_love_yo ,már meg is nyugodtam! :D
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts

hát ezeken sem vagyok egész alakosban.
PEDIG VALAKI MEGVAKUZOTT KÉSÕ DÉLUTÁN ÉS ÉJJEL IS. :chin:

nyugi én sem vagyok egyiken sem rajtra ,pedig engem is rengeteget fényképeztek .Rosszkor voltunk, rossz helyen....

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
hát ezeken sem vagyok egész alakosban.
PEDIG VALAKI MEGVAKUZOTT KÉSÕ DÉLUTÁN ÉS ÉJJEL IS. :chin:
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts

Más téma. Szóval, sokan úgy gondoljuk, ogy ez a szeptember közepe nagyon is "beszopható" idõpont - nem lehetne ezt egy kicsit korábbra tenni? Augusztus közepén már talán nincs annyira dögmeleg (és ha van, az kisebb gáz), de pl ha ez a mostani idõjárás 2 napja kezdõdött volna, kíváncsi lettem volna, ki marad a pályán mondjuk 9 óra áztató hideg esõ után...

Azt mondjuk megértem, hogy 1 héttel maraton elõtt nem lehetne, mert pl egy szóló versenyzõ, aki kupasorozatban versenyzik, bukná az egy hét múlva esedékes versenyét.

hát igen az baj aki pl szolózik, föleg hogy mátra is aug végén volt.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
No, az én kattyingatásom eredménye is megtekinthetõ itten:
http://www.pbase.com...e_csilleberc_08
Ausztria, Kenguruk földje!

x-iont

x-iont

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Ha keveslitek netán a képeket, feltettem egy másik albumot is :) ,
ezeket Öcsém készítette szintén vasárnap:
http://x-iont.hu/fot...s_II/index.html

Ja és közben a szemem sarkából a Pink Floyd: The Wall-t nézem! :)
Ez komoly.
Igaza lehet Ádámnak...

info@sportaktiv.hu

info@sportaktiv.hu

vendég

• fórumtag
  • 56 posts

Robi, lesz köridõs eredménylista?

Tavaly is volt pár nap után, szerintem idén is lesz.

Robi
www.sportaktiv.hu

vintage52

vintage52

törzsvendég

• fórumtag
  • 350 posts

Ádám, nem akarom lerombolni a misztikumba vetett, éppen felépülni készülõ hitedet, de az "USA-idõ szerint hajnalban" az Európában az ugyanaznap délutánját jelenti.
Ettõl függetlenül a hír szomorú a zenerajongóknak, és nekem is eszembe jutott az, amire Te gondoltál!

Robi

Ui.: Szörny Gyula, nyitott kakashere, Németh Gábor, akinek nem jelez és társai.
:-)

...egge kicsit félreszámoltam, bár annyira nem, mert kb 4óra eltérést tudtam kimutatni...de ha már láttál rákban haldoklót, tudod a 4 óra az egyenlõ a végtelen nullával...

...szörny Gyula, nyitott kakasherével született, amikor Németh Gábor zigótája meglátta a "kakasharét" ...nyitottan... :)

...sorry az érintektetõl...

:)
...työttyenzi smöccc, majd hírtelen frütty, de csak zsöttyelve!!!

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

(A becsületes küzdésbe vetett hitemet csak az rombolta, hogy nem egyszer kellett törölnünk 4-5 perces köröket is... Ezeknek egy része persze lehet nem direkt csalási szándékra utaló, csak mondjuk a verseny izgalmában elfeledkezett arról, hogy ha 500 m-rel a váltózóna után láncszakadásom van, akkor nem az erdõn keresztül rohanok vissza, hanem végigtolom a kört, de csak sajnálni tudom azokat az embereket, akiknek egy ilyen eszközökkel kivívott sikerre van szükségük a boldogsághoz.)

Fetzer Robi

Szerintem minden tisztességesen versenyzõ csapat hitét rombolja az ilyen tevékenység. Én láttam lesötétített "versenyzõt" aki egy szalag alól búj ki éppen a bringájával.
Szerintem nem ártana az ilyen eseteket azzal szankcionálni, hogy a következõ évben a csaláson kapott csapat tagjai nem nevezhetnek.
Lehet, hogy ez túl erõs, de talán páran komolyabban vennék a versenyt.
El lehetne gondolkodni esetleg a személyre szóló chipen is...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Más téma. Szóval, sokan úgy gondoljuk, ogy ez a szeptember közepe nagyon is "beszopható" idõpont - nem lehetne ezt egy kicsit korábbra tenni? Augusztus közepén már talán nincs annyira dögmeleg (és ha van, az kisebb gáz), de pl ha ez a mostani idõjárás 2 napja kezdõdött volna, kíváncsi lettem volna, ki marad a pályán mondjuk 9 óra áztató hideg esõ után...

