Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
43589 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

meg a magyar töritanítás több évtizedes rákfenéje, lexikont tanítanak a lényeg helyett.

a lényeg évszámokból, nevekbõl, és helyekbõl áll. a többi csak a rizsa.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

meg a magyar töritanítás több évtizedes rákfenéje, lexikont tanítanak a lényeg helyett.

azért a tanárunk arc, teleírja évszámmal a táblát hobbiból minden órán, de pl ha esszét írunk, akkor csak a lényegre kíváncsi, évszámra ott a történelmi atlasz. ahol meg évszámot kérdez, az meg mind ilyen párosítós, és tudja, hogy 10 diákból 9 végigpuskázza az évszámos dogákat, és csak mosolyog egy jót...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Föcibõl puska ? még a törit megérteném :D

töri megy anélkül is..:)
föcibõl vanolyan 40-50 oldal,aztmeg nincs kedvem megtanulni.. még hatudom egy jó részét is..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

bberki, akkor nagyon ráéreztél, hogy most mit csinálok;)

ilyen párosítós doga lesz, a puska kb ennyibõl áll: 1 A 2 C 3 D ....na persze kicsit módosítom õket egyszerû szabály szerint, hogy ne legyen egybõl felismerhetõ ;)...a fogalmak meg a nevek meg idézetek még mennek, de az évszámok..

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
ööhhmm... ismerõs, évszámokkal van nálam is a probléma. bár a fontosabbakat tudom, de azokat meg nem kérdezi senki :D
"Minden hülyeség" by Tomidny

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
bberki, akkor nagyon ráéreztél, hogy most mit csinálok;)

ilyen párosítós doga lesz, a puska kb ennyibõl áll: 1 A 2 C 3 D ....na persze kicsit módosítom õket egyszerû szabály szerint, hogy ne legyen egybõl felismerhetõ ;)...a fogalmak meg a nevek meg idézetek még mennek, de az évszámok..

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
Föcibõl puska ? még a törit megérteném :D
"Minden hülyeség" by Tomidny

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

De a halogatással exponenciálisan nõ a puska hossza :)

áhhh a vesémbe látsz... föci valszeg ígyis lesz.. matek lehetetlen...:chin:

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

lassan járj, hosszú az este..

De a halogatással exponenciálisan nõ a puska hossza :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

miazhogy lassan? húúúúúzzzzzzááááá tanulni.

lassan járj, hosszú az este..

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
miazhogy lassan? húúúúúzzzzzzááááá tanulni.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
szakadjunk le a suli témáról.. holnap matek/ föci Tz. lassan úgy is mennem kell tanulni..:S

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

dave, már egy napja ezt próbálgatom:)

és akkor a tanár a hülye...

Tévedni emberi dolog, másra kenni még emberibb.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
köszi trifo:)
dave, már egy napja ezt próbálgatom:) belefáradtam.megyek night-bikeolni inkább:D csõcsõ

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Talma, hát állva, izzadva, járkálva néztem a futamot. Azért a piros gombot megnyomtam közben, ha kell valakinek, MPEG2-ben, 2.7 giga.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
CJ: MOst ez hülyén fog hangzani, de élvezd ki az idõt, amíg ez a legnagyobb problémád :)

Basszus, anno én eléggé értettem a fizikát is meg a matekot is, de mára már olyan csökevényes halvány emlékek maradtak csak, hogy egyrészt megrémülök, másrészt elszégyellem magam.

Azért egy szabadeséses vagy akár ferde hajításos példát még kiügyeskednék, fõleg függvénytáblával.

Charon: nem vizsgázni kell, hanem szoftvert tesztelni. De tulképp majdnem mindegy, mert ahogy haladok a cuccal, egyre inkább úgy néz ki, hogy nem is kell ez nekünk. Ló..sz habbal már megint, IBM módra.

--Trifo

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
CJ, ha táv meg sebesség meg idõ, akkor az v=s/t...de példamegoldás a legegyszerûbb a fizikában, fel kell írni mindent betûkkel, megnézni fgv.-táblában azokat a csúnya képleteket, és próbálgatni össze meg vissza, és törekedni kell az ismeretlen kifejezésére. ez eddig csak matek...az, hogy nem érted, hogy mit számolsz, az lehet, hogy a tanár hibája...de ha meg sem próbálod..

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
leslie nem mi vagyunk a hülyék, hanem a tanár nem tud tanítani...a volt fizika tanáromhoz szoktam járni házit csinálni furcsamód nála megértem...és a matekot is.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

az egyik legnagyobb eszû gyerek az osztályban sem érti...:D

Szép egy nemzedék.
tudod van pár olyan csúnya dolog, hogy képlet. ha azokkal se megy, akkor gond van..

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
no jó amit leírtál nekem dave azt énis tudom.csak itt most ilyen kiszámítgatós példát adott fel a tanár hatot, és hogy vmikor az idõ nincsen benne, egyszer a sebesség, egyszer a táv, és általában ezekbõl kijönnek azok hogy na akkor legyen az egyik ismeretlen "x" és számoljunk egyenlettel...amit nem igazán szeretek.de nembaj, az egyik legnagyobb eszû gyerek az osztályban sem érti...:D
megnézem a wikipédiát.köszi dave.

edit:azt tudtátok hogy ha a csirkének vagy bármilyen repülõ madárnak levágjuk az egyik szárnyáról a tollat, akkor nem fog elrepülni?ugyanis elveszti az egyensúlyát.én is sokszor alkalmazom ezt az itáliaiaknál.csak mindig visszanõ nekik...:S