Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

miskolciak ide

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
9697 hozzászólás a témában

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Amúgy a gyengébbek kedvéért:1990-tõl montizom,a magyarországi kezdetektõl.(1993 :az elsõ hivatalos mtb cc akkor még, most xc vagy ox sorozat)Van némi tapsztalatom alkatrészek,gépek,márkák terén mi milyen,mi a jó és a nem mûködõképes konstrukció.Volt jó sok gépem,a 400-as szettõl XTR-ig minden,a Liyang géptõl a Santa Cruz Bullit-on át a jelenlegi Rocky Mountain-ig.Sok fórumos még kézzel kavarta a pisit a játszótéren a homokozóba amikor Én már versenyeztem.Suntour Epicon teló téma lezárva remélem.
Mindenki azt vesz és használ amit akar.A lényeg nem minden a márkanév.Oakley mellett van még 1000 jó szemüveg márka töredékáron.

ezt most mé' nekem?
ismerlek én téged? :D

lor: ha van valami majd szólsz.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
lolka

tom: lehet van 2m a cumo
de meg semmit nem inteztem a temaban

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég

ajaj.
bajban vagyok?
:D
még szerencse hogy nem pannonos vagyok... :D

Amúgy a gyengébbek kedvéért:1990-tõl montizom,a magyarországi kezdetektõl.(1993 :az elsõ hivatalos mtb cc akkor még, most xc vagy ox sorozat)Van némi tapsztalatom alkatrészek,gépek,márkák terén mi milyen,mi a jó és a nem mûködõképes konstrukció.Volt jó sok gépem,a 400-as szettõl XTR-ig minden,a Liyang géptõl a Santa Cruz Bullit-on át a jelenlegi Rocky Mountain-ig.Sok fórumos még kézzel kavarta a pisit a játszótéren a homokozóba amikor Én már versenyeztem.Suntour Epicon teló téma lezárva remélem.
Mindenki azt vesz és használ amit akar.A lényeg nem minden a márkanév.Oakley mellett van még 1000 jó szemüveg márka töredékáron.

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
ajaj.
bajban vagyok?
:D
még szerencse hogy nem pannonos vagyok... :D
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

maggi ezek téged kóstolgatnak. :-D

Csak nem Te is keresed a bajt magadnak?! :D:D

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
maggi ezek téged kóstolgatnak. :-D
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Kíváncsi lennék hol lehet hozzájutni pl.: karbon Scott-hoz...........csak hogy kötekedjek és arcoskodjak egy kicsit,bár ebay-en sokmindent meg lehet venni.

Minden csak pénz kérdése! Az meg van..válság ide-oda. Még Miskolcon is van egy olyan réteg aki zsebbõl (vagy a szülõk zsebébõl) kicsengeti egy V10-es vagy egy karbon Scott árát.
Nem feltétlen kastás ami drága. Persze van olyan is. De a neten tényleg sokminden beszerezhetõ a Magyarisztáni rabló boltosok árainál lényegesen olcsóbban. Ezt neked nem kell magyaráznom.
Lassan jönnek rá az itthoni boltosok arra, hogy a net és a neten diktált árak uralják a piacot.
Telókkal kapcsolatban még annyit, hogy régebben a bikemag csinált 1-2 jó összehasonlító tzesztet ahol 8-10 villát is kipróbáltak. Régen láttam hasonlót, de szerintem elég meglepõ eredmények születnének ha most csinálnának egy hasonlót.

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég

Egyszer egy Bikmakkos cikkben megkérdezték, ki a világ legnagyobb telógyártója. Aztán elmagyarázták, hogy a kérdést a legyártott és eladott termék mennyisége szempontjából válaszolják meg, és a Suntour volt ez a cég. Máig magasan veri az összes többi gyártót. Ráadásul ekkora mennyiségû teló legyártása után lehet némi fogalmuk (tapasztalatuk) a dologról. Arról nem beszélve, hogy tudomásom szerint nem csak egy cégnek bérgyártanak.
Csak, hogy én is kötekedjek kicsit.

