Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Marzocchi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2845 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Nem tudom eldönteni hogy választ azért nem kapok se én se a 33lo-s mert nem veszünk részt a témában rendesen vagy nincs senkinek 55r vagy eta-ja ezt viszont kétlem az olvasottak alapján, vagy csak lusta mindenki?
Elnézést ha valaki bántónak ítéli meg!

Üdv mindenkinek!

Egyrészt Fórum etikett 8-s pont:
"(8.) Ha beírtunk egy kérdést és arra nem jön rövid idõn belül válasz, nem írjuk be hogy a mi kérdésünkre miért nem válaszol senki. A tagok nem vakok, valószínûleg elolvasták amit írtunk, a hallgatásnak több oka is lehet:
- a kérdés érthetetlen volt és nem lehet rá válaszolni
- a kérdés túl nehéz volt és senki nem tud rá válaszolni
- a kérdés már milliószor elhangzott és senki nem akar újra rá válaszolni
Azt meg ugye nem várjuk el hogy a kérdésünkre ha nincs válasz, majd minden egyes fórumozó beírja: "én nem tudom"."

másrészt ezt megtekintetted már: http://www.marzocchi...&LN=UK&Sito=mtb

Maxxisn95

Maxxisn95

új vendég

• felfüggesztett
  • 9 hozzászólás
Nem tudom eldönteni hogy választ azért nem kapok se én se a 33lo-s mert nem veszünk részt a témában rendesen vagy nincs senkinek 55r vagy eta-ja ezt viszont kétlem az olvasottak alapján, vagy csak lusta mindenki?
Elnézést ha valaki bántónak ítéli meg!

Üdv mindenkinek!

Testrace

Testrace

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Marzocchi 33lo-t használ-e valaki.
Biztos van nálla jobb, most nekem ez van .
Van-e tapasztalata valakinek vele kapcsolatban 44-es?

Maxxisn95

Maxxisn95

új vendég

• felfüggesztett
  • 9 hozzászólás
Üdv mindenkinek!

Végig olvastam kb 40 oldalt de nem találtam a pontos választ magamnak és az lenne a kérdésem hogy ahhoz hogy tökéletesen mozogjon egy 08as 55 ata mennyi olaj kellene bele és milyen?Tudom hogy mi a különbség az 5-15w közöttieknél de mégis akinek ilyenje van az írhatna valami tapasztalatot hogy neki mivel\hogyan mozog a legszebben.
Egy nem hozzám tartozó kérdés a sima 55be is ugyan annyi kell majd amit leírtok?

Elõre is köszönöm a válaszokat!

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás
igazság szerint volt doboz... Fox :D
ugyanilyenben jött a P2-es merevvillám is, viszont az vágatlan,
mondjuk a csomagolása (meg az ára) is "gyáribb" volt.

az a bosszantó, hogy nem vágom, honnan kellene tudnom a méretet,
miután sehol nem közlik. az én vázamba még nagy valószínûség szerint éppen
jó lesz, de így nem nehéz lyukra futni, kíváncsi lennék, hogyan reagálnának
ilyen esetben.

mindenkinek köszönöm, aki hozzászólt, béke

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
gyarilag a villak altalaban 25cm nyakkal jonnek. kulonben is mar onnan is lathatod ha OEM hogy nem dobozban jon.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás
Köszi, srácok!

ja, nem remegek, direkt túldramatizáltam :)
nekem is az volt az elsõ gondolatom, hogy OEM, de miután nem használt,
meg jó áron adják (aminél jóval olcsóbban kaptam meg végül)
nem lehet egy rossz szavam sem. Esetleg egy halk "fuck", ha mégis rövid lesz,
meg azért én egy lehelletnyi hézagolót tettem volna a stucni alá szívem szerint.

thx mégeccer

Demon

Demon

törzsvendég

• fórumtag
  • 314 hozzászólás
szinte biztos hogy bringából bontott mivel a marzocchinak a mali a forgalmazója nem az xfactor
Taposd a pedált és hallgass metált
eladó cuccok

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Greetings!

Jóemberek, a következõ dolog hozta rám a szívszélhûdést az imént:
van egy nemrég vásárolt, egyelõre falnak támasztott 2009-es DJ2-m (forrás: xfactor).
Lehetséges az, hogy a nyakcsöve gyárilag csak 18.8 cm?
Méregettem a bringám és arra jutottam, hogy ha hézagolók nélkül rakom rá a stucnit,
akkor talán nem lesz határeset, de akkor is fura, nekem ez gyanúsan rövidnek tûnik.
Esetleg ha valaki rendelkezik egy ilyennel telóval és/vagy tudja az eredeti méretet,
megkérném, hogy lepjen meg a pontos adattal, mert addig elég "zaklatott a lelkiállapotom".

hálás köszönet, béke

Lehet hogy OEM, azaz bringából bontott(ettõl még új) és azoknak lehet méretre vágva a nyaka.
De ha elég lóg ki a stucninak akkor fölösleges remegni:D

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás
Greetings!

