Nem gondoltam komplett hajtást cserélni, csak középcsapágyat. De ha veszek pl 36-os lánckereket 50€-ért, meg a Hope csapágyat 80€-ért, meg az átalakító szettet 20€ért, akkor ja. Lehet, hogy vehetnék komplett közép részt.
Jelentkezz be Regisztrálj
Pécsiek ide! #3
Írta 2014. október 02. - 20:05
Írta 2014. október 02. - 17:01
Annak idején a Coilerben nem tudom hány év után vettem egy komplett gyári csapágyszettet, aztán a régit úgy bombázták ki a Pedálban. A legtöbb könnyen kijött, de a középcsapágy felett lévő fő forgáspontban 4db csapágy volt, és nagyon ragaszkodtak a megszokott helyükhöz.
Az egyértelmű, hogy a sikló csapágy jobb lenne a forgáspontokba, de egy jó siklócsapágy kivitelezése drágább, mint a szabvány golyósok alkalmazása. Persze a golyósok rohadtul nem szeretik, ha egész életükben max 10 fokot fordulnak el. Még a tűgörgős lenne talán jó, de ahhoz meg szélesebb forgáspontok kellenének.
Amúgy a rugóstagok rögzítési pontjainál csúszócsapágy van, és az is meg szokta adni magát. Bemegy a kosz, berágódik, és már kotyog is...
Amúgy micsoda akciók vannak! A Strava prémium egy hónapig ingyenes, a Borderlands 2 is gombokért megvehető.
Kínában meg egy hétig be vannak baszva most az emberek, nem jön semmilyen csomag...
Írta 2014. október 02. - 16:18
végül is most, hogy kurvára ráérek és még sokáig nem bringázok lehet én is szétkapom. de a csapágyakat azért nem ütöm ki, csak akkor ha gebasz van vele.
- mozsafsik kedveli ezt
Írta 2014. október 02. - 16:15
Gabesz nekem megoldotta a Vanish-ben a csapágycserét kb 12ezerből. cserébe szopott egy keveset a ki-beütésükkel, de a sör enyhítette fájdalmát(remélem:D). kíváncsi vagyok, hogy az Uzzi mennyit bír. ogye nálam az alsó linkeknél van zsírzószem, már töfködtem is bele szép fehér finishline genyót. Mettyú enduro-ján egy év után berágódott csapágyak voltak.. hajtásban szerintem shimano, bár a kcs itt is szopó lehet.
- mozsafsik kedveli ezt
Írta 2014. október 02. - 14:53
Kész a vázban a csapágyak cseréje. Még nincs öszserakva a bringa, mert a középcsapágy is elég gyalázatos, gondolkozom Hope rendelésén és adapterrel tudnám használni a GXP-s hajtókart. Szóval ez így kb 42.000Ft csak alkatrészekre (csapágyak+középcsapágy+adapter). Állítólag a Hope középcsapágy tartós és ha mégis kell csapágyat cserélni, nem kell az egészet csapágyházzal. Viszont 106€ a középcsapágy adapterrel.
Fújok a kerékpár iparra rendesen. Elég trágya téma, hogy úgy össze voltak rohadva csapágyak csavarokkal, hogy nagyon... És ez egy 2 évet használt bringa. És minden mérnök ember, aki egyébként bringa témában nem jártas, azt mondta forgáspontba sikló csapágy lenne való, nem golyós (Rocky Mountain?)
Szóval nem vagyok boldog, de örülök hogy komoly rongálás nélkül lezárhatom a projektet. Csak egy elnyalt csavar fej bánta (Specialized "prémium" alu).
Részvétem, aki még nem járta meg ezt a kört. Nem kívánom senkinek. Inkább ezentúl évente/félévente szétborítom.
ez eléggé kellemetlen-e
hajtást ha már cserélsz, akkor lehet hogy nem ragaszkodnék ehhez a rendszerhez.. fene tudja mi jó most hajtásban...xt vel szemezek egyenlőre, ha már az "ocsó" e13-ról lecsúsztam
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2014. október 02. - 14:15
Kész a vázban a csapágyak cseréje. Még nincs öszserakva a bringa, mert a középcsapágy is elég gyalázatos, gondolkozom Hope rendelésén és adapterrel tudnám használni a GXP-s hajtókart. Szóval ez így kb 42.000Ft csak alkatrészekre (csapágyak+középcsapágy+adapter). Állítólag a Hope középcsapágy tartós és ha mégis kell csapágyat cserélni, nem kell az egészet csapágyházzal. Viszont 106€ a középcsapágy adapterrel.
Fújok a kerékpár iparra rendesen. Elég trágya téma, hogy úgy össze voltak rohadva csapágyak csavarokkal, hogy nagyon... És ez egy 2 évet használt bringa. És minden mérnök ember, aki egyébként bringa témában nem jártas, azt mondta forgáspontba sikló csapágy lenne való, nem golyós (Rocky Mountain?)
Szóval nem vagyok boldog, de örülök hogy komoly rongálás nélkül lezárhatom a projektet. Csak egy elnyalt csavar fej bánta (Specialized "prémium" alu).
Részvétem, aki még nem járta meg ezt a kört. Nem kívánom senkinek. Inkább ezentúl évente/félévente szétborítom.
Írta 2014. október 02. - 14:02
ilyet nem lehet!!!!! főleg nem ösztelóssal, vizes cipőben...
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
Írta 2014. október 01. - 20:04
Hárman a taxiban, egyikőnk: - Nagyon lehet rajtunk érezni a szalonna szagát?
Taxis: - Meghatározónak mondanám.
Nincs is jobb, mint egy geci nap után Égerben vacsizni. És most sör.
- mozsafsik kedveli ezt
You're doing what any sane man in your appalling circumstances would do. You're going mad.
Írta 2014. október 01. - 17:26
nem egy díjnyertes lap, de működik
és lehet rendelni róla:)
szóval hajrá
dhog módosította - 2014. október 01. - 17:26
Írta 2014. október 01. - 09:58
Írta 2014. szeptember 30. - 22:32
megcsípett egy méh lefelé a bokámnál, akkorára dagadt a lábam most mint egy háziparadicsom..faszom..
Írta 2014. szeptember 30. - 22:04
kedves tudós kollégák: 150mm rear end+73mm bb mennyire kompatibilis? okéoké, az alsó fokozatokat használva kissé szopódik a láncvonal, de vajh' mennyire halott az ötlet?
Írta 2014. szeptember 30. - 13:32
- Shoshi kedveli ezt
Írta 2014. szeptember 30. - 13:03
Írta 2014. szeptember 29. - 17:41
Írta 2014. szeptember 29. - 17:37
mindenképpen figyelemre méltó:
- Chicken és mof kedveli ezt
Írta 2014. szeptember 29. - 14:35
naugye, ha megy a terminus technicus, akkor azt tessék használni!
- Shoshi kedveli ezt
Írta 2014. szeptember 29. - 13:55
Totál jogos! Meglapogatom a náci válladat!
Legközelebb "csálé picsát" írok ![]()
- Shoshi kedveli ezt
You're doing what any sane man in your appalling circumstances would do. You're going mad.
Írta 2014. szeptember 29. - 12:39
bocs, de erre muszáj náciskodnom: van, a kétoldali egyformaság, a szimmetria. és ebből következik, ha valami a hossztengelyére tükrözve nem önmagával azonos, akkor abból lesz az Aszimmettria.
Írta 2014. szeptember 29. - 11:50
Láttam egy asszimetrikus tevepatát, de miért ó miért?
- Chicken kedveli ezt

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére