Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
43589 replies to this topic

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Please help!
Ha valaki olvassa, aki kint van Londonban (Tamaskaa?)meg tudná nézni, hogy ez a cím létezik-e, és van e ott ténylegesen valami iroda, vagy bót?
7 Newington Causeway, London, SE1 6ED én már ezt a címet sem értem:D
Az egyik haver vett innen cuccot, de még nem utalt, és jó lenne tudni, hogy nem átverés-e, mert baromi olcsó...
www.inteh.co.uk
Elõre is köszi!
Üdv:Thy

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
vazze én meg két csirkeszárnyat eszek zöldségkörettel és hízok :s

30 deka ,300 deka vagy nem tudom :D

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

hmmm faja spagettit csináltam.
1 tányéron már túl is vagyok.

asszondja, csak számokban:
1,2kg darált hús
1,5kg szósz + hámoztt konzerv pari belevágva
két marok Barilla tészta ~1kg
mittomén.. ~300dkg sajt.

Te Leslie ezt 5 embernek fõzted ? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
3 kiló sajt?:D

spagettis sajt :-)

GTA fíling. :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

A 300 deka sajt az húzós ! :D

Az adja meg az ízit neki. :D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
A 300 deka sajt az húzós ! :D

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
múltkor érdeklödött valaki jó online póker után.

nemrég fedeztem fel a http://pkr.com -ot
iszonyat.. :)
vannak tournamentek, "díjazással", rendes kiesési rendszerrel, növekvõ vakokkal, ahogy azt kell. De természetesen vannak hagyományos asztalok is. 10; 6; 2 fõre
játék pénz vagy real money, és ami a legjobb:

Feltöltött kép

Feltöltött kép

nem, ez nem videó, ez a tényleges grafika.. :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
hmmm faja spagettit csináltam.
1 tányéron már túl is vagyok.

asszondja, csak számokban:
1,2kg darált hús
1,5kg szósz + hámoztt konzerv pari belevágva
két marok Barilla tészta ~1kg
mittomén.. ~300dkg sajt.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
egy kib@szott lampat ilyen bonyolultan csinalsz meg?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
pedig milyen jó buli is vaskloriddal maratni jee.. :)
2évet tanultam elektronika szakon. a gyakorlatot mindig élveztem.. :)
haverral marattuk a többi fakezûnek is.

meg a satöbbi. frankó volt na. :)
de két év elég volt belõle.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Miért ilyen próbanyákot veszel? Csúnya lesz és nagy is. Nem divat már a vaskloridos maratás? Én azt szerettem csinálni. Nyáktervet készíteni, megrajzolni, lemaratni, kifúrkálni. Hû de rég is volt...

de divat, de mint írtam, most kezdtem el nemrég az elektronikai világ bebarangolását, így egyenlõre annak is örülök, ha elsõre nem forrasztom le a kezemet:D:D...de majd ha jobban belejövök és olyan dolgokat építek majd, amikhez már kell rendes NYÁK, akor majd maratok ám én is vaskloriddal.:) a próbanyák meg ha másra nem, hát tesztelésre jó + hogy nem a levegõben építkezel...

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Miért ilyen próbanyákot veszel? Csúnya lesz és nagy is. Nem divat már a vaskloridos maratás? Én azt szerettem csinálni. Nyáktervet készíteni, megrajzolni, lemaratni, kifúrkálni. Hû de rég is volt...

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,416 posts
amit ismersz boltot, a skálánál, annál jobb szaküzletet nem találsz sztem (kettõ is van, és így szinte minden kapható)

