Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gyõr-Moson-Sopron megyei rájderek

- - - - -

• Please log in to reply
2481 replies to this topic

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts

Szóval akkor hogy is van?Leszállok vinyén és onnan hogyan tovább?

http://turistautak.h...row=0&shading=1

Hát, leszállsz vinyén, ha vizes akarsz lenni. Ha így döntesz eltekersz porvacsesznekig. Ez így 8 km. Ha azt választod h nem akarsz vizes lenni, akkor eleve leszálsz porvacseszneken.

Onnan elindulsz Porva falu irányába, vagyis nem a fa hídon :D a zöld jelzésen. Kb 3-4 km aztán beérsz a faluba. A faluból is ugyan azon a zöldön jössz ki. Ez bele fog futni a vörös keresztbe, ami a betonút és balra mész, tehát felfele. A hegy tetejéig le se kell térned, ez a szakasz beton, és felfele, asszem ez is 8 km. Hegytetõrõl vagy visszajössz a betonon, vagy a piroson, ami nekem annyira nem jött be, de terep végig. A kilátó bejárata mellett indul lefele, és csak az eleje ilyen meredek. Ezen lemész és belefutsz újra a vörös keresztbe, ami pont ott vált murvára, és onnantól már csak lefele, egy idõ után belefutsz a sárgába, aztán beérsz a hódasérbe, igen szép szakasz,és végül kiérsz egy betonútra. Ott jobbra mész, és nemsokára beérsz vinyére.

Remélem eléggé érthetõ volt. Ez egy lehetõség, arrafelé bármerre mehetsz, én sokat kirándultam gyalog, bicóval össz-vissz 2x, de ritka az ami nem járható bicóval. Esetleg a kõrisre a kék az még gyalog se semmi, azt tudom, de vállalkozó típusú rájderek kipróbálhatják, de ha megnézed a szintvonalakat azon a térképen, akkor asszem kiderül :D

Ha akarod akkor e-mailedre elküldöm a file-t, amit meg tudsz nyitni google earth-ben, ez berajzolja az útvonalat, amerre mentünk és adatokat (magasság, sebesség)

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts

sajna én szombaton nem érek rá!én vasárnap mennék!
egyedül kicsit unalmas lenne ezért lenne jó ha többen mennénk!

Hát akkor tedd szabaddá a szombatod és gyere velünk :D

Vinyérõl elindulsz Fenyõfõ irányában és kb 1,5km múlva bal oldalon lesz egy erdészeti út sorompóval, ott kell felmenni.Aztán egy jó 15km múlva még egy jobbos elágazásnál kell elfordulni aszfaltos útón és már fent is vagy.

laci1000

laci1000

vendég

• fórumtag
  • 78 posts

Szia!

Vonattal, kocsival is jó. Letekerés helyett sztem hasznosabb ott eltölteni az idõt. Am megnézed elvirán, de asszem fél 9-kor megy, és fél 5-kor jön haza meg 3:45 ???, a lényeg hogy van vonat. Bicó szállítás 300 Ft ??? Nem avgyok benne biztos. De leszállsz vinyén, ha vizes akarsz lenni, és eltekersz porvacsesznekik, ha nem akkor rögtön ott szálsz le. Utána Porva, falu, ott lehet pihenni :D Aztán irány a hegy. Az út belefut az aszfaltba, felfele én azon mentem, kilátó, aztán piroson lefele. Sziklás-féle, néhol kanyargós, hát nem mondhatnám hogy elnyerte a tetszésem, mert azért szennyezett (keresztbedõlt fák), de legalább lefele és terep, nem beton. Aztán kiérsz a betonútra, pont ott ahonnan már nem beton, hanem murva, így a kerék miatt se kell aggódni. A hódasérben végig leereszkedsz, nagyon szép, kedvenc völgyem, sok látnivalóval. Ez így 36 km, Vinyére érkezel, nehéz max felfele a hegyre, de sztem nagyon takarékos mivel betonon csak felfele mész. 2.25-ös alig kopott, fékpofát se kelett állítani mikor hazaértem. Egyébként arrafele lehet menni mindenhova.

Ja és ha valaki meggondolja magát, csak visszafordul és lejtõ végig a vonatig, kb 100 m-ert kell tekerni :D lol

Big30 ha van jó ötleted, engem érdekel, megírjatod, jó kis túristaútvonalak arrafele! ;)

Szóval akkor hogy is van?Leszállok vinyén és onnan hogyan tovább?

laci1000

laci1000

vendég

• fórumtag
  • 78 posts

Mi elvileg szombaton megyünk páran a kõrisre.

sajna én szombaton nem érek rá!én vasárnap mennék!
egyedül kicsit unalmas lenne ezért lenne jó ha többen mennénk!

