Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Marzocchi

- - - - -

• Please log in to reply
2845 replies to this topic

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Dirt Jam Pro OEM teló, tehát külön nem kapod, de Factorban van sztem amit kibontottak bringából, nyáron amikor Dropoffot vettem, asszem akkor 60e volt a 06-os, meg német online boltban láttam ~45-ért, aztán ennyi. Apróban 30-40körül találsz, ha van.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
apró, online bolt, bolt :rolleyes:

http://hegyikerekpar.lap.hu ?

zerousz

zerousz

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
:afro: bocs de nekem is az a kérdésem hogy menyibe fáj a dirt jam pro

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

a gyakorlatban megéri az rc2x a +100$ árkülönbözetet?

Bõven megéri.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
köszi lcs

bár én béna vagyok, de akkor asszem meggondolom jól hogy mi kell nekem:)
Autist Team:)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
az állíthatóságon kívül, érzésre az alapvetõ különbség a vf és az RC között (888 esetében próbáltam), hogy a vf rendszerben szinte nincs is, de legalábbis minimális a kompresszió csill mértéke, ezért szinte lehetetlen annyira progresszívra belõni a mozgást, hogy ne koppanósan érjen véget a rugóút (talán olajcserélgetéssel lehet).

Az RC cartridge is nyílt fürdõ, de ott különvették a kis- és nagy seb. kompressziót, ami így lehellet finoman külön hangolható, tehát a legkényesebb, vagy a legprofibb felhasználók is a körülményekhez ill. a komplett géphez hangolhatják.

jó dolog az rc, aki nagyon pro, annak megéri a 100$ tuti

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Figyi! Amerikában a 9.84 ft az más, mint nálunk a 3 méter?
6" az nem 15,24 cm?
Magyarországon ezek szerint nincs létjogosultsága 15 centi felett mozgó villának?

bár nem étem hogy jönnek ide a mértékegységek, de nagyjából igen: az esetek 90%-ában felesleges 150mm feletti villát venni. ez az én privát véleményem. de mondhatsz nyugodtan olyan pályákat/helyeket, ahova _kell_ a 150+ mm. no offense, meggyõzhetõ vagyok, hidd el. de akkor kérlek ne egy darabot mondj, mert akkor az általam feltételezett 10%-ot sem töltöd majd ki.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sOnar

sOnar

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

ami itthon dh, az az usa-ban "trail riding". amire ilyen 5-6" gépeket használnak.
a 66-ot nem a magyar "hegyek"-hez tervezték.
épp annyira nem, mint ahogy egy lamborghinit sem a magyar utakra.

Figyi! Amerikában a 9.84 ft az más, mint nálunk a 3 méter?
6" az nem 15,24 cm?
Magyarországon ezek szerint nincs létjogosultsága 15 centi felett mozgó villának?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

miért felesleges?
homályosítsd fel az elmém, kérlek!

ami itthon dh, az az usa-ban "trail riding". amire ilyen 5-6" gépeket használnak.
a 66-ot nem a magyar "hegyek"-hez tervezték.
épp annyira nem, mint ahogy egy lamborghinit sem a magyar utakra.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sOnar

sOnar

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

tök más a csillapitási rendszer.
egyik nyilt fürdõ, a másik meg szerintem egy motocross catridge. olyasmi ami a shiverben is van.
ha engem kérdezel, szerinem megéri.
az usa-ban.
itthonra felesleges..

miért felesleges?
homályosítsd fel az elmém, kérlek!

Marzocchi 2006 66 VF2
# csillapítás: ÚJ alumínium SSV
# állíthatóság: külsõ levegõs elõfeszítés, visszaút csillapítás (belsõleg)
# rugózás: dupla acélrugó
-----------------
Marzocchi 2006 66 RC2X
# csillapítás: ÚJ RC2 csillapítás, ÚJ nagy sebességû kompresszió állítás, nyílt olajfürdõ
# állíthatóság: Dual Air, külsõ RC2 oda-visszút állítás, nagy sebességû kompresszió állítás
# rugózás: dupla acélrugó

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
na erre gyanakodtam én is hogy vmi gyökeresen más benne

hm, akkor alaposan átgondolom a témát:)
köszi!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
tök más a csillapitási rendszer.
egyik nyilt fürdõ, a másik meg szerintem egy motocross catridge. olyasmi ami a shiverben is van.
ha engem kérdezel, szerinem megéri.
az usa-ban.
itthonra felesleges..