és nem 4esmetró hanem 4esvillamos végállomás :D 4esmetró Eteletérrõl indul majdan egyszer soká valamikor, ha talán lehet hogy megeshet
Meguntam az aláírásom....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

legközelebbi amit ismerek, az a skála parkolónál van a 4esmetró végállomásánál

érzem az iróniát a szavaid között:D

enyhén utopisztikus post... :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
voti: :D

tamaska: nekem is pont rávilágítana, ha nem lenne közte egy asztallap (kihúzható billentyûtálca)...a vakon gépelést én még tanulgatom, de valahol mindig félreütök és akkor elveszik a ritmus...:(

up: 2000. post, hurrá:bananadan

thez: hopsz, azért egy mondatban két ekkora hiba:D..de nekem az akkor is skála parkoló marad. itt Budaörsön azt a teret, ahol a templom van, átnevezték pár éve Béke térre, de azóta is mindenki ugyanúgy a Templom teret használja (a BKV is!), mert logikus és mert ehhez szokott hozzá mindenki.

the_d: villamost akartam írni, de mostmár így hagyom:D...van ott az a bolt amit úgy hívnak, hogy Árwill, meg kicsivel lejjebb van egy "Pincebolt" néven emlegetett bolt is, ahol még nem voltam, de holnap szerintem oda megyek...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem a monitor pont ravilagot annyira a billentyuzetre, hogy lassam. meg vakon is tudok gepelni :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Jó is a barkácsolás :) régi szép idõkben én is szívesen foglalkoztam vele, ma már minden SMD, ahhoz meg nem kéne remegni a kezemnek. Egy barátom szokott hozni mindenféléket, õ meg nem látja. Ketten egy jó SMD-s csapat vagyunk :D.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
köszi, voti.:) akkor 2000-bõl bõven meglesz, ha jól kalkulálom...(jófajta kábel meg vagy 5 különbözõ vastagságban van itthon vagy 100 m..).

igazából most kezdek el így építkezni komolyabban, elõször pár alapkapcsolás (kétledes villogó, sima alkonykapcsolós LED, ilyen egyszerûbb dolgok...)...aztán a három szupererõs ledbõl összeizzítok majd egy olyat, hogy USB kapura rádugok egy USB kábelt, ami megtartja az alakját (na ilyen már van, USBbõl meg kijön 5 volt), arra a 3 LED+ellenállások+fotoellenállás, és mindez meg fogja világítani a kihúzható billentyûzettálcámat felülrõl, de csak akkor, ha ki van húzva a billentyûzet és valóban sötét van és persze be van kapcsolva a gép. alig látom a billentyûket, ha nincs felkapcsolva a nagyvillany, és azért egész este azt égetni csak a billentyûzet kedvéért meg nagy luxus lenne...valami ilyesmi lesz, csak persze tuningolva...

meg így érdekel is a téma, szeretek barkácsolni meg bütykölni + villamosmérnöknek készülök...:)

igazából ezeknek a cuccoknak csak a harmada kell most ténylegesen, de mivel itt Budaörsön nincs elektronikai szaküzlet, és a legközelebbi amit ismerek, az a skála parkolónál van a 4esmetró végállomásánál, ezért veszek egy kisebb adagot mindenbõl, elfér az itthon, sosem árthat.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
nyák: ~500,-
gomb: ~50-100,-
elem: ~300-500,-
BC182: 14,-
ellenállat: 4,-
kondik: 10,-

mi készül?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
aki otthon van az elektronikában, az megmondaná, hogy ez így grand total mennyibe kerül kb?

10 db 47 Ω
10 db 100 Ω
10 db 150 Ω
10 db 220 Ω
10 db 470 Ω
10 db 4,7 kΩ
10 db 10 kΩ

10 db 100 uF
10 db 100uF elko
5 db 100uF/16V elko

5 db vörös LED (közepes fényerõ)
5 db kék LED (közepes fényerõ)
3 db fehér LED (nagy fényerejû, "szuperfehér")

5 db BC182, NPN tranzisztor

4.5V laposelem
próbanyák (nem bazi nagy, ilyen 10*10-es kb)
5 db nyomókapcsoló (kis méretû)

azt úgy tudom, hogy ellenállások meg kondik 5-25 Ft/db, a BC182es tranzisztor sem drágább sokkal szerintem, de a próbanyák meg a kapcsoló áráról elképzelésem sincs, nemhogy a laposelemérõl...