Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
43589 replies to this topic

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Az egész a bizalomról is szól valahol.
Mindenki lehet hanyag, hibázhat, beletörölheti a taknyos kezét a húsba, ilyesmi. Nem konkrét példát mondtam, csak úgy általában tessenek érteni.
Korlátolt pénz és idõkeretbõl pedig nem lehet mindenért a megfelelõ maximális bizalommal illetett helyre elmenni. Kenyér, hús, zöldséges, etc.
Élni is kell, nem?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
en a konyhaban szoktam garazdalkodni
amikor a mutti sertepertel

hust csakis husboltbol

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Én már ettem sokszor és simán ehetõ csak valamelyiket nehéz megrágni. 2 éve voltunk svédasztalos vacsorán és éhes, lusta voltam kivárni a sort a húst sütõ embernél és simán elkezdtem megenni nyersen a húsokat (mindegyik agyonpácolt volt), a többiek meg csak néztek, hogy mit eszem.

A sebesség mindent megold.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Jó, de ez most nem steak, hanem ujjnyi csíkokra vágott feketepecsenye pölö..
Jobb szeretem jól átsütve, mint nyersen, fõleg ha a központi dögkútról vásároltunk. ;)

lor: tatárbífszteknyaminyami, vagy a frissen elütött macskára gondolsz?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nem ettetek meg nyers hust?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
a steak csak úgy jó ha vértócsa gyûlik össze alatta :D

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
medium well, vékony rózsaszín csíkkal a közepén... ;)
a hülye texasiak képesek voltak úgy enni, hogy a közepe nemcsak véres, hanem még hideg is volt. (ergo még csak át sem melegedett rendesen, épp csak megmutatták a serpenyõnek)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Én úgy szeretem a marhahúst, ha rózsaszín a belseje (nyers).

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Fõszakács úrhoz lenne egy kérdésem: miért írják következetesen azt a receptek, pölö marhahúsra, hogy csak forró serpenyõben gyorsan átpirítjuk, amikor attól még simán nyers marad az egész? (További fõzés, sütés, bizgerálás nem lesz.)
Amikor ilyet csinálok, nekem idõvel levet enged, és olyan brassóiszerû valami lesz belõle. Meg persze adott idõ múlva már nem nyers...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

A baj csak az, hogy nekem az jön le mindebbõl, hogy öregszünk. De nem is ez a félelmetes.

Fordítva sajnos nem megy... :(

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Én nem is hittem, hogy ti is voltatok ilyen fiatalok, amíg nem olvastam a topicot.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
A baj csak az, hogy nekem az jön le mindebbõl, hogy öregszünk.
De nem is ez a félelmetes.
Hanem például egy medve!

Szombaton olyan jót gyalogoltunk, hogy csuhajja. Hajnali rajt (TT), igazán tempós teljesítésre hajtottunk, nem is igazán számított, hogy az elsõ öt km után fájt a sarkam. A tizesnél már kezdett elviselhetetlenné válni, meg is kaptam a magamét, hogy mit nyavajgok. Kicsit töri, bírjam ki!
Hazérve cipõ le, zokni le:
jobb sarok: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
bal sarok: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Azóta sántítok, nedvedzik, mint a csiga... :)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Vazzeg, 6 év telt el... félelmetes. :D

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Ja, télleg zsír :D És ki volt õ?

"Joakim, 22 éves, nõtlen. Tanulok GDF-en (elnézést a magasabban kvalifikált iskolák hallgatóitól... :-[) másodéves vagyok, voltam már szakács, pincér, telefon kábelezõ, internet-installátor, sofõr, egy ideig gonosz behajtó, jelenleg diszpécser/ügyintézõ csõdbemenni készülõ légitársaságunknál. CC-érdekelt vagyok, habár a szombati túrámon, miután 3-dszor is úgy éreztem, hogy lef...om a bokám, el gondolkodtam a dolgon... ;D But I like it!  ;D Hat évig birkóztam, 7 évet kosaraztam, jelenleg 3-ik éve kickboxolok szupernehéz súlyban (+91 kg). Ismertetõjelek:
-extrém mértékben kihúzott nyeregcsõ,
-tarka kendõ a fejen (túrákon a bukó alatt)
-széles vállak és hatalmas karok Ehehehe ;D ;D ;D"

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Nem veszi fel, vagy nem is kapcsolható?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Nem tud valaki Paráról?
napok óta nem érem el telefonon..

