Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kerékpáros Polgárõrség

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
2 hozzászólás a témában

#1
daniel.jozsef

daniel.jozsef

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 348 hozzászólás
Ha már fel lett elevenítve ez a topik, szerintem valami polgárõri vagy hasonló összeállás nem ártana a budapesti biciklilopások csökkentésére.

Állítólag már elõfordult, hogy a rendõrség elkapott egy tolvajbandát, de a lefoglalt bicajokat nem adták vissza a tulajdonosoknak, bizonyíték híján hogy tényleg az övék volna. Egy önkéntes, a rendõrség által is felügyelt regisztrációs rendszer - mondjuk vázgravírral és elrejtett RFID-vel - pl. ezt megoldhatná.

Nem tudom, esetleg van valami sikeres külföldi példa hasonlóra?

#2
BirBa

BirBa

    újonc

  • fórumtag
  • 8 hozzászólás
Szentbékkállán (Káli-medence, Balaton-felvidék) 2009. õsze óta járõrözik a polgárõr egyesület kerékpáron (is). Jók a tapasztalataink. Jól alkalmas a jelenlét és az aktivitás mutatására. Bár nem számszerûsíthetõ, de biztos ennek is van valamilyen járulékos visszatartó hatása. És jót tesz a tagság egészségének is.

#3
suni27

suni27

    újonc

  • fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Sokan azt se tudják, hogy mi az a polgárõrség... Õk olyan emberkék, akik szabadidelyükben vigyáznak mások biztonságára, bûnmegelõzési céllal járõröznek... Sokan lenézik õket, pedig legalább olyan fontos a munkályuk, mint a rendõröké! Én jómagam a XVII kerületi Delta Polgárõrség tagja vagyok és létrehoztuk barátaimmal és kollégáimmal a Kerékpáros Járõrözési formát. Szeretném, ha megírnátok véleményeteket, feltennétek kérdéseteket a témával kapcsolatban. Nézzétek meg az alábbi portált: www.mento-polgaror.gportal.hu