Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Marzocchi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2845 hozzászólás a témában

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás

http://www.marzocchi...Sito=mtb&Y=2007

5-os vagy 10-es olaj mehet bele szerintem, max jatszol kicsit a csillapitas allitoval. ha ugy erzed hogy jelenleg tul lassu a villa akkor raksz bele 5-ost, ha tul gyors, akkor 10-est.
[es ezt mind megmondta volna a google is.]

Igen hasznos dolog, és használom is, de azért értetlenkedek itt, mert tapasztalatokra vagyok kíváncsi, az meg a google-nak nincsen.
Amúgy kösz, én is a 10-esre gondoltam.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
allithato de csak belulrol. van [asszem valahol megvan] hozza ilyen 30centi hosszu 4es imbuszom amivel bele kell nyulni es ugy
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

sose tudom. van itthon valami RS pitstop-os olaj, majd a csajom MX Compjaban kellene olajat cserelni, most mar tudom hogy 5w-s kell. higabb olajjal tobbet mozogna alatta valszeg.

Azon állitható a visszaút? Mert ha nem akkor szerintem hígabb olajjal visszarúgna.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Sziasztok.

Van egy DJ-3 as telóm, nyilt olajfürdõs, és 2007-es.
Úgy döntöttem megveszem neki a Bikemag által nagyon javasolt OHLINS olajat, ám de három féle viszkozitás létezik belõle SAE 5, 10, és 15-ös.
Vajon melyiknek örülne a legjobban?
Azt hiszem az 5-ös a hígabb és a 15-ös a sûrûbb, ez is egy kérdés volna hogy jól tudom-e.
Elõre is köszi.

http://www.marzocchi...Sito=mtb&Y=2007

5-os vagy 10-es olaj mehet bele szerintem, max jatszol kicsit a csillapitas allitoval. ha ugy erzed hogy jelenleg tul lassu a villa akkor raksz bele 5-ost, ha tul gyors, akkor 10-est.

[es ezt mind megmondta volna a google is.]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
sose tudom. van itthon valami RS pitstop-os olaj, majd a csajom MX Compjaban kellene olajat cserelni, most mar tudom hogy 5w-s kell. higabb olajjal tobbet mozogna alatta valszeg.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Gyárilag 7.5-el szerelik, tehát semmiképp se a 15ös. Viszont arról hogy 5öst vagy 10est tegyél-e bele kérdezz meg vkit

Sziasztok.

Úgy döntöttem megveszem neki a Bikemag által nagyon javasolt OHLINS olajat, ám de három féle viszkozitás létezik belõle SAE 5, 10, és 15-ös.
Azt hiszem az 5-ös a hígabb és a 15-ös a sûrûbb, ez is egy kérdés volna hogy jól tudom-e.
Elõre is köszi.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

nem forditva?

Nem. Minél alacsonyabb a viszkozitás, annál hígabb - jelen esetben - a folyadék.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

nem forditva?

RAUH-Welt
B E G R I F F

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
Sziasztok.

Elõre is köszi.

Vmate

Vmate

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
na köszi emberek
azt hiszem megkaptam minden kérdésemre a választ!
köszi

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Mindenképpen kell lennie a 05 ös vf ben visszaút csillinek, mivel haveromnak régebben ilyen villája volt, és vele együtt mentünk be szervizbe ahol lecsavarták a jobb oldali kupakot felül a becsúszón és egy jó hosszú imbusz kulcsal állították ott be neki a a visszaút gyorsaságát a szemem elõtt!!!
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

köszi szépen az infókat srácok

Szerintetek az lehetséges, hogy a 2005ös VF még belülrõl sem állítható? Letöltöttem a manualt és nem volt semmi errõl, és a táblázatban sem volt semmi bepipálva, hogy állítható lenne. Míg megnéztem a 2006os VF OEM manualját, ott már le volt írva, hogy belülrõl állítahtó és rendesen volt ábra meg leírás, hogy hogyan kell. És.. 2006tól már kapható volt lapos vállal a 888.