fontos lenne.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A Ford Explorert csak ajanlani tudom.
Belul nagyon kenyelmes, havernak full elektromos volt, bor ulesek. Ket bringa kompletten siman befert, 3 emberrel, a hatso ulesek osztottan dontve voltak, es kenyelmesen elfertunk.
Terepen pedig jol boldogul. Szekszardon mi azzal oldottuk meg a felszallitast, es akkor elotte pont esett ugyhogy sar is volt. Szoval engem meggyozott azon a terepen.
Termeszetesen extrem helyeken biztos elakad, de olyan helyre csak az megy aki kifejezetten terepezni akar.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Elég egyszerûen ki lehet tölteni egy adóbevallást, ha nem egyéni vállalkozó vagy, már évek óta én csinálom az egész családnak.

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 posts

Az adóbevallás mekkora szivatás lett... Ugye eddig, akinek csak a munkaviszonyából származó jövedelme volt, annak megcsinálta a munkáltató a bevallását. Vissza lehetett igényelni ugye néhány jogcímen néhány forintot. Namost, ha vki visszaigényelne mondjuk Sulinetbõl vmit, akkor helybõl önadózóvá válik, és kezdheti bogarászni az 50 oldalas paksamétát. Rendesek...

a nyomtatvány-kitöltõ programmal szerintem nem annyira vészes kitölteni.
a sajátomat és az muterét is már megcsináltam.
ha gondolod akkor Jorus a tiédet is megcsinálom!:afro:

szam

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Meg van határozva, hogy mien visszaigénylések esetén minõsülsz önadózónak, a Sulinet ide tartozik biztosan, tanfolyamokat nem olvastam át, mivel az engem nem érint.

Emigyen írják:

"Nem kérheti a munkáltatói adóelszámolás elkészítését, aki
- 2006-ban egyéni vállalkozó volt,
- mezõgazdasági õstermelõ volt, és e tevékenységbõl származó bevétele az adómentesség értékhatárát meghaladta, kivéve, ha a nyilatkozat kiegészítéseként az SZJA tv. rendelkezései szerint egyszerûsített bevallási nyilatkozatot tett,
- bármely bevételét terhelõ adóelõleg megállapításakor nyilatkozatában költség levonását kérte,(ide nem értve az Szja törvény szerint igazolás nélkül elszámolható költség levonására tett nyilatkozatot),
- a kifizetõtõl (munkáltatótól) olyan bevételt szerzett, amellyel összefüggésben adó- vagy adóelõleg-fizetési kötelezettség terheli,
- tõzsdei ügyletbõl származó jövedelmet szerzett valamint árfolyamnyereségbõl származó jövedelmet vagy vállalkozásból kivont jövedelmet szerzett, amellyel kapcsolatban az SZJA tv. szerint bevallási kötelezettség terheli,
- ingatlan bérbeadásból származó bevételt szerzett,
- olyan adóköteles bevétele volt, amely alapján a jövedelem külföldön is adóztatható, vagy amely a jövedelemszerzés helye szerint nem belföldrõl származott,
- a napidíjat nem a munkaszerzõdés szerinti munkáltatójától kapja,
- alkalmi munkavállalói könyvvel történõ foglalkoztatása révén bevételt szerzett,
- nem belföldi illetõségû magánszemély,
- nyugdíj-elõtakarékossági nyilatkozat alapján adójának átutalásáról rendelkezik (NYESZ),
- lakás önkormányzatnak történõ bérbeadásával összefüggésben a szerzõdés megszûnése miatt adófizetési kötelezettsége van,
- lakáscélú kedvezmény miatt levont adó növelt összegû bevallására és megfizetésére köteles,
- a biztosítások kedvezménye miatt levont adó növelt összegû bevallására és megfizetésére köteles
- az önkéntes kölcsönös egészségpénztári egyéni számláján lekötött összeg adókedvezménye miatt levont adó növelt összegû bevallására és megfizetésére kötelezett,
- az adóelõleg-fizetésre vonatkozó szabályok szerint adóelõleg-különbözet alapján meghatározott adó fizetésére kötelezett,
- adóév elsõ napján kedvezményezett részesedéscsere révén megszerzett értékpapírt tart nyilván.
- és azok a munkavállalók, akik az alábbi adókedvezmények valamelyikét kívánják érvényesíteni:
o felsõoktatási tandíj halasztott kedvezménye,
o felnõttképzés díjának kedvezménye, halasztott kedvezménye,
o számítógép kedvezménye (Sulinet),
o alkalmi foglalkoztatás kedvezménye címén."

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"