Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
43589 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Zorg, igen, a morati villáról jutott eszembe hogy te lehetsz.
Tigger, azért nem írják be, mert nem tudják.

A sebesség mindent megold.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Ha végre elkészül/megvásárolható lesz az új piactér-motor ott kötelezõ mezõ lesz.
"In idem flumen bis non descendimus"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
azt árulja el nekem valaki hogy a tisztelt hirdetõ kartársak ha felraknak hirdibe egy vázat vagy bringát akkor mért olyan kibas..tt nehéz beirni a vázméretet ?
minden lófüle rizsa dumát be bírnak kopogni , de hogy egy másodperc alatt fel tudd mérni hogy ne foglakoz vele paraszt úgyis kicsi/nagy azt nem ....lövöldõzös szmájli

edit : Hozé, Lesli, ....... már aludt mire hazaértem......:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

A Budai úton jöttél velem szembe, (nagydarab, kék-fehér bmft-s mezben fully-n tekerõ ember voltam).

Akkor még kifelé tartottam a városból ha jól emlékszem - Baumax magasságában 16:15 körül?

közvetve, de ha az újságban feladok egy fizetett hirdetést, akkor azzal a fórum mûködéséhez is hozzájárulok?
jól gondolom?
vagy csupán van néhány "adakozó" ember - jelen esetben Ti -, akik 10 ezer ember mókáját finanszírozzák?

Közvetve mondhatjuk hogy igen.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

- mi, a Bikemag saját zsebbõl (mint minden egyebet...)
- ahonnan a Bikemagnak ;)

közvetve, de ha az újságban feladok egy fizetett hirdetést, akkor azzal a fórum mûködéséhez is hozzájárulok?
jól gondolom?
vagy csupán van néhány "adakozó" ember - jelen esetben Ti -, akik 10 ezer ember mókáját finanszírozzák?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A Budai úton jöttél velem szembe, (nagydarab, kék-fehér bmft-s mezben fully-n tekerõ ember voltam).

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

ezt ki finanszírozná?
honnan van egyébként a "fórumnak" pénze?

- mi, a Bikemag saját zsebbõl (mint minden egyebet...)
- ahonnan a Bikemagnak ;)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Van már konkrét árajánlat és konkrét gép, amit megvennénk ha szükséges - a külsõ adatbázisszervert viszont elõtte mindenképp kipróbáljuk (azt ugyanis "grátisz" használhatnánk). Mindenáron nem szeretnénk 600e+ forintot elkölteni.

ezt ki finanszírozná?
honnan van egyébként a "fórumnak" pénze?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Igen. Hol láttál? Éppen amikor ********** ismerõsöm elkapott egy 27 perces kötetlen telefonos szoftvertámogatásra?

Edit:
Holnap du. éppen a webszolgáltatónkkal tekergek egyet - csak hogy a témához kapcsolódjak...:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ha egy morati merevvillás géppel voltál kint akkor láttalak.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

... ettõl még nomrálisan menne a fórum, aki ***e az amúgy is képzel hülyeségeket és a szabályok változatlanok lennének. Mivel ez adomány ezért nem lehet semmit számonkérni azok részérõl akik adják, szal szerintem annyire nem temetendõ ötelt. Ha 300an utalunk vmennyit abból már korrekt szervert lehet felhúzni... upgradehez vszínû ennyi sem kell... szvsz.

(A többieket nem idéztem be mert itt is benne a lényeg.)

Tömören:
A jelenlegi szervert nem lehet tovább bõvíteni (RAM-ot lehetne még upgradelni, de számolási teljesítményt kellene növelni).
Jelenleg a fórum és a portál adatbázisa van a mi saját szerverünkön, a többit egy külön gép szolgálja ki - régebbi, kisebb teljesítményû, "átmeneti megoldás".
A szolgáltatónknak van egy komoly adatbázis-kiszolgáló gépe, de eddig nem sikerült hibamentesen átpakolni a fent említett két adatbázist rá (a saját gépünk PHP4/SQL4 környezetet használ, az a halálcsillag pedig PHP5/SQL5-öt). A dolog most bizonytalan idõre csúszik "humán erõforrás" gondok miatt (autóbalesetben meghalt a srác, akivel ügyeztünk rajta), de elméletileg májusban már sorrakerülünk és megtörténik a költözés. Utána látni kell a terheléseket és annak tükrében keresni esetleg új szervert.

A csatolt kis grafikonon elég drasztikusan látszik amikor tavaly év vége felé a piactér (apróhirdetõ), képtár és egyéb apróbb adatbázisokat a "köztes" kisgépre átköltöztettük.

Van már konkrét árajánlat és konkrét gép, amit megvennénk ha szükséges - a külsõ adatbázisszervert viszont elõtte mindenképp kipróbáljuk (azt ugyanis "grátisz" használhatnánk). Mindenáron nem szeretnénk 600e+ forintot elkölteni.

(Holnap gyártok egy tájékoztató topikot a témának ahol közérthetõbben is olvasható lesz a fentiek lényege.)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Zorg erre a fizetõs dologra mindig azt válaszolja, hogy most is sokan azt hiszik, hogy övék a fórum akkor meg még többen azt hinnék.
Zorg, voltál ma kint biciklizni?

Egy Velencei-tó nagykört abszolváltam jelentem! :D
(És holnap is ezt fogok - kopp-kopp...)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
várjuk meg mit mond zé, nem ismerjük a hátteret.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
én nem támogtanám ezt.
inkább vállalom néha a busy servert..
(ofkorsz nem a 300/1000forintért..)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
... ettõl még nomrálisan menne a fórum, aki ***e az amúgy is képzel hülyeségeket és a szabályok változatlanok lennének. Mivel ez adomány ezért nem lehet semmit számonkérni azok részérõl akik adják, szal szerintem annyire nem temetendõ ötelt. Ha 300an utalunk vmennyit abból már korrekt szervert lehet felhúzni... upgradehez vszínû ennyi sem kell... szvsz.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Zorg erre a fizetõs dologra mindig azt válaszolja, hogy most is sokan azt hiszik, hogy övék a fórum

ajajajaja...
nagyon nem mond hülyeséget.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Zorg erre a fizetõs dologra mindig azt válaszolja, hogy most is sokan azt hiszik, hogy övék a fórum akkor meg még többen azt hinnék.
Zorg, voltál ma kint biciklizni?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Te csak ne csatlakozz, inkabb fizess! :D :D :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Ha mindenki kuld nekem ezer-ezer forintot, akkor cserebe nem terhelem a szervert, es mindenkinek jobb lesz ;) :D :D

ha mindenki alatt a 10ezer párszáz felhasználót érted, akkor én is csatlakozok.. :)
és én azért komolyabb fegyvertény vagyok-e téren mint te :D

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Akkor én sem próbálok RAW Fine képeket feltölteni majd. :D