Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Marzocchi

- - - - -

• Please log in to reply
2845 replies to this topic

b

b

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts
Hello Marzo kedvelõk!

Rugó kérdésre tudna valaki választ?
2002es Z1 Drop Off villám van 13cm úttal, és piros szinezésû rugókkal. Gondolom ez a gyári alap.
A kérdésem, hogy milyen szinû az eggyel gyengébb, esetleg van-e valakinek eladó, vagy cserélném is ezeket puhábbra.
Másik ötletem, egyoldali rugó meghagyása mellett a másik szárba levegõt nyomni, megfelelõ kupakkal (valamilyen levegõs marzóból). Van ennek a megoldásnak valami hátránya szerintetek ?

köszi, üdv
b

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
ok thx
hát figyu. mondom most szervizbe csinálják meg nekem tehát a következö saját:) karbantásom csak jövöre esedékes majd.
amugy meg rendes gépzsírom van itthon. azt mondod ez nem lenne a legjobb bele?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Hát nemsok minden van benne, ugyhogy nem fognak potyogni belõle az alkatrészek nyugi:) valszeg ugyanaz van mindkét oldalon, a nyomórúdon lesz sztem egy lekoppanásgátló gumi, meg esetleg egy távtartó, de ez nem biztos..ja meg a becsúszón belül a nyomórúdon egy negatív rugó vagy ott is egy gumi, sokkal több nemhiszem, bár nem ismerem az mz belsejét:)
Rendes zsírod van amúgy? Ha már egyszer szétszeded érdemes jót belerakni, pl Manitou Prep-M(Motorex)-et, asszem 3000Ft, lehet soknak tûnik, de sokáig kitart és tényleg jó.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
jah gondoltam h pont bele illöt én se fogok találni. ez a pontózos trükk nem is rossz csak akkor ovatosan kell bánni vele ne hogy eltörje a müanyagot:)
na de menjünk tovább! kiszeedtem az imbiket alulról meg ezt a 2müanyag vackot felülröl. és akkor gondolom én h szétjön a telo. itt mire kell vigyázni? vagy nem lehet semmi gebasz? ez még ugyse olajos telo (mz comp)
csak megtisztogatom a cuccokat és lehet is összerakni ....

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

inkább keresek vmi olyasmi szerszámot ami kb beleillik és majd azzal óvatosan nekileselkedek.

Hehe csak ilyen nem létezik. :D

Olyan fogó kell, aminek a vége lekerekített, közel gömb alakú és megfelelõ méretû.

Jó lehet kettõ darab kopott (leköszörült) pontozó is. Haveroddal egyszerre két átellenes pontján megütitek oszt kész lejön.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
jo persze egy mezei fogóval álmomba se jutna eszembe nekiesni :) ...
inkább keresek vmi olyasmi szerszámot ami kb beleillik és majd azzal óvatosan nekileselkedek.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Hát mivel ugye mûanyag és elég puha cuccos ezért nem kéne túl durván nekiesni egy ilyen fogóval:) de ha jol megtudod fogni vele akkor simán kijön azzal is.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Persze jó lenne a hozzávaló kulcs, de ha nincs és mégis ki kell csavarni.
Akkor jön a monyák.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

Vízpumpafogóval ki lehet csavarni, viszont könnyû elnyalni a cuccot vele .... .

most pontosan mit értesz ezalatt h elnyalni a cuccot? magyarul szétszedi? és utána már nehezebb lesz kiszedni? ezért ajánlatos hozzá vmi normális szerszámot szerezni/csinálni gondolom én.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Vízpumpafogóval ki lehet csavarni, viszont könnyû elnyalni a cuccot vele, rstm-nél én szedtem ki azzal, utána késõbb már normális szerszámmal, csak persze kell alá valami rongy. de elõbb azért kérdezõsködj néhány boltban..rst-hez nekem se volt szerszámom, pedalomanban adtak nekem suntourhoz való szerszámot, aztán azt alakitottam át amíg jól nem illeszkedett a kupakra.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
rst villákhoz van cucc. de hogy a marzo-hoz is? passz. komolyabb marzo villák 21-es csõkulccsal nyilnak.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
na igen. ezt is akartam még kérdezni h azt mivel lehet kicsavarni? vmi spéci kulcsot lehet kapni hozzá? ha igen mennyibe van kb? vagy itthon gépészkedjek hozzá vmi kis cuccot ami beakad a szemekbe és mehet a dolog?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
felül is ki kell csavarni, hogy a rugókat kivedd. de igen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
sziasztok
egy 2005 Marzo Mz compom van. még sose szedtem szét de szervizbe már volt tisztítva(az még ingyen volt). ma megint elvittem egy szezon végi tisztításra. Igazábol szerintem nem sok semmit kell vele csinálni de most már kb 1500 le fognak ezért gombolni :( na jo mondom ok csináld meg de többet ezért nem hozom el, inkább megcsinálom én!
Lényegében szerintem csak a becsuszókat megtisztítják meg az MCU elasztomert zsírozzák tán be h könnyeb legyen tekergetni.
a telo alján lévö 2 belsö kulcsnyílású csavart (imbi :D) ha kiszedem akkor már simán szétjön a teló?

Ðave89

Ðave89

vendég

• fórumtag
  • 206 posts

Nem a porvédõ kupakról van szó, hanem a vállba tekert, villáskulccsal kitekerhetõ "csavarról". Elõtte viszont engedd le feltétlenül a levegõt, különben bajban leszel.

Arról, hogy milyen olaj kell be, az elmúlt 2-3-4 oldalon részletes információkat találsz. (btw. keresõ használata)

A manualt meg tanulmányozni, szerinted viccbõl linkeltem be?

Manualt akár meddig nézem sose fogom megérteni mert sajna az angol nem az erösségem...

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Nemrég én is kérdeztem milyen olaj kéne bele, aztán asszem rob monsta h gyárilag 7.5wt olaj van benne. Szóval a lényeg hogy teleszkópolaj legyen:) a viszkozitást meg döntsd el, értelemszerûen ennél nagyobb számú kell, pl 10-es, 15-ös..

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Nem a porvédõ kupakról van szó, hanem a vállba tekert, villáskulccsal kitekerhetõ "csavarról". Elõtte viszont engedd le feltétlenül a levegõt, különben bajban leszel.

Arról, hogy milyen olaj kell be, az elmúlt 2-3-4 oldalon részletes információkat találsz. (btw. keresõ használata)

A manualt meg tanulmányozni, szerinted viccbõl linkeltem be?

Ðave89

Ðave89

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Hát sztem koppan vissza felé,és ha jobb oldali kupakot letekerem akkor csak pumpálni tudnék bele:S
És milyen olajat tudnék bele rakni?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Koppan is kifele vagy csak túl gyors?
Az állítás lényege hogy a jobb szár tetejérõl lecsavarod a kupakot és egy 12-es kulccsal állíthatod a visszaút csillapítást, ha óramutójárásával megegyezõen fordítod, akkor gyorsabb, ha azzal ellentétesen, akkor lassabb lesz a visszaút. Ha ez sem segít, akkor sûrûbb olaj, de lehet hogy most is kevés benne és azér rúg vissza.

Ðave89

Ðave89

vendég

• fórumtag
  • 206 posts

http://www.marzocchi...IDOggetto=28114

Ha jól olvasom még állítható is belülrõl.

Sajna én ebböl nem sokat értek!:(