Szerintetek kizárt az, hogy a villa amit meg akarok venni 2006os állítható 888 OEM VF és lapos vállal van?:D:D
Mert azért érdekel ennyire mivel elvileg soha nem hazsnált gyári állípotú és VF. Csak nem akarok zsákba macskát venni.

szerintem a második rész az hülyeség:D tuti kicserélték lapos vállra, énis úgy vettem a 2005ös 888omat hogy laposvállal volt. Egyébként a láb alján van egy karikában egy kis szám ami a gyártási évre utal. Amúgy nézegettem ezeket a vf-eket pinkbikeon és egy helyen se láttam a visszaút állításra utaló matricát a felsõ váll jobboldalán(bár ez nemjelent semmit mert elõfordul h leszedik)

Vmate

Vmate

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
köszi szépen az infókat srácok

Szerintetek az lehetséges, hogy a 2005ös VF még belülrõl sem állítható? Letöltöttem a manualt és nem volt semmi errõl, és a táblázatban sem volt semmi bepipálva, hogy állítható lenne. Míg megnéztem a 2006os VF OEM manualját, ott már le volt írva, hogy belülrõl állítahtó és rendesen volt ábra meg leírás, hogy hogyan kell. És.. 2006tól már kapható volt lapos vállal a 888.

Szerintetek kizárt az, hogy a villa amit meg akarok venni 2006os állítható 888 OEM VF és lapos vállal van?:D:D
Mert azért érdekel ennyire mivel elvileg soha nem hazsnált gyári állípotú és VF. Csak nem akarok zsákba macskát venni.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Mint daci is írta igen, van állítási lehetõség ezen a 888 on visszaútcsili, de csak belülrõl és a jobb szárban. mivel 170mm esed van, valószinûleg OEM villa volt, de ezek még nem lapos vállakkal jöttek, szvsz ki lett cserélve újabb laposra.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

köszi szépen
lehet akkor ez is olyan mint a tied csak 170-es úttal
(és bonyolult az a belsõ állítás? vagy csak egy imbusz kell hozzá kb Mennyire vagy elégedett vele?)

Még valaki esetleg tud-e valamit? (:

hát kell hozzá 3mm-es imbusz és 30 centi hosszú legyen legalább, de esztergályos stb sztem tud csináltatni
kicsit ígyis körülményes beletalálni, de be lehet.

vagy esetleg azt lehet h szétszedni teljesen és akkor úgy állítani, sima 3as imbuszal

egyébként 100%ig meg vagyok elégedve vele mozgásilag, egyedül ez a kevés állíthatóság néha szívás, meg hogy elég érzékeny a visszaút a hõmérsékletre, tehát nagyon be kell találni az állítást.

Vmate

Vmate

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
köszi szépen
lehet akkor ez is olyan mint a tied csak 170-es úttal
(és bonyolult az a belsõ állítás? vagy csak egy imbusz kell hozzá kb Mennyire vagy elégedett vele?)

Még valaki esetleg tud-e valamit? (:

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
nekem 2006os vf van, otta visszaút állítható a jobb belsõ szárban

kompresszió tudtommal sehogy nem állítható

a többire sajnos nem tudom a választ, nekem 200as van lapos vállal..

Vmate

Vmate

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Hello

Nos volna nekem egy olyan kérdésem, hogy a Marzocchi 888 VF -ben mi állítható?
Én a gyártó honlapján azt találtam, hogy semmi.
Ezt 2005ben gyártották. Valakitõl azonban azt hallottam, hogy belülrõl állítható a villa. (csillapítás biztosan, kompresszios szelep nem biztos h van benne)

Nem tudja valaki pontosan? Mert a 2006os VF2 már korrektül kintrõl állítható csillapítással és kompressziós szeleppel rendelkezik. Gondolom akkor az elõd sem full 'buta'.
És akkoriban lehetett igényelni a marzó 888akat lapos vállal?
Mert van egy eladó ilyen teló és állítólag 170es VF lapos vállal...

Szerintetek volt az lapos vállal? Vagy OEM villa ként lehetett úgy kapni 2006ban?...

Bocsi a sok kérdésért. :D
Perdöntõ lehet a válaszotok.

dhog

dhog

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.151 hozzászólás
z1 azt csinálja hogy kb feléig bemozog és ott koppanik. sok lenne az olaj?
mer ha kiöntöm belöle akkor nem teszi.
ha keveset rakok bele akkor a benyomott állapotbol visszafelé nem csillapít kb 4 cm-t aztán igen
I don't care how it pedals

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Rugóra rakhacc zsugorfóliát, zörgés ellen kiváló.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"