Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
43589 hozzászólás a témában

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Konas, ha trambulinod van, akkor csak menj be az egyik K&H bankfiokba, es kerj egy MasterCard -ot a szamladhoz. Van eves dija, de amugy letet nelkul, ingyenesen hozzajutsz.

oksa. majd benézek, rákérdezek. jó lenne pl. paypalhoz meg ide-oda...

elismerem néha jól jöhet a hitel, ha esetleg van valami kihagyhatatlan biznisz - Vole ezt gondolom nem kell magyarázni Neked.
mondjuk 20 nap alatt is meg lehet forgatni a tõzsdén úgy a pénzt, hogy maradjon rajta akár 10-20% is, csak bele kell nyúlni a tutiba.

Inter Európa Banknál az eBróker is kínál hitelt - napon belül (DayTrade), a benn levõ pénzed talán 5x ösét költheted el, de nap végén könyörtelenül eladja a részvényt még ha bukóban is vagy. Ha van okos tipp, akkor meg lehet lovagolni ezt.

ha utalnak pénzt a számlára, akkor nem hiszem, hogy vonnak le
befizetésnél nagyobb divat lehúzni - mondjuk minimum 300Ft, afelett 0,3%...

Valeria
postát kerülöm, ahogy csak tudom.
annál egyszerûbb, kényelmesebb nincs is, hogy itthon ülök a gép elõtt, kattintok 3-at és megy a pénz, ahova akarom :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Alapban postai csekk. Ha utalás akkor természetesen az aktuális utalási költség a bankodnál. Bankon belül, saját számlák között nincs utalási költség - ezt a Citibankra értem.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nem is a hitel része fogott meg, lévén fizum is meg az ösztöndíjam is 0ft :D hanem hogy van egy kártyám amit bármire tudok használni havi 250ftért.
elsõ blikkre jónak tûnt, de gondoltam tájékozódok. .)
meglássuk.

még annyi kérdés, hogy a visszafizetés itt hogy megy? mer ha mondjuk átutalás vagy ilyesmi akkor gondolom azér' is levonnak kezelési költséget..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Nah, akkor elmondom ez hogy mukodik a valosagban.
Egyreszt nem rarakjak a penzt, hanem mehetsz 0ft ala, az lesz a hitel, -100e a max ameddig mehetsz. ( Haver kartyaja -500e -ig mehet, ki is szokta hasznalni :) ).

Az 51 nap kamatmentes hitel csak vasarlasra vonatkozik, vagyis ha penzt veszel fel, akkor aznap mar ketyeg a kamat ( figyelni kell mert sok helyen, pl. posta nem vasarlas, hanem penzfelvetel van ).

Az 51 nap pedig egy szep szam, de leginkabb csak jo reklam, ugyanis az 51 nap a max.
Minden hitelfelvetel ( vasarlas a 0ft alatti osszegbol ) utani honap 20 -atol ketyeg a kamat. Vagyis ha mazlid van es te pont egy 31 napos honap elso napjan vasaroltal hitelre, akkor valoban 51 napod van es csak utana kezd el ketyegni a kamat, ha addig nem fizeted vissza az osszeget ( vagyis nem kerul ujra 0ft fole az egyenleg ). Ha nincs szerencsed es mondjuk 30 -an vasarolsz hitelre, akkor mar csak 20 napod van hogy visszafizesd, kulonben megy a kamat.

Amugy nem rossz dolog vegulis. Haver amikor nem tudta visszafizetni ido elott, akkor gyorsan feldobott annyi penzt a kartyara amennyit kellett, majd leszedte vasarlas cimen, es ujabb egy honapig nem volt kamat.
( vannak bizonyos helyek, ahol vasarlas cimen lehet felvenni penzt, ilyenkor nem penzfelvetelnek minosul, megis hozzajutsz a penzhez )

Konas, ha trambulinod van, akkor csak menj be az egyik K&H bankfiokba, es kerj egy MasterCard -ot a szamladhoz. Van eves dija, de amugy letet nelkul, ingyenesen hozzajutsz.
Erstenel szinten.
Cib szokott kerni 50e -es leteti dijat, Budapest Bank is. Raiffeisen korabban 200e -es letetet kert a dombornyomott kartyahoz.

