Ehhh, hasonló mamuszban csoszogok én is...Lehet, hogy meg kellene már tanuljak angolul. Szakszöveget olvasni tudok, ...
Jelentkezz be Regisztrálj

Üzenõfal (archív #3)
Posted 2008. June 06. - 10:24

Posted 2008. June 06. - 10:23

"A nemzetközi gyakorlatban kétféle alapmodell létezik. Az egyikben egyáltalán nem engedélyezett a magáncélú másolás – mint például az Egyesült Államokban – , ezért az adathordozókat nem terheli plusz díj. A másikban azonban különféle mértékben ugyan, de szabad magánfelhasználásra másolatot készíteni jogvédett anyagokról, a szerzõket pedig a kollektív jogkezelés szellemében a termékek árába épített átalánydíjból ellentételezik. (Az Artisjus képviselõje hangsúlyozta, hogy a közhiedelemmel ellentétben a jogdíj nem az illegális másolatok ellentételezésére szolgál.) Nálunk ez utóbbi van érvényben."Egyébként mi a hivatalos álláspont, itthon nem játszott/be nem mutatott sorozat epizódok torrentezése is illegális, vagyis kárt okozok azzal, hogy egy semilyen más formában el nem érhetõ filmet megnézek ?
forrás:
http://itcafe.hu/cik...rat/teljes.html
Posted 2008. June 06. - 10:18

Múltkorjában egy szakadt láncú angol leánykán segítettem, és beszélgetés közben kijött a számon az a szó, hogy "sprocket". És meglepve tapasztaltam, hogy bár leírva sokat láttam már, kimondanom még sohasem kellett.
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Posted 2008. June 06. - 10:15

valojaban a cog fog/fogaskerek
sprocket meg olyan fogaskoszoru szeruseg
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2008. June 06. - 10:10

nem torrent; enciklopédia...
Egyébként mi a hivatalos álláspont, itthon nem játszott/be nem mutatott sorozat epizódok torrentezése is illegális, vagyis kárt okozok azzal, hogy egy semilyen más formában el nem érhetõ filmet megnézek ?
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Posted 2008. June 06. - 10:08

...lehet, hogy ez az ára annak, hogy számítógépes könyvekbõl tanultam angolul...
Apropó, mi a különbség a sprocket és a cog között?
--Trifo
Posted 2008. June 06. - 10:03

http://www.cbs.com/p...g_theory/about/
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Posted 2008. June 06. - 10:00

House-t eddig kétszer gyûrtem végig, de asszem újra kezdem (mint ahogy a Dextert is)...
Én ezeket gyûjtöttem/gyûjtöm be (ABC sorrend):
Dexter
House M.D. ("Doktor House")
Nip/Tuck ("Kés alatt")
Northern Exposure ("Miért éppen Alaszka?")
Six Feet Under ("Sírhant Mûvek")
South Park
Twin Peaks
ez is illik közéjük:
http://www.imdb.com/...771329/episodes
én a sírhant mûveket hagynám ki...

CJ meg nem tud linkre kattintani vagy mi?
Posted 2008. June 06. - 09:31

Félreérthetõen fogalmaztam: olyasmit szoktam kérdezni hogy "megnézzem neked hogy hogyan zárul az évad"? Részletes leírással megtalálható, szinte minden releváns sorozatról - nem torrent; enciklopédia... Szerintem elolvasni elõre a tartalmat marhaság.zOrg: ha nem követed, akkor honnan tudod, hogy mi lesz x résszel késõbb?
House-t eddig kétszer gyûrtem végig, de asszem újra kezdem (mint ahogy a Dextert is)...
Én ezeket gyûjtöttem/gyûjtöm be (ABC sorrend):
Dexter
House M.D. ("Doktor House")
Nip/Tuck ("Kés alatt")
Northern Exposure ("Miért éppen Alaszka?")
Six Feet Under ("Sírhant Mûvek")
South Park
Twin Peaks
Posted 2008. June 06. - 09:24

zOrg: ha nem követed, akkor honnan tudod, hogy mi lesz x résszel késõbb?
Asszem én már sorozatot nézni is lusta vagyok. Letöltöttem egy kupac Housét, oszt ott ül a gépen. Elpazarolt sévszélesség.
--Trifo
Posted 2008. June 06. - 09:14

Ha valakit érdekelné _elõre_ a sorozat tartalma (és nem csak a House M.D.-rõl beszélek) simán megtalálja bizonyos (teljességgel legális és mindenki számára hozzáférhetõ) enciklopédiában - hiszen a sorozatok általában picivel elõrébb járnak Amerikában, mint itthon, így értelemszerûen egy-egy ottkint lefutott rész után ezek tartalma már nem titok nekik.@hozé: írd fehérrel, mert tuti nem fogom megnézni, tehát nem lõsz le semmilyen poént
(Mondjuk a Dexter 2. évad utolsó része valahogy durván kiszivárgott annó a YouTube-ra.)
Szoktam is idegesíteni ismerõseim, amikor általam nem követett sorozatokról diskurálnak hogy: "tudod mi történik xx résszel késõbb"?

vendég_Charon_*
Posted 2008. June 06. - 09:08

@hozé: írd fehérrel, mert tuti nem fogom megnézni, tehát nem lõsz le semmilyen poént
@rmx rider: én is néztem BBC-t, zsír fõzõ, lakberendezõ, pszichológiai mûsorok vannak rajta, meg Doctor Who
vendég_Charon_*
Posted 2008. June 06. - 08:49

minden kalapaccsal lehet sort nyitni
ez folyomanya annak hogy "az nem lehet hogy valami nem sornyito" nem?
@zOrg: nem, csak minden autós ingerült
láttam verekedést, koccanást, dudálást, meg balesetveszélyes szabálytalankodást párat
@tam: ez valamelyik csaj az ABBA-ból?
Posted 2008. June 06. - 08:36

NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2008. June 06. - 08:26

Itt GPRS van csak és az sem full térerõvel.jah, isten hátamögött vagyok, ahol még a 3G se jön
viszont Balatonlellén 7,2 Mbps-ot mutatott
amúgy nem azért mondtam, hogy együtt tudnánk menni, csak úgy eszembe jutott és elújságoltam milyen tróger is vagyok ma.

Posted 2008. June 06. - 08:19

vendég_Charon_*
Posted 2008. June 06. - 08:14

Posted 2008. June 06. - 07:28

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt.