A fakitermelést sajnos nem csak elképzelni tudom, minden alkalommal 50-60km-eket megyek és ilyeneket látok. Teljesen mindegy hol nézzük, irtják Árpádtetõt, Vágotpuszta környékét, Orfû környékét, Jakab hegyet, Magyarhertelend körül is brutális a kitermelés. Nem ritkítják, tisztások lesznek, ott már többet nem lesz erdõ. A telefonomban nincs fényképezõ sajnos. Az utóbbi 1-2 hétben brutál teherautók jöttek szembe fullra megpakolva fával. Sajnos úgysem tudunk mit tenni ez ellen. Ilyenkor megy bennem fel a pumpa, hogy azért a három fáért, amit mindenki lát bûnözõnek állítanak be bennünket, máshol meg már fa sem lesz lassan, azt nem látja senki, az nem gond.
Ma mentem fel Mánfáról Vágotpusztára a zöld kerékpáros úton. Egy helyen elszidtam az erdészetet.. Nem a kis sár a baj, hanem az egyik oldalon partoldal, a másikon szakadék, közte méteres tócsák mély keréknyomokkal, iszappal. Kénytelen voltam belemenni és annyira süppedtem, hogy a biciklit beleraktam, különben beleesek. Mi a sz@rnak van kerékpáros út? Gondolkodom, hogy az erdészetet megkeresem. Tegnap sikáltam ki mindent az elõzõ ilyen esett miatt, kezdem elölrõl..
Ma megnéztem a lejárótokat a Tettyénél, egyszer mentem le ott 40 körül, nagy élmény merevvel. Most sötétben csak 20 körül, az is elég. Van ott egy kiálló beton tuskó, hely semmi, életveszélyesek vagytok ott 60-al lemenni.