Támadnak az emberek mert szebb lett a gépem egy harmadárrú villával,mint az Õ elvileg méregdrága gépeikbe a méregdrága villáikkal,amit nem is biztos hogy boltban vettek,és nem is biztos hogy "tiszta" a gépük.Kíváncsi lennék hol lehet hozzájutni pl.: karbon Scott-hoz...........csak hogy kötekedjek és arcoskodjak egy kicsit,bár ebay-en sokmindent meg lehet venni.

kuckuc

kuckuc

törzsvendég

• fórumtag
  • 597 hozzászólás
Egyszer egy Bikmakkos cikkben megkérdezték, ki a világ legnagyobb telógyártója. Aztán elmagyarázták, hogy a kérdést a legyártott és eladott termék mennyisége szempontjából válaszolják meg, és a Suntour volt ez a cég. Máig magasan veri az összes többi gyártót. Ráadásul ekkora mennyiségû teló legyártása után lehet némi fogalmuk (tapasztalatuk) a dologról. Arról nem beszélve, hogy tudomásom szerint nem csak egy cégnek bérgyártanak.
Csak, hogy én is kötekedjek kicsit.

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég

Azért azt tegyük hozzá, hogy mozgás terén egy RST és egy Fox között jelentõs különbség van....a Fox ára nagyon el vannak szállva, de véleményem szerinte a Rock Shox nem halad rossz úton....Persze itt is belépnek a felhasználói Igények, a sznob faktor stb.....
Másik kérdés h mennyire lesz tartós a villa.....mert uj, kiforratlan széria, lehetnek apró idegesítõ hibák
Most tényleg jóket irnak az SR-rõl meg az RST-rõl is....mi tagadás, de pl egy jobb Axon 75 listaáron, szerintem az Epicon is ilyen árban mozog, egy reba teszem azt 100 mátyás ( ne vegyük az akciós 80 ezret), cserébe az utolso kis picsafüst mütyür is kapható hozzá, ezt sem tudja a Suntour....és ez komoly referencia
sok olyan dolog van amiben nagyon el vannak maradva, nincsen presztízs, nincsen neve a márkának, komolyabb villa vásárlásánál nem hiszem hogy sok embernél, szóba kerül, ami érthetõ is, és nem is biztos hogy utolérte a fõbb gyártókat bármilyen téren.......ez persze csak az én véleményem

Mindenesetre remélem hogy feljönnek.....én lennék a legboldogabb ha nem csak a 3 ugymond villákat gyártó cég dolgai közül válaogathatnék (manitou, rock shoxx, fox)....mert pl az ujabb marzok siralmas minõségûek...

Az Epicon többszörös német Bike magazin tesztgyõztes!Rebát nem vszel 100-ért sem sehol.2008-as Revelt vehetsz akciósan 89900.ért.Hidd el tudom a jelenlegi árakat alaposan szétnéztem mielõtt lecseréltem a Revelt.Pláne nem veszel hozzá alkatrészt pláne nem a Biker-tõl aki elvileg forgalmazná a dolgokat(de csak katalógus szinten,gyakorlatilag semmihez nem jutsz hozzá tõlük.).Nincs presztízs?A Suntour gyárt be a legtöbb telós cégnek....Márkanévért jó kiadni több százezret(Fox...)?
Az X-fusion szerinted olcsóbb lesz?Azt ismeri majd valaki?

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég

cindercone: attol h le tudnak egy csillapíófejet gyártani attól villát nem feltétlen tudnak, továbbá a tervezés és összeszerelés minõsége majd idõvel derül ki, RS és FOX már kiforrott, bizonyított....az persze megint más hogy a Foxnak már elmebeteg árai vannak....és ráadásul nem is olyan jok

de! Pl Freeride69 70ezerért árul egy olyan villát, na most 80-ért boltbol lehet kapni Reba SL... én szermély szerint Sountour-t 70ért biztosan nem vennék, max ha évekig stabilan jo minõséget hoznak, és van velül jó tapasztala, eddig nem a jó minõdégkrõl voltak híresek sajna, és ez igaz az RST-re is....lehet tényleg jok ezek a villák csak szerintem nem vagyok azzal egyedül hogy nem vállalnám be ilyen áron...45-50 talán

A Revelationomba szétment a Motion Control egyszer,eresztette az olajat(totál csere).Fox F32 100 rl-be kikotyogósodott a villanyak a villavállba...........Akkor ez most jó minõségnek számít?Amúgy nem 70ezerért árulkom hanem 60ezerért,amihez senkinek semmi köze.A Rock Shox meg a Fox egy jó nagy lehúzás.

