Jelentkezz be Regisztrálj

Üzenõfal (archív #3)
Posted 2006. November 20. - 02:10

nem sértõdöttségbõl írtam, nem is kötekedésbõl.
igyekszem asszimilálódni.
csak nehéz még átlátni a renszert, és néha azt sem tudom mit hova írjak, de majd belejövök.
na jóccakát mindenkinek!
Posted 2006. November 20. - 02:09

Posted 2006. November 20. - 02:07

Mindenki mars aludni!
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Posted 2006. November 20. - 02:06

ugyanúgy, ahogy egy hozzászólásba lehet tenni, aláírásba is.
mi az igazi neved?
gyere az egyesületbe!
ha érdekel, toljál privit
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2006. November 20. - 02:05

ugyan, én csak megkérdeztem.litánia törölve.
azért elég háklisak vagytok hallod...
személyes vélemény volt, nem kötelezõ semmi.
legalábbis semmi oylasmi, ami nincs fórumszabályzatban, vagy ilyen alapvetõ etikai normákat nem sért.
pusztán szurta a szemem, és megkérdeztem.
nehogymár baj legyen...

válaszolhattad volna azt is, hogy "igen"
ezaz bruce, legyél a felkelõk vezére!

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. November 20. - 02:03

Posted 2006. November 20. - 02:00

azért elég háklisak vagytok hallod...
Posted 2006. November 20. - 01:57

Azt nem értem, hogy annyian mondják, hogy jó hely Bp, aztán meg a peremkerületeket elözönlik a népek. Ehh :]
TripleB: tudom, my bad

Posted 2006. November 20. - 01:52

litánia feltétlen szükséges a tartózkodási hely megjelöléshez? csak kérdem.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. November 20. - 01:46

bocs már, de hogy állítottad be, hogy alúl, a "saját"-ra kattintva bejön a képtáras oldalad?
meg nem látom a profilképem se, ti látjátok, vagy mi van?
Posted 2006. November 20. - 01:25

Most építkezés lesz ezerrel. Gyorsan összedobok egy endurogépet, amíg az új ház el nem viszi az összes pénzem.
tam:köszi
Posted 2006. November 20. - 01:22

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. November 20. - 01:21

elment a kecó(amihez gratulabasszus tamaska te is ilyen faszságokkal vagy elfoglalva ahelyett, hogy válaszolnál a váltók/váltókarok topikban. Te voltál az egyik reményem.
Meg Vole, de õ úgyis szarik rám.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2006. November 20. - 01:14

Meg Vole, de õ úgyis szarik rám.

Posted 2006. November 20. - 01:13

Könczey Kinga névre hallgat.
Te is itt tengetted a napjaidat Vp-ben? milyen szakon?
ez tök érdekes

hmm, gazdaság szociológia...
nagy kérés lenne, hogy feltedd valahova netre, ahol elérem? vagy mail...
lécci
Posted 2006. November 20. - 01:13

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2006. November 20. - 01:11

meg mindig az a kockas zakos felig bolond szexualpszichologus az eloado? Valami Erno.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. November 20. - 01:09

ez netrõl van?
mert akkor átírom jobban

Posted 2006. November 20. - 01:04

minden tanar azt mondja, hogy nezi neten. egyikse nezi.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. November 20. - 01:04

A természetes tárgyak alakja bonyolultabb, mint a vonalaké és a görbéké, inkább az egyszerû geometriai formákra hasonlít. A vonásokból bármely felismerhetõ tárgynak összerakhatónak kell lennie. A tárgyak leírása a részeken kívül a tárgyak közötti viszonyokat is tartalmazza. Egy tárgyat általában ugyanúgy látok, de vannak bizonyos konstanciák, amelyek megváltoztatják a tárgy észlelését. Ezek:
- Világosság-konstancia: mennyi fényt ver vissza pl. egy sötét szobában valami fényes vagy a tengerparton valami koromfekete. A környezet fényviszonyaihoz viszonyítom a tárgy világosságát.
- Szín-konstancia: színek egymáshoz viszonyítása
- Alak-konstancia: kinyílik az ajtó megváltozik a tárgy észlelt alakja
- Hely-konstancia: a tárgyak elhelyezkedését vizsgálom a környezetben
- Nagyság-konstancia: tárgyak egymáshoz viszonyított nagysága
- A kontextus nagy hatással van arra hogyan észlelek.
A figyelem szerepe
Az idõ nagy részében annyi inger bombáz minket, hogy képtelenek vagyunk mindent felismerni. Egy részük mindenképp benyomul tudatunkba, bármit is csinálunk éppen, de bizonyos korlátok között megválaszthatjuk, mit észleljünk. Az ingerek többségének nem vagyunk tudatában, amíg oda nem figyelünk rájuk. A válogatás folyamatát szelektív figyelemnek hívjuk.
- Szelektív látás
- A látás = a szemek mozgása mindaddig, amíg a kérdéses tárgy a retina legérzékenyebb területére, a foveára nem vetül),
- A letapogatás nem egyenletes mozgás, hanem egymás utáni fixációk sorozata. A fixációk nincsenek egyenletesen elosztva, de nem is véletlenszerûek. A kép leginformatívabb helyeire kerülnek, oda, ahol a fontos ismertetõjegyek vannak.
- Szelektív hallás
- Fejünk elmozdításával a hangforrás irányába, azonban ez a legtöbb esetben nem kívánatos dolog, pl. koktélpartin
- Szerencsére képesek vagyunk arra, hogy pusztán mentális eszközökkel válasszunk a figyelni kívánt üzenetek közül
- Mára sok adat bizonyítja, hogy észlelõrendszerünk a nem figyelt ingereket is feldolgozza valamilyen mértékig (pl. mindig meghalljuk ha rólunk beszélnek), még akkor is, ha azok sohasem válnak tudatossá. A figyelem hiánya tehát nem gátolja teljesen az üzenetet, inkább csak elhalványítja, mint a hangerõ-szabályozó, amely letekerhetõ, de nem kapcsolja ki a készüléket.
- Korai, illetve késõi szûrés (figyelem-megosztási kísérletek az információ szelektálására)
- korai szelekció = még azelõtt hagyunk figyelmen kívül valamit, hogy tudnánk a pontos jelentését
- késõi szelekció = csak azután hagyjuk figyelmen kívül, miután tisztába kerültünk a jelentésével (bal fülbe mondják: „Teljesen üres volt a tank”, közben jobb fülbe mondják: Tartály” ezután az az értelmezés születik, hogy „Nincs benzin” pedig lehetett volna lánctalpas tank is.)
- A vonások egyesítése
RAUH-Welt
B E G R I F F