Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

SR Suntour

- - - - -

• Please log in to reply
1107 replies to this topic

Daveee277

Daveee277

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
hali
nekem egy Kelly's keróban van egy SUNTOUR XCM-HLO, 100mm, coil / Lockout -os telóm. szerintetek ezt hova használhatom és hova ne?

ha kimegyek a bükkbe vagy zemplénbe mindegy is hová és ott megyek vele a lejtõkön meg bukkanókon stb. nem DH-uton akkor hogy birja majd?

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
kérdezd meg vmeik boltban, de én nem látok rá sok esélyt.

krisssz

krisssz

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
hali

az XCR bal vállán lévõ mûanyag tekerõhöz kellene nekem kulcs. tudom-tudom, csõfogó óvatosan.. egy régebbi félhalott telón kipróbáltam ezt, de sikerült szétbarmolnom, úgyhogy az újat nem akarom.

szóval kapható ilyen cucc valahol? az ebike-ridebike pároson van, de piros kosaras, odatelefonálva pedig tagadják az egészet.

esetleg ha valakinek lenne ilyen kölcsönbe egy hétvégére, akkor 2 sörér és nagyon vigyáznék rá :)

köszi.

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 posts
Raidon tapasztalatok:

Lassan már közelítek a 300-350 km-hez vele így már némiképp ismerjük egymást. Voltam vele durvább terepen, aszfalton, fent-lent.
Nagyon megnyerõ. : ) Azt kell mondjam tudja a dolgát. Nagyon jól lelehet puhítani és elég merevre vissza is tudom csavarni. Én 90 kiló körül vagyok így pl konkrétan nem tudom, hogy egy 30 kilóval könnyebb embernek kimozogja e az utat (de gyanítom szépen lepuhítva igen). Alattam nagyon szépen teljesíti ezt is. : )
A lock is tökéletesen mûködik és hála istenek nem 1:1-be zár szóval ha kap azért pl egy véletlen kátyút bemozdul.
Ez 'only disc' verzé és egy 160-as Juicy5-el használom.

2 'hiba' ami kijött. Az egyik a remot lock out kupak alatti anya kilazul akár hogy húzom meg de ezt a kupakkal visszatudom csavarni (kézzel menetközben is akár), de majd egy kis menetrögzítõvel orvoslom.
A másik a szárak belsõ oldalán lévõ gusztustalan szürke SR matrica. Ezt viszonylag könnyû volt megoldani. : )

Így összegezve az eddig megtett út alapján szerintem a 28 ezres akciós árának minden forintját megéri/megérte (fõleg mert pl már ugye olajpatronos az egyik szár és mert mindössze 2050g). Az állító kupak felül mûanyag ugyan (a visszaút alul természetesen fém), de abból sem a gyagyibb verzió így ezt nem érzem hátrányának (kinek hogy). Összegezve szép is jó is.

Nagyon kellemeset csalódtam!

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts

szántúr oldalán van ilyen kis videjó h persely és porvédõ csere. az pont jó szétszedéshez:). én meg nem tudom javítani a XCR-em mert ha lenne patron az 15ezer körül lenne de nincs nagykerben, úgyhogy ha le tudom gariztatni akkor kapok egy újat gondolom én, ha nem, akkor elõbb utóbb váltok torára.

http://www.srsuntour-tuning-base.com/

tech channel/ slider sleeves(pressed in dust seals)

köszi, érdekes videó és elég részletes, még alszok egyet a szétszedésre, igazság szerint a lock tól félek kicsit h nemtudom összearakni:)

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts

nos 1 éves az XCR-em, kormányról lock out, alul 2 imbusz, és félek nekiállni szétszedni, pedig nem ártana sztem.mit takar egy kipucolás, megtudom csinálni? 1-2 lépést ha elmondana valaki hálás lennék:) elõre is köszia válaszokat!

szántúr oldalán van ilyen kis videjó h persely és porvédõ csere. az pont jó szétszedéshez:). én meg nem tudom javítani a XCR-em mert ha lenne patron az 15ezer körül lenne de nincs nagykerben, úgyhogy ha le tudom gariztatni akkor kapok egy újat gondolom én, ha nem, akkor elõbb utóbb váltok torára.

http://www.srsuntour-tuning-base.com/

tech channel/ slider sleeves(pressed in dust seals)

Petiw

Petiw

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

nos 1 éves az XCR-em, kormányról lock out, alul 2 imbusz, és félek nekiállni szétszedni, pedig nem ártana sztem.mit takar egy kipucolás, megtudom csinálni? 1-2 lépést ha elmondana valaki hálás lennék:) elõre is köszia válaszokat!

Én XC60-at szedtem szét, gondolom egy kis különbség van a kettõ közt. Nos, szedj le egy robbantott nézetet a suntour oldaláról, onnan talán kitalálod hogy kell.

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts

http://www.neuzer.hu...8&layout=normal

Csak azért is találtam rá, mert nekem is hiányzik/eltört a jobb oldali kupak :))

nocsak mit nem találok. XCR-be éppen nincs patron de ilyen 15 ezerbe kerül...

Uflimufli

Uflimufli

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Hi,
Esetleg volna valakinek bármilyen jellegû tapasztalata a Suntour XC PRO S-TR-rõl?
köszi,

Petiw

Petiw

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Pff...úgy néz ki a rugónak is van baja...Lehet ezekbe rugót venni?

http://www.neuzer.hu...8&layout=normal

Csak azért is találtam rá, mert nekem is hiányzik/eltört a jobb oldali kupak :))

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 posts
Végre összeépült a bike (3 hónapja várok rá) és bekerült az SR Raidon-ja (ez még a 08-as). Ez a 120-as RLD. Sokat még nem mentem vele (összesen talán ha 20 km-t), de a mozgása nagyon kellemesnek tûnik. Lock out rendesen mûködik és szépen megemelte a bikeot.
Az elején féltem, mert mikor megnyomkodtam (még nem beszerelve és persze óvatosan a papucsokra felfektetve ügyelve a visszaútcsavarra) volt hangja a rugónak (mivel az egyik oldala rugós a másik olajpatronos), de beszerelés után ha kap a teló sincs hangja. Úgyhogy elsõ neki ülésnek megvagyok vele teljesen elgedve. Ha majd lesz vele valami tapasztalatom megírom.

Pamutnyuszi

Pamutnyuszi

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

Nem akarlak megbántani de szerintem azt a villát fogd meg és dobd el jo messzire...Alkatrészt ugyse fogsz hozzá taláni, inkább vegyél bele egy uj villát, akár az aprobol..

Nem bántasz meg, tisztában vagyok vele, hogy nem egy nyeremény, de ez egy frissen szerzett leharcolt 2004-es Scott Voltage YZ1, és hát van rajta mit restaurálni....Mûködik jól egyébként, kipróbáltam, de egyelõre inkább javítanám, mert a többi részre is költenem kell, szal a csere most nem aktuális.

Az érdekel inkább, hogy hogy épül fel egy ilyen villa pontosan, de nem találok semmi részletet a neten..Na, tehát ezeknél nincs mindkét oldalon állítható rugó???

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Nem akarlak megbántani de szerintem azt a villát fogd meg és dobd el jo messzire...Alkatrészt ugyse fogsz hozzá taláni, inkább vegyél bele egy uj villát, akár az aprobol..
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

Pamutnyuszi

Pamutnyuszi

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Pff...úgy néz ki a rugónak is van baja...Lehet ezekbe rugót venni?

Pamutnyuszi

Pamutnyuszi

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
No szóval...hát szétszedtük a telót, bár nem értünk hozzá nagyon. (Motoron már 100x szét és összeraktuk, de az nem egészen ilyen. :P)
Szal ezek szerint egy suntour xc60-ban csak baloldalt van ilyen állítható rugóstag? Mert ott volt, a jobb oldalon meg, ahol hiányzik is a kupak, semmi, de az a csõ nem is menetes.
Meg gondolom tisztítás után vmi olajat kéne bele tenni, nem? :chin:

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
jön az idény gondoltam csinálok vmit a telóval, mert most nincs telóra. írtam a neuzernek h olajpatront hogyér kapni XCR-RL-hez vagy esetleg kicserélni az RL patront DA-ra, ami ugye csak csillapít, de azt állíthatóan teszi. még vmit azzal kellene kezdeni, h a mûanyag perselyek ne kotyogjanak a külsõ szárban:confused: tudom h kókány, de egyelõre ebbõl kell gazdálkodni.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Szerintem nagyon nehéz lesz találnod, bár egyik komám most cserélte le a telóját, az valami vékony becsúszós, hajlított lábas Suntour volt. Megkérdem majd tõle milyen.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Pamutnyuszi

Pamutnyuszi

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Sziasztok!

Hozzájutottam egy 2004-es Scott Voltage YZ1-hez, csak egy kicsit kapott már szegény gép az élettõl..:D
Elsõ renováláson már túl van, elsõ váltószett, hátsó fogaskerék szett, új lánc stb, mentem is vele, nagyon zsír. Mûködik a teló is, de azért nyugodtabb lennék, ha kicsit "karbantarthatnám". :)
Suntour XC 60, és sajna az egyik oldalon hiányzik a kupakja, szóval nem biztos hogy ott minden tökéletes. A gáz, hogy nagyon láma vagyok a témában, meg hát ugye nõbõl is lennék, szóval valahogyan el kellene nekem magyaráznotok, hogy mit csináljak vele? :D
(azért a hitvesem szerencsére mûszaki ember, szal nem vagyunk tehetetlenek, csak jó volna tudni ezzel a típussal mi a teendõ, bicajtelót még nem javítottunk)

Ugyanitt keresek Suntour XC60 jobb oldali kupakot...:D:D

Mistral89

Mistral89

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
Sziasztok!
Tudja valaki véletlenül, hogy egy Suntour Axon D-RL(2006-os)telóban eredetileg milyen viszkozitású olaj van?Ki akarom pucolni, olajcsere is esedékes, de nem tudom hogy milyen olajat vegyek bele...Ha valakinek van fogalma ilyenekrõl, megköszönném ha segítene.Üdv
lvencel