Jelentkezz be Regisztrálj

Üzenõfal (archív #3)
Posted 2007. November 08. - 01:48

Posted 2007. November 08. - 01:44

Posted 2007. November 08. - 01:42

..
Egy órája rendeltem pizzát (egy eddig számomra tök ismeretlen helyrõl).
Kérdeztem menyni idõ? "40-50 perc, igyekszünk"
Az elõbb csörög a telefon: "Azért telefonálok, mert látom, hoyg egy órája történt a rendelés, a pizza kisült, várom vissza a futárt, a megértésedért cserébe meg küldenénk egy ajándék üditõt"
vannnyeeeeeeee.... Vagy ez csak nekem újdonság?
honnan rendelted?
Posted 2007. November 08. - 01:40

Posted 2007. November 08. - 00:08

kínaiakat lelõném, szerintem az útnak egy fontos része az a séta, amíg elérsz az alaptáborig a nemtomígyhirtelenhonnan. persze olimpia így meg úgy - csak hát sajnos ma már az olimpia sem arról szól, amirõl kéne (sport)...pénz,pénz,pénz,reklám,reklám,reklám...
jon krakauer mûve tényleg nagyon jó, többször is olvastam - jól meg van írva, és számomra jól érzékelteti azt, hogy az ember mennyire ki van szolgáltatva a természetnek - talán ezt kéne észrevenni ma is...a könyvrõl sokáig nem is tudtam, egy matekversenyen kaptam pár éve az oklevél mellé, aztán feltettem a polcra. amikor nagybátyám mászott, akkor õ ajánlotta ezt, énmeg a homlokomra csaptam, hogy "hisz ez megvan már rég"...
Posted 2007. November 07. - 23:57

Jah, autópálya, kínaiak megõrültek az olimpia miatt, úgyhogy az északi oldalon lévõ base camp-be el lehet autókázni is jövõre már.
Mindenkinek ajánlom Joe Krakauer: Ég és Jég (Into Thin Air), a '96-os Everest katasztrófa krónikája és mellette nagyon jól is van megírva.
Megrendítõ volt látni még Lobuche elõtt a "sírokat", a hegyen eltünt mászók emlékére/tiszteletére.
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Posted 2007. November 07. - 23:57

számítógép topik, valaki segítsen!
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2007. November 07. - 23:50

autópálya?

kikkel/kivel voltál?
(programozóguru van itt? kicsit le vagyok maradva infofakton, hiányoztam pár óráról, és lehet nem a legcélszerûbb megoldás 15, teljes integer tartományú randomot egymásba ágyazni...fáradt vagyok én már ehhez..)
Posted 2007. November 07. - 23:46

na jolvan én elteszem magam holnapra.
Posted 2007. November 07. - 23:45

iljics, neked honnan ez a hegymászóhajlam?
5594 méter kezdésnek nem rossz, az így kb a khumbu jégesés alja, nem? (márha arról az oldalról másztatok) de most már nincs mászószezon az everesten, vagy rosszul tudom?
hegymászás szép sport, én is kipróbálnám, csak tériszonyom van, illetve ha igazán jó helyekre akarok eljutni, akkor az $$...bár nagybátyám okíthatna meg magyarázhatna, lehet csak el kéne kezdeni, és akkor legyõzném a tériszonyt - azt mondta, egyszer elvisz ereszkedni (beleülsz egy ilyen kis hintaszerûségbe) és 1 vagy 2 ember enged le fentrõl, te meg lógsz a semmibe; illetve van ennek az a verziója, amikor lefele mászol egy sziklafalon, és fentrõl biztosítanak - a székes parásabbnak hangzik:D), ha abból párat kibír az ember, akkor nagy gond már nem lesz...ja és a kedvenc idézetem tõle: "tudod, mit kell csinálni, ha a társad, akihez kötéllel vagy kötve, lecsúszik egy gerincrõl? hát leugrani a másik oldalon.."
Szeretek magasra menni, csúcsérzés, kilátás, hegyhegyhegy.

Igen, a Khumbu jégesés alja (nepáli oldal, tibeti oldalon lassan elkészül az autópálya...). Abszolút most van a mászószezon, április-május és október-november amikor jó idõ van. Egy tájföldi expedíció volt a base camp-ben amikor ott voltunk.
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Posted 2007. November 07. - 23:42

jol van akkor jol gondoltam. azért már ez se piskota. ide még lazán fel lehet menni ugye. gondolom csak még magasabban kéne már ovatosan akklimatizálódva vagy hogy a picsába hivják
na szoval ugy felmenni
Itt is bõven kellett akklimatizálódni, 5500-on ~50% oxigén van a tengerszinthez képest, az már rendesen fejbevágja az embert.

@lor
Abszolút nem másztam meg mindent EU-ban, sõt !
Mer' egy állat vagyok !
Posted 2007. November 07. - 23:35

hegymászás szép sport, én is kipróbálnám, csak tériszonyom van, illetve ha igazán jó helyekre akarok eljutni, akkor az $$...bár nagybátyám okíthatna meg magyarázhatna, lehet csak el kéne kezdeni, és akkor legyõzném a tériszonyt - azt mondta, egyszer elvisz ereszkedni (beleülsz egy ilyen kis hintaszerûségbe) és 1 vagy 2 ember enged le fentrõl, te meg lógsz a semmibe; illetve van ennek az a verziója, amikor lefele mászol egy sziklafalon, és fentrõl biztosítanak - a székes parásabbnak hangzik:D), ha abból párat kibír az ember, akkor nagy gond már nem lesz...ja és a kedvenc idézetem tõle: "tudod, mit kell csinálni, ha a társad, akihez kötéllel vagy kötve, lecsúszik egy gerincrõl? hát leugrani a másik oldalon.."
Posted 2007. November 07. - 23:32

biztos ji fogok felejteni vmitTigrincs
(Te most úgyis benne vagy a témában)
suliba csinálnunk kell üzleti tervet. egy "kocsmát" fogunk csinálni.
annak a megnyitásához az ÁNTSZ, tûzoltóság, önkormányzat engedélye elég ugye?
ezek milyen költséget jelentenek? tételesen kellene... meg ha még van valami, akkor az mi és mennyi?
köszi
meg egy csomó minden önkormányzat függõ én csak a pestit tudom.
kezdjük az alapoktól ,
helyiség : saját - bérlemény
környezet /társasház, mûemlék jellegû, családi házas stb/
ha elõtte nem kricsmi volt át kell alakítani/fel kell újítani
-építési engedély kérelem
építész terv /persze méretfüggõ/ de kb 100 k vagyünk egy össz 100m2-es kb 40 vendégest
gépész terv 80-100
ha olyan hely akkor zajmérés és akusztikai szakvélemény -90-100K
átépítés ha kell 3-4 milla
szellöztetõrendszer 3 milla /alaphangon/
ja ha azelõtt nem üzlrt volt a helyiség akkor parkolóhelymegváltás, ezt területbõl számolják már nem tudom hogy, de nekem olyan 10 millát kellett volna fizetni ha azelõtt nem üzlethelyiség lett volna a besorolása.
használatbevételhez
még egy zaj és akusztikai vélemény úgy hogy minden zajkeltõ eszköz üzemel újra 100 k
vizmûvek, csatornázási mûvek hozzájárulás, ez úgy néz ki hogy a gépész tervre kell egy tervezett napi vizfelhasználás ezután fizetsz a 2 cégnek "fejlesztési hozzájárulást" ez a vizeseknek olyan 300k/m3 a csatornázásnak 500K/m3.
HAACP szabályzat ez olyan 100 - 150 K
berendezés , ha nulláról indulsz ott is számolhatsz 2-3 millát
az engedélyeket Leslie kb leírta, illetve ha nem melegkonyhás akkor még a cefre árusításhoz asszem a vpop engedély is kell.
az engedélyek amúgy pár tizezer ft illeték. -meg kicsit több zsebbe a csinovnyikoknak hogy meg is kapd belátható idõn belûl...ez egy ilyen ország.
kb ilesmi
ha nem 0-ról indulsz akkor értelemszerûen töelendõk a megfelelõk.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2007. November 07. - 23:23

5594m magasra mentünk fel. (következõ -távlati- cél az Island Peak, 6178m vagy a Kaukázus csúcsa (5600) csak ott kurta hideg van.)
Köszi.
jol van akkor jol gondoltam. azért már ez se piskota. ide még lazán fel lehet menni ugye. gondolom csak még magasabban kéne már ovatosan akklimatizálódva vagy hogy a picsába hivják

Posted 2007. November 07. - 23:17

vagy jott egy jo ajanlat?
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2007. November 07. - 23:15

Köszi.

Mer' egy állat vagyok !
Posted 2007. November 07. - 23:14

Posted 2007. November 07. - 23:13

tûzoltoság
VPOP
rendõrség
szerencsejáték felügyelet, ha..
+vállalkozói
jameg boltvezetõi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2007. November 07. - 23:13

3,3 km-re sikerült megközelíteni a tetejét, kezdetnek nem rossz.
diplomatikus válasz, de nem mind1 h hogy és milyen iránybol nézve az a 3 kilcsi

amugy grat király helyeken járhattál.
Posted 2007. November 07. - 23:09

(Te most úgyis benne vagy a témában)
suliba csinálnunk kell üzleti tervet. egy "kocsmát" fogunk csinálni.
annak a megnyitásához az ÁNTSZ, tûzoltóság, önkormányzat engedélye elég ugye?
ezek milyen költséget jelentenek? tételesen kellene... meg ha még van valami, akkor az mi és mennyi?
köszi

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu