Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
43589 replies to this topic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Konás pedig Kusz Mátyás valahol elsõ lett... és egy András a 2. Lehet,hogy kevertelek valakivel.

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts
Ha méretezek, mindig 1.00-16A hez szoktam. A gyakorlatban nálam ez bevált.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

hümm, "szigetelt vörösréz vezetékeke megengedhetõ terhelése":

a "fõnök" elég régifajta fgvtáblája szerint a 0.75ösé folyamatosan 11-13A, max. 16A.
szerinted az 1.00sé a 16A.
az én újfajta narancssárga (undorító, bõeee) fgvtáblám szerint meg az 1.0sé is csak 14A maxon, a 0.75ösé meg 11A...

akkor most mi az igazsag?:confused:

nademindegy, erõsen túlépítjük a rendszert amúgyis, aktívan lesz olyan 600-650W használva..leégni nem fog.

az a max.....méretezni meg bõ tartalékkal szoktak...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
hümm, "szigetelt vörösréz vezetékeke megengedhetõ terhelése":

a "fõnök" elég régifajta fgvtáblája szerint a 0.75ösé folyamatosan 11-13A, max. 16A.
szerinted az 1.00sé a 16A.
az én újfajta narancssárga (undorító, bõeee) fgvtáblám szerint meg az 1.0sé is csak 14A maxon, a 0.75ösé meg 11A...

akkor most mi az igazsag?:confused:

nademindegy, erõsen túlépítjük a rendszert amúgyis, aktívan lesz olyan 600-650W használva..leégni nem fog.

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts

0.75ös rézkábel bir 16At

nem az 1.00 es kábel bir 16 ampert?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
kz, igyekszünk :D de ma pl. 0.5 méter zsugorcsövet sikerült a folyosó közepén elégetnem...szar minõségû volt, és akárhogy melegítettem rá ilyen spéci gázgyújtóval, mindig elszakadt, amint hõt kapott, pedig nem is feszült...aztán egyszer csak lángra is kapott:)

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Dave, aztán csak óvatosan azzal az iskolaégetéssel! Nekünk majdnem sikerült anno, de a tûzoltók közbeléptek. :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Ádám: szép a vázad :D

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
konás, azért a villanyszerelésnél csak ésszel...;)

ma jön az iskola munkavédelmi felelõse, nem mellesleg fizikatanár,közli, hogy nekünk biza' hielesített és szakértõ által kiállított papír kell arról, hogy a leendõ iskolarádió kábelezése biztonságos lesz, és nem ég le a ház. mutatjuk neki fgvtábla, hogy P=U*I, ebbõl a P 1000W, az U 100 V, az I az akkor 10A, de ez a peakje 1 hangszóróra, meg amúgyis a 0.75ös rézkábel bir 16At füstmentesen, meg gyakorlatban elõbb ég le a hangszóró trafója meg az erõsítõ, mint a kábel. megmutattuk, hogy a régi rendszer (20 éves, alig szól, tiszta oxid a réz) az csak 0.25ös alig szigetelt merevlemez szalagkábellel van, nem égett le két évtized alatt, ez meg 0.75ös duplánszigetelt, a 230at szoktál kb. ilyenen vezetni...erre ott patog tovább, hogy pofátlanok vagyunk, ezt õ is tudja, elvégre fizikatanár. aztán kioktattuk, hogy akkor menjen érettségiztetni meg fizikatanárkodni, ne szóljon bele olyanba, amihez se köze, se joga - mint megtudtuk, ilyen esetekben a karbantartó szava a döntõ, márpedig a karbantartó a legnagyobb arc a suliban, tök jóban vagyunk vele, és õ meg mondta, hogy ez bõven bírna sokkal többet, és hogy ne hallgassunk ak is pattogó emberre, a munkavédelmi felelõs dolga az, hogy "a tanár ne b*ssza be a fejét a táblába, nem pedig az, hogy eldöntse, hogy az adott kábel mit bír.."

zOrg, ez a mocsok megint elnyelt 40 sort...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
a konyhát, fürdõt illetõen végesek az anyagiak.
minél kevesebbõl kéne kihozni. használati tárgyak minimálisak - hûtõ talán, mikró nem biztos... (én még szagelszívót is támogatnám)

a konyhabútornál az egyediséget alapból elvárjuk. az ár a döntõ.
voltam ma Baumaxban. viszonylag nagy a választék.
ami kellene: csempe, járólap, parketta, mosogató, mosdó, kád/zuhanykabin, radiátor, cirkógejzír - átfolyós gázos vízmelegítõ, amirõl mennek a radiátorok is, konyhabútor, gáztûzhellyel, hûtõ, (mikró), kapcsolók, konnektorok...

minél több mindent szeretnénk magunk csinálni, csak a legszükségesebbekért fizetni.
tehát ilyen lakásberendezõt nem fogunk fizetni. megmérjük a kitöltendõ helyet - konyhabútor - aztán megnézzük a felhozatalt, az alapján pedig megtervezem az oda passzolót.

keverem Zalaszentgróttal??:D

nem jött be :)
Szentgrót csúfos lett. nekem 9. abszolút, Rémhörinek meg 5.
Korcsoportban még felfért a dobogóra én már messze voltam tõle.
eredmények.
Rémhöri - Kusz Mátyás, én meg Tóth András....
http://pannonmaraton...meny/sopron.pdf
http://pannonmaraton...laszentgrot.pdf

nálunk továbbfejlõdött a táplálékláncolat,a kutya macskát fog

nálunk a legfejlettebb. a corolla fogott macskát tegnap :)
öngyilkosságot kísérelt meg. kifutott elém. sikerült neki...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Ejj nekem még holnap v holnapután van egy szóbeli..na mind1 tudom h nem nehéz, és írásbeli jó lett szal sokat nem készültem..

Nálunk a vadászgörény kergette a macskákat(amig voltak), és nekiment a kutyának is, errõl már leszokott:). Ja, és egyszer hagytam nyitva szobám ajtaját, kinyírta mind a 4 hörcsögömet:/

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Évzáró megvolt:D tûrhetõ eredményennel...
ja és meggyógyult a pulim!!!!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
nálunk továbbfejlõdött a táplálékláncolat,a kutya macskát fog

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts

Facs: azt mondod Pakson radioaktív gázokat engedtek a levegõbe, és ezt neked egy év múlva egy idegenvezetõ árulta el hosszas unszolásra, de megkért hogy tartsd titokban? Nem nézel túl sok amerikai filmet mostanában?

Nem. :) Tudom hogy furán hangzik de így volt. Mellesleg az igazsághoz hozzá tenném amit õ is hozzátett: "ez annyira minimális mennyiség hogy felesleges riadalmat kelteni az emberekben". Na én ebbõl azt vontam le hogy a vidéki parasztnak úgyis mindegy...

Amúgy nem paks ellen vagyok én, tigger, egy széntüzelésû erõmû nagyságrendekkel több radioaktív mellékterméket bocsát a légkörbe, viszont azért az nem fer hogy nem tájékoztatják a lakosságot!

Jah és még valami: Egyik csávesz aki velünk volt megkérdezte hogy ha valami súlyos baleset történne, kit figyelmeztetnének elõször, Ferenc atyát, vagy a Szekszárdi polgármestert ill. a környéken élõket. A választ szerintem már tudjátok.... nc.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

mit akarsz lor báttya, õk maguk se értik.Egyre jobb látni, hogy az egész telibervert országból egy széthuzott seggû álláselvesztéstõl remegõ birkát kreálnak.

ez nagyon nagy! térdre estem...tényleg.
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
ihh villl...ihh villl...
ihhh viilll... ich fersté'h ojh nihhht..

:-)
mit akarsz lor báttya, õk maguk se értik.Egyre jobb látni, hogy az egész telibervert országból egy széthuzott seggû álláselvesztéstõl remegõ birkát kreálnak.

/csak épp rámmstájn szól/

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
egér az alap

szalmából :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
majd csaknem egyszer egy gyík hozza vissza a macskátokat farok nélkül :)

a miénk bogarakat meg egereket hord az ajtó elé, van mikor reggel egész kis kupac van, mindig meggyöntölöm hogy milyen ügyes volt :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
A macskánk fogott megint egy gyíkot. Egyre nagyobbakat hoz, és mind farok nélküli. ;) Igazi fenevad a kis dög, egy órája játszanak egymással.
Ha így megy tovább, a hét végére már varánusz lesz terítéken.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Loré nem egynapos szokott lenni általában.....de hozzátartozik az imidzséhez :D