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
hm, nézegettem az ebayt és felmerült bennem egy kérdés, a 2006-os marzókkal kapcsolatban:
adott két versenyzõ, a 66VF2 és a 66 rc2x

rc2x-re ezt írják: Adjustability: External Air Preload, RC2 System for Compression (Bottom) & Rebound Adjust (Top), X System for High Speed Compression (Top)

vf2-re
DAMPING SYSTEM New Alloy SSV
ADJUSTABILITY External Air Preload w/o Adaptor
Single External Rebound Adjustment (Bottom)
Single External Compression Adj. (Bottom)

TEHÁT

a különbség lényegében annyi hogy az rc2x-en a levegõs elõfeszítést tekerõvel állíthatom és nem pumpával, valamint hogy azon felül lehet tekergetni a csilit meg a kompressziót, a vf2-n meg alul?

meg az rc2x-ben van vmi nagysebességû kompresszió

a gyakorlatban megéri az rc2x a +100$ árkülönbözetet?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a manitou gyári zsir (prep-m) is motorex gyártmány.
szóval nyugodtan.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
na meg lett tisztitva meg be lett zsirozva frankón a telom. (05 ös mz comp)
ugy mozog mint uj korában :)
akkor ilyen zsirral lehet kenni minden telot ugye?
http://ebike.hu/term...artas/zsir/2162

b

b

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts
No, elõször is kösz a segítséget.

Sikerült fehér "tuning' rugókat beszerezni, aminek 3,3N/mm adatot adtak meg, a zöldre ha jól emléxem 4N/mm-t. A villa beülése duplájára nõtt elõfeszítés nélkül, ami a pille súlyom alatt jónak tünik, de még nem tudtam kipróbálni élesben.
Kicsit adatszerûben hátha valakit még érdekelni fog :) a 130 útból a 63kilóm alatt beült eddig kb 13-14mm-t, a fehér rugókra csere után ez 28-30 közé esik. (Próbáltam mindig ugyanúgy nyeregbe pattani.)
A hátsó tag bemozduálsa valszeg elvesz valamennyit az elejérõl, de ez annyiban nem számít, hogy a próbák között azt nem variáltam.
Így a gyári fr dh szintû villabeülést sikerült közelíteni (30% ~39mm), xc-re 10% körül ajánl (~13mm).
Mivel én a classic ugrálás mentes dh-t, talán manapság enduró ágat mûvelem, "elméletben" jó így a gép eleje, ha érdekel valakit menettapasztalat késõbb írok róla.

Légszelep tuningon még gondolkozom, azzal lehetne súlyt spórolni és tovább finomítani a dolgot, talán ugrálás nélkül még a szimeringezést se nyomná szét.

Saját mérés szerint egyébként most vágott nyakkal kb 2100 gramm a villa, ami szerintem nemrossz egy 4 éves átütõstõl. És kék és 130 millis, olyan mint robé volt, vagy lehet hogy ez volt az övé ? :D

off: hello rob, néha bekukkantok él-e még az üzenõfalam :) monnyuk nem sûrûn tolom ide az arcom.....

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
neten van pár olcsó... milyen típus érdekel?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

SliN

SliN

törzsvendég

• fórumtag
  • 280 posts

2002es Z1 Drop Off villám van 13cm úttal, és piros szinezésû rugókkal. Gondolom ez a gyári alap.

A gyári alap minden esetben színtelen (azaz festés nélküli), de anno lehetett úgy rendelni a villát, hogy más rugóval. Piros a legkeményebb, sárga, és a zöld a legpuhább.

Nem tud valaki valami jó helyet, ahol nagyon olcsón lehet marzot venni? Esetleg valakit, aki olcsón tud hozni? Thx.

The life is short, ride more!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
igen, nekem is volt 2002-es z1 dropoff (akor még igy hivták) kék volt, és átütõs, 130-at mozgott.
szerettem. még majdnem azt mondom, hogy visszasirom. ha lenne levegõsben, akkor csak olyan villát vennék...

offtopic
b: de rég láttunk errefelé! :) jó látni a régi arcokat.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
02-es DO tuti, h 13 centit mozog, nem csak 10-et, 11-et? :-/
Ha pösti, pontosabban budai vagy, nézz be az Óbuda Bringába ott valszeg lesz neked való rugó (gyári), tudom is, h honnan (:sír) ami jóóó puha

vagy rugókovács.