Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Pécsiek ide! #3

* * * * - 7 votes

• Please log in to reply
60704 replies to this topic

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts

én a szondáztatástól fosok a legjobban...

Én a musttól :D
Meg a tej is meghajt rendesen, ha jó sok gyümölccsel kombinálom ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts
Én meg remélem nem lesz erre elég ember, annyi dolguk van a rend õreinek...
Sei, soku Si.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
az autóklub újság egyik számában kitértek a kerékpárok világítására és azt írták, hogy pár éve annyit változtattak rajta, hogy kerékpáron megengedett elöl-hátul a villogó fény, elöl hideg kék színben is.

kíváncsi lennék a küllõ prizma meddig maradna fönnt....városban ok, de terepen? áááhhh, nem is volt és nem is lesz, csengõ se. bár a városba járós gépre még talán tennék.

én a szondáztatástól fosok a legjobban...

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts
ez nem az rosszat írtam ide majd kikeresem :) mármint a rendelet száma
na ez az nem ötös hanem hatos köhém r.
6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet a közúti jármûvek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának mûszaki feltételeirõl
116. § (1) A kerékpárt fel kell szerelni
a) könnyen kezelhetõ, megbízható kormányberendezéssel,
B) két, egymástól függetlenül mûködtethetõ fékszerkezettel, melyek közül az egyik az elsõ, a másik a hátsó kerékre hat,
c) hangjelzõ berendezéssel, amely csak csengõ lehet,
d) egy elõre fehér, vagy kadmiumsárga fényt adó lámpával,
e) egy hátra piros fényt adó, sötétben, tiszta idõben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelzõ lámpával,
f) hátul egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színû fényvisszaverõvel,
g) legalább az elsõ keréken legalább 1 db borostyánsárga színû, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverõvel (küllõprizmával).
A g) pontban elõírt fényvisszaverõt a kerékpárokra 1991. évi december hó 31. napjáig kell felszerelni.
(2) A kerékpárt fel szabad szerelni
- elöl fehér,
- oldalán borostyánsárga,
- mindkét oldali lábpedálon elöl és hátul borostyánsárga
fényvisszaverõvel, továbbá a kerékpár bal oldalán elhelyezett szélességjelzõvel, amely elõre fehér, hátra piros színû fényvisszaverõt tartalmaz.
(3) A kerékpárra felszerelt fényvisszaverõknek sötétben, tiszta idõben - olyan jármûbõl, amelynek távolsági fényszórója azt megvilágítja - 150 méterrõl észlelhetõnek kell lenniük.
(4) A kettõnél több kerekû és 0,80 méternél szélesebb kerékpárt mindkét oldalon fel kell szerelni az (1) bekezdés d)-f) pontjában említett világító, illetõleg fényjelzõ berendezésekkel. Ezek a berendezések a jármû legszélsõ pontjától 0,15 méternél távolabb, egymáshoz pedig 0,60 méternél közelebb nem lehetnek.
(5) A kerékpárra gyermekülés oly módon szerelhetõ fel, hogy az ülés és a rajta ülõ gyermek a vezetõt a kilátásban és a vezetésben ne akadályozza, a kerékpár világító- és jelzõberendezéseit ne takarja. Az üléshez kapaszkodót és lábtartót is fel kell szerelni. Az ülés, a kapaszkodó és a lábtartó nem lehet összefüggésben a kormányzott kerékkel, illetõleg az azzal együtt elforduló szerkezettel.
(6) A kerékpárhoz kapcsolható legfeljebb 0,70 méter széles és legfeljebb 70 kilogramm össztömegû, egytengelyû, két nyomon futó vontatmány (kerékpár utánfutó).
(7) A kerékpár utánfutót fel kell szerelni
a) hátul egy, az utánfutó középsíkjában, vagy attól balra, az úttest szintje felett legalább 0,35 méter és legfeljebb 0,60 méter magasságban elhelyezett piros színû, háromszög alakú - a pótkocsira elõírt - fényvisszaverõvel,
B) a kerékpárra elõírt hátsó helyzetjelzõ lámpával. A kerékpár utánfutó hátsó helyzetjelzõ lámpája elektromos kapcsolásának olyannak kell lenni, hogy bekapcsolása a kerékpár hátsó helyzetjelzõ lámpáját kikapcsolja.
(8) A kerékpár lámpák elektromos kapcsolásának olyannak kell lenni, hogy a lámpák együtt legyenek be- és kikapcsolhatók.
(9) A kerékpár világító és fényjelzõ berendezéseit a következõképpen kell elhelyezni:
a) Az (1) bekezdés
- d) pontjában említett lámpát,
- e) pontjában említett hátsó (piros színû) helyzetjelzõ lámpát és
- f) pontjában említett hátsó (piros színû) fényvisszaverõ(ke)t,
valamint a (2) bekezdésben említett elsõ (fehér) fényvisszaverõt a kerékpár hosszirányú függõleges felezõsíkjában úgy, hogy
- az úttesthez 0,35 méternél közelebb,
- a lámpák az úttesttõl 0,90 méternél távolabb,
- a fényvisszaverõk az úttesttõl 0,60 méternél távolabb ne legyenek.
B) Az (1) bekezdés g) pontjában említett, kerékre oldalsó (borostyánsárga színû) fényvisszaverõt (küllõprizmát) úgy, hogy annak távolsága a kerékabroncstól 0,10-0,15 méter legyen.
c) A (2) bekezdésben említett szélességjelzõt úgy, hogy az a kerékpár hosszirányú függõleges felezõsíkjától balra 0,30-0,40 méterre és az úttest szintjétõl 0,35-0,60 méterre legyen.

...

Van itthon valahol küllõprizmám, ha kéri valaki, hoppá, de nem jó mert csak fehérem van...
Sei, soku Si.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Megvan! :D
De csak 1db hátsó...

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
bazzz, csengõ és kerékprizma?!?! hülyék ezek..

http://kerekagy.blog...birsagoltak_meg

I3aI3

I3aI3

vendég

• fórumtag
  • 257 posts
megvagyok thx,akkor lett volna nagy pusztulás,ha Szabolcs átmegy rajtam:D
Szesz nélkül nincs Rock'N'Roll !!! :koncert:

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
huha mi történt itt egy nap alatt...

pest tömény szopás volt..se villa se lapotop,se bukó...ráadásul melletem kelenfoldtõl egy hájas zakós krokodilbõr (vörös) cipõs csávó ült a ki a kurásait mesélte egész úton...

ma valami kerékpárolás?!

Ágosntonról nem akarok hallani,az eu tanárunk is uugy hivják,ráadásul at utcában lakik,trafikba tolta multkor...

Szárso....ban benne vagyok!!!!!!!!

Honlap meg vizsga ünneplés lépcsõházba akinek van kedve jöjjön!!

Nedi speckója kuvvvaszép

megint egy km óra meghalt nálam..kész vagyok..van már 3db és egy sem megy rendesen :D több nem kell!!

Kokkenet,okk gondolod át,hogy hátha,aztán megdumáljuk!

puszedli kezd agressziv lenni,este betámadott egy dalmatát..

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
vagy csak egyszerûen mátol nem menj be dolgozni, akkor úgy is kirúgnak :)

Kokk gummát megnézted? :D

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7,011 posts
Pfff.. bazdmeg ez gáz Tomy. Szurkolunk!

"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
1 hónap felmondási idõ, de olyan formában, hogy az új helyemen is dolgozhatok. Szóval érdekes lesz. Mindenki megzuhant itt kicsit, dehát számítottak rá.
Na, most gyorsan nekiállok összedobom azt a rendszert, amit itt kell megcsinálnom, aztán majd átpasszolom itt valakinek a munkát.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
az ajánlatom áll ám még...

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Nincs pénz. Ha meg nincs, akkor nehéz kisajtolni. Megpróbáltam, nem megy.
Az egyetlen parám, hogyha én mondok fel rendes felmondással, akkor van felmondási idõ, és az 1 hónap. Ennyit pénz nélkül nem fogok tudni kihúzni.
Talán hajlandóak közös megegyezéssel elengedni.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Úgy kb tudod, hogy mióta akarsz felmondani?

Tuti ma sem fogsz...

Inkább sajtolj ki belõlük lóvét! ;)

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Ejj várhatok délután 2-3ig a felmondásommal, mert nem érnek rá. Sok buzi.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Nekem ez annyira nem tetszik. :(
Inkább mrp párti vagyok.
Meg ez csak az egyik oldalon lenne fehér... :)

Nem tudom még hogy mi lesz, de valaminek fehérnek kell lennie.

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts
OK. Akkor ott!
Ez a szép fehér láncterelõ kell neked
http://www.pinkbike....am-dh-2008.html
Sei, soku Si.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Nekem a 11 nagyon fasza!
Jössz ide?

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Tudom, hogy a hétfõ reggelhez legendás és már-már kötelzõ gyûlölet tartozik,
de azért most k@rvára nincs kedvem elindulni...

Remélem a héten lesz sok tekerés, aztán majd javul a hét végi összesített átlag! :D

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts

ha szóltok, még komló is. tudjátok, komlói bányász... jók vagyunk földmunkában :) és viszünk sört.

:D:D:D

hm?

Miller, miller, de nnyire...?! :P
Aztán mit csinálunk?
Találgatjuk a hegynyi eldobók neveit?

Szép a gép, jó gép! ;)

Jaja, tényleg elég szépet pusztult ma.
Megvagy?