Lappangunk... hihi Geri vazze kiröhögtem a sajtostésztát a pofámból.
Milyen volt a parlamentben?? Fõleg bárdosi oldalán...:mad:
Nos, mivel ez ugye a mi olimpiánk volt, így ugyanabban az elbánásban részesültünk: Meghívtak a parlamentbe minket. Akkor voltak azok a hidegek és nem túlzok, úgy fél órát álltunk kint a hidegben, mert hát szigorú beléptetési rendszer volt. A kordonoknál álltunk, kikeresték a nevünket egy listából, személyi, meg lakcímkártya. Bemehettünk. Aztán az épület bejáratánál megint ellenõriztek bennünket. Ott már be is szkennelték a személyinket. Amíg sorra nem kerültünk, kint dideregtünk a bejárat elõtt. Aztán bejutottunk. Ott azt se mondták bú, vagy bá, találjuk meg a termet. Végülis megtaláltuk. Ott újabb regisztráció. Elkezdõdött az "ünnepség". Valami csóka (állítólag az országgyûlés elnökhelyettese) fényezte magát, hogy õ is kézilabdázott Csömörön NB1-ben, így ha valaki, hát õ tudja mi az az élsport. Kitért a tajvani eredményekre is, és elmondta, hogy jó-jó, de aki érmet szerzett, vagy nyert, az ám a valami.Kihangsúlyozta tízszer, hogy rájuk még visszatér. Aztán megkezdõdött a díjak átadása. Aki aranyérmet nyert, az kapott egy parlamenti érmét és egy oklevelet. Aki dobogós volt, az csak oklevelet. Nos, minket meg meg sem említettek.
Ha belegondolok, hogy az olimpián szegény Cseh Laci (tényleg sajnáltam) ezüstérmeiért járó sokmilliót a Princz újabb milliókkal pótolta ki mondván, hogy Phelpset nem lehet legyõzni és így az õ szemében Laci az olimpiai bajnok, hát talán okkal keseredek el. Minden alkalommal, mert ez sajnos évrõl évre így megy. Ha belegondolok, hogy Lilla az EB bronzéremért is egy nagy kerek nullát kapott.... Így hogyan lehet motiválni az élsportolókat? Nyilván valakinek érdeke, hogy ne legyen élsport Magyarországon. Én nem sajnálom az olimpikonoktól a pénzt, sõt! Ez is kevés amit kapnak. De nem tudok napirendre térni egy dolog felet: Vajon mivel különbek õk tõlünk? Miért kell így megkülönböztetni a sportolókat? Vagy legalábbis ennyire? Na mindegy, megszokhattam volna már. Csak akkor meg ne fényezzék magukat velünk, hogy milyen jó dolgot tettek õk kormány szinten és hát rajtuk keresztül mi is. Na, jól kipanaszkodtam magam. Az épület egyébként gyönyörû, fõleg a központi kupola. A koronaékszereket is megcsodálhattam és a kaja is igazán jó volt. Biztos államatyáinknál ilyen a menza (rókagomba pástétom, meg juhtúróval töltött gombafejek, flekken, satöbbi...)
Hajrá sport, mutassuk meg nekik, hogy túléljük õket!