Jelentkezz be Regisztrálj
SR Suntour
Posted 2009. February 19. - 16:21
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2009. February 19. - 16:08
ha boltba veszed....akkor lehet meg tudod beszelni az eladoval h kis rafizetessel kicserelik neked mondjuk egy torára....
mert az a szantur eleg kokany
Üdv.
Pontosan ilyen válaszra számítottam és igen a Tora nekem is szimpatikusabb lenne.
Azért azt még nem nagyon értem hogy ebben az ár kategóriában miért raknak bele ilyen ...... telót?
Ugyan nem tudom hogy ennek a telónak mennyi lehet a kereskedelmi ára,de én sokkal inkább egy 100.000 Ft körüli gépben tudnám elképzelni,vagy ennyi erõvel már rakhattak volna bele egy Dart 2-t is.
Posted 2009. February 19. - 13:38
mert az a szantur eleg kokany
Posted 2009. February 19. - 11:20
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2009. February 18. - 23:43
Errõl a telóról szeretnék véleményeket kérni > SR Suntour XCR állítható elõfeszítéssel, rögzíthetõ, 100mm.
Nagyon szemezek egy TREK 6000-sel és ilyen teló van benne vagy hozzá.
Soha nem voltam egy Sontour rajongó és errõl a márkáról már hallotam jót is rosszat is egyaránt ezért szeretnék most konkrétabb nem elfogúlt álásfoglalást errõl a típusról.
Én inkább Manitou-t vagy RockShox-ot raknék bele persze csakis fekete szinben.
A válaszokat elõre is nagyon köszi mindenkinek.
Posted 2009. February 18. - 22:41
Egyébként nem kell hozzá külön nyelv. Elég elcsattogni a márka honlapjára (http://www.gepida.hu...letek.php?id=12) és meg lehet tekinteni.
Posted 2009. February 18. - 22:32
Posted 2009. February 14. - 20:57
Posted 2009. February 14. - 20:54
Posted 2009. February 09. - 14:45
alapból 100-as és ki akarom húzni 130-ra
Valahol már leírtam. Kell bele esztergáltatni egy új nyomórudat, Meg kellenek új rugók, vagy alátétezni, de akkor nem lesz valami érzékeny. Szerintem ne fogj hozzá, túl sok pénzt kell ráforítani, ráadásul a merevségébõl is veszít a villa.
Posted 2009. February 05. - 11:08
Küszöbön már megnyomkodtam kicsit és még furának tûník ez a 2 szárban más más rendszer (olajpatron, rugó), de majd a bikeban kiderül mit nyújt.
Az érdekelne, hogy erre kimilyen maximálás tárcsát ajánl? Valakitõl azthallottam elviszi a 203-asat mások aztmondják, hogy max 185-öset rakjak rá, mert a 203-as már nagyon csavargatja (amiben van igazság, de konkrét tapasztalatot még nem hallottam e témakörben errõl a telóról és az SR oldalán se találtam erre ajánlást vagy csak figyelmetlen voltam).
Amúgy elég lenne nekem a 185-ös is csak jelenleg olcsóbb a juicy 5 203-as tányérral (nem is olyan kevéssel cca. 5 ropi különbség van).
Illetve a másik, hogy sokan emlegetik ennek a lock outnak a kupakját. Elvileg ezt könnyû elhagyni. Van erre valami megoldás (még mielõtt elhagyom) vagy törödjek bele, hogy egyszercsak nem lesz ott? (: Pl ha a bowden beszerelése után a csavart egy kis szilárdságú menetrögzítõvel rakom vissza nem csökkenthetem a leesés esélyét? (mert laikus fejel úgy gondolnám, hogy a rázkodás miatt old ki a csavar és így esik le a kupak)
Nekem egyébként ebben a kategóriában az SR tûnik a legjobb választásnak (ezért vettem õt és nem RS-t.... a tora gyengébbik verzéje is egy 10-essel drágább ez alatt meg az RS nem túl meggyõzõ számomra). Remélem ebben az idõ is igazolni fog. Eddig csak durot láttam mûködés közben (nyiltolajfürdõs). A tulaja lassan 2 - 2és fél éve hajtja eléggé és még meg se nyekkent, szervízbe egyszer se volt és probléma mentes (eddig) teljesen + szépen mozog.
Posted 2009. January 27. - 16:31
Duro-d teleszkóppal rendelkezem
Lenne néhány kérdésem amikre sehol se találtam a választ.
Elõször is, szeretnél szimmeringet és porlehúzót cserélni benne és, hogy ezeket honnan lehetne megrendelni?
A 2. dolog pedig az olaj.
Milyen olaj jó bele?
Azon gondolkoztam, hogy motorex-et kellene, de azt se nagyon találtam.
Ha valaki tudja a megoldást ezekre a kérdésekre akkor légyszíves segítsen
Köszönöm!
