Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Marzocchi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2845 hozzászólás a témában

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 hozzászólás

hali all! 1 gyors kérdés: 2004es MX comphoz vhol lehet után gyártott v-fék szem ilettve a tárcsafék bovdenvezetõjét venni? mert használtam vettem a villát és nem adták hozzá:S

Hát vagy van szerencséd és veszel használtan, vagy használatlant havertól.
Különben meg rendeltetsz a boltban, de az sajna aránytalanúl drága lesz. A V-fék szem az kb. 4-5K lesz. Sajnos a netes rendelést sem tudom ajánlani, mert ott meg a postaköltség több mint maga a cucc, szóval ugyan ott vagy.

attila07070

attila07070

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
hali all! 1 gyors kérdés: 2004es MX comphoz vhol lehet után gyártott v-fék szem ilettve a tárcsafék bovdenvezetõjét venni? mert használtam vettem a villát és nem adták hozzá:S

Nem estem el, csak így szoktam leszállni

:rocketman

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

valszeg hagyom is, csak picit rövid a villanyak és fura így a geoja megszoktam egy kis alátétezést, most meg alátétezés nélkül is épphogy elég hosszú a villanyak. meg el van nyalódva a szelepnél, tehát fölül nehéz kinyitni pl olajcsere vagy vmi esetén.
csak elvileg ugyanaz a 2005ös dropoff meg a z1 váll becsúszó része nem?

hát én nem tenném át. A kupakot viszont nyugottan kicserélheted a dropofféra.
(nemugyvolt h elattad?)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
valszeg hagyom is, csak picit rövid a villanyak és fura így a geoja megszoktam egy kis alátétezést, most meg alátétezés nélkül is épphogy elég hosszú a villanyak. meg el van nyalódva a szelepnél, tehát fölül nehéz kinyitni pl olajcsere vagy vmi esetén.
csak elvileg ugyanaz a 2005ös dropoff meg a z1 váll becsúszó része nem?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
szerintem hagyd úgy és ne ronts rajta. ez egy z1, nem holmi szar dropoff:D

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
2005ös z1 fr3ba belemegy egy ugyanilyen évjáratú dropoff nyak váll becsúszó kombinációja? a belsõ maradna továbbra is a z1esé az lehetséges?
ahogy elnézem gyakorlatilag ez a része ugyanaz a 2 telónak, csak a z1 átütõs, olaszban készült és dual ssv a csillapítása nem sima ssv

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

hát kisker áron 70 ezer az olcsónak számít, fõleg hogy az ilyen méretû villák min 150be kerülnek..
majd kíváncsi leszek milyen lesz az enyém garis csere után(ha 1általán visszacserélik)
addig van egy 2005 z1 fr 3 a bicóba (45 ezerért kihagyhatatlan volt), kíváncsi vagyok hogy melyik lesz a jobb, az fog végleg megmaradni:D

ha 55bõl sem a hulladék r-t vetted volna (ami kb. rst szint belülrõl), akkor az is 100 fölött lett volna. ha kicserélik, az is szarul fog mozogni.
ez a marzo átbaszása. csinál villát, ami kinézetre más felhasználási kört mutat, mint tudásra.

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
A levegõ rugózású marzokba a levegõs részekhez is raknak kicsi olajat a kenés miatt, nem olajfördõre kell gondolni tényleg csak keveset. Szóval ha levegõ ráfujásnál ami kijön az az csak az oda keveredõ olaj miatt van.
FanatiX

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
hát ezt egyenlõre nem kell szervizbe vinni:D
ez a z1 álomszerûen mozog, vajpuha, iszonyat érzékeny de ugyanakkor mégse koppan le egyáltalán.
kb ég és föld a különbség a z1 és az 55 közt.

de amúgy az 55öt se buheráltam egyáltalán, annyit csináltam kiraktam az olajat a patron oldalánál meg vissza. aztán tegnap Sala is megnézte és õ is azt mondta hogy kuka, holnap viszem garanciális cserére a villát(nem szükséges az egész telót, de a csillapítópatront mindenképp ki kell cserélni)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
csak majd olyan emberhez vidd el szereltetni, aki ért is hozzá. hogy jó is maradjon.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
hát kisker áron 70 ezer az olcsónak számít, fõleg hogy az ilyen méretû villák min 150be kerülnek..
majd kíváncsi leszek milyen lesz az enyém garis csere után(ha 1általán visszacserélik)
addig van egy 2005 z1 fr 3 a bicóba (45 ezerért kihagyhatatlan volt), kíváncsi vagyok hogy melyik lesz a jobb, az fog végleg megmaradni:D

