Jelentkezz be Regisztrálj
Marzocchi
Posted 2009. April 07. - 11:28
Posted 2009. April 07. - 10:58
NYOMJAD RÓZSI !!! :matrix::matrix:
Posted 2009. April 06. - 11:17
Sziasztok!
A következõkben szeretnék segítséget kérni:
Van egy meghatározatlan típusú Marzo villám (EXR, MXR...stb. valamelyik, kb 2002-2003). De ahogy elnéztem a robbantott ábrákat a többi teloról nem sokat változtak az évek során. A lényeg, hogy aki szedett már szét hasonlót, az fel fogja ismerni.
http://www.flickr.co...ogh/3415339765/
A képen a 2-es számmal jelölt alkatrészrõl lenne szó. Ez gondolom egy távtartó, hogy a villám 80mm utas legyen 100 helyett. Ezt szeretném leszedni valahogy, de a 4-es jelû alu cucc miatt nem jön le (a 3-as cucc simán lejön...). A nyomórúd mûanyag. A 4-es cuccon, pont ott, ahova a nyíl mutat, van két bemarás, 13-as kulccsal pont rá lehet fogni. Elég sokat feszegettem de nem akart megindulni. Kérdés: Fixen sajtolva van a nyomórúd az alu cuccba, vagy csavaros, csak nem voltam elég erõs?
Gondoltam hátha tud valaki segíteni mielõtt barbár, roncsolásos módszerrel eltávolítom a távtartót:).
Más: biztos olvastátok a Bikemag legújabb számában a telotuningos cikket. Az 1-es jelû, fehér mûanyag gyûrû helyett szerintetek érdemes O-gyûrût tenni? Ezzel is tök simán mozog. Próbált ilyet valaki már egyáltalán?
Gárilag 7.5ös olajat ajánl a gyártó, de ha szeretnék gyorsabb csillapítást, akkor azt írják, válasszak 5öst. Szeretném ha gyorsabb lenne, de mennyivel fog gyorsulni? Nem lesz az 5össel túl gyors(a csillapítás nem állítható)?
Válaszotokat elõre is köszönöm!
ádám
2004-es MX Comp ETA-t szedtem mar szet, de nem vagyok egy nagy marzo guru, azt, hogy a tavtartot le tudod-e szedni nem tudom, de MX Comp-on elegge mag volt szorulva. A fent emlitett teloban a csillapitas, ha nem is tag hatarok kozott, de allithato, 5w-s olajjal, leglassabb allasban is nagyon gyors, mindenkeppen 7.5-os olajat hasznalj!
Posted 2009. April 06. - 00:23
A következõkben szeretnék segítséget kérni:
Van egy meghatározatlan típusú Marzo villám (EXR, MXR...stb. valamelyik, kb 2002-2003). De ahogy elnéztem a robbantott ábrákat a többi teloról nem sokat változtak az évek során. A lényeg, hogy aki szedett már szét hasonlót, az fel fogja ismerni.
A képen a 2-es számmal jelölt alkatrészrõl lenne szó. Ez gondolom egy távtartó, hogy a villám 80mm utas legyen 100 helyett. Ezt szeretném leszedni valahogy, de a 4-es jelû alu cucc miatt nem jön le (a 3-as cucc simán lejön...). A nyomórúd mûanyag. A 4-es cuccon, pont ott, ahova a nyíl mutat, van két bemarás, 13-as kulccsal pont rá lehet fogni. Elég sokat feszegettem de nem akart megindulni. Kérdés: Fixen sajtolva van a nyomórúd az alu cuccba, vagy csavaros, csak nem voltam elég erõs?
Gondoltam hátha tud valaki segíteni mielõtt barbár, roncsolásos módszerrel eltávolítom a távtartót:).
Más: biztos olvastátok a Bikemag legújabb számában a telotuningos cikket. Az 1-es jelû, fehér mûanyag gyûrû helyett szerintetek érdemes O-gyûrût tenni? Ezzel is tök simán mozog. Próbált ilyet valaki már egyáltalán?
Gárilag 7.5ös olajat ajánl a gyártó, de ha szeretnék gyorsabb csillapítást, akkor azt írják, válasszak 5öst. Szeretném ha gyorsabb lenne, de mennyivel fog gyorsulni? Nem lesz az 5össel túl gyors(a csillapítás nem állítható)?
Válaszotokat elõre is köszönöm!
ádám
Posted 2009. April 03. - 07:51
Pécsi vagyok, Pest elég messze van. Elég jó helyen lesz szerintem azzal nincs gond csak szeretek sok mindent magam megcsinálni és megtanulni hogy legközelebb ha ilyen dolog lesz gördülékenyebben menjen. :-)
Mind1 tuti ami fruti inkább beviszem.
Igen,mondjuk azt megkérdezhettem volna,hogy merre laksz
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Posted 2009. April 02. - 07:36
a gyári 7,5 W (ha jól tévedek)
márkára pl: motorex
edit:hivd fel a malit és zargasd õket rendesen ez ügyben
Köszönöm szépen,rajta vagyok....:peace2:
Posted 2009. April 01. - 22:52
Mindenképpen érdeklõdj mielõtt beviszed valahova,hogy értenek-e hozzá mert szeretnek mindent ész nélkül bevállalni,aztán meg csak összebarmolják.
