Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
43589 replies to this topic

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Lehet, hogy meg kellene már tanuljak angolul. Szakszöveget olvasni tudok, ...

Ehhh, hasonló mamuszban csoszogok én is...
"In idem flumen bis non descendimus"

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Egyébként mi a hivatalos álláspont, itthon nem játszott/be nem mutatott sorozat epizódok torrentezése is illegális, vagyis kárt okozok azzal, hogy egy semilyen más formában el nem érhetõ filmet megnézek ?

"A nemzetközi gyakorlatban kétféle alapmodell létezik. Az egyikben egyáltalán nem engedélyezett a magáncélú másolás – mint például az Egyesült Államokban – , ezért az adathordozókat nem terheli plusz díj. A másikban azonban különféle mértékben ugyan, de szabad magánfelhasználásra másolatot készíteni jogvédett anyagokról, a szerzõket pedig a kollektív jogkezelés szellemében a termékek árába épített átalánydíjból ellentételezik. (Az Artisjus képviselõje hangsúlyozta, hogy a közhiedelemmel ellentétben a jogdíj nem az illegális másolatok ellentételezésére szolgál.) Nálunk ez utóbbi van érvényben."

forrás:
http://itcafe.hu/cik...rat/teljes.html

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
lor: köszi.

Múltkorjában egy szakadt láncú angol leánykán segítettem, és beszélgetés közben kijött a számon az a szó, hogy "sprocket". És meglepve tapasztaltam, hogy bár leírva sokat láttam már, kimondanom még sohasem kellett.

--Trifo

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
trifo: bringas forumon es bringas ujsagban semmi.
valojaban a cog fog/fogaskerek
sprocket meg olyan fogaskoszoru szeruseg

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

nem torrent; enciklopédia...

Egyébként mi a hivatalos álláspont, itthon nem játszott/be nem mutatott sorozat epizódok torrentezése is illegális, vagyis kárt okozok azzal, hogy egy semilyen más formában el nem érhetõ filmet megnézek ?

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Lehet, hogy meg kellene már tanuljak angolul. Szakszöveget olvasni tudok, szakbeszélgetni - telefonon is - tudok, sörözõs beszélgetni nagyjából megy, de filmet nézni az nem igazán. Ha van felirat, általában értem az angol szöveget is. Ha nincs, akkor percek alatt elvesztem a fonalat. Évekkel ezelõtt megrekedtem ezen a szinten és nem bírok túllendülni rajta...

...lehet, hogy ez az ára annak, hogy számítógépes könyvekbõl tanultam angolul...

Apropó, mi a különbség a sprocket és a cog között?

--Trifo

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
The Big Bang Theory-t nagyon ajánlom mindenkinek, iszonyat poénok vannak benne, sokszor már sírtam a röhögéstõl !

http://www.cbs.com/p...g_theory/about/

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,142 posts

CJ meg nem tud linkre kattintani vagy mi?

de, tud.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts

House-t eddig kétszer gyûrtem végig, de asszem újra kezdem (mint ahogy a Dextert is)...

Én ezeket gyûjtöttem/gyûjtöm be (ABC sorrend):
Dexter
House M.D. ("Doktor House")
Nip/Tuck ("Kés alatt")
Northern Exposure ("Miért éppen Alaszka?")
Six Feet Under ("Sírhant Mûvek")
South Park
Twin Peaks

ez is illik közéjük:

http://www.imdb.com/...771329/episodes

én a sírhant mûveket hagynám ki...:)

CJ meg nem tud linkre kattintani vagy mi?
Sei, soku Si.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,142 posts
Feltöltött kép

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

zOrg: ha nem követed, akkor honnan tudod, hogy mi lesz x résszel késõbb?

Félreérthetõen fogalmaztam: olyasmit szoktam kérdezni hogy "megnézzem neked hogy hogyan zárul az évad"? Részletes leírással megtalálható, szinte minden releváns sorozatról - nem torrent; enciklopédia... Szerintem elolvasni elõre a tartalmat marhaság.

House-t eddig kétszer gyûrtem végig, de asszem újra kezdem (mint ahogy a Dextert is)...

Én ezeket gyûjtöttem/gyûjtöm be (ABC sorrend):
Dexter
House M.D. ("Doktor House")
Nip/Tuck ("Kés alatt")
Northern Exposure ("Miért éppen Alaszka?")
Six Feet Under ("Sírhant Mûvek")
South Park
Twin Peaks

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Felettem valahogy süt a nap ma. Nem akartak elütni, sõt kaptam elsõbbséget ott is, ahol nem lett volna. A nap szépen indult tehát.

zOrg: ha nem követed, akkor honnan tudod, hogy mi lesz x résszel késõbb?

Asszem én már sorozatot nézni is lusta vagyok. Letöltöttem egy kupac Housét, oszt ott ül a gépen. Elpazarolt sévszélesség.

--Trifo

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

@hozé: írd fehérrel, mert tuti nem fogom megnézni, tehát nem lõsz le semmilyen poént

Ha valakit érdekelné _elõre_ a sorozat tartalma (és nem csak a House M.D.-rõl beszélek) simán megtalálja bizonyos (teljességgel legális és mindenki számára hozzáférhetõ) enciklopédiában - hiszen a sorozatok általában picivel elõrébb járnak Amerikában, mint itthon, így értelemszerûen egy-egy ottkint lefutott rész után ezek tartalma már nem titok nekik.

(Mondjuk a Dexter 2. évad utolsó része valahogy durván kiszivárgott annó a YouTube-ra.)

Szoktam is idegesíteni ismerõseim, amikor általam nem követett sorozatokról diskurálnak hogy: "tudod mi történik xx résszel késõbb"? :D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
@tam: ez valamelyik csaj az ABBA-ból?

@hozé: írd fehérrel, mert tuti nem fogom megnézni, tehát nem lõsz le semmilyen poént

@rmx rider: én is néztem BBC-t, zsír fõzõ, lakberendezõ, pszichológiai mûsorok vannak rajta, meg Doctor Who

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

minden kalapaccsal lehet sort nyitni

ez folyomanya annak hogy "az nem lehet hogy valami nem sornyito" nem?

@zOrg: nem, csak minden autós ingerült
láttam verekedést, koccanást, dudálást, meg balesetveszélyes szabálytalankodást párat

@tam: ez valamelyik csaj az ABBA-ból?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
minden kalapaccsal lehet sort nyitni

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

jah, isten hátamögött vagyok, ahol még a 3G se jön :D
viszont Balatonlellén 7,2 Mbps-ot mutatott :)
amúgy nem azért mondtam, hogy együtt tudnánk menni, csak úgy eszembe jutott és elújságoltam milyen tróger is vagyok ma.

Itt GPRS van csak és az sem full térerõvel. ;)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

valami front jön ma?

Ma is megpróbáltak elütni?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
valami front jön ma?

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Azt nem tudom, de nekem tegnap jött meg a Dragon sörnyitós övem... :D

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D