Azt mondjuk megértem, hogy 1 héttel maraton elõtt nem lehetne, mert pl egy szóló versenyzõ, aki kupasorozatban versenyzik, bukná az egy hét múlva esedékes versenyét.

Sztem kell a fílingérzéshez a hideg...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

alat

alat

vendég

• fórumtag
  • 72 posts
Robi, lesz köridõs eredménylista?

info@sportaktiv.hu

info@sportaktiv.hu

vendég

• fórumtag
  • 56 posts

...Richard Wright, a Pink Floyd zene-szöveg írója, meghalt...ma hajnalban usa idõ szerint...tehát tegnap...EU szerint...

Ádám, nem akarom lerombolni a misztikumba vetett, éppen felépülni készülõ hitedet, de az "USA-idõ szerint hajnalban" az Európában az ugyanaznap délutánját jelenti.
Ettõl függetlenül a hír szomorú a zenerajongóknak, és nekem is eszembe jutott az, amire Te gondoltál!

Robi

Ui.: Szörny Gyula, nyitott kakashere, Németh Gábor, akinek nem jelez és társai.
:-)
www.sportaktiv.hu

info@sportaktiv.hu

info@sportaktiv.hu

vendég

• fórumtag
  • 56 posts

Vasárnap 11 órára nyilvánvaló lett, hogy a kiírt körszám nem egyezik azzal, amennyit mentünk. Szerencsére H.Zoli elég jól írta a köreinket, így a listával elbandukoltam az idõmérõ sráchoz.
Elmondtam neki, hogy 2 kör lóg. Végignéztük a köridõket, és mivel elég pontosan megmondtam neki elõre, hogy hol voltak hosszabb köridõink, mert elcsesztük a váltást, meg defektünk volt, így teljesen egyértelmû volt, melyik az a két kör, ahol az õ listájukon dupla idõ szerepelt. Megköszönte, és ki is javította.
Így a végére meglett az a 103-kör amit tényleg teljesítettünk.
Amikor ez megjelent a végeredményben, az utánunk lévõ csapat nyilván óvott, hisz nem értették, hogy lett hirtelen ennyi körünk.
És itt jönnek az "okos" szervezõk.
Sikerült egy olyan döntést hozniuk, aminél ostobábbat, a sporttól távolabb állót, stb. sorolhatnám... nem lehet.
Úgy csináltak 2 harmadik helyezettet, hogy elvettek tõlünk egy kört.
Hogy milyen alapon és miért, azt nem értem azóta sem.
Nem az bánt, hogy a másik csapat is 3. lett, mert értem én, hogy ez nekik is rossz, hiszen azt hitték, hogy jó helyen állnak, nem kell annyira menniük, stb.
Hanem az bánt, hogy ahelyett, hogy azt mondta volna a szervezõ, -vélhetõen Harangvölgyi András- hogy "elrontottuk, a 4. helyen végzett csapatot hátrány érte, ezért õk is megkapják a 3.helyet, elnézést kérünk" ehelyett, amolyan magyar mutyi módon elvesznek tõlünk egy kört.
És ez az eredményhirdetésen, a dobogóra híváskor derül ki.

Én itt a Rükverc csapat nevében elnézést kérek azoktól a csapatoktó akiknek ily módon kellemetlenséget okoztunk, de jó lenne ha megértenék, hogy nem mi hibáztunk.
(Mert amíg a kiírt köridõ, meg a saját között csak egy kör eltérés van, addig ez ember nem gondol hibára, mert az lehet jogos is, hisz kérdés, hogy mikor zárták a listát. Két körnél azonban már gyanús a dolog.)
A tanulság pedig az, mindenki számára, hogy könyveljetek pontosan.

Bár Bíró Ádám azóta már klasszikussá vált mondása szerint a Harang rossz tanácsadó, de azért nem minden "hibának" õ a felelõse! :-)

A két harmadik helyezett kihirdetésérõl az érintettek (két csapat képviselõje, idõmérõk) meghallgatása után én, mint a verseny fõbírója hoztam meg a döntést. A körszámot azért nálatok csökkentettük, és nem náluk növeltük, mert ezt lehetett a leggyorsabban megtenni az eredményhirdetés elõtt adatbázisban úgy, hogy abban ireális eredmények (mondjuk 6 perces körök) ne maradjanak.
Ha ez számotokra ilyen indulatokat kiváltó kérdés lett, akkor jelezni fogom Andrásnak, a végleges eredménylistában a 103 kört tüntessék fel mindkét csapatnál.

