Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
43589 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
mentem volna de...:)
te alkesz.:P

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
az ótós link nagyon tetszik
úgy döntöttem, hogy kihagyom a reggeli óralátogatást, amíg emberi fejem nem lesz :P

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

a vadaszat nem sport.

a sportloveszet meg nem veszelyes.

nemhiszem hogy nem egy politikus is munkából csinálná

a nem veszélyességrõl meg kérdezd meg a bme-s tûzoltókat.

sport, méghozzá igeniscsak extrém.

menj ki a FeHoVa-ra. már ha a mi kedves EXPO-nk jóvóltából még lesz ilyen:)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Olvastad-e? http://hvg.hu/hvgfri...vgfriss117.aspx
Itthon mi lenne ebbol. Tomegverekedes. :)

------------------------

Malna

Azaz?

------------------------

Hja, ahogy Tiger druszam mondotta volt, nem kell tultenyeszteni es nincs mit irtani. Nem mellesleg, ha sok a vad, hat legyen sok. Kicsit sem vagyok oda azert a gondolatert, hogy majd az ember eldonti, mindenki mas hol, milyen szamban, mekkora teruleten es milyen korulmenyek kozott elhet. Irtsunk ki mindent es mindekit. Jo az irany. A vadaszat pedig nem sport. Oda lehet allni egy vaddisznonak kis kezevel, esetleg szuro-vago szerszammal, aztan meg lehet mutatni ki az ur a gaton es akkor sportnak fogom tartani. Addig, amig tavolrol, lesbol, lofegyverrel, addig nalam a szanalom kategoria. Persze sport, hogyne sport. Mondjuk lojek csak egymast halomra, ahogy a cikkben. Ennyivel is kevesebb.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

tulszaporulatrol hallottal-e mar? van a vadaszatnak ertelmes indoka is. persze en is utalom ezt az egesz vadaszosdit, mert presztizs, meg gazdag emberek sportja, meg ugyis csak a csoportos berugas az egesznek a lenyege.

a tulszaporulatot tudná kezelni erdészetenként 2 hivatásos vadász....a mesterségesen túltartott vadállománynak pedig pont az az oka hogy a jól fizetõ puskás embereknek legyen mit a fegyver csöve elé terelni.....

de van topikja a témának
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a vadaszat nem sport.

a sportloveszet meg nem veszelyes.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
a vadászat amúgy mér nem extrémsport? :confused:

jön ugye majd (esetleg) a törvénytervezet, abban nincs benne a vadászat. Pedig drága és veszélyes sport.
Meguntam az aláírásom....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
tulszaporulatrol hallottal-e mar? van a vadaszatnak ertelmes indoka is. persze en is utalom ezt az egesz vadaszosdit, mert presztizs, meg gazdag emberek sportja, meg ugyis csak a csoportos berugas az egesznek a lenyege.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
köszönjük, majd értesítjük

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Remelem senkit nem sertek meg, de velemenyem szerint szarok ra, hogy puskas ember vagy vadasz. Nalam az a nemnormalis kategoria, ha valaki eles lofegyverrel lovoldozik hobbibol. Meg ha erdoben is, allatra is.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

oszlop és szõlõtõke szépen ropog a cserépkályhában hideg téli estéken ;)

egyébként lassan oda jut a világ, hogy mi fizetünk azért, hogy valakinek odaadhassuk mûvelésre a földet. szõlõ formájában nem találnánk rá embert szerintem. sima földként meg majd vetnek bele búzát, kukoricát stb.

viszont ha elég nagy, és papíron is szölõ akkor kérhettetetk volna kivágási támogatást...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás

....majd vetnek bele búzát, kukoricát stb.

és bizalmat? :D
Meguntam az aláírásom....

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
oszlop és szõlõtõke szépen ropog a cserépkályhában hideg téli estéken ;)

egyébként lassan oda jut a világ, hogy mi fizetünk azért, hogy valakinek odaadhassuk mûvelésre a földet. szõlõ formájában nem találnánk rá embert szerintem. sima földként meg majd vetnek bele búzát, kukoricát stb.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

én is úgy gondoltam hogy e két fogalom kb 90%-ban megegyezik....:)

na ugye :) egyébként én korlátoznám bizonyos kor fölött a fegyverviselést ,de a vezetõi engedélyt is....

András,azt mivel szántják fel?durva lesz....keressetek vmi jó nagy erõgépet :-) ha bérbe akarjátok adni akkor hozzá se nyúljatok mert minek :D

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

én nem vitázok,csupán csak a tényeket közöltem.Nálunk vadásztársaságok vásárolnak,nem puskás emberek társasága

én is úgy gondoltam hogy e két fogalom kb 90%-ban megegyezik....:)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
kiásás nem, meg gyomirtás se, de szántás igen.
meg ha találunk valakit rá, aki mûveli, akkor már az õ gondja lesz az egész...

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

föld színén el van hasítva fejszével, csákánnyal. csak az oszlopoknak kell aláárkolni, mert azok mélyen vannak.
jah mondtam, hogy ez a régi fajta TSZ szõlõ? :)

ha rám hallgatsz akkor a tönköket is kiásod mondjuk pár centire a föld alatt és utána totális gyomirtás ,nem egybõl bele a fûmag ;) mert utána lesz anyázás ha kikelnek a gyomok

-=B.B.B.=-

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
föld színén el van hasítva fejszével, csákánnyal. csak az oszlopoknak kell aláárkolni, mert azok mélyen vannak.
jah mondtam, hogy ez a régi fajta TSZ szõlõ? :)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

ne nyissunk vitát, de a Vadász nem lövi le a társát, olyat csak a puskás ember csinál....

én nem vitázok,csupán csak a tényeket közöltem.Nálunk vadásztársaságok vásárolnak,nem puskás emberek társasága

Konás,a gyökereket kiássátok? elég mélyre lemennek a gyökerek

-=B.B.B.=-

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

remélem a szölõt is kicsapkodjátok, és valami hasznosabb növényt raktok a helyére

simán. pénteken lecsípkedtem a vékonyabb ágakat (2 óra). aztán tegnap kivagtaltuk a tõkéket faterral - 2,5 óra, és tegnap és ma meg kiszedtük az oszlopokat - 4-5 óra.
ez mind egy sorra írtam. összesen van 8. :(

már 4-5 éve jártatom a pofám, hogy adjuk el, vagy bérbe, vagy akármi, de csak most jutottunk el addig, hogy rájöttek, nem megyünk semmire a szõlõvel és kivágjuk. semmi haszna, mert külterület és nem lehet házat, csak gazdasági épületet rátenni...

ültetünk bele füvet :)