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
kuckuc visszalépett a péntekkel...
áll a pár hozzászólással tett ajánlat.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Azért azt tegyük hozzá, hogy mozgás terén egy RST és egy Fox között jelentõs különbség van....a Fox ára nagyon el vannak szállva, de véleményem szerinte a Rock Shox nem halad rossz úton....Persze itt is belépnek a felhasználói Igények, a sznob faktor stb.....
Másik kérdés h mennyire lesz tartós a villa.....mert uj, kiforratlan széria, lehetnek apró idegesítõ hibák
Most tényleg jóket irnak az SR-rõl meg az RST-rõl is....mi tagadás, de pl egy jobb Axon 75 listaáron, szerintem az Epicon is ilyen árban mozog, egy reba teszem azt 100 mátyás ( ne vegyük az akciós 80 ezret), cserébe az utolso kis picsafüst mütyür is kapható hozzá, ezt sem tudja a Suntour....és ez komoly referencia
sok olyan dolog van amiben nagyon el vannak maradva, nincsen presztízs, nincsen neve a márkának, komolyabb villa vásárlásánál nem hiszem hogy sok embernél, szóba kerül, ami érthetõ is, és nem is biztos hogy utolérte a fõbb gyártókat bármilyen téren.......ez persze csak az én véleményem

Mindenesetre remélem hogy feljönnek.....én lennék a legboldogabb ha nem csak a 3 ugymond villákat gyártó cég dolgai közül válaogathatnék (manitou, rock shoxx, fox)....mert pl az ujabb marzok siralmas minõségûek...

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

cindercone: attol h le tudnak egy csillapíófejet gyártani attól villát nem feltétlen tudnak, továbbá a tervezés és összeszerelés minõsége majd idõvel derül ki, RS és FOX már kiforrott, bizonyított....az persze megint más hogy a Foxnak már elmebeteg árai vannak....és ráadásul nem is olyan jok

de! Pl Freeride69 70ezerért árul egy olyan villát, na most 80-ért boltbol lehet kapni Reba SL... én szermély szerint Sountour-t 70ért biztosan nem vennék, max ha évekig stabilan jo minõséget hoznak, és van velül jó tapasztala, eddig nem a jó minõdégkrõl voltak híresek sajna, és ez igaz az RST-re is....lehet tényleg jok ezek a villák csak szerintem nem vagyok azzal egyedül hogy nem vállalnám be ilyen áron...45-50 talán

Véleményem szerint egy alkatrész minõsége manapság az alapanyag minõségén és annak megmunkálásán múlik. Nem nagyon hallok mostanság olyan újításokról amik gyökeresen megváltoztatnák a teleszkópok világát. Hullámokban fel-fel bukkan néhány hangzatos név amivel megpróbálják elsütni az új kollekciót, mintha az valami hiper-szuper dolgot takarna. Régen volt is eben valami...de manapság szerintem nem sok új van a nap alatt tervezés terén. Az évek során a gyártók jó sok dologgal kísérleteztek (egybekülsõszár, csavaros küsõszár, lyukas váll, üreges váll, forgácsolt váll,teflonos becsúszó,nitridált becsúszó,anodizált becsúszó, krómozott becsúszó,patronos csillapítás, nyilt fürdõs csillapítás, fordított fékhíd, Evil Genius szimering, XXX szimering, U-turn, ETA, All travel...csak hogy egy párat említsek). A tervezõk a hosszú évek tapasztalatai alapján nem lõhetnek nagyon mellé...
Igen, a RS és FOX már kiforrott, de az ár/érték arány eléggé felborult. Nincs akkora fejlesztés és minõségi fölény ami indokolná az óriási árkülönbséget.
Régen azért vett az ember RS-ot vagy Marzót mert jó volt ár/érték arányban, mert aminek elkérték az árt azt csak õk tudták adni akkoriban (tökéletes bevonatú becsúszók,állítható csillapítás, jó anyagminõség, precíz kidolgozás). Nem véletlen hogy néhány gondosan karbantartott régi villa még ma is remkül mûködik és elégedetten használják. Régen azért vettünk Sountour-t meg RST-t mert arra volt della! :D Kompromisszumokat kötöttünk a minõség terén, de örültünk hogy van. Tisztában voltunk a képességeivel a cuccnak, és tudtuk hogy a Sountour MG-80/Mg-90 teló 3 hónap után kotyogni fog és azt is tudtuk hogy az RST hidegben felkeményedik és nem fog mozogni max elõre hátra. de ez ezeknél a cuccoknál "üzemszerû" volt.
De ha manapság valaki nem OB vagy VB versenyeken indul, akkor nem tud olyan érvet mondani ami indokolná egy hasonló tudású Sountour és Fox teló között lévõ 100ezres kárkülönbséget. Az árkülönbséget ebben az esetben csak a "több éves gyártói és tervezõi tapasztalat" szlogenért és a levonóért fizeti ki a vevõ.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

