Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
43589 replies to this topic

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

... rádõl mondjuk az udvarban játszó gyerekedre. Régebben nem kellett, pl a Kheosz piramisnál is leszarták az építménymagassági elõírásokat...:D

Ahhoz képest jól bírja!:D (És szerencsére nem olyan gyerekredõlõs alakja van...:) )

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Pesten meddig hozza ki a posta a csomagot? Kb? mármint ma még számíthatok rá?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Persze, Shimanoban is fizethetsz. :D Majd kitalálunk valamit, ne gondolj nagy ügyre. Két hétig most sûrûben vagyok, szóval majd utána.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Dante: köszi a választ. Ha realizálódik minden, kereshetlek ez ügyben?

Lor: ha tõlem kérdezed, akkor ott a völgyben 2000 négyzetméter olyan max 2,5milla

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Dante: kérdés: kajibára, pecura, fa tározóra, stb. nem csak akkor kell engedély, ha szilárd burkolat (mondjuk beton alap) van alatta? Vagy ez régebben volt csak és most már mindenre kell?

Mindenre kell. Ellenpélda. Felhúzok egy kilátó tornyot a kerted mellett, nem betonozom le (hehe, megúsztam az engedélyt), jön egy kis szél, s rádõl mondjuk az udvarban játszó gyerekedre. Régebben nem kellett, pl a Kheosz piramisnál is leszarták az építménymagassági elõírásokat...:D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
-beton az kábé 15-20 centi vastag, értelemszerûen valami jó kis kavicságyon - az se baj, ha 3x3-as négyzeteket ledilatálsz, ne repedezzen szét az elsõ tél után
-fontos, hogy fagyálló vacakot belevegyél (2000 egy zsákkal), mert ez az, amit 10-bõl 9-szer kihagynak, s rohad is szét az elsõ fagy beköszöntekor
-ha a betonba egy acélhálót beleteszel, az nem lenne hülyeség

Nem hangzik ez nagy ügynek, én komolyabb dologra gondoltam. Kábé adminisztratív okokból kell csak engedélyezni, túl sok macera nincs vele. Találd ki, hogy milyen legyen, annak nem szokott jó vége lenni, ha az ács találja ki - tisztelet a kivételnek.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Menj haza.
:)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
mi penzert adnak ekkora telkeket?

kaptam megint nemi melot.
heten harmadik projekt vazz

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Dante: kérdés: kajibára, pecura, fa tározóra, stb. nem csak akkor kell engedély, ha szilárd burkolat (mondjuk beton alap) van alatta? Vagy ez régebben volt csak és most már mindenre kell?

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
A sógor szerint, aki ács, az anyagköltség 100-ból megvan (fa+betonozás+kellékanyagok) az alapterület 6mx6m, állítólag 40cm-es alap, amiben 20cm a beton. Kb 2,5 T-t kell elbírnia a betonnak. A komplett felépítmény fa lenne (mert azt õ megcsinálja ingyen+a szomszég erdész)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Köszi!
Egy ilyen garázs tervezése saccra mennyi?

3-5% szokott lenni egy ház esetében - de míg nyilván egy 30M háznál az 1,5M reális lehet, egy 300e-s könnyûszerkezetes vacak esetében a 15e meg nagyon kevés. Órabérben csinálják meg, szerintem max 4-5 óra...és itt mindenki annyit kér el, amit akar. A tervezõi díjszabás 5700+ÁFA elvileg. Én csináltam feketén ilyesmit, egy rámpatervet egy garázshoz, némi tereprendezéssel, az 20 pénz volt. Találd ki elsõkörben, hogy mennyit szánnál rá - mármint az egész garázsra.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Messzirõl kerülöm továbbra is ezeket a hivatalokat. ;)

Én is, ugyanis a kamarai törvény értelmében ez az ügyintézés (=sorbanállás) a megrendelõ feladata...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

thy; 3% az irreális, vagy a tajgán igaz csak...10-15-25 % szokott lenni a gyakorlatban

Köszi!
Egy ilyen garázs tervezése saccra mennyi?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Dante: mélygarázs mehet?

Dehogy. Azt még sokkal nehezebb engedélyeztetni! Talajmechanika, geofizika...mégis, pl mit csinálnál, ha a te "okos" szomszédod kiásna melletted sufnituningként egy mélygarázst, hogy "jóleszazoda", neked meg a nappalidban félbetörne a padló, s az egyik fal 10 centivel lejjebbmenne? :D Értsétek meg, ne szivatásként vannak ezek így megszabályozva, van ezer szempont, ami igen nagy galibát okozhat.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Dante kb le is írt mindent. Köszi. Messzirõl kerülöm továbbra is ezeket a hivatalokat. ;)

Ui.: Én ma nem is dolgoztam. beeeee :)

Dante: zártkert az enyém is és az biza 3%.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
ez a sufni, kajiba, sátor dolog komoly?! :-O
nyáron sátrazol a kertedben, és ezér törvényileg megb.hatnak??

tudom hogy gyakorlatilag lehetetlen de ilyen le van írva papírra vhova?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
thy; 3% az irreális, vagy a tajgán igaz csak...10-15-25 % szokott lenni a gyakorlatban

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Dante: mélygarázs mehet?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
GGX: áll még a dolog? autóval vagyok mostanában már, és csepelig minimum el tudom vinni!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

2000-nek a 3%-a 60, és hogyha ez az össz beépíthetõséget jelenti, akkor nem hinném, hogy a már meglévõ házatok és a leendõ garázs együtt beleférne a 60nm-es alapterületbe... vagy igen?

Mondassz valamit:) Az a baj, hogy nem értek hozzá, csak akarok egy két autós garázst mûhellyel:D

Tamaska: én meg a fizudat szeretném:-P