Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Marzocchi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2845 hozzászólás a témában

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

mesélje már el valaki mi a különbség egy gyenge fék izomból markolatig tépett fékkaros blokkolt kerekes lassulása és egy atombrutál fék azonos tárcsaméretes kisujjas kerékblokkolása között.

Ha azonos az ero ami a dugattyunal atadodik akkor igazad van semmi ugyanugy fog lassulni es ugyanugy fogja csavarni a villat, felteve hogy a fekben mashol nem veszik el az ero (pl a fekbetetek anyaga uolyan stb.) Ott mar csak az tud valtoztatni a csavarodas merteken hogy milyen a talaj kerek kapcsolat vagyis mennyire jol tapad a gumi.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ha veszel olyan féket amivel nem vagy képes lassulni, akkor igen, nemszámít.

de onnantól hogy egy fék képes egy kereket blokkolni, onnantól ugyanakkora erõt ad át mint egy atomerõs világlegjobbféke.
azonos pontra, azonos erõt. mivel a féknyergen nézzük csak az erõt, így az hogy hogy húzod - a jó féket kisujjal, a sz*rt pedig 4 ujjal tépve - nem számít. innentõl egy villának/váznak édesmindegy hogy milyen fék van rajta, a különbség csak a tárcsák méretén múlik.
de ez csak a lényegi eszmefuttatás volt.

másik: és ha csavarja a villát akkor mi van?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
30-as becsúszós 1600 grammos 130mm-t mozgó villámon van 205mm hope pizza és egy xt hidrós fék.
csavarodik, de még él....

thez: a villacsavarás addig számít, amig fékezel, de a kerék nem blokkol. azt gondolom belátod, hogy nem egyforma lasulást képes produkálni ugyanazon villán és ugyanazon gumival 2 fék. ergo nem egyforma erõvel terheli a lábat.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ja de tényleg mindenki összevissza beszél
haverom is azt mondja fél elöre feltenni 203 as tárcsát a drop offjára h nehogy csaravja. de sztem nem csavarná egyáltalán(pláne nem egy bb5:))
amugy én inkább akkor azt mondanám nagytárcsa "hátrányának" h könyebben megy bele 8as.(de a jok biztos simán birják a strapát)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Mindenki összevissza beszél.

Én le vagyok oltva mikor mondom, hogy minden lengeti a drop offot, pedig sz@rok rá, csak tényeket közlök egyáltalán nem érdekel.

Bezzeg mostmeg lassan már féket sem mernek tenni semmilyen marzóra...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
mesélje már el valaki mi a különbség egy gyenge fék izomból markolatig tépett fékkaros blokkolt kerekes lassulása és egy atombrutál fék azonos tárcsaméretes kisujjas kerékblokkolása között.
mert a mai napig nem értem hogy hogy lesz a fék maga tényezõ a villacsavarásnál:)
mert oké, a tárcsa mérete, így az erõkar mérete kemény +1 v +2 cm-ben változik de...

Roland/3000

Roland/3000

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
jó csak az milyen fék nekem hátul 203-as hfx9 van (a hibátlan seria) és sztem a hfx9-nél jóvan erõsebb fék még 160 tárcsával is de ha nem bírja a teló ami már szerintem is túlzás.../nade az a "nyekkenés":S/
akkor fogtok még hallani rólam...:)

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Lol, az én drop offom birja a 203as tárcsát, ha egy Z1 nem birna egy 160ast az kész röhej lenne...

Roland/3000

Roland/3000

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
nemtom de ha te is hallanád ..hát nemtom ...
azt azé nem mondhatom hogy mind1 max veszek egy másikat....
áhh bírni kell<---------kezdem elfelejteni azt a nyekkenést:)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Most a villának mi baja lehet komolyan attól, hogy csak úgy behúzod a féket?

Roland/3000

Roland/3000

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
nekem egy olyan kérdésem lenne hogy nemrég vettem egy 03-as z1 freeride-ot az ugye még nem átütõs és van egy kistárcsás "gatorbrake" 6-dugattyús fékem és rámerjem rakni?ill má ráraktam de ha tökig behúzom a féket akkor valami nyekken egyet::S vagy esetleg azt hallom "nyekkenésnek" ahogy a fékbetét megmozdul egy kicst....vagy inkább cseréljem le a féket?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Mesélj kicsit róla :)

remekül -tényleg hibátlanul mozgó -teló , kizárólag v-fékkel való használatra 60 kiló alatti felhasználóknak.....más kérdés, hogy ehhez az 1900 g-os tömeg enyhén szólva hajmeresztõ....
amugy egy marathon xc-rõl van szó........
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

és nem voltam off, mert egy rövid ideig még marzo próbálkozás van az elejében.....

Mesélj kicsit róla :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

az én biciklim (130/130mm) egy sima cc gép. rá is van irva, szép sárga matricára. no stunt riding, cross country use only.
épp itthonra való :)

enyémre nincs ráírva, bár az is 13/13-as...:) még, igaz nem soká meg 16/14-es lesz de még mindig cc felhasználásban......

és nem voltam off, mert egy rövid ideig még marzo próbálkozás van az elejében.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az én biciklim (130/130mm) egy sima cc gép. rá is van irva, szép sárga matricára. no stunt riding, cross country use only.
épp itthonra való :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Pont most olvastam egy All Mountain 2 tesztet az MBA-ban, mosolyogtam, hogy nekik az egy erõs XC villa :)

hát az is, csak nem túl erõs :)

/végülis jövõre a RM Slayer SXC is egy masszív cc-bringa.....fapados változatban, pont marzo AM telóval/

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

ami itthon dh, az az usa-ban "trail riding". amire ilyen 5-6" gépeket használnak. a 66-ot nem a magyar "hegyek"-hez tervezték. épp annyira nem, mint ahogy egy lamborghinit sem a magyar utakra.

Pont most olvastam egy All Mountain 2 tesztet az MBA-ban, mosolyogtam, hogy nekik az egy erõs XC villa :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
a vf-re cáfolnék. a vf2 meg valóban tud fura dolgokat mutatni, ha nincs használva. de bekopás után (akitõl egyántalán kap ennyit) nincs ok panaszra

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Szerintem mindenki vegyen amit akar ez az alap.
Ha meg marzo csakis a high end, mert az a jó, nem szabad vf-el szarakodni, ha megteheted, hogy megveheted a jobbat.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
rob: bár nem tudom, hogy mire alapozod a véleményed, de mint pl a hétvégi tatabánya dh, tud még ez az ország vicces meglepetéseket okozni...

sokan mennek a prok is, külföldön 17 centivel, ennyi erõvel tényleg elég a 15 itthonra... de nem baj az, ha van tartalék
nem biztos, hogy reális elõny a keveset mozgó gép... aki nem technikás, az nem is erõs, szóval nem igazán izgatja az a -4/500 gramm ennyire sztem

conor: rc2x már csak a színe miatt is... meg ahány vfet nyomogattam, egyik sem mozgott olyan szépen, mint a nagyobb barátaik...