Posted 2008. December 02. - 00:03
Köszi a segítséget!személyes taapsztalat hiányában csak azt tudom mondani hogy akinek ilyen van az isteníti, a külseje amúgy megegyezik a duro és rux szériával,, belsõre is csak kevés eltérés van, csillapítás talán mint a régebbi suntozroknak (nem nyílt olaj mint a 2008as rux és duro széria) nekem volt ilyen rendeszrû telóm, és nekem bejött:D jameg ez egy egszerû rendszer= könnyû tuningolni és karbantartani
Posted 2008. November 30. - 01:40
van 2db Duro kupakom
van 1db 100mm-es rugós oldali rugóm (duro ezis)
van 130-ra alakításhoz nyomórudam (RST-bõl származik de ugyan az mint bármeik másik)
van 100-as duro nyomórudam
van 2 db használhatalan RST kupak
van 1 duro nyak-váll-becsúszó kombóm, el volt törve a váll de meg van heggesztve profin (nekem elhiheted, nemtom ki ismeri a borsodchem nevû vegyi gyárat (ez magyarország legnagyobb és legfejletteb gyári) és az ebben dolgozó heggesztõ heggesztette meg)
van 1 kiló gumi ütközõ meg lekoppanásgátló az RST Launch-omból
van 1 RST launch 130mm-es rugóm (errõl azt kell tudni hogy lágyabb mint a gyári duro rugó)
van pár darab elasztomer gumi az RST-bõl, ezeket a rugóba kell rakni és ezekkel be leeht úgy lõni a telót hogy pont addig mozogjon ammeddig kell és ne koppanjon.
van 1 de inkább 2 darab duró láb, elvan törve a fékhídnál, szobadísznak jó, esetleg a perselyek kiszedhetõk belõle, azok épek teljesen.
kb ennyi ha kell valami akko írj
Posted 2008. November 30. - 01:28
Sziasztok!
Most vettem 1 kellys madmant és 1
SR Suntour Raidon LO Air 100mm, air / Lockout
telója van.A véleményetekre lennék kíváncsi,milyen a teló!
Esetleg vkinek személyes tapasztalata van-e???
Elõre is köszi!
személyes taapsztalat hiányában csak azt tudom mondani hogy akinek ilyen van az isteníti, a külseje amúgy megegyezik a duro és rux szériával,, belsõre is csak kevés eltérés van, csillapítás talán mint a régebbi suntozroknak (nem nyílt olaj mint a 2008as rux és duro széria) nekem volt ilyen rendeszrû telóm, és nekem bejött:D jameg ez egy egszerû rendszer= könnyû tuningolni és karbantartani
Posted 2008. November 30. - 01:25
Hát igen. Ált mondjuk 100-ast szoktak használni, de én eddig 130-ast használtam és az tökéletes volt. És gondolom 2cm nem olyan sok
Szerintetek nagyon gáz vagy lehet használni?
Nekem Weeler Budy 3-as asszem 2003-as vázam van, és van olyan h emiatt szétbassza a vázat a teló vagy fordítva? 130-asnál nem volt gond.
THX
szerintem semmi gond nem lenne, van 1 ismerõsöm, az 150-es Ruxal használja az ugyan ilyen vázát durvulásra
amúgy a teló nagyon jó választás bárkinek bármire, nekem is ilyen van. 150-es. nekem nagyon jól bí mindne féle városi és hegyi durvulást, tárcsával sincs gondja, mozgása me tökéletes, föleg ennyi pénzért kapsz 1 ojan telót mint pl 1 marz dropoff . de tényleg! bárkinek ajánlom bármire, megéri az árát. sokat tud, és azokat jól hátránya talán annyi hogy: a levegõ szelepje eléggé be van ejtve a kupak aljába ezért kicsit macerás belefújni levegõt, de én sose szoktam belefújni mert az én súlyomhoz pon tjó levegõ nélkül de 1 spéci telópumpával nincs gond
én bátran ajánlom streetre is ezt a 150-es verziót mert jól lehet állítgatni a visszaútcsili, ezért ha épp valami nagyot ugrasz akkro be lehet lõni hogy jól csillapítson nameg a 150mm-re sincs gon dsztem, csak kicsit lehet fel kell keményíteni (ezt mindeki eldönti maga hogy neki hogy jó) és a goónak is jóttesz, így magasaab lessz az eleje a kerónak ezáltal könnyeb a manual meg ilyesmi.
Posted 2008. November 29. - 00:41
Most vettem 1 kellys madmant és 1
SR Suntour Raidon LO Air 100mm, air / Lockout
telója van.A véleményetekre lennék kíváncsi,milyen a teló!
Esetleg vkinek személyes tapasztalata van-e???
Elõre is köszi!
Posted 2008. November 19. - 09:13
Posted 2008. November 19. - 09:11
A véleményetekre, tapasztalataitokra lennék kíváncsi. Suntour NRX-R LD 63mm, Remote-Speedlock illetve -E RL 63mm, Remote-Speedlocktelók ügyében. Tudja valaki miben jobb az egyik a másiknál? A súlyom közel 100kg, véleményetek szerint fogja bírni?
Válaszotokat elõre is köszönöm!
Posted 2008. August 08. - 18:13
Szerintetek nagyon gáz vagy lehet használni?
Nekem Weeler Budy 3-as asszem 2003-as vázam van, és van olyan h emiatt szétbassza a vázat a teló vagy fordítva? 130-asnál nem volt gond.
THX