Jelentkezz be Regisztrálj

Üzenõfal (archív #3)
Posted 2007. April 03. - 23:09

Tigger, azért nem írják be, mert nem tudják.
A sebesség mindent megold.
Posted 2007. April 03. - 23:00

Posted 2007. April 03. - 22:58

minden lófüle rizsa dumát be bírnak kopogni , de hogy egy másodperc alatt fel tudd mérni hogy ne foglakoz vele paraszt úgyis kicsi/nagy azt nem ....lövöldõzös szmájli
edit : Hozé, Lesli, ....... már aludt mire hazaértem......

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2007. April 03. - 22:57

Akkor még kifelé tartottam a városból ha jól emlékszem - Baumax magasságában 16:15 körül?A Budai úton jöttél velem szembe, (nagydarab, kék-fehér bmft-s mezben fully-n tekerõ ember voltam).
Közvetve mondhatjuk hogy igen.közvetve, de ha az újságban feladok egy fizetett hirdetést, akkor azzal a fórum mûködéséhez is hozzájárulok?
jól gondolom?
vagy csupán van néhány "adakozó" ember - jelen esetben Ti -, akik 10 ezer ember mókáját finanszírozzák?
Posted 2007. April 03. - 22:49

- mi, a Bikemag saját zsebbõl (mint minden egyebet...)
- ahonnan a Bikemagnak
közvetve, de ha az újságban feladok egy fizetett hirdetést, akkor azzal a fórum mûködéséhez is hozzájárulok?
jól gondolom?
vagy csupán van néhány "adakozó" ember - jelen esetben Ti -, akik 10 ezer ember mókáját finanszírozzák?
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2007. April 03. - 22:46

Posted 2007. April 03. - 22:38

- mi, a Bikemag saját zsebbõl (mint minden egyebet...)ezt ki finanszírozná?
honnan van egyébként a "fórumnak" pénze?
- ahonnan a Bikemagnak

Posted 2007. April 03. - 22:35

Van már konkrét árajánlat és konkrét gép, amit megvennénk ha szükséges - a külsõ adatbázisszervert viszont elõtte mindenképp kipróbáljuk (azt ugyanis "grátisz" használhatnánk). Mindenáron nem szeretnénk 600e+ forintot elkölteni.
ezt ki finanszírozná?
honnan van egyébként a "fórumnak" pénze?
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2007. April 03. - 22:32

Edit:
Holnap du. éppen a webszolgáltatónkkal tekergek egyet - csak hogy a témához kapcsolódjak...

Posted 2007. April 03. - 22:31

Posted 2007. April 03. - 22:24

(A többieket nem idéztem be mert itt is benne a lényeg.)... ettõl még nomrálisan menne a fórum, aki ***e az amúgy is képzel hülyeségeket és a szabályok változatlanok lennének. Mivel ez adomány ezért nem lehet semmit számonkérni azok részérõl akik adják, szal szerintem annyire nem temetendõ ötelt. Ha 300an utalunk vmennyit abból már korrekt szervert lehet felhúzni... upgradehez vszínû ennyi sem kell... szvsz.
Tömören:
A jelenlegi szervert nem lehet tovább bõvíteni (RAM-ot lehetne még upgradelni, de számolási teljesítményt kellene növelni).
Jelenleg a fórum és a portál adatbázisa van a mi saját szerverünkön, a többit egy külön gép szolgálja ki - régebbi, kisebb teljesítményû, "átmeneti megoldás".
A szolgáltatónknak van egy komoly adatbázis-kiszolgáló gépe, de eddig nem sikerült hibamentesen átpakolni a fent említett két adatbázist rá (a saját gépünk PHP4/SQL4 környezetet használ, az a halálcsillag pedig PHP5/SQL5-öt). A dolog most bizonytalan idõre csúszik "humán erõforrás" gondok miatt (autóbalesetben meghalt a srác, akivel ügyeztünk rajta), de elméletileg májusban már sorrakerülünk és megtörténik a költözés. Utána látni kell a terheléseket és annak tükrében keresni esetleg új szervert.
A csatolt kis grafikonon elég drasztikusan látszik amikor tavaly év vége felé a piactér (apróhirdetõ), képtár és egyéb apróbb adatbázisokat a "köztes" kisgépre átköltöztettük.
Van már konkrét árajánlat és konkrét gép, amit megvennénk ha szükséges - a külsõ adatbázisszervert viszont elõtte mindenképp kipróbáljuk (azt ugyanis "grátisz" használhatnánk). Mindenáron nem szeretnénk 600e+ forintot elkölteni.
(Holnap gyártok egy tájékoztató topikot a témának ahol közérthetõbben is olvasható lesz a fentiek lényege.)
Posted 2007. April 03. - 22:09

Egy Velencei-tó nagykört abszolváltam jelentem!Zorg erre a fizetõs dologra mindig azt válaszolja, hogy most is sokan azt hiszik, hogy övék a fórum akkor meg még többen azt hinnék.
Zorg, voltál ma kint biciklizni?

(És holnap is ezt fogok - kopp-kopp...)
Posted 2007. April 03. - 22:04

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2007. April 03. - 22:01

inkább vállalom néha a busy servert..
(ofkorsz nem a 300/1000forintért..)
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2007. April 03. - 22:00

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2007. April 03. - 21:56

Zorg erre a fizetõs dologra mindig azt válaszolja, hogy most is sokan azt hiszik, hogy övék a fórum
ajajajaja...
nagyon nem mond hülyeséget.
Posted 2007. April 03. - 21:54

Zorg, voltál ma kint biciklizni?
Posted 2007. April 03. - 21:53

Posted 2007. April 03. - 21:52

Ha mindenki kuld nekem ezer-ezer forintot, akkor cserebe nem terhelem a szervert, es mindenkinek jobb lesz
![]()
![]()
ha mindenki alatt a 10ezer párszáz felhasználót érted, akkor én is csatlakozok..

és én azért komolyabb fegyvertény vagyok-e téren mint te

Posted 2007. April 03. - 21:50