nem feltétlen bb-nél ezek a mindenféle bûvõs hitelkártyák általában külön számlaszámon futnak, külön kártyát kapsz hozzá, ami úgy néz ki hogy rá van töltva az x összeg viszont nem enged 0 alá 60 %-át veheted fel kp a többi csak vásárlás és brutális kamata van ha túlléped az x napot.
amivel alapban 0 alá mehetsz az a folyószámlahitel, de ahhoz kell rá 2-3 havi fizu átutalás , amúgy az jobb mert elég picsa a kamata, nekem folysmstos mionusz 500ban van csak a havi 150 megy rá és elég minimális összegeket terhelnek rá. bezzeg mikor a hitelkártya maradt minusz 300 ban az 15K/hó. amúgy ha megy rá 2 hónapig valami fizu akkor adják a dombor kártyákat is letét nélkül a bb nél is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
azért nemjo az ilyen hiteles dolog, mert sose jössz ki belõle.
(kp hitelezés, nem részletfizetéses csekkes)

(100e mennyi idõ alatt is jön be Matt? gondold végig :-)) legalábbis ösztöndíjból....
amúgy ez a minuszba átmenés dolog ez minden banknál jelen van sztem. kamat meg alig.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
2000 óta használok Citibank-os VISA hitelkártyát, a számlámat is náluk vezetem. A hitelkártya akkori induló összegéhez képest mára hatszor nagyobb a hitelkeretem. Soha, semmilyen panaszom nem volt rájuk, bármi gond adódott, mindig gyorsan és rugalmasan oldották meg.
Aki a hitelkeretével nem tud gazdálkodni, túlköltekezik, az utána ne csodálkozzon, hogy rosszul jár.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
szüleimnek ilyen folyószámla-hitelkeretes OTP kártyájúk van, szeretik... nagyobb beruházásokkor jól jön..
( ne persze nem lakásvásárláskor):)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
jaham, ezt írja is a cikk amit olvastam, hogy a hitelkártya felhasználók zöme ilyen mókuskerekes témaként csinálja a dolgot, de ha tud okos lenni az ember, akkor végülis jó feltételekkel kapsz egy kártyát, amit elvileg bármikor visszaadhatsz. nah de majd áttanulmányozom a szerzõdést.

edit: köszi Vole! .)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

hitelkártya. bank rak rá 100ropit. vásárlás napjától 51napig kamatmentes a hitel.

Nah, akkor elmondom ez hogy mukodik a valosagban.
Egyreszt nem rarakjak a penzt, hanem mehetsz 0ft ala, az lesz a hitel, -100e a max ameddig mehetsz. ( Haver kartyaja -500e -ig mehet, ki is szokta hasznalni :) ).

Az 51 nap kamatmentes hitel csak vasarlasra vonatkozik, vagyis ha penzt veszel fel, akkor aznap mar ketyeg a kamat ( figyelni kell mert sok helyen, pl. posta nem vasarlas, hanem penzfelvetel van ).

Az 51 nap pedig egy szep szam, de leginkabb csak jo reklam, ugyanis az 51 nap a max.
Minden hitelfelvetel ( vasarlas a 0ft alatti osszegbol ) utani honap 20 -atol ketyeg a kamat. Vagyis ha mazlid van es te pont egy 31 napos honap elso napjan vasaroltal hitelre, akkor valoban 51 napod van es csak utana kezd el ketyegni a kamat, ha addig nem fizeted vissza az osszeget ( vagyis nem kerul ujra 0ft fole az egyenleg ). Ha nincs szerencsed es mondjuk 30 -an vasarolsz hitelre, akkor mar csak 20 napod van hogy visszafizesd, kulonben megy a kamat.