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
Feltöltött kép

http://alleycatgyor.blog.hu

De elõtte:

http://keret.hu/port.../bringapolisz-7
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Laci irt pár komenttel feljebb, hogy nem járt a Kõrishegyen arra gondoltam megosztom vele hogyan tud eljutni oda.
Én országutival szoktam menni, de nem Vinye felõl hanem körbe
Gicnél erõs jobbos:)- bakonytamási-pápateszér-csót-béb-bkoppány-huszárokelõpuszta-b.bél-vissza ugyanerre

Pár napja jártam egy erdei uton nekem nagyon hasonlónak tûnt mint a tényõ-ravazdi erdészeti út. -végig aszfaltos.
Bbélbõl elindultam visszafelé a faluból majd balra be az erdõbe, lesz egy elég hosszan tartó és meredek emelkedõ, majd ha ezt sikerült leküzdeni utána már nem vészes.
KB 18-20km hosszú az utvonal és Huszárokelõpusztán jön ki a fõutra.
Ha elindulsz a fõuton Bbélbõl -Bakonykoppány felé/pápa felé/ akkor ebbe az utba csatlakozik az általam említett erdei ut csak kb 10 km-es kerülõvel.
Szerintem megéri erre kerülni hisz auto alig jár rajta a táj pedig gyönyörû.
Ha még nem jártatok rajta próbáljátok ki!
Big

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Szia!

Vonattal, kocsival is jó. Letekerés helyett sztem hasznosabb ott eltölteni az idõt. Am megnézed elvirán, de asszem fél 9-kor megy, és fél 5-kor jön haza meg 3:45 ???, a lényeg hogy van vonat. Bicó szállítás 300 Ft ??? Nem avgyok benne biztos. De leszállsz vinyén, ha vizes akarsz lenni, és eltekersz porvacsesznekik, ha nem akkor rögtön ott szálsz le. Utána Porva, falu, ott lehet pihenni :D Aztán irány a hegy. Az út belefut az aszfaltba, felfele én azon mentem, kilátó, aztán piroson lefele. Sziklás-féle, néhol kanyargós, hát nem mondhatnám hogy elnyerte a tetszésem, mert azért szennyezett (keresztbedõlt fák), de legalább lefele és terep, nem beton. Aztán kiérsz a betonútra, pont ott ahonnan már nem beton, hanem murva, így a kerék miatt se kell aggódni. A hódasérben végig leereszkedsz, nagyon szép, kedvenc völgyem, sok látnivalóval. Ez így 36 km, Vinyére érkezel, nehéz max felfele a hegyre, de sztem nagyon takarékos mivel betonon csak felfele mész. 2.25-ös alig kopott, fékpofát se kelett állítani mikor hazaértem. Egyébként arrafele lehet menni mindenhova.

Ja és ha valaki meggondolja magát, csak visszafordul és lejtõ végig a vonatig, kb 100 m-ert kell tekerni :D lol

Big30 ha van jó ötleted, engem érdekel, megírjatod, jó kis túristaútvonalak arrafele! ;)

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts
Vonattal még soha sem voltam.
Kocsival szoktunk.
Idén is voltunk már lent.Igaz hóban :D

Õszinte legyek nem nagyon szeretek aszfalton menni montival, de az is km legalább.Idén nem állok túl fényesen.
Bár tavaly sem volt jobb a helyzet :D
Guminak nem számít, legalább is nekem.(Maxxis High Roller 1,9)
Ami igazán sehol sem jó:D

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Montival elég kínszenvedés lehet aszfalton menni 50km en keresztül.
A gumi is elég jól kophat.
Voltatok már vonattal, vagy kocsival?
Big

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts

Ati jó bringázást nektek sajna szombaton sem tudok tekerni.
Jó lenne összehozni megint egy közös bringázást, csak össze-vissza dolgozom.
Ha mentek a Kõrisre akkor mivel, és merre szoktatok?
Big

Anubis, Atika, én elvileg de lehet lesz még 1-2 ember.
És persze akinek van kedve, jöhet nyugodtan.
Most aszfalton megyünk le Vinyéig (mivel elég harmat vagyok :D de ez van), én onnét a piros turistaúton tervezem a feljutást.De ez mindig kalandosra szokott sikeredni :D:D

Fõleg ha nem lesz hátsó fékem:D:D:D

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Ati jó bringázást nektek sajna szombaton sem tudok tekerni.
Jó lenne összehozni megint egy közös bringázást, csak össze-vissza dolgozom.
Ha mentek a Kõrisre akkor mivel, és merre szoktatok?
Big

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts

Sziasztok!
Vasárnap tervezek 1 kõrishegyi túrát!Én sajna még nem jártam arra és kérdezem hogy csatlakozna-e valaki ehhez a túrához?
Elõre is köszi!

Mi elvileg szombaton megyünk páran a kõrisre.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Laci!
Országton szeretnél tekerni, vagy az erdõben?
Vasárnap nem érek rá bringázni.
Ha kell infó szívesen leírom merre menj!
Big

laci1000

laci1000

vendég

• fórumtag
  • 78 posts
Sziasztok!
Vasárnap tervezek 1 kõrishegyi túrát!Én sajna még nem jártam arra és kérdezem hogy csatlakozna-e valaki ehhez a túrához?
Elõre is köszi!

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

ebben az ugyben tudna vki segiteni?
http://forum.bikemag...ed=1#post854661

Nekem pár éve a Juliemat a Peppénél légtelenítették, utána magam, nem nagy ördöngõsség, ha megnézed a manuálokat, meg van annyi mûszaki érzéked, hogy a csavarhúzó jó végére állsz.

Légtelenítõ szettet meg csináltam, nagyfecskendõ mûanyagcsõ dunsztosüveg felhasználásával, asszem volt otthon minden hozzá.

Bár én azóta eladtam a Juliet mert valahogy elfogadható fékerõ sosem jött ki belõle, e ez már másik sztori.

alleycatgyor.blog.hu vasárnap a bringapolisz után megint verseny :)
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Ebben teljes mértékben igazad van.
Azt azért elárulom, a fûzés/centír rövid idõ alatt megvan és elég jól lehet vele kaszálni!
Régebben sokat jártam a Sanyihoz, egy darabig semmi probléma nem volt, csereberéltem vele cuccokat /használtat ujra/ ekkor kezdõdtek a problémák, nagyon lehúzott, de nem ez volt a fõ baj, hanem az hogy a Szemembe hazudott!! Ezt már nem tûrtem el ezért többé nem mentem hozzá.
A szakértelmével nekem sem volt bajom!
Szóval szerintem a Sanyi egy sunyi alak!
Ennyit róla!
Big

Boltot meg pont ezért nem ajánlottam, mert 1ik sem tökéletes :D
Fûzni viszont eddig nekem a Sanyi mindig jól és gyorsan megcsinálta.[/QUOTE]

Lui48

Lui48

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
Bringapolisz 7 :) keret.hu :D

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts

Tavaly indultam elõször, és 11km-t tettem meg a 130ból, ezután visszafordultam az említett probléma miatt, fogalmam sincs merre halad a verseny.

Mi a gond a Gázló útvonalával?
Engem csak a Középsõ-Hajag zavar

A Pedálról megvan a véleményem, de ez régi történet!/kereket pedig saját magam fûzöm/, a centírt bízom haverra mert õ gyors, vagy én vagyok lusta:))

Gázlón szerintem a Középsõ-Hajag a legszarabb rész.
Vágott köves emelkedõ, aminek a nagy részére oda süt a nap.Tavalyelõtt volt vagy 40fok, az út meg volt vagy 60fok :D

Boltot meg pont ezért nem ajánlottam, mert 1ik sem tökéletes :D
Fûzni viszont eddig nekem a Sanyi mindig jól és gyorsan megcsinálta.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Tavaly indultam elõször, és 11km-t tettem meg a 130ból, ezután visszafordultam az említett probléma miatt, fogalmam sincs merre halad a verseny.

Engem csak a Középsõ-Hajag zavar

A Pedálról megvan a véleményem, de ez régi történet!/kereket pedig saját magam fûzöm/, a centírt bízom haverra mert õ gyors, vagy én vagyok lusta:))

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts
Azét nem ajánlottam boltot, mivel ilyenekkel nincs tapasztalatom.
Én légtelenítem a fékem (van hozzá légtelenítõ szettem), telómat is én szerelem.(igaz a fox-ot még nem szedtem szét)
Egyedül kereket fûzetek szervizben a Pedálban.

Ha a két bolt közül kellene választani, amit te mondtál, nálam nem lenne kérdés, hogy a Peppéhez vinném.

Engem csak a Középsõ-Hajag zavar :D:D:D

Ati miért nem mondassz szervízt?
A tiédet ki csinálja- talán saját magad?
Egy csöppet értek a bringaszereléhez/bocsi ha nagyképû volt/,
Két dolgot nem csináltam még, olajosfék szerelés/légtelenítés illetve teló szétszedés.
A saját bingáimat is én szerelem de azokon V fék vagy Patkó/országuti/van.
Ettõl függetlenül ez a munka valószínû nem tart órákig viszont macerás illetve a megfelelõ szerszám szükségeltetik hozzá,
biztos nem olcsó.
Az, hogy 3e huf passzolom.
Szerintem aki ilyen dologgal foglalkozhat Gyõrben vagy a Peppe vagy a George Sport/Szent István út/

Arn, mely boltokban voltál ez ügyben(?), kíváncsi vagyok rá!

Ha vki gondolkodik azon, hogy részt vegyen a pannonmarcin akkor gyrosan döntse el, hisz ápr 30.ig 3000huf a nevezés utána drágább, a helyszínen 8e huf!!!! versenyidõpont: május 24.

Erõsen gondolkodom a Gázlón július 11 én lesz, talán idén végig tudok menni/tavaly eltörött a nyeregcsövem:((/ bár az utvonallal lesz egy kis probléma.