Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Pécsiek ide! #3

* * * * - 7 votes

• Please log in to reply
60704 replies to this topic

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Hát most 1 hónap az átmeneti idõszak, amibõl 2 hetet a cég szabahat meg, hogy mivel töltök, 2-t meg én használhatom szabadon elvileg. Ezalatt kell betanítanom, vagy átadnom a dolgaimat. De holnap fogok a munkaügyes csávóval beszélni. Szóval ez nem egy egyszerû dolog, de legalább beindítottam a folyamatot.
De mivel 3an is ugyanígy leszünk, és ugyanoda megyünk majd, ezért megpróbáljuk összehangolni a dolgot. Sajnos a pénz megszerzése közel sem lesz egyszerû, de rajta vagyunk a dolgon. Papírt szerzünk valami módon róla. Vagy megbízási szerzõdés, vagy visszamenõleges hatállyal megemelt bért jelent majd, de végülis tökmindegy, csak legyen belõle valamennyi.

Jelenleg van egy olyan céges szintû ígéret, hogy bizonyos mennyiségû mozgó bér elmaradást ki fognak fizetni. Ennek a határideje ezen a héten jár le. És ezen a héten kell 2 havi bért is utalniuk. De én ezekben nem nagyon hiszek, ezért is mondtam fel.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Tomi hajrá!!

"Nem alkalmatlan az úttest a kerékpározásra, ha azon nagy a forgalom, és emiatt ott veszélyes kerékpárral közlekedni vagy az úttesten jelzõtábla, illetve szabály tiltja a kerékpárral való közlekedést..."

Igen, ez mind szép, de akkor mikor az? Ha tankcsapdák vannak rajta?

Aktuális civil

Napkin

Napkin

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,105 posts
Tehát sikerült felmondanod!? És, honorálnak vagy majd szerdán? Sok sikert az új melóhelyedhez!

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Háháhá, mit paráztok? Kell venni nagy fényerejû lámpát, aztán a rendõrök húzódnak majd le elõletek ;)

Vicces volt a mai napom. Ez a felmondás izgi dolog.
A jelenlegi projektemen dolgozó 6 emberbõl 3 fog majd lelépni (engem is beleértve), és ugyanoda megyünk. Tök érdekes a másik cégnél találkozni a jelenlegi céges munkatársakkal. Nem tudom melyikünk szokott nagyobbat nézni :D

Holnap bringával megyek dolgozni, de asszem nem fogok napközben Jakab-hegyezni. Illetve ki tudja...

Ja, és ma kaptam mikuláscsomagot :(
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Napkin

Napkin

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,105 posts
A faszomat! Majmoljuk európát,mert ott ez van meg az van, meg ott ezt csinálják,meg úgy élnek! Építsenek bringaútat,nem it kukásmellényben nasszuk magunkat,mint valami elkülönített faj! Ez is majd tart 1hónapig vagy 2õig mint a biztonsági öves projekt!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
tudtok valami faja kaja szállító céget? nem pizzára gondolnék, hanem ilyen menü dologra...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts
"Nem alkalmatlan az úttest a kerékpározásra, ha azon nagy a forgalom, és emiatt ott veszélyes kerékpárral közlekedni vagy az úttesten jelzõtábla, illetve szabály tiltja a kerékpárral való közlekedést, tehát ezekben az esetekben a járdán tilos a kerékpározás.
A kerékpárt toló gyalogosnak, ha az úttesten közlekedik, az úttest menetirány szerinti jobb szélén kell közlekednie.
A kerékpárt és segédmotoros kerékpárt a járdán és gyalogúton a gyalogosforgalom zavarása nélkül tolni is szabad."

A legjobb, ha leszállsz és tolod, úgyis már messzirõl ki lehet szúrni a fényvisszaverõ mellényt vagy a csíkos autót.

Sei, soku Si.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Amit SENKI nem definiált még. Mármint, hogy mit jelent az "alkalmatlan"...

Én megyek a járdán, mert élni akarok, aztán inkább fizetek 10 ruppó úthasználati díjat, ha néha nem tetszik ez a yardnak... Meg le is lehet ugrani a géprõl, ha látod, hogy kiszúrtak.