Ennek kapcsán az idõmérésrõl még annyit, fõként a jövõre nézve:
Az mindenki számára világos, hogy bármilyen kézi regisztrációnál pontosabb a chip-es mérés, ha megfelelõ rendszert választ a szervezõ. A jelenleg használt szett mérési pontosságát optimális feltételek mellett 99,99%-osra mondja a gyártó, ami azt jelenti, 10000 beolvasásból max. 1 lehet a hibás (nem érzékel). A hétvégi versenyen 16000 kört mentetek, ez azt jelentené, 24 óra alatt legfeljebb két olyan kör lehetne, amit nem vett a rendszer. Ennél azért "jóval" több olyan eset volt, mikor el kellett döntenünk, hogy a sok 11 perces kör között egy 22-es az vajon egy nem mért kör plusz eredménye, vagy egy defektes lassabb kör következménye volt. Mivel az alap hozzáállásom az, hogy hiszek abban, mindenki becsületesen küzd ezen a versenyen (is), az ilyen észrevételeknek helyt adtunk, jóváírtuk a kört (gyakorlatilag megfeleztük a 22 percet, amibõl lett két 11 perces kör).

Keresve a választ arra, hogy mi lehet a mérési hibánál nagyobb arányú téves (nem) regisztrálások oka, az idõmérõk azt valószínûsítették, hogy néhány elektromos kütyü bezavarhat a rendszer mûködésébe. Optimális esetbe ugye a chipet a bokán kell viselni, hisz ott van a legközelebb a szõnyeghez, ott a legkisebb a zavarás veszélye. De mivel tavaly is gondok voltak a tépõzárral, így engedékenyek voltak/voltunk, és lehetett a mez zsebében is hordani. Igen ám, csak ott nagyon közel kerülhetett mp3-lejátszóhoz, telefonhoz, akkumulátorhoz(!), ami esetleg befolyásolhatta a mûködést, eredményezhette a rossz regisztrációt!

Az esetrõl már a verseny után közvetlen is beszéltünk, s arra jutottunk, jövõre visszatérünk a "bokapántos" rendszerhez: kérjük majd a szolgáltatót, hogy erõsebb, strapabíróbb tépõzárakat biztosítson, de ezzel együtt a résztvevõk felelõssége lesz, hogy a chip valóban a bokára is kerüljön, minimalizálva ezzel a hibalehetõséget, biztosítva a zavarmentes környezetet és az ebbõl eredõ maximális mérési pontosságot. Ha ez meglesz, utána már viszont nem lesz helye annak, hogy a csapatok a maguk által vezetett "könyveléssel" érveljenek!

(A becsületes küzdésbe vetett hitemet csak az rombolta, hogy nem egyszer kellett törölnünk 4-5 perces köröket is... Ezeknek egy része persze lehet nem direkt csalási szándékra utaló, csak mondjuk a verseny izgalmában elfeledkezett arról, hogy ha 500 m-rel a váltózóna után láncszakadásom van, akkor nem az erdõn keresztül rohanok vissza, hanem végigtolom a kört, de csak sajnálni tudom azokat az embereket, akiknek egy ilyen eszközökkel kivívott sikerre van szükségük a boldogsághoz.)

Fetzer Robi
www.sportaktiv.hu

vintage52

vintage52

törzsvendég

• fórumtag
  • 350 posts
...Richard Wright, a Pink Floyd zene-szöveg írója, meghalt...ma hajnalban usa idõ szerint...tehát tegnap...EU szerint...

...most lefagytam mint a windows, aki tudja, tudja miért, aki nem olvasson vissza...

...nos nem hiszek az ilyen dolgokban, DE lehet már igen...

...vajon mi is szólt 5:31-kor amikor megtörtént a dimenzióváltás...

...csak egy tippetek lehet...

...eeeeegggghhhhhh...

vintage52

vintage52

törzsvendég

• fórumtag
  • 350 posts
...dettó...

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts

...nos igen MI montysok már csak ilyen jó arcok vagyunk :)))

...csak hogy tudjátok miért van annyi PAAARASSZT a spenótomban...

...ez a kedvencem

...benne van a PAARAASZT....

ui: második kedvenc

jóétvágyatkisfiam....

:)

Eddig a pályaválasztás volt nálam is a favorit, a vadászosat még nem hallottam, de átvette a vezetést! :D

neckem nem jó csak a link?

Nem, nekem sem jön be.
Ausztria, Kenguruk földje!

don.kamizi

don.kamizi

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
"Akadálynak" sem volt rossz lenni a versenyen. Elsõ 24 órás versenyünkön sokat tanultunk. Külön tisztelet annak aki még az utolsó órákban is teljes jóindulattal adott vezetéstechnikai tanácsot miközben elszáguldott mellettünk.

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
neckem nem jó csak a link?

MeridaMan

MeridaMan

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Sziasztok. Még nem pihentem ki magam, de jó volt a verseny. Nemrég kaptam meg Kálmi bácsi képeit, és vacsi után összedobtam webalbumnak, nincsenek átválogatva, vannak köztük rossz képek is, ezért sorry. Jó éjt mindenkinek.
http://mtbkepek.cjb.hu/