Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
43589 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Jó kicsit sarkítottam. :) Persze ha alacsony kockázatú részvényekbe fekteted a pénzed nem kell a szerencse, csak annyi erõvel kötvényt is vehetnél.
Errõl jut eszembe, csak azon múlik, hogy az omv felvásárolja a mol-t, hogy az omv-nek megéri-e átadni az egyesülés miatt valamelyik környékbeli finomítóját a valamelyik versenytársának.
Jorus, a barátnõd a saját pénzét vagy más pénzét fekteti be?

A sebesség mindent megold.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts

És tényleg nem tudsz várni 3 hónapot egy tv-re? Inkább tejelsz a bankoknak?
Honnan tudod, hogy 2 hónap múlva is lesz fizetésed? Mindezt egy fogyasztási cikkért? Ehh....

nem érted...
eszem ágában sincs tévét venni, van ezer fontosabb dolog, de tartom magam ahhoz, hogy ha valaki +15e Ftért szeretné 3 hónappal korábban élvezni a tvjét, akkor tegye, erre pedig egy hitel pont megfelel. Ha neked ez nem ér meg annyi pénzt, hát te nem teszed. Hogy lesz-e két hónap múlva is fizetésem nyilván nem tudom, de vannak azok a helyzetek, amikre az ember biztosan építkezik. ;)
Megint elmondom, a hangsúly az "erõn felül"-ön van, de nem a hitelek a rosszak, csak mert az emberek alapvetõen hülyék... Azzal persze én sem értek egyet, hogy ezt a bankok kihasználják, és csábítják az embereket hitelfelvételre, de ne a hitel intézményét itéljük el ezért.

a pénz pedig megvan rá, csak a fizetések rendszere alapján nem egyszerre, egy összegben. Ezért van ennek az a bizonyos grafikonja, hogy fiatal korban alacsonyabb fizetés mellett a hitelek összege nõ, aztán egy ponton eléri a fizetés mértékét, majd a fizetés növekedésével idõsebb korban a megtakarítások kezdenek el nõni, miközben a hitelek eltûnnek.

a tõzsdéhez pedig: a jövõbelátás képessége egy kis gondolkozással megvan mindenkinál, lehetett számítani rá, hogy a román Transgaz privatizációja nem lesz rossz bolt, sikerült is rögtön 67%os növekedéssel nyitni. Ezt a hétszeres túljegyzésbõl itélve nem 1-2 ember gondolta így... (sajnos nekünk is csak a töredékét sikerült jegyezni annak, amit szerettük volna)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Egyetértek. Ha nincs pénzem plazmatévére, akkor nem veszek plazmatévét. Ahogy Sec Mergát sem, mert arra tényleg nincs. :) Igaz, szükségem sincs rájuk, de a példa kedvéért no. Meg aztán, ha ki tudok fizetni havi x forintot a hitel törlesztésére, akkor ezt nyilván elõtte is meg tudtam volna tenni, oszt akkor nem lenne kamat ugye. Ellenben, ha nem tudtam félretenni havi x forintot a plazmatévére (mert ugye azon jól néz ki a Barátok Közt), akkor vajh mibõl gondolom, hogy jövõre tudom majd törleszteni a hitel részleteit? :)

Egy barátnõm egyébként ien tõzsdaizébõl meg befektetések birizgálásából él. Meglehetõsen jól. Sosem értem mirõl beszél, amikor megkérdem mizújs a munkájával. :D Igaz, õ sem érti, ha én kezdek neki magyarázni az aktuális problémákról a légtérszerkezettel kapcsolatban, szal jól megvagyunk, ha néhanap összefutunk, így mindig olyan semleges témák felé kell terelni a beszélgetést, mint szex, párkapcsolatok, idõjárás. :D

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Nem az információ illegális, hanem annak a kihasználása :D
Azért nem mind1 :)

Ha vkit érdekel, nem kell még szakkönyvet se venni, elég a Sammuelson-bibliát felütni, jól leírja, hogy miért csak a szerencsén múlthat, ha nagyot szakítasz vagy nagyot buksz.
(kivéve persze a fenti esetet; pl, ha bennfentes vagy, és tudod, h jön egy MOL felvásárlás, és tanácsolod a szomszédnak, h "na, most vegyen" és a tanács fejébe a haszon felét várod el, stb - bár sztem így se lehet hatalmas hasznot realizálni, mert a felügyeletnek azonnal feltûnik egy jól idõzített NAGY felvásárlás/eladás, stb)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
És tényleg nem tudsz várni 3 hónapot egy tv-re? Inkább tejelsz a bankoknak?
Honnan tudod, hogy 2 hónap múlva is lesz fizetésed? Mindezt egy fogyasztási cikkért? Ehh....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Hát igen, ha nem lennének azok a balfaszok, akik a nagy pénz reményében kockáztatják a pénzüket akkor a hozzáértõk sem keresnének sokat. És még egy egyszer, ha a tõzsdén tudod, hogy hogyan alakulnak a részvény árak, akkor vagy a jövõbe látsz vagy illegális információkkal rendelkezel.

A sebesség mindent megold.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts

nagy tozsdesek szoktak mondani, hogy abbol elnek, hogy masok nem ertenek hozza.

ez a netes pokernél is valahogy így mûködik... ;)

a hitelt pedig fölösleges a világ megrontójaként beállítani. Ha most nincs pénzem plazmatévére/kanapéra/autóra, de szeretnék egyet minél hamarabb, akkor keresek egy normális kamatozású hitelt (neadj' Isten kamatmentes részletfizetést) és megveszem arra. Mivel havi rendszeres jövedelmem van, ezért tudom elõre, hogy fogom-e tudni törleszteni. A kamat pedig annak az ára, hogy nem várok 3 hónapot, mert én addig is élvezni szeretném az új TVmet. A hangsúly az ésszerûségen van. (ha múlt hónapban alig tudtam kifizetni a rezsit nyilván nem veszek jövõ hónapban részletre tévét, csak mert karácsony van...)

konás vagy valaki aki közg-re jár: van egy grafikon, ami életkor függvényében mutatja a megtakarítást/hitelfelvételt. Az pont ide vágna, érdekes ábra, ha megtaláljátok berakhatnátok. :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Üzenem Dignek hogy elõtolhatná az arcát.. meg a pénzt is.....

ha már sehol nem lehet elérni....

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nagy tozsdesek szoktak mondani, hogy abbol elnek, hogy masok nem ertenek hozza.
midenki nek csillog a szeme, hogy gecc majd az en farkamon is szupermodellek fognak porogni meg kibaszott nagy autoval fogok jarni
amivel be sem ferek a mekdrajvba.
osztan nemi bukta utan kiszal.

figyelni kell nagyon
nem idegeskedni
kicsit erteni hozza

sokszor gondolkoztam man rajta en is
igaz egyszer sem olvastam rola semmit
mit hogyan lehet elkezdeni csinalni

ha beut a tema es akkor hatradolok es majd jo lesz dolog meg hat...
ilyen szerintem nincs
meg kell erte dolgozni
amivel szamomra nincs baj -3 munkahlyem van most- csak fizessek is meg

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ez nem magyar dolog. itt mindenkinek van hitelkartyaja. nekem is. csajomnak 4 van, osszesen ugy 3ezer font limittel.

es az angolok is vesznek meg mindent nyakra-fore aztan meg vakarjak a fejuket hogy hogy a francba lehetne visszafizetni. az en hitelkartyamrol mindig csak egy parszaz font hianyzik, mikor epp veszek valamit, aztan egy-ket het mulva visszatolom ra az osszeget. igy beleferek a kamatmentes idoszakba.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

A hitelhez annyit. Hitelre csak lakást, mert azt másképp nem tudod megoldani. Másra nem kell hitel. Nem létszükséglet. Azt vegyél, amire pénzed van.

Nekem a hitellel az a bajom, h sokan tényleg odaáig jutnak, h plazma tv-t vesznek belõle karácsonyra.
A hitel nem rossz dolog, csak tudni kell használni. Lehet befektetni, lehet belõle tanulást finasszírozni. Lehet olyan dolgokra használni, ami késõbb bõven megtérül. Csak a magyar rögvalóság mást mutat sajnos.

Mondom ezt úgy, h még soha semmikor nem vettem fel hitelt. :)
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
A hitelhez annyit. Hitelre csak lakást, mert azt másképp nem tudod megoldani. Másra nem kell hitel. Nem létszükséglet. Azt vegyél, amire pénzed van. Akkor nem úszol el. Nekem 1x volt Citybankos hitelkártyám, egy év alatt is alig sikerült kijönni belõle! Azóta csak azt veszem meg, amire van kp. ha nicsen gyûjtök. Ha nem jön össze, akkor nem veszem meg.
Diákhitel jó, csak érdemes megnézni, hogy ha csak annyit fizetsz, ami a minimum, akkor közben nõ a tartozásod!
Egyben meg csak akkor tudod kifizetni, ha letiltod, hogy vonják. Nagy kasza az...

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
A bringászás bárhogy jó :) Egyedül, többen, gyorsan, lassan, felfelé vagy lefelé, síkon szenvedve a szembeszéllel, vagy lejtõn suhanni a hátszéllel.
Mindegy :) Ride 4eva'
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Én speciel egyedül szeretek bringázni. :)

én is....

max plusz 1-2 hasonló erõnlétû ember, de az meg ritkán jön össze.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Én speciel egyedül szeretek bringázni. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts

a bringazas csak ugy jo ha sokan vagyunk erre mar en is rajottem. sok ember - jo hangulat, es ez kb havonta egy-ketszer. pont eleg. melozas mellett tobbre ugyse nagyon van ido. melo plusz csalad mellett meg foleg. szoval nem az a lenyeg hogy versenyzel vagy nem, hanem hogy hasonloan idiota bringas emberek kozott vagy es jol erzed magad

És ez mennyire IGAZ!
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a bringazas csak ugy jo ha sokan vagyunk erre mar en is rajottem. sok ember - jo hangulat, es ez kb havonta egy-ketszer. pont eleg. melozas mellett tobbre ugyse nagyon van ido. melo plusz csalad mellett meg foleg. szoval nem az a lenyeg hogy versenyzel vagy nem, hanem hogy hasonloan idiota bringas emberek kozott vagy es jol erzed magad
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
váá! kiégett az asztalilámpám izzója! :mad:

de van hozélámpa jeeejeee! :D

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

Szolj ha indulsz valamelyik versenyen, viszek kamerat meg tancoscsajokat ;) :D :D

kabbe :D

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
...Kinek is van olcsó dh gépe eladó?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"