akkor ket lokharito es kerekjarati lemez kizart szerintem.

visszafelé megoldható
kuckucnak csak odafelé fuvar.
de akkor ez lenne az utolsó célpont mert nem kéne kocsiban hagyni.
biztonság kedvéért milyen hosszú? gondolom max 2 méter körül.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
akkor ket lokharito es kerekjarati lemez kizart szerintem.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

kuckuc

kuckuc

törzsvendég

• fórumtag
  • 597 hozzászólás
Én tudnék neked +2 utast, majd hívlak.

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

pest honnan?

mert nekem lenne par autos cumo

megyünk bringaexpo-ra. ikea. meg gyömrõi u. majd szabadprogram. de fõleg pest. budára annyira nem akarok átmenni max ha van rá igény. ha nagyon kell a cumó akkor elhozzuk.
ha valaki akar társulni akkor lehet van 1-2 embernek hely. tegnap 2en visszaléptek.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

már meg ne haragudj, de 60e Ft az miért is fele vagy harmada egy meg nem nevezett RS-nek vagy FOX-nak? vagy akkor negyede lenne már nem is értem!? :chin:
az a dolog meg hogy x gyárt y-nak még semmi konkrétat nem jelent az ég világon!
bizonyos számítógép alkatrészt/alkatrészeket gyártanak a világon kb 2 helyen. a bolt polcaira mégis több tucat nagy mértékben eltérõ termék kerül.

A "negyedannyi áron hozzájutsz" barokkos túlzás de mindenképpen jóval olcsóbban. Akciós áron is 100 ropi a különbség! Ez azért elég számottevõ.
Az pedig hogy X gyárt Y-nak csupán annyit jelent, hogy X gyár tudja azt a minõséget szállítani amit Y gyártó megkövetel, ráadásul olyan áron hogy Y gyárnak megéri mással legyártatni. Ha te a saját gyáraddal jó minõségû cuccot csinálsz más márkának valószinüleg a saját márkás cuccaidat szarabb minõségben gyártod...ez így logikus...Ja! Nem! :D(max Magyarisztánban) Tehát konkrétan: gyártási minõséget,minõség ellenõrzést és anyagminõséget feltételez. Az hogy mennyit fog kibírni egy adott termék azt majd az idõ dönti el. A mai világban már nem tesztelnek semmit évekig, mert egyszerûen nincs rá idõ. Kell a profit kellenek a számok a részvényeseknek/tulajdonosnak. És nem is gyártanak atomvillanást túlélõ konstrukciókat..mert abból nem lenne profit, ha valami évekig használható lenne.
A számítástechnika belekeverése meg fölösleges mert a két iparág kb Makó és Jeruzsálem.... egy forgácsolt villaszár nem egy CCD szenzor(amit tényleg 2-3 helyen gyártanak csak).
De ha már belekeverted, a "több tucat nagy mértékben eltérõ termék" nyilvánvalóan a piaci kívánalmak szerint butítással keletkezik. Egy jó terméket lebutítani (szoftver hardver tekintetében) olcsóbb mint egy új gyártósort beállítani azért hogy egy alacsonyabb tudású valamit elõállítsunk. A számtech és egyéb alkatrészek tuningolása is ebbõl a dologból ered.