Jóemberek, a következõ dolog hozta rám a szívszélhûdést az imént:
van egy nemrég vásárolt, egyelõre falnak támasztott 2009-es DJ2-m (forrás: xfactor).
Lehetséges az, hogy a nyakcsöve gyárilag csak 18.8 cm?
Méregettem a bringám és arra jutottam, hogy ha hézagolók nélkül rakom rá a stucnit,
akkor talán nem lesz határeset, de akkor is fura, nekem ez gyanúsan rövidnek tûnik.
Esetleg ha valaki rendelkezik egy ilyennel telóval és/vagy tudja az eredeti méretet,
megkérném, hogy lepjen meg a pontos adattal, mert addig elég "zaklatott a lelkiállapotom".

hálás köszönet, béke

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
Sziasztok!

A 44 ATA-ról (nem micro) van valamilyen tapasztalata? Neten eléggé keveset talátam rólat.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

nekem sem több a SAG 30-35% nál, csak azt akartam ezzel mondani, hogy lineérisan mozog és csak a vége progresszív. De ez downhillra tökéletes. Egyedül a hatalmas különbség lepett meg haverom 08as 888 RV-je és e között. Hát igen nem csak duma az, hogy amíg Italia volt addig volt az igazi. Tökéletesen így gondolom én is. Meg hát igaz, hogy azóta a pénzvilágban is volta változások, de ez új áron nem volt kapható 80-ért....

lehet rosszul volt belõve az a 888 rv, elég sokmindenen múlik h mozog egy villa
egy haverom használ rv-t, az egész jól mozog, bár ehhez a gyári "olajat" kukázni kell, , jól bekell lõni az olajszintet és negatívlevegõt (ahogy lejjebb leírták) is érdemes használni.

Vmate

Vmate

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

Most írta, hogy jó, nem baj.
Amúgy az miért jó, hogy alapból eltünik 10centi rugóút, mert rajta álsz?
Boxxerbe pl pont ez a jó, hogy nem esik össze attól hogy rajta vagyok, így marad elég rugóút a szikláknak:)

nekem sem több a SAG 30-35% nál, csak azt akartam ezzel mondani, hogy lineérisan mozog és csak a vége progresszív. De ez downhillra tökéletes. Egyedül a hatalmas különbség lepett meg haverom 08as 888 RV-je és e között. Hát igen nem csak duma az, hogy amíg Italia volt addig volt az igazi. Tökéletesen így gondolom én is. Meg hát igaz, hogy azóta a pénzvilágban is volta változások, de ez új áron nem volt kapható 80-ért....

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

Boxxerbe pl pont ez a jó, hogy nem esik össze attól hogy rajta vagyok, így marad elég rugóút a szikláknak:)

annak tényleg nincs semmi értelme, bár akkor koppanni is szokott általában

nekem kb 6ot mozog alattam be ami tudtommal kb ideális (30% sag)

Mighty G

Mighty G

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!MX-Comp villám van,idõrõl-idõre fellazul a jobbos szár alján levõ csavar és folyik az olaj.Ez normális?Mit lehet csinálni azon kivül,hogy meghúzom a csavart?Szúrjatok valamit!S.O.S!

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

ha nem koppan akkor mértbaj h ha puha egy teló?

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
ha nem koppan akkor mértbaj h ha puha egy teló?

Vmate

Vmate

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
köszi lehet késõbb megcsinálom ezt, de ma bicóztam vele és repült nagyot is és semmi gond. nem koppant... tetszik így pályán szóval lehet így marad : D

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Hello

Végül megvettem a telót (Marzocchi 888 VF 2006 170mm) és elég steril állpotban van de kicsit puha. 88 kiló vagyok és elég lineárisan mozog, de soha nem koppan, csak végigmozgatom elég rendesen. Ugyebár nincs benne kompresszio állítás, akkor ezzel mit lehet csinálni, hogy nõjön a kompresszio? Mondjuk jó így is.

Vagy szerintetek bele van babrálva? Alapbó is puha ez a teló? Haver 888 RV-je másik haver 888 Rc-je keményebb. Én 88 kiló vagyok és a 170 mm-t elég könnyen kimozogja alattam és sose koppan, de tényleg nagyon puha. :D

Nézd meg, hogy nincs-e benne "negatív levegõ". Ezeknél a 888aknál gyakran csinálják azt, hogy felfordítják a bringát, letekerik a villa alján a két kupakot, kicsit(vagy nagyon) összenyomják a villát és így húzzák vissza a kupakot ami szebb és kicsivel puhább mozgást eredményez. Annyi a dolgod összesen, hogy felfordítod és kitekered a kupakokat, ha valamelyiknél szisszen akkor ott volt, ha nem akkor szokd meg, hogy puha:D

Vmate

Vmate

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Hello

Végül megvettem a telót (Marzocchi 888 VF 2006 170mm) és elég steril állpotban van de kicsit puha. 88 kiló vagyok és elég lineárisan mozog, de soha nem koppan, csak végigmozgatom elég rendesen. Ugyebár nincs benne kompresszio állítás, akkor ezzel mit lehet csinálni, hogy nõjön a kompresszio? Mondjuk jó így is.

Vagy szerintetek bele van babrálva? Alapbó is puha ez a teló? Haver 888 RV-je másik haver 888 Rc-je keményebb. Én 88 kiló vagyok és a 170 mm-t elég könnyen kimozogja alattam és sose koppan, de tényleg nagyon puha. :D