Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Marzocchi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2845 hozzászólás a témában

dj_sunny

dj_sunny

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Sziasztok. Vásároltam egy 2010-es évjáratú 888RCV-t ausztiából egy bringás boltból. Elviekben újként hirdették, de látszik rajta, hogy volt már beszerelve (lehet valami bemutató bringából szedték ki). Viszont elõtte egy 55RS telóm volt ami teljesen hang nélkül mûködött, ez viszont minden egyes összenyomáskor olaj lötyögés hangot hallat magából. Ez normális lehet ennél a villánál?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
ne haragudj, de te csak írsz, olvasni nem szoktál? az értékbecslõs topicban is kaptál válaszolt.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

redbea

redbea

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok Vettem a 10éves fiamnak egy Marzo DJ ll 2007 fehér telót 2010.okt 16 -án Újonnan . 20km mentünk azóta vele, de az új vázába kicsi (( 35ropiért ellehet adni vagy sok érte?Ja sima gyors száras. Korrekt az ár vagy sok? Üdv Bea

Vakond(Sz.B.)

Vakond(Sz.B.)

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Ez az adapter elvielg pont 5 mm -el vastagabb anyagból készül, és a féktest csavarja nem középen van hanem a külsõ oldalon van. Így nem kell alátét közéjük. 2e ft az új adapter, régit el tudom passzolni 1000-1500-ért. Annyit megéri a szépérzékemnek. Esetleg ha megjön megírom hogy jól mûködik vagy megyek leszúratni alu alátétet :)

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Üdv!
Köszönö a tanácsot. Használtam én is alátétetkkel egy régebbi Shivert, de végre szeretnék valami végleges és nem barkács jellegû megoldást.

2db félcenti széles alátéten mi a barkács megoldás?gyári is esztergapadon készül!Legegyszerûbb. :)

Vakond(Sz.B.)

Vakond(Sz.B.)

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Üdv!
Köszönö a tanácsot. Használtam én is alátétetkkel egy régebbi Shivert, de végre szeretnék valami végleges és nem barkács jellegû megoldást.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Szeva
Mintegy mellékesen:van két új gépbõl bontott-null km-es-villám eladó sorban.
RS Recon 2010,fehér,130 mm,illetve Manitou Minute LTD 2010,fekete,elõbbi 19,utóbbi 18-as nyakkal.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
alátéttel is mûködik,nem kell túl reagálni,volt dirt jumperem,alátéteztem,gyárilag küldtek hozzá!
ismerõsnek van 888-a szintén alátétet használ!

Vakond(Sz.B.)

Vakond(Sz.B.)

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Ahogy nézegetem Hayes rendelhetõ hozzá jó áron. Egyedi gyártás nagyon drága. Egy ilyen akcóhoz nem eszterga hanem marógép szükséges. Lehetõleg lézervágott féltermékkel. Ha kéne 20 db akkor lehet megérné gyártani. De elvileg Hayes IS20-as megfelelõ hozzá

Itt találtam egy listát ami villatípushoz és évjárathoz részletezi.
http://www.hayesdisc..._Chart_2005.pdf

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
ha sehol nem találsz,akkor keresel egy esztergályos szakit,oda adod neki a mostanit,csináljon ugyan olyat,csak a neked megfelelö szélességben

Vakond(Sz.B.)

Vakond(Sz.B.)

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Üdvözletem!
Remélem más is szembesült ezzel a problémával és sikeresen emgoldotta. Adott egy 2005-ös 888 IS felfogatással. Ha erre felraktam egy rá illõ IS-PM adaptert de sajnos tengelyirányban nem éri el a féktárcsát. Min kiderült ezekhez a régebbi duplavállasokhoz speckó széles adapter kell. Ami kishazánkban nehezen beszerezhetõ (én nem is találtam). Ahogy nézem boxxer-nél is ugyan ez a helyzet és vastag adapter kell neki. Kérdésem hogy esetleg hol tudnék venni spéci adaptert és hogy a boxxer adaptere jó e hozzá. Minendféle hézagolós megoldás csak ideiglenesen jó szeretném rendesen megoldani.
Üdv: Balázs

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

nemtudom,hogy a marzo akkoriban is a 7,5W-t használta-e,egy 5W-sel vagy egy 10W-sel (vagy ezek kombináciojával) nem rontasz rajta

Igen, keresgéltem és úgy látom, akkor is 7,5W-t használtak. Milyen típust érdemes ebbõl venni?

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
nemtudom,hogy a marzo akkoriban is a 7,5W-t használta-e,egy 5W-sel vagy egy 10W-sel (vagy ezek kombináciojával) nem rontasz rajta

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

drotos: szimeringre nincs ötletem(enduro csak 2007estöl gyárt hozzá),olaj attol függöen,hogy a mostani mennyire felelt meg neked

Elfolyt az olaj, szóval nem tudom, milyen volt... de szerintem megfelel.

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás

sziasztok - Feltöltött kép
arra lennék kíváncsi, hogy ezt a Marzót hogy hívták?
csak távolabbi rokon a shiver sc-vel ugye? milyen felhasználásra lehetett szánva?

RAC AIR / 2001 vagy RAC COIL / 2001 (kép alapján a 2.)
felhasználás: XC
a shiver sc-ket dj-re és fr-re ajánlják (2002-tõl gyártották 2005ig)

drotos: szimeringre nincs ötletem(enduro csak 2007estöl gyárt hozzá),olaj attol függöen,hogy a mostani mennyire felelt meg neked

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
26x35 6/8-as szimering kellene 95'-ös Marzocchi XC600-as telóhoz... Van ötletetek, hogy hol lehet kapni, hol nézzem meg? Valami profi szimering-bolt?

És még egy kérdés... milyen olajat érdemes beletenni a gyári Marzo helyett?

WD-40

WD-40

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
sziasztok - Feltöltött kép
arra lennék kíváncsi, hogy ezt a Marzót hogy hívták?
csak távolabbi rokon a shiver sc-vel ugye? milyen felhasználásra lehetett szánva?

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
tekerd maximumra a visszaút csilit, ha akkor is koppan a visszaút végén, akkor valószínû, hogy kevés az olaj
nyomásértéket nem tudok, levegõ nélkül lehet, hogy puha lesz...ha levegõt fujsz rá, akkor mindkét oldalra ugyanannyit és kicsiket, kísérletezni kell a dologgal, nemtudom mennyi a súlyod...(gyári nyomásértékeket általában felülméretezik)
szervíz passz

vermin

vermin

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Üdv.Marzocchi 66 rcv teloról info?Na az van hogy nem kotyog nem ereszt.Viszont fura hangja van müködésben nem tudom mihez viszonyítani mert ez az elsõ ilyenem márka és levegõ szempontjából.Ami fura hogy mintha koppanna a végén mikor vissza ér tehát nem lefele hanem a visszaút végén.Meg ha fejre fordítom akkor olyan a hangja mintha csöpögne egy csap aztán elhallgat.Aztán jó lenne tudni vmi nyomás táblázatot mert beszeretném állítani és nem tudom mi a max és mi a minimum.Esetleg vki ért ehez is:-)?Egy szervíz mennyibe fájna?Köszi a választ.

vermin

vermin

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
vagy nem veszek marzocchit.eddig rock shox ok voltak és nem volt velük semmi probléma.kár hogy ennyire lutri a dolog mert a marzocchi is tetszik és biztos nem egy rossz gyártó.