te alkesz.
Jelentkezz be Regisztrálj
Üzenõfal (archív #3)
Posted 2006. December 04. - 09:18
Posted 2006. December 04. - 09:13
úgy döntöttem, hogy kihagyom a reggeli óralátogatást, amíg emberi fejem nem lesz
Posted 2006. December 04. - 00:39
a vadaszat nem sport.
a sportloveszet meg nem veszelyes.
nemhiszem hogy nem egy politikus is munkából csinálná
a nem veszélyességrõl meg kérdezd meg a bme-s tûzoltókat.
sport, méghozzá igeniscsak extrém.
menj ki a FeHoVa-ra. már ha a mi kedves EXPO-nk jóvóltából még lesz ilyen:)
Posted 2006. December 04. - 00:36
Itthon mi lenne ebbol. Tomegverekedes.
------------------------
Malna
Azaz?
------------------------
Hja, ahogy Tiger druszam mondotta volt, nem kell tultenyeszteni es nincs mit irtani. Nem mellesleg, ha sok a vad, hat legyen sok. Kicsit sem vagyok oda azert a gondolatert, hogy majd az ember eldonti, mindenki mas hol, milyen szamban, mekkora teruleten es milyen korulmenyek kozott elhet. Irtsunk ki mindent es mindekit. Jo az irany. A vadaszat pedig nem sport. Oda lehet allni egy vaddisznonak kis kezevel, esetleg szuro-vago szerszammal, aztan meg lehet mutatni ki az ur a gaton es akkor sportnak fogom tartani. Addig, amig tavolrol, lesbol, lofegyverrel, addig nalam a szanalom kategoria. Persze sport, hogyne sport. Mondjuk lojek csak egymast halomra, ahogy a cikkben. Ennyivel is kevesebb.
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Posted 2006. December 03. - 23:32
a tulszaporulatot tudná kezelni erdészetenként 2 hivatásos vadász....a mesterségesen túltartott vadállománynak pedig pont az az oka hogy a jól fizetõ puskás embereknek legyen mit a fegyver csöve elé terelni.....tulszaporulatrol hallottal-e mar? van a vadaszatnak ertelmes indoka is. persze en is utalom ezt az egesz vadaszosdit, mert presztizs, meg gazdag emberek sportja, meg ugyis csak a csoportos berugas az egesznek a lenyege.
de van topikja a témának
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. December 03. - 22:51
a sportloveszet meg nem veszelyes.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. December 03. - 22:50
jön ugye majd (esetleg) a törvénytervezet, abban nincs benne a vadászat. Pedig drága és veszélyes sport.
Posted 2006. December 03. - 22:44
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. December 03. - 22:43
Posted 2006. December 03. - 22:24
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Posted 2006. December 03. - 21:10
viszont ha elég nagy, és papíron is szölõ akkor kérhettetetk volna kivágási támogatást...oszlop és szõlõtõke szépen ropog a cserépkályhában hideg téli estéken
egyébként lassan oda jut a világ, hogy mi fizetünk azért, hogy valakinek odaadhassuk mûvelésre a földet. szõlõ formájában nem találnánk rá embert szerintem. sima földként meg majd vetnek bele búzát, kukoricát stb.
Posted 2006. December 03. - 20:02
Posted 2006. December 03. - 19:02
egyébként lassan oda jut a világ, hogy mi fizetünk azért, hogy valakinek odaadhassuk mûvelésre a földet. szõlõ formájában nem találnánk rá embert szerintem. sima földként meg majd vetnek bele búzát, kukoricát stb.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2006. December 03. - 18:16
na ugyeén is úgy gondoltam hogy e két fogalom kb 90%-ban megegyezik....
András,azt mivel szántják fel?durva lesz....keressetek vmi jó nagy erõgépet :-) ha bérbe akarjátok adni akkor hozzá se nyúljatok mert minek
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2006. December 03. - 15:13
én nem vitázok,csupán csak a tényeket közöltem.Nálunk vadásztársaságok vásárolnak,nem puskás emberek társasága
én is úgy gondoltam hogy e két fogalom kb 90%-ban megegyezik....
Posted 2006. December 03. - 14:59
meg ha találunk valakit rá, aki mûveli, akkor már az õ gondja lesz az egész...
Posted 2006. December 03. - 14:51
ha rám hallgatsz akkor a tönköket is kiásod mondjuk pár centire a föld alatt és utána totális gyomirtás ,nem egybõl bele a fûmagföld színén el van hasítva fejszével, csákánnyal. csak az oszlopoknak kell aláárkolni, mert azok mélyen vannak.
jah mondtam, hogy ez a régi fajta TSZ szõlõ?
-=B.B.B.=-
Posted 2006. December 03. - 14:41
jah mondtam, hogy ez a régi fajta TSZ szõlõ?
Posted 2006. December 03. - 14:34
én nem vitázok,csupán csak a tényeket közöltem.Nálunk vadásztársaságok vásárolnak,nem puskás emberek társaságane nyissunk vitát, de a Vadász nem lövi le a társát, olyat csak a puskás ember csinál....
Konás,a gyökereket kiássátok? elég mélyre lemennek a gyökerek
-=B.B.B.=-
Posted 2006. December 03. - 14:32
remélem a szölõt is kicsapkodjátok, és valami hasznosabb növényt raktok a helyére
simán. pénteken lecsípkedtem a vékonyabb ágakat (2 óra). aztán tegnap kivagtaltuk a tõkéket faterral - 2,5 óra, és tegnap és ma meg kiszedtük az oszlopokat - 4-5 óra.
ez mind egy sorra írtam. összesen van 8.
már 4-5 éve jártatom a pofám, hogy adjuk el, vagy bérbe, vagy akármi, de csak most jutottunk el addig, hogy rájöttek, nem megyünk semmire a szõlõvel és kivágjuk. semmi haszna, mert külterület és nem lehet házat, csak gazdasági épületet rátenni...
ültetünk bele füvet

Sign In
Create Account
This topic is locked
Back to top