Demon

Demon

törzsvendég

• fórumtag
  • 314 hozzászólás
Láttam már pár darab 55R-t ami szépen mozgott
Daci:ez neked olcsó???
Taposd a pedált és hallgass metált
eladó cuccok

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
hát nem tom nekem gyárilag úgy volt hogy a levegõoldali szárba elég olajat raktak a patronhoz elég keveset
és elképzelhetõ h bekopik, de ez az 55 gyárilag ilyne letapadós mozgású..
bár lehet én negatívan vagyok már elfogult ha 55rõlvan szó, de én kifogtam egy selejtet, csak nekem az a gyanúm ide magyarországra ezeket hozzák ki, azért is ilyen olcsó..
de azért sok sikert ehhez a villához, hátha mások szerencsésebbek ezzel mint én

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
üdv!

probléma:ha beállitom a sulyomhoz a levegönyomást és a visszautat,darabossá válik az utja a villának...ez lehet a kevés olaj miatt van?-levegö ráfujás után,ha engedek ki levegöt a szelepnél,a drop offomnál jött ki olaj,55-nél viszont egy csepp se...ebböl gondolom,hogy kevés...nagy hülyeséget irtam?:pomocy_na

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Marzocchi z2 superfly telóból érdekel valakit a két becsúszószár,váll,nyak és a belsõsége?karcmentes 32mm becsúszók,ilyen arany színû :)
Tudom apróra kellett volna,de nem láttam annyira értelmét.
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás

ha nincsvele különösebb baj akkor ne törõdj vele. Esetleg a garit meglehetne próbálni. Amúgy nemnagy összeg egy perselycsere, csak találj olyat aki hozzávaló szerszámmal cseréli Lehet hogy tudok segiteni

megkérdem a szerelõ haveromat, elvileg õk régebben hivatalos marzocchi szervíz voltak, remélem van speciális szerszámuk, ha nem akkor majd megkérlek szépen h segíts B)
köszi DéBé!

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

szóval mindaddig, míg szépen mûködik azt mondod sz.rjam le?ezt már mások is mondták, csak olyan dühítõ, bár ezt leszámítva gyönyörûen teszi a dolgát...

ha nincsvele különösebb baj akkor ne törõdj vele. Esetleg a garit meglehetne próbálni. Amúgy nemnagy összeg egy perselycsere, csak találj olyat aki hozzávaló szerszámmal cseréli Lehet hogy tudok segiteni

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás

szerintem elõbb hajlik/törik minthogy elmozduljon. Ha kivetted a dobozból és kotyogott akkor gyárilag ilyen. Ha elmozdult a csúszópersely arra a darabos mozgás utalhat

szóval mindaddig, míg szépen mûködik azt mondod sz.rjam le?ezt már mások is mondták, csak olyan dühítõ, bár ezt leszámítva gyönyörûen teszi a dolgát...

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

nem, ez tuti nem a rugó, arra gyanakszom, hogy elképzelhetõ megmozdult a csúszópersely?
nagyon durván átzúztam vele egy singletrack alján kedvesen elhelyezett fél betoncsövön, amit nem láttam meg idõben, szétvágta a vadi új külsõmet, szétcsapta a felnimet és...nem tom mit tett a villámmal:( .

szerintem elõbb hajlik/törik minthogy elmozduljon. Ha kivetted a dobozból és kotyogott akkor gyárilag ilyen. Ha elmozdult a csúszópersely arra a darabos mozgás utalhat

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
nem, ez tuti nem a rugó, arra gyanakszom, hogy elképzelhetõ megmozdult a csúszópersely?
nagyon durván átzúztam vele egy singletrack alján kedvesen elhelyezett fél betoncsövön, amit nem láttam meg idõben, szétvágta a vadi új külsõmet, szétcsapta a felnimet és...nem tom mit tett a villámmal:( .