Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
43589 replies to this topic

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
Na! Nehogy már hajbakapjunk!
nem sértõdöttségbõl írtam, nem is kötekedésbõl.
igyekszem asszimilálódni.
csak nehéz még átlátni a renszert, és néha azt sem tudom mit hova írjak, de majd belejövök.
na jóccakát mindenkinek!
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Nekem soha nem mondta senki, hogy ez itt jó hely. Egyszerûen kipróbáltam, hogy tudok e lakásban élni. Hát nem. Pedig ez azért a jobbfajta lakások közül való, mindenféle extra szarral, de így sem megy. Húzok vissza a vadonba.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
A lefekvõk vezére vagyok.

Mindenki mars aludni!

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
hivatkozás van benn.
ugyanúgy, ahogy egy hozzászólásba lehet tenni, aláírásba is.
mi az igazi neved?
gyere az egyesületbe!
ha érdekel, toljál privit

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

litánia törölve.
azért elég háklisak vagytok hallod...

ugyan, én csak megkérdeztem.
személyes vélemény volt, nem kötelezõ semmi.
legalábbis semmi oylasmi, ami nincs fórumszabályzatban, vagy ilyen alapvetõ etikai normákat nem sért.
pusztán szurta a szemem, és megkérdeztem.
nehogymár baj legyen... :P
válaszolhattad volna azt is, hogy "igen"

ezaz bruce, legyél a felkelõk vezére! ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Asszimilálódj.

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
litánia törölve.
azért elég háklisak vagytok hallod...

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Mi van Olee, miért költözöl? Nem bírod a kihívásokat? Menekülsz?! :D

Azt nem értem, hogy annyian mondják, hogy jó hely Bp, aztán meg a peremkerületeket elözönlik a népek. Ehh :]

TripleB: tudom, my bad :( még nem, aszittem nem rendelnek vasárnap.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a profilképed én sem látom.

litánia feltétlen szükséges a tartózkodási hely megjelöléshez? csak kérdem.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
Szia!
bocs már, de hogy állítottad be, hogy alúl, a "saját"-ra kattintva bejön a képtáras oldalad?
meg nem látom a profilképem se, ti látjátok, vagy mi van?

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Ó az más tészta. Külön pénztár.
Most építkezés lesz ezerrel. Gyorsan összedobok egy endurogépet, amíg az új ház el nem viszi az összes pénzem.

tam:köszi

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ne irtam orujje ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

basszus tamaska te is ilyen faszságokkal vagy elfoglalva ahelyett, hogy válaszolnál a váltók/váltókarok topikban. Te voltál az egyik reményem.
Meg Vole, de õ úgyis szarik rám.:)

elment a kecó(amihez gratula :)) s mindjárt biciklialkatrészbe fekteted az árát?;)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
basszus tamaska te is ilyen faszságokkal vagy elfoglalva ahelyett, hogy válaszolnál a váltók/váltókarok topikban. Te voltál az egyik reményem.
Meg Vole, de õ úgyis szarik rám.:)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
negatív. idõsebbek szerint egy új nõ.
Könczey Kinga névre hallgat.
Te is itt tengetted a napjaidat Vp-ben? milyen szakon?
ez tök érdekes :)

hmm, gazdaság szociológia...
nagy kérés lenne, hogy feltedd valahova netre, ahol elérem? vagy mail...
lécci

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
meg ha használja is a hálót akkor f.szt és p.nát ír be a keresõbe

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en is azt mondom, hogy ird at. de alapnak talan jo. nezz ra csatolmanyra, akad meg mas is, ha esetleg kesobb kell.

meg mindig az a kockas zakos felig bolond szexualpszichologus az eloado? Valami Erno.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
forrást tudnál mondani?
ez netrõl van?
mert akkor átírom jobban :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ebbol mar csak osszehozol valamit, nem?

minden tanar azt mondja, hogy nezi neten. egyikse nezi.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
A természetes tárgyak vonásai

