Jelentkezz be Regisztrálj
miskolciak ide
Posted 2010. April 09. - 20:03
A helyi erõk éppen rakták neki, nagyon komoly!
Honnan indul az, Jávor-hegy csúcsáról?
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2010. April 07. - 11:10
Én vótam, még bólintottam is csak baromi hideg volt meg még korán is volt nekem...szal olyan voltam mint egy hajnali káposztalepkepityke:
ma téged láttalak a villanynál?
amúgy a kitelepítés nem új ötlet.
"Miskolc
Az 1980-as évek közepén a városi tanács úgy dönt, hogy az évtizedek során leromlott történelmi belvárost teljesen felújítja. A városrészben akkor is, ma is sok cigány család él, akiket korábban a városi tanács azért költöztet oda, mert az lepusztult belvárosba senki más nem hajlandó beköltözni. 1988-ban a Városi Tanács felkér egy budapesti tervezõintézetet, hogy a város szélén, két kilométerre a legközelebbi buszmegállótól, és több kilométerre az óvodától, iskolától, üzletektõl, a Sajó parti repülõtér melletti területre tervezzen lakótelepet a cigányoknak. A tervezõintézet a tanács többszöri módosítási kérelme után egy földszintes sorház-telep koncepciójával áll elõ, amely egyenként 29 négyzetméteres fürdoszoba, WC és folyóvíz nélküli lakásokból áll. A tervek szerint elsõ lépésben kilencvenhat, majd a következõ években további kétszáz ilyen lakás épülne.Ugyanez év telén egy fiatal miskolci cigány tanító, Horváth Aladár szervezésében megszületik az elsõ magyarországi roma polgárjogi mozgalom azzal a céllal, hogy megakadályozza a miskolci cigánygettó megépítését. Pontosan egy hónappal a kitelepítési terv egyhangú elfogadása után, a tanácsülés egyhangúlag a Sajó-parti telep megépítésének terve ellen szavaz, majd a GEB tagjai és más cigány aktivisták részvételével két szakértõi bizottságot alakít a miskolci cigányok lakásgondjainak megoldására. A Miskolci gettó-ügy azonban csak elült, de koránt sem oldódott meg. Hátralékos cigány családokat lakoltatnak ki ma is olyan övezetekbõl, ahol a Miskolci Ingatlankezelõ Vállalat szerint a város nem tervez beruházást a közeljövõben."
magyaragora.org
Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
Posted 2010. April 07. - 10:15
pl. 70-80as években megcsinálták volna.
ki tudja hogy lett volna e ha megcsinálják...
kassa után nekünk is lenne egy lunik IX
nincs messze a carefour-tól.
kap egy sört az aki végigjárja az utcákat kocsival.
Posted 2010. April 07. - 09:37
Posted 2010. April 07. - 08:59
ma téged láttalak a villanynál?
amúgy a kitelepítés nem új ötlet.
"Miskolc
Az 1980-as évek közepén a városi tanács úgy dönt, hogy az évtizedek során leromlott történelmi belvárost teljesen felújítja. A városrészben akkor is, ma is sok cigány család él, akiket korábban a városi tanács azért költöztet oda, mert az lepusztult belvárosba senki más nem hajlandó beköltözni. 1988-ban a Városi Tanács felkér egy budapesti tervezõintézetet, hogy a város szélén, két kilométerre a legközelebbi buszmegállótól, és több kilométerre az óvodától, iskolától, üzletektõl, a Sajó parti repülõtér melletti területre tervezzen lakótelepet a cigányoknak. A tervezõintézet a tanács többszöri módosítási kérelme után egy földszintes sorház-telep koncepciójával áll elõ, amely egyenként 29 négyzetméteres fürdoszoba, WC és folyóvíz nélküli lakásokból áll. A tervek szerint elsõ lépésben kilencvenhat, majd a következõ években további kétszáz ilyen lakás épülne.Ugyanez év telén egy fiatal miskolci cigány tanító, Horváth Aladár szervezésében megszületik az elsõ magyarországi roma polgárjogi mozgalom azzal a céllal, hogy megakadályozza a miskolci cigánygettó megépítését. Pontosan egy hónappal a kitelepítési terv egyhangú elfogadása után, a tanácsülés egyhangúlag a Sajó-parti telep megépítésének terve ellen szavaz, majd a GEB tagjai és más cigány aktivisták részvételével két szakértõi bizottságot alakít a miskolci cigányok lakásgondjainak megoldására. A Miskolci gettó-ügy azonban csak elült, de koránt sem oldódott meg. Hátralékos cigány családokat lakoltatnak ki ma is olyan övezetekbõl, ahol a Miskolci Ingatlankezelõ Vállalat szerint a város nem tervez beruházást a közeljövõben."
magyaragora.org
Posted 2010. April 07. - 06:20
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2010. April 06. - 21:32
Ha valaki nem képes szocializálódni, és normálisan viselkedni (köpköd,ordibál, máson élõsködik és a semmiért kapott pénzt nem tudja megbecsülni, kerüli a munkát, iszik mint az állat, büdös és koszos mint egy állat, és nem bírja felfogni hogy nem csak jogok vannak hanem kötelezettségek is) az nem való az emberek közé. Az hogy elszeparálják (részlegesen) õket a társadalom azon részétõl aki próbálj betartani az alapvetõ emberi együttéléshez szükséges normákat szerintem teljesen logikus.
Nem a társadalomnak kell alkalmazkodnia azokhoz akik nem tudnak szocializálódni. Aki a társadalom segítségének ellenére(kap segélyt az én adómból, munkalehetõséget, oktatást, levegõt) nem hajlandó fejlõdni és megreked a Maslow piramis alsó három szegmensében az így járt.
Nem kell mindig szomorkodni!
Próbáljátok meg egy levegõre, a lehetõ leggyorsabban felolvasni ezt a postot! nagyon kemény teljesítmény!
Posted 2010. April 06. - 20:33
és még mnidíg mi vagyunk a legnagyobb rasszisták....
Ha valaki nem képes szocializálódni, és normálisan viselkedni (köpköd,ordibál, máson élõsködik és a semmiért kapott pénzt nem tudja megbecsülni, kerüli a munkát, iszik mint az állat, büdös és koszos mint egy állat, és nem bírja felfogni hogy nem csak jogok vannak hanem kötelezettségek is) az nem való az emberek közé. Az hogy elszeparálják (részlegesen) õket a társadalom azon részétõl aki próbálj betartani az alapvetõ emberi együttéléshez szükséges normákat szerintem teljesen logikus.
Nem a társadalomnak kell alkalmazkodnia azokhoz akik nem tudnak szocializálódni. Aki a társadalom segítségének ellenére(kap segélyt az én adómból, munkalehetõséget, oktatást, levegõt) nem hajlandó fejlõdni és megreked a Maslow piramis alsó három szegmensében az így járt.
Posted 2010. April 06. - 19:59
Posted 2010. April 06. - 19:57
Így a túra alatt szóba került hogy milyen jó lenne ha hazánkhoz tartozna ez a frankó kis táj. Aztán átgondoltuk...így legalább nincs szétcseszve az erdõ és nincs elcsórelva a fa. Tök jó hogy szednek belépõt, és senki nem hõbörög. Nem nagyon láttam eldobálva szemetet (volt, de korántsem annyi mint nálunk pl Nagymezõn). sajnos a Suha Bela tetején a kis fából épített esõbeállónál olvashattunk magyar karcolatokat a gerendákban (hajrá fradi, pöcsös-csöcsös salgórarján stb).
Láttam egy jó megoldást egyébként! Náluk is mûködik a "fészekrakós szocpol"...de õk építettek a falu/város szélén (kb 40-500 méternyire) egy külön lakótelepet a retekfejüeknek. 2-3 panel, elõtte ipari méretû "ruhaszáritókötéltenger". Az évek során szisztematikusan elbarikádozták magukat szeméttel az emberszabásuaktól. Remek megoldás! Át kellene venni a knowhow-t.
Posted 2010. April 06. - 15:42
Posted 2010. April 06. - 15:11
Ma volt a discovery-n egy rövidke film a karbon kerékpárok készítésérõl. Elég fasza volt.
Kuc: azé nem vettelek fel mert Szlovákiában voltunk. késõn értünk haza, ezért már nem hívtalak. 7végén megint szabad leszek, ha lesz idõd tolhatunk egy kört!
Itt vótunk megdögleni:
Posted 2010. April 03. - 08:36
pana smoke -ot vegyél rá hátra.
Posted 2010. April 02. - 22:07
Posted 2010. April 02. - 19:15
http://www.retrobike...g2_itemId=15602
csak a hátsó gumi és a nyereg nem eredeti! (beleértve a legkisebb csavart, bowdent, prizmát) A felületi rozsdán kívül semmi baja, fogaskerekeken zéró kopás, a felnirõl sem kopott még le az elox... Ha felújítottam teszek fel róla képeket nyálcsorgatni :-) Písz!
Posted 2010. April 02. - 10:26
Posted 2010. April 01. - 19:17
Posted 2010. April 01. - 15:11
szombaton indulhatunk pl az újgyõrirõl,aztán valahol becsatlakozhatunk a pályába,aztán majd vissza.térképet nézek,én se jártam még arrafelé
Posted 2010. April 01. - 14:35
koca:mit szólnál egy szilvás maraton rövidtávhoz szombaton?magginak meg egy merev villát fel tudok ajánlani,ha az megfelel neki:D
hónap végére,pontosan 25-26-ra ne tervezzetek nagy programot,bükkszentkereszten éjszakai rally:D:D:D
szombati rájdba benne vagyok! hogy legyen ez pontosan? honnan induljunk? tekerjünk át majd pályabejárás és haza? rövidtávot úgyse mentem még végig sose.
a miskolc rally meg jobb lesz inkább úgy, hogy:
23 péntek: prológ
24 szombat: reggel/délelõtt nappalos gyorsak
24-25: szombat estétõl vasárnap hajnalba menõen éjszakai futamok. elõször Csanyiki körverseny ~5 km-es pályán kb 22-tõl, majd ezután a Bükkszenti éjszakai gyors.
csanyiki esti lehet h elmarad.
Posted 2010. March 31. - 21:22
PERSZE! Nem tervez senki semmitkoca:mit szólnál egy szilvás maraton rövidtávhoz szombaton?magginak meg egy merev villát fel tudok ajánlani,ha az megfelel neki:D
hónap végére,pontosan 25-26-ra ne tervezzetek nagy programot,bükkszentkereszten éjszakai rally:D:D:D