Kicsiny hazánkban elég sok a szakbarkácsi szakbarbácsi!!!
Estleg érdeklõdj Salánál,az én marzomat profin megcsinálta.
Pécsi vagyok, Pest elég messze van. Elég jó helyen lesz szerintem azzal nincs gond csak szeretek sok mindent magam megcsinálni és megtanulni hogy legközelebb ha ilyen dolog lesz gördülékenyebben menjen. :-)
Mind1 tuti ami fruti inkább beviszem.
Posted 2009. April 01. - 19:33
Sziasztok!
Van egy Z1 Fr-om (2002) elég régi a telo ugyan de én szeretem.
Szimmeringet kéne benne cserélni mert kicsit ereszt.
Kérdésem annyi lenne hogy ezt mennyire bonyolult házilag kivitelezni? Boltban 10k-t mondtak a 2 szimmering+olaj+munkadíjra de szívesebben csinálnám én mert szeretnék kicsit "mûvelödni"..
Manualt sajna nem találtam hozzá, valószínûleg csak én vagyok a béna.
Elõre is thx!
Mindenképpen érdeklõdj mielõtt beviszed valahova,hogy értenek-e hozzá mert szeretnek mindent ész nélkül bevállalni,aztán meg csak összebarmolják.
Kicsiny hazánkban elég sok a szakbarkácsi szakbarbácsi!!!
Estleg érdeklõdj Salánál,az én marzomat profin megcsinálta.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Posted 2009. April 01. - 19:09
Posted 2009. April 01. - 18:08
Van egy Z1 Fr-om (2002) elég régi a telo ugyan de én szeretem.
Szimmeringet kéne benne cserélni mert kicsit ereszt.
Kérdésem annyi lenne hogy ezt mennyire bonyolult házilag kivitelezni? Boltban 10k-t mondtak a 2 szimmering+olaj+munkadíjra de szívesebben csinálnám én mert szeretnék kicsit "mûvelödni"..
Manualt sajna nem találtam hozzá, valószínûleg csak én vagyok a béna.
Elõre is thx!
Posted 2009. April 01. - 15:43
márkára pl: motorex
edit:hivd fel a malit és zargasd õket rendesen ez ügyben
Posted 2009. April 01. - 15:01
Futkosok boltból boltba,telefonálgatok,de eddig nem tudtak,tudtam patront találni bele...
Azt esetleg nem tudjátok milyen olaj kell bele?
Azt megtaláltam hogy 190ml szárankét.
A szervizben azt mondták,hogy 150ml volt benne..... és azt töltötték vissza....:mad:
Posted 2009. April 01. - 14:35
a fõ gond viszont az,hogy semmilyen alkatrésze nincs itthon a Malinak az 55R ekhez...(tavaly nyár vége óta nemszereztek hozzá alkatrészt,esetemben perselyt)
egyik bringás barátomnak is freddy&55R kombója van(gyári),ugyanez volt a problémája(keveset mozgott)...kicserélték a patront egy gyengébbre,mûködött is rendesen a villa,de 2 hét után eldurrant a patron...
Posted 2009. April 01. - 12:58
Posted 2009. April 01. - 10:58
Bele nyúltam én is a khakiba,vettem egy használt freddy2-öt és a bomber 55R teló 160 helyett csak 5 centit mozog,gari éppen lejárt...
Szervízbe megnézték,azt mondták a patron megadta magát,vegyek új telót....:cry:
Olvastam valahol,hogy meg lehet fúrni a patront... ez igaz-e mivel az van ráírva,hogy nitro töltéses.....?
Valaki segítsen please!!!!
Posted 2009. March 27. - 19:43
http://www.marzocchi...Sito=mtb&Y=2004Sziasztok!
S.O.S. kéne egy kis segítség!!!
Van egy marzo bomber mx comp eta villám 2004-bõl és tudnom kéne,mennyi olaj kell bele. Eldurrant az egyik szimeringem és még ma éjjel rendbe kéne hoznom!
Segítsetek plíz!!!!
Köszönöm!!!
Posted 2009. March 27. - 19:28
S.O.S. kéne egy kis segítség!!!
Van egy marzo bomber mx comp eta villám 2004-bõl és tudnom kéne,mennyi olaj kell bele. Eldurrant az egyik szimeringem és még ma éjjel rendbe kéne hoznom!
Segítsetek plíz!!!!
Köszönöm!!!
Posted 2009. March 27. - 18:19
Ezeket már végig olvastam több százszor láttam hogy van köztük hülyeség is és szerintem jó ez a teleszkóp mondom csak az a kérdésem h tényleg eltörhet a DJ3 mert hallottam már ilyet.
Akkor jó,csak elég furcsán fogalmaztad meg a kérdést
Nyugodtan veheted,én két évig használtam és szuper volt (ja és külföldrõl hozattam annak idején 100 kemény ezresért)
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Posted 2009. March 26. - 21:52
Ezeket már végig olvastam több százszor láttam hogy van köztük hülyeség is és szerintem jó ez a teleszkóp mondom csak az a kérdésem h tényleg eltörhet a DJ3 mert hallottam már ilyet.
semmi sem örök,valami mindig enged!