A természetes tárgyak alakja bonyolultabb, mint a vonalaké és a görbéké, inkább az egyszerû geometriai formákra hasonlít. A vonásokból bármely felismerhetõ tárgynak összerakhatónak kell lennie. A tárgyak leírása a részeken kívül a tárgyak közötti viszonyokat is tartalmazza. Egy tárgyat általában ugyanúgy látok, de vannak bizonyos konstanciák, amelyek megváltoztatják a tárgy észlelését. Ezek:
  • Világosság-konstancia: mennyi fényt ver vissza pl. egy sötét szobában valami fényes vagy a tengerparton valami koromfekete. A környezet fényviszonyaihoz viszonyítom a tárgy világosságát.
  • Szín-konstancia: színek egymáshoz viszonyítása
  • Alak-konstancia: kinyílik az ajtó megváltozik a tárgy észlelt alakja
  • Hely-konstancia: a tárgyak elhelyezkedését vizsgálom a környezetben
  • Nagyság-konstancia: tárgyak egymáshoz viszonyított nagysága
Felülrõl lefelé irányított folyamatok

• A kontextus nagy hatással van arra hogyan észlelek.
A kontextust a személy ismeretei és elvárásai irányítják. Megkönnyítik a tárgyak, személyek, szituációk, gondolatok (olvasott szöveg esetében) gyorsabb és könnyebb észlelését, automatikus felismerését. Ebbõl adódik, hogy az oda nem illõ dolgokat nehezebben fogjuk fel, ha hirtelen nem várt helyen ismerõsbe botlunk, talán nem ismerjük fel, illetve a bonyolult szavakkal teli szöveg is megnehezíti annak feldolgozását, koncentrált figyelemre van szükség.
A figyelem szerepe

Az idõ nagy részében annyi inger bombáz minket, hogy képtelenek vagyunk mindent felismerni. Egy részük mindenképp benyomul tudatunkba, bármit is csinálunk éppen, de bizonyos korlátok között megválaszthatjuk, mit észleljünk. Az ingerek többségének nem vagyunk tudatában, amíg oda nem figyelünk rájuk. A válogatás folyamatát szelektív figyelemnek hívjuk.
  • Szelektív látás
  • A látás = a szemek mozgása mindaddig, amíg a kérdéses tárgy a retina legérzékenyebb területére, a foveára nem vetül),
  • A letapogatás nem egyenletes mozgás, hanem egymás utáni fixációk sorozata. A fixációk nincsenek egyenletesen elosztva, de nem is véletlenszerûek. A kép leginformatívabb helyeire kerülnek, oda, ahol a fontos ismertetõjegyek vannak.
  • Szelektív hallás
  • Fejünk elmozdításával a hangforrás irányába, azonban ez a legtöbb esetben nem kívánatos dolog, pl. koktélpartin
  • Szerencsére képesek vagyunk arra, hogy pusztán mentális eszközökkel válasszunk a figyelni kívánt üzenetek közül
  • Mára sok adat bizonyítja, hogy észlelõrendszerünk a nem figyelt ingereket is feldolgozza valamilyen mértékig (pl. mindig meghalljuk ha rólunk beszélnek), még akkor is, ha azok sohasem válnak tudatossá. A figyelem hiánya tehát nem gátolja teljesen az üzenetet, inkább csak elhalványítja, mint a hangerõ-szabályozó, amely letekerhetõ, de nem kapcsolja ki a készüléket.
  • Korai, illetve késõi szûrés (figyelem-megosztási kísérletek az információ szelektálására)
  • korai szelekció = még azelõtt hagyunk figyelmen kívül valamit, hogy tudnánk a pontos jelentését
  • késõi szelekció = csak azután hagyjuk figyelmen kívül, miután tisztába kerültünk a jelentésével (bal fülbe mondják: „Teljesen üres volt a tank”, közben jobb fülbe mondják: Tartály” ezután az az értelmezés születik, hogy „Nincs benzin” pedig lehetett volna lánctalpas tank is.)
  • A vonások egyesítése
A figyelem nemcsak szelektál, de egyesíti, összerakja az egy tárgyhoz tartozó vonásokat. (ülön figyelem szükséges például ahhoz, hogy bizonyos tárgyakhoz milyen színek és egyéb formák tartoznak, gyors felidézés után az ember homályos képet tud csak visszaadni.

RAUH-Welt
B E G R I F F