Amugy nem rossz dolog vegulis. Haver amikor nem tudta visszafizetni ido elott, akkor gyorsan feldobott annyi penzt a kartyara amennyit kellett, majd leszedte vasarlas cimen, es ujabb egy honapig nem volt kamat.
( vannak bizonyos helyek, ahol vasarlas cimen lehet felvenni penzt, ilyenkor nem penzfelvetelnek minosul, megis hozzajutsz a penzhez )

Erstenel szinten.
Cib szokott kerni 50e -es leteti dijat, Budapest Bank is. Raiffeisen korabban 200e -es letetet kert a dombornyomott kartyahoz.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
értem jani.

nekem is k&h trambulinom van. amire nekem kell arra elég. itthonról meg netbankon keresztül elintézek mindent amit kell. k&h bankautomata meg itt van egy hangyafa*znyira :D

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
majd szólj, hogy vált be, aztán akkor ajánlhatsz engem is. :)
de azért csak ésszel!
ez arra megy ki, hogy belédneveljék, hogy folyamatosan hitelre vásárolj. 5 év múlva már természetes lesz, hogy a 150 000 Ft-oddal besétálsz egy BMW-t venni, mert már megszoktad, hogy ráérsz fizetni.
ezzel mókuskerékbe kerülsz. folyamatosan dolgoznod kell, egyre többet, mert egyre többet költesz...
folytonos idegeskedés, hogy mikor csúszol el a törlesztõrészlettel és mikor tesznek ki az utcára...

kicsit sarkított/túlzott volt, de nagyjából errõl szól

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
amit eddig sikerült tájokozódni netes bankos fórumokon aszerint annyi a kikötés, hogy tényleg vásárlás legyen és ne ATMes pénzfelvétel. nem tudom mennyire lehet hinni ezeknek a bankár oldalaknak, de azt írják, hogy meglepõen jó cucc, nyílván ügyféltoborzás a cél.

ha megjön a papíros majd elolvasom. ha nem tetszik elvileg annyi, hogy nem aktiválod a regisztrációt.
nincs beszopni való pénzem, szal remélem nem kúrtak át :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Koca, 1,5órát, messze van a hegy a scutummal.
A citibankra sok a panasz, nem mindig tartják magukat a játékszabályokhoz.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
egyetek baracot....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

hitelkártya. bank rak rá 100ropit. vásárlás napjától 51napig kamatmentes a hitel.
.

azért ott qrvára olvasd el az apróbetûst mielõtt meglepödõl...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
szerintem a 100at mindenképp rárakják...
ha úgy tekinted, hogy ilyenkor vagy nullán akkor végülis ugyanaz, csak nem elõtte hanem utána kell utalnod rá :)
de tudom, a lehetõség megvan...

500ér már van dombornyomott bankkártya?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
de olyat lehet, hogy teszek rá pénzt és abból költök?
ez a túlköltekezõs limit nekem büdös.
elcsábulok. aztán hozzászokok, hogy megvehetek mindent, aztán ráérek késõbb is fizetni. nem akarok mókuskerékbe kerülni. inkább fizetek akkor havi ~500at egy dombornyomott kártyáért, de engem ne akarjanak átb@szni, átnevelni...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
ha benevezel rá akko' szóljál már :) , mert van olyan akcijó is, hogy ha valakit ajánlasz és az illetõnek is lesz kártyája akkor kapsz 2ropit. de max 5embert lehet ajánlani .)

meg fél évig 10% kedvezmény máv, gyesev, bkv, meg telefonkártyafeltöltõs vásárláskor.

szal mármár túl jónak tünik. ezér kérdeztem.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
jah, hogy dombornyomott kártya?
citibank itt is van veszprémben. lehet benevezek erre. ilyen neten vásárlós, ebay-en eladós kártya lesz. annyit utalok rá mindig, amennyit épp utalni akarok, aztán akkor nem tudnak lehúzni...

izé hitelkártya?
ööö, ennek utánajárok. az ilyenektõl félek, ennek olyan szaga van, hogy belém akarják nevelni már 20 évesen, hogy hitelbõl kell vásárolnom...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
van egy ilyen sima visa electronos otp-s bankkártyám.
ez dombornyomott hitelkártya lenne. netes vásárlásokhoz pl tökjó lenne.