Aktuális civil

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts
egész pontosan 1 számjegyû fõúton tilos bringázni, attól hogy fõút(vonal) nem tilos, cak ha tábla tiltja
járdán + akkor mehetsz ha az úttest alaklmatlan bringázásra
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts

járdán menni tilos.

Ergo megbasznak! :D

Ezt meg Palmi linklete. Nagyon szar. :D

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
én úgy tudom, hogy járdán csak akkor mehetsz, az az kell menned, ha fõúton mész, mert ott tilos bringázni. egyébként ezt leszámítva járdán menni tilos.

hehh:

http://videa.hu/vide...epSHMhhKS3rpS38

FAHELY

FAHELY

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,237 posts
na demost bazdmeg mégegyszer, mi van ha járdán mész???? Értelmes hozzászólásokat kérnék.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

Én a musttól :D
Meg a tej is meghajt rendesen, ha jó sok gyümölccsel kombinálom ;)

lolbazdmeg :D

elképzeltem, hogy +fújom a szondát és átfosom a bringás farmeromat :D

egyébként engem állítottak meg a jekkek, mert fõúton bicikliztem, olyankor a járdán kell menni.

még a végén kötelezõvé teszik az index lámpát is a bringára...

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Hát múlkor eléggé meglepõdtem, amikor a Tüskésréti úton akartam megelõzni egy autót, aztán alig vettem észre a bringást, akin volt láthatósági mellény, meg valami lemerült szar elsõ villogó. Pedig darabra megvolt mindene, de szart se ért.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

A_Fugger

A_Fugger

törzsvendég

• fórumtag
  • 471 posts
Tomi szar ügy...gondolom van munkaszerzõdésed, akkor pedig ha nagyon borul a bili élj ezzel a lehetõséggel és annak melózz, aki megbecsül anyagilag.

Rendkívüli felmondás

A munkáltató, illetve a munkavállaló a munkaviszonyt rendkívüli felmondással megszüntetheti, ha a másik fél a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentõs mértékben megszegi, vagy egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.
A felmondás egyoldalú, azt a másik félnek nem kell elfogadnia. A rendkívüli felmondás azonnali hatályú, felmondási idõ ilyen esetben nincs.

A rendkívüli felmondásra csak a meghatározott feltételek fennállása esetén van lehetõség: Mindkettõ megvalósulhat akár tevõleges magatartással, akár mulasztással is. Vizsgálni kell, hogy a másik fél valóban munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét, jelentõs mértékben megszegte-e.

A munkavállaló számára okot adhat a rendkívüli felmondásra: ha a munkáltató például nem fizet munkabért, nem tartja be a munkaidõt, stb.

Ha a munkaviszonyt a munkavállaló szünteti meg rendkívüli felmondással, a munkáltató köteles annyi idõre járó átlagkeresetet részére kifizetni, amennyi a munkáltató rendes felmondása esetén járna, továbbá megfelelõen alkalmazni kell a végkielégítés szabályait is. A munkavállaló követelheti felmerült kárának megtérítését is.
A rendkívüli felmondással kapcsolatban mindkét fél bírósághoz fordulhat.
(Egyébként lásd a Munka Trv.könyve 96.§, és 202.§ )

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Ergo kilóméteróra is kötelezõ?!
Lassan egész szép összeg lesz a sok cucc... :D

Nem mellesleg kapják be!
Csengõ a Socom-on.
Hehehe...

Bár aki tényleg azzal közlekedik, annak ok, mert ha vezetek és nincs neki és szürkül, akkor nem látom rendesen.
De én max addig megyek úton, még át nem érek a túloldalra és nem ugrok föl.
Amúgy sztem adrenalinos dolog ellépni elõlük és ha van kis helyismereted, akkor nem sok esélyük van ellened. :P

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
A járdán nem tekerhetsz, kivéve ha az út nem alkalmas közlekedésre, és akkor is csak 10 km/h-val ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Akkor azért basznak meg.

FAHELY

FAHELY

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,237 posts
...és mindez igaz akkor is ha a járdán tekerek???

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Kicsit utolsó pillanatban, de aki menne tekerni, annak

15:30 Alagút!