Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
43589 replies to this topic

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
cimacimar: nekem csak 3 csapattársam árulja/-ta a bringáját darabokban vagy egészben...nekik ez így éri meg, hogy a szponzori bringát eladják jó áron, sokat nem buknak rajta, aztán vesznek újat.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
az iwiw a barátotok:)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a most fenn lévõ aprók 70%-a tuti lopott, fõleg ami a vázakat és a közv. ehhez kapcsolódó cuccokat illeti. Gondolom mindenki tisztában van vele... szégyen!

inkább szponzorált bringások adják el a ~féláron megkapott bicajokat/vázakat, így õk szinte semmit nem buknak rajta...
priviben szívesen linkelek Neked párat, csapat/versenyzõ megnevezéssel ;)

edit
Ralph is árulja a Rocky Mountaint :o

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a most fenn lévõ aprók 70%-a tuti lopott, fõleg ami a vázakat és a közv. ehhez kapcsolódó cuccokat illeti. Gondolom mindenki tisztában van vele... szégyen!

ás ezt az állításodat mivel támasztod alá?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

amíg szeretett államunk ezt is meg nem szünteti :)

BBB: csak 1 helyen kerestél :P

msn,privát,üzenõfal,szerinted?:)
De már legalább észrvetted :D

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
én nem.. miért lenne?

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 posts

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
kössz a segítséget! szerdán még nyilatkozok vizsgálat után hogy mi van

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
nekünk is van ep., egy csomó kedvezmény.

delma: hanyas a szemed? vagy még nem voltál szemészeten? ha csak alacsonyabb dioptria, akkor nem kell, csak akkor hordani, amikor szükségét érzed...bár szerintem te már el tudod dönteni, mikor kell, és mikor nem. (nyilván mondjuk vezetéshez biztosan, meg majd az uni-n is szerintem)..keretbõl meg kinek mi, az biztos, hogy minél nehezebb, annál fárasztóbb viselni - én anno egy titánszárat-könnyített alukeretest néztem ki, csakhát az ára is olyan volt...arra figyelj, hogy mindenképp olyan legyen a szár-keret kapcsolat, ami rugós - a "fix" hamar eltörhet. sporthoz ûanyag keret a jobb, nekem egy teremfocista haverom pl vett egy ilyen olcsó vastag fekete keretet, aminek a szárai is vastagok, alap mûanyag lencsével, kifúrta a szárait, bele a legerõsebb gumis pánt, amit kapott - nem esik le fejelésnél sem, a lencsét meg fél perc visszapattintani. :) de mindenképp mûanyag lencse, rugós szár.

lencsébõl a sima, nem cylinderes olyan 5-7 ezer/darab, a vékonyítottak meg drágábbak. ha gondolod, hozok neked csütörtökön egy árlistát a visionbõl, akkor megyek kl-ért, hogy milyen lencse meg milyen bevonat mennyibe kerül.

több szemüveges haverom meg most már én is a vision express-re esküszünk, és elég jó akcióik is vannak - én pl olyat fogtam ki õsszel, hogy a keret árából lejött 25%, becsiszolás ingyenes, tükrözödésmentes 1.6os lencse (az 1.7/1.8 a legjobb, minél magasabb ez a szám, annál vékonyabb lencse kell ugyanahoz a dioptriához..alapból 1.5bõl csinálják) felületkeményítve páramentesítõ bevonattal -30%, és ingyenes szemvizsgálat. plusz ugye mindez EP. terhére...jó árban volt, na. meg a suliban most csináltattak csomóan új szemüveget, mindenki visionben. (jó, van, aki a keretet nem ott vette, de lencsében régóta szemüvegek is azt mondják, hogy ott az egyik legjobb)

de ha fõleg monitorhoz kell, akkor érdemes elgondolkodni az ilyen direkt monitorszûrõ bevonaton. ja, és ha cylinderes lencse kell -ezt onnan tudod, hogy a szemészeti papíron lesz két adat: a sima dioptria, illetve a cylinder, itt van egy tengely (ax) fokban, meg egy dioptria-, akkor nekem azt mondták, hogy jobb az egészkeretes, mert a damilosban könnyen elforoghat egéz picit is a lencse, és akkor már nem lesz tökéletes a cylinder.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
amíg szeretett államunk ezt is meg nem szünteti :)

BBB: csak 1 helyen kerestél :P

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
ez tök jó, ezt kombinálva a számlára történõ egyéni befizetések igénybevétele utáni 30%-os évvégi adókedvezménnyel egészen jó áron lehet néhol vásárolni... :)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
nem, semmi köze az adóhoz. az ofotértnél ha szemüveget vagy kontaktlencsét veszek és mondom hogy van ilyen kártyám akkor lejön 30%. mondjuk ez tavaly volt így, idén még nem akartam venni.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts

btw: nekem csak azért mert van ep-m máris -30% ha azzal fizetek, ha nem.

ez a befizetések utáni évvégi adójóváírás miatt -30% vagy valami egyedi okosság? :)

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Airsoft témához csak annyit hogy nem mindegy hogy milyen fegyverrel lönnek meg, kinai piaci mp5-el, vagy valami komolyabb darabbal egy kis tunning után...én azért maszkot biztos felvennék, láttam már képet hogy srácnak hiányzott egyik szemfoga, mert szerencsétlenül érte a lövés...

Amugy Youtube-on van pár érdekes video, ha valakit érdekel a téma, biztos nagyon nagy feeling lehet egy ilyen airsoft csata, föleg ha vannak pl tuszok akiket ki kell szabaditani, elfoglalni majd megtartani egy pontot stb...

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Thez ittvan.

Akár megoldható is, de utánajárást igényel a történet.

Ezt volt nehéz leírni 3 fajta megkeresésre?:P

-=B.B.B.=-

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Én januárban csináltattam új szemüveget. Kerettel, lencsével, munkadíjjal együtt megvolt az 53e...
Az elõzõ szemüvegem amit kb. 6 éve csináltattam, az asszem még épp belefért a 40e-be.
Lassan már 25 éve szemüveges vagyok.
A mûanyag keret lehet, hogy menõ, de átalában ha erõhatás éri, akkor az törik. A fémkeretes általában csak hajlik...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Thez ittvan.

Akár megoldható is, de utánajárást igényel a történet.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
'88 óta vagyok szemüveges,tiszta élmény volt azóta súlyos tízezreket elkölteni rá....

Thez,nem válaszolsz?

-=B.B.B.=-

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts

.

berki: nem fáj az távolról, ha jól fel vagy öltözve. bár amikor haver 30 centirõl lõtt lábszáron, akkor azért azt picit megéreztem - bár kb annyira, mintha sarat mosnék le magasnyomásúval.

Hát jah, 2 méterrõl, kb 15 golyó mellkason, nem fájt. Mindketten meglepõdtünk csak az ellenfél nem egy Kis marokfegyverrel (rugós beratta) volt, hanem egy elektromos Ak47essel...:)

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
remélem van nekik valami ilyesmi. de szerintem nincs:D ezt a szemüveg témát nagyon nem vágom de majd felvilágosítanak. lényeg hogy valami téglalap alakú forma legyen, az anyagát még meglátom. itt a közelben ofotért van meg 2 